Купуване на ЧИСТА ХРАНА

• 831 674
  • 6 804
  •   1
Отговори
# 5 580
  • софия
Да. Обикновено са в улицата, на която са повечето яйца (не знам как по друг начин да обясня).

# 5 581
Моля някой ако има информация да ме потвърди или опровергае за качеството и вложената суровина.
То това е генералния проблем в Българското млечно и месно производство в последните 20 години! Лиспва какъвто и да е бил контрол на вложената суровина. Разбирате ли? Държавата е тотално абдикирала от своите контролни и регулаторни функции и на пазара в момента господства закона на джунглата! Всеки може да си забърква каквото пожелае, стига да не го упоменава на етикета.
С чиста съвест мога да кажа, че ако имаше тотален контрол на производството, то в Кауфланд например, 90% от млечните и около 70% от месните трябваше да са с етикет "имитиращ продукт", но на практика се продават като сирене, кашкавал, кренвирши и т.н.
"Активни потребители" със самофинансиране правят лабораторни изследвания на някои продукти и резултатите са ужасни! В някои от продуктите етикираните съставки не отговарят дори на 50% от реално вложените!

Сега се сетих за маслото- там е най-голямата драма, защото почти липсва истинско масло на пазара. Хората масово продължават да купуват онзи имитиращ продукт "дойче маркенбутер" и не им дреме, че това нещо няма дори бегла прилика с истинското масло! Дори го дават на децата си, което граничи с жестокост!

# 5 582
  • В градината...
В нашия регион има поне 5-6 малки мандри, за които със сигурност знам, че работят със сухо мляко и палмова мазнина. Така че, не винаги може да се разчита на малкия производител.
А масло си правя сама и става страхотно /това към последния пост/.
Свинското за 8лв. не е най-евтиното. Не знам дали сте попадали на статии и интервюта с български производители за това как веригите ги притискат да изкупуват на 2-3 лв. месото и те продават на 4,50. Мои познати си купиха прасе от свинекомплекса в с. Голямо Враново, общ. Сливо Поле. Според тях месото е доста добро /те самите до скоро са гледали десетки прасета/.
А това, което купувам по 8лв., както писаха по-горе, е хранено с остатъци от заведения най-вече.

# 5 583
И мисля че е важно да споделя и какво в никакъв случай не бива да се купува: Саяна, Бор-чвор, Чех, Соколово, Наборъ, Кенана, Трапезица, Булгарче, Белииса и вскякави такива гадости, произведени от или за Милки груп Био, Белла България и други такива известни химически изобретатели!
Абсолютно съм съгласна с горното!
Нещо от рода на орехите, леки, народни и там си какви за колбасите Simple Smile Ама там вече е сложно и дебело Joy

# 5 584
Не съм убедена доколко е Чиста храна, но взех на Маджаров по бдс краве и козе сирене по една бучка, вакум да пробвам, прилично ми се видя като качество, и достъпно, има го по веригите. Взех и една опаковка маджаров във саламура краве сирене, пак добре е сякаш.
Моля някой ако има информация да ме потвърди или опровергае за качеството и вложената суровина.
Купувам редовно прясното биволско сирене в пластмасова кутия на Маджаров. Не знам колко е качествено и чисто, но е много вкусно.

# 5 585
  • София
Споделете моля качествено масло.

Сега се сетих за маслото- там е най-голямата драма, защото почти липсва истинско масло на пазара. Хората масово продължават да купуват онзи имитиращ продукт "дойче маркенбутер" и не им дреме, че това нещо няма дори бегла прилика с истинското масло! Дори го дават на децата си, което граничи с жестокост!

# 5 586
  • София
За мен това масло е най-хубавото, което се предлага на пазара у нас.

Овче сирене купувам от малък производител чрез познати, като предплащам пролетта и късна есен го получавам, Много е хубаво и без косми засега. Simple Smile

# 5 587
За мен това масло е най-хубавото, което се предлага на пазара у нас.

Овче сирене купувам от малък производител чрез познати, като предплащам пролетта и късна есен го получавам, Много е хубаво и без косми засега. Simple Smile
Подкрепям за'маслото макар и скъпичко.За сиренето да не се окаже,че вземаме от едно и също място Simple Smile.Масло за 2път купувам през интернет 22лв кг.Мирише на хубаво не пръска в тигана.

# 5 588
  • София
От Самоковско е моят производител, ти май беше някъде до Перник. Simple Smile

# 5 589
Не ,около Самоковско едно село Simple Smile
Някой да предложи хубав салам.

# 5 590
  • София
Не ,около Самоковско едно село Simple Smile
Някой да предложи хубав салам.
Райово?

# 5 591
  • София
Крайностите винаги са грешка. Да се отрича тотално масовото и да се фаворизира "фермата" също.
Има именити производители и в двете среди, както има и абсолютни мошеници и търгаши.
Големите, които трябва да избягваме, са изброени по-горе, но се лъжете ако мислите, че "малките" всички са стока.
4 години се занимавах с био, еко, ферма... И една част от вас тук ме познават.
Съвсем не винаги това, което ви се представя за фермерско, занаятчийско, семейно и т.н, е чисто. Най-голям проблем имат с хигиената - противно на това, което си мислят някои, големите фирми са много по-проверявани от малките. Транспорт извън хладилен режим също съвсем не е изключение.

# 5 592
Напълно съм съгласна с RebelHeart! По-скоро предпочитам магазинско приемливо пред фермерско неизвестно.

# 5 593
Здравейте,

Ще перифразирам отново въпроса от предишните страници, защото и аз силно се вълнувам.
Не ям млечни продукти. Предстои ми захранване на бебе с тях. Моля да ми препоръчате добро масло, сиренце и кисело мляко за целта. Simple Smile (На по- късен етап ще питам и за кашкавал)
Знам, че е сложен въпрос, но ми е трудно да се ориентирам в морето от такива продукти като изобщо не ги консумирам.
Без да разбирам нищо съм се спряла на хармоника - това добър вариант ли е?

# 5 594
  • София
Здравейте,

Ще перифразирам отново въпроса от предишните страници, защото и аз силно се вълнувам.
Не ям млечни продукти. Предстои ми захранване на бебе с тях. Моля да ми препоръчате добро масло, сиренце и кисело мляко за целта. Simple Smile (На по- късен етап ще питам и за кашкавал)
Знам, че е сложен въпрос, но ми е трудно да се ориентирам в морето от такива продукти като изобщо не ги консумирам.
Без да разбирам нищо съм се спряла на хармоника - това добър вариант ли е?

Хармоника винаги е добър вариант, да. Сиренето задължително се обезсолява - дозата за деня отрязват от буцата и държат 24 часа в чиста вода. Така са ми казвали майки и така съм съветвал аз клиентите си. Също така някои от тях използваха само козе, а други краве.

Общи условия

Активация на акаунт