Купуване на ЧИСТА ХРАНА

• 831 541
  • 6 804
  •   1
Отговори
# 5 610
  • София
Има  био куркума в Зоя.БГ , но не съм купувала, не зная как е. А също и тук  :                         
                 https://zelen.bg/product/bio-kurkuma-na-prah-150g-dragon-superfoods

# 5 611
  • София
Обикновената няма хубав вкус, нито аромат, прави утайка, много е едра и тежка.
По-лошото е, че има и гаден вкус.
А био куркумата е нежна, няма тежък, гаден вкус, утайка прави след 20 минути.
Аз я ползвам за лечение, в чай, с малко черен пипер. Но колко години съм измъчвала семейството като се правя на кулинарка с обикновената куркума.  Трябваше БАБХ да се вдигне на проверки за отровна партида, че да обърна внимание.

# 5 612
Препоръчайте био куркума на прах, да е вкусна!
Имах бурканче на Drogeria, сега не се предлага. Опитах обикновена куркума и е отвратителна.
Как вкусна куркума.. Това да не е шоколад.

# 5 613
  • В градината...
Не знаех за куркумата, мерси, че ме светнахте.

# 5 614
  • София
И аз препоръчвам от Зоя. Не е натрапчива...допада ми.

# 5 615
Потвърждавам за куркумата, от Германия си бях взела едно бурканче био - беше великолепна, толкова ми беше вкусна, че я ядях на филия с масло. Беше по-тъмно оранжева и с много силен аромат. Тук в България не съм случвала на хубава, все ми е блудкава и безвкусна..

# 5 616
  • пустинята Гоби
Е чак пък. Имам приятел индиец, който между другото живее в Германия и съм му готвила в България с непретенциозна куркума. Беше очарован!

# 5 617
Аз взимам Куркума от арабските магазини на Симеон до пазара.
не са ми казали да е- био , но както описвате е на качества/нежна, няма тежък, гаден вкус, утайка прави след 20 минути./     и да добавя цената и е , като за нормална ..не е надута щото е био в м-н Зелен примерно Wink

# 5 618
  • Варна
Био, при подправки и чайове е относително понятие.

# 5 619
  • софия
Арабските магазини на Симеон предлагат доста добри подправки на нормални цени. От там купувам цейлонска канела, смесен пипер и доста други неща. Зелен, Зоя и други доста прекаляват с цените и идеята за био.

# 5 620
За индийски/източни подправки и храни, препоръчвам горещо индийския магазин Сокони. Намират се във Варна, но изпращат по куриер. Куркумата им е най-ароматната и вкусна, която съм опитвала. "Зоя" също я продваха по едно време в големи опаковки и надути цени.

# 5 621
  • София
Идеи откъде да си набавяме тахани - по възможност от София /но при по-голяма поръчка може и от провинцията да пробваме, поне докато не са дошли жегите/?

# 5 622
Някой с мнение за мандра Боровица?

# 5 623
  • София
Здравейте,
и аз се интересувам от Боровица...
И да попитам нещо - вече на няколко пъти с различни марки ми се случва да видя едни слузести нишки да се отделят от сиренето при разрязването му. Чудя се нормално ли е това? На какво се дължи?

# 5 624
Интересно. Сирене, българското бяло саламурено сирене, тъй като много обичам, много и се купува в къщи и досега не се е случвало такова нещо. Купувала съм и от тенекиена кутия, и вакумирано, и от витрината с обслужване, но само от големите вериги. Не съм виждала такива неща в него.

Общи условия

Активация на акаунт