Купуване на ЧИСТА ХРАНА

• 831 789
  • 6 804
  •   2
Отговори
# 5 655
Яйцата във веригите и домашните яйца са 2 съвсем различни продукта, съответно са и на различна цена.
Не е нужно да са различни продукта за да е по висока цената. Количеството играе роля също.
За кой вид по-точно. Код 1 свободни кокошки ли? И на коя фирма от магазина визираш?всички?! И какво по-точно те кара да мислиш така. "Хоризонт" например пишат собствен фураж, собствено производство.. а домашните яйца, като купят фураж собствениците,  то той може да е с  Гмо. И ти пак ядеш същия продукт но на по висока цена, мислейки че е ок..
Цитат
За каква лъжа говориш - всеки продава стоката си на такава цена, на каквато му е изгодно и на каквато се купува.
Говоря за яйца  клетъчни, продавани с код 2 или код 1 например за по голяма печалба.

Последна редакция: пн, 04 апр 2022, 17:41 от Didity02

# 5 656
Ами никой не ви кара да купувате домашни яйца. Като имате съмнения, просто си купете от магазина.
Купувам домашни яйца и знам защо го правя. Да, стопаните купуват фураж и с тях гледат кокошките, но тези кокошки се разхождат из двора, ядат червеи, трева и други отпадъци от дома, така че разлика във вкуса има, въпреки купения фураж.
Всеки сам преценява какво му е изгодно и с какво да се храни, но за мен цената на домашните яйца е приемлива, особено спрямо размера на домашните яйца, които купувам.
И няма как да не различиш домашните яйца- не са еднакви нито по размер, нито по цвят, често са с перушина или други отпадъчни вещества по тях, които купените от магазина нямат.

# 5 657
  • ...живея на последния етаж...
Абсолютно съм съгласна с горното мнение, че при домашните яйца две еднакви няма. Живея в къща с 2 декара двор, отглеждаме най-щастливите кокошки на света, които обаче в момента ядат царевица по 0,80 лв/кг. Вече пасат трева, червеи има постоянно, предполагам. Но без зърно не става, не снасят. Не сме смятали колко ни струва едно яйце, особено зимата, когато само ядат и не носят. По никакъв начин не мога да сравня яйце от магазина с моето.
В кекс, в баница, в супа все е яйце. Но сварено домашно яйце с леееко течен жълтък за закуска - безценно.

# 5 658
Аз купувам яйца от свободни кокошки от магазина. Обаче колко са свободни, е друг въпрос и май го правя повече, за да не стимулирам клетъчното производство. В Щатите яйцата от кокошки, гледани навън, са означени с pasture raised, а free range май са в хале и трябва да имат минимум 5 мин на ден отворена врата към двора. Повечето не успяват да излязат. Имам подозрение, че и при нас е така.
От непознати от пазара не мога да се превъзмогна да купя. Само като видя насипни ядки, маслини, сирене, изложени открито там, и лошо ми става.
Пролетно време едни хора от село ни продават яйца. После намаляват и няма. Та представете си колко кокошки трябва да гледат тези баби от пазара, за да продават яйца целогодишно.

# 5 659
Яйцата във веригите и домашните яйца са 2 съвсем различни продукта, съответно са и на различна цена.
Не е нужно да са различни продукта за да е по висока цената. Количеството играе роля също.
За кой вид по-точно. Код 1 свободни кокошки ли? И на коя фирма от магазина визираш?всички?! И какво по-точно те кара да мислиш така. "Хоризонт" например пишат собствен фураж, собствено производство.. а домашните яйца, като купят фураж собствениците,  то той може да е с  Гмо. И ти пак ядеш същия продукт но на по висока цена, мислейки че е ок..
Цитат
За каква лъжа говориш - всеки продава стоката си на такава цена, на каквато му е изгодно и на каквато се купува.
Говоря за яйца  клетъчни, продавани с код 2 или код 1 например за по голяма печалба.
Не знам какво е код 1 и 2, извинявам се, не познавам и Хоризонт, каквото и да означава това Sad
Говоря за вкус и аромат. Разликата е голяма. Също и за свежест - личи си колко е прясно едно яйце по това как изглежда при счупването.

# 5 660
Здравейте, имате ли мнение за месарница Партньори, дали е хубаво месото?

# 5 661
Отдавна не купувам от там, изключително груби са служителите. Месото не е нещо особено, че да си струва да им търпи човек отношението.

# 5 662
То е цяла верига, не знам кои служители визирате. В нашия квартал са любезни. На мен месото ми харесва като цяло. Досега не сме попадали на свинско, което откровено мирише на мъжко прасе, което в други вериги ми се е случвало.

# 5 663
А! Сакън! Миришещото е от нерез и не става за ядене! Такова месо бих върнала, ако и да съм започнала да го готвя. Ще им го изсипя върху главите.

# 5 664
Нищо особено не е месото. От масовите вериги харесвам Р.Василева. От 10 г. купуваме, фал не е имало никога.

# 5 665
  • София
И аз от години купувам от нея, но от няколко месеца каймата е ужасна. Кюфтетата се разливат в тигана и стават като американски палачинки.  Joy Отгоре на това са тричави. Вече не смея да купя от каймата им.

# 5 666
Каймата м.б. зависи от кой магазин. Те си мелят на място от парчета. В събота взехме от централната транжорна, екстра беше и си личи, че е чисто месо.

# 5 667
  • София
Ние купуваме от двата магазина на Женски пазар, защото живеем в центъра. А и не знам къде са другите на веригата. Къде е тази транжорна?

# 5 668
По принцип о ние така (живеем в центъра и пазарувахме от женския пазар), но от скоро ММ прави голям съботен пазар и обикаля няколко места с колата. Транжорната е близо до пл. Македония. Ако се интересуваш ще питам. Имало и агнешко вече, но скъпо - 22 лв. май

# 5 669
  • софия
Транжорната на Р. Василева е на ул. 20-ти април. Влиза се в нещо като безистен. И на самата улица имат магазин.

Общи условия

Активация на акаунт