Купуване на ЧИСТА ХРАНА

• 843 746
  • 6 804
  •   1
Отговори
# 6 510
  • София
От безалкохолните напитки има ли нещо сходно на Видас като цена/качество (или по-изгодна)?
ПП: С какво приложение проверявате хран. продукти (както и козметични)?

Последна редакция: нд, 08 сеп 2024, 15:29 от Starrydream

# 6 511
  • София
С какво приложение проверявате хран. продукти (както и козметични)?

аз имам само за козметични- INCI Beauty. Снимаш баркода на продукта и ти дава какво съдържа. Но има продукти, които явно не са вкарани и за тях няма информация.

# 6 512
Здравейте, откъде може да се купят/поръчат хубави яйца, кисело мляко и други млечни продукти. За София става въпрос. Благодаря!
За яйца на ферма Гурмазово аз лично взимам.

# 6 513
  • София
Кои маслобойни произвеждат от украинските слънчогледи "българско" олио?
По-просто: кой пресова български слънчоглед?
При тези цени на зехтина  минах на шарлан - много рискована промяна...

# 6 514
Не зная дали има такива производители, да пресоват само бг слънчоглед. Предполагам, че всеки глад купи на най-изгодна цена слънчогледа и не му пука от къде е.  И аз бих искала да зная произхода на продукта, да е български, дали за слънчоглед, дали масло, мляко, но не го разбираме от етикетите.

# 6 515
на шарлана на Балчо от лидл пише произход на суровината България. в този от Зоя също

# 6 516
Аз ползвам на Балчо, не съм поглеждала етикета, но преди беше в стъклена бутилка, а сега е в пластмасова и това ме дразни.

# 6 517
на шарлана на Балчо от лидл пише произход на суровината България. в този от Зоя също

Не е точно така. Пише произход на съставките - България, но насъставки пише -100% нерафнирано слънчогледово масло от сурови слънчогледови ядки.  Това се чете на етикета  на 3 литровия.
Аз го разбирам така - шарлана е пресован в България, но не е ясно слънчогледа от къде е .
https://balcho.bg/product/%D1%88%D0%B0%D1%80%D0%BB%D0%B0%D0%BD/

Докато в сайта на Зоя пише от български слънчоглед.
https://www.zoya.bg/%D0%A1%D0%BB%D1%8A%D0%BD%D1%87%D0%BE%D0%B3%D … %BD-1-%D0%BB.4195

# 6 518
Има преси за слънчоглед. Ръчните са евтини, ако не ви мързи, може да си правите.

Иначе си мисля, че земеделските кооперации, които сеят слънчоглед, раздават като рента олио и сигурно имат преса и български слънчоглед.

# 6 519
А защо шарланът не става за топлинна обработка - пържене, печене, варене?

# 6 520
  • София
Ниска точка на димене, една от най-ниските измежду маслата.

# 6 521
Не в добре да пържите. За готвене и печене си е ок... Ако го харесвате на вкус 🙄

# 6 522
Диорела, не знам. Чак толкова мислене не влагам. Най-добре е да се пита.
Аз обожавам вкуса на шарлана, мммм

# 6 523
По същата причина, поради която не се готви със студено пресован зехтин. Или с мед. Прецакваш му точно това, заради което е скъп.

# 6 524
За зехтина не е баш така. Хубавият има висока точка на димене.

Общи условия

Активация на акаунт