Зимата идва, време е за ски и биатлон

• 20 395
  • 580
  •   1
Отговори
# 480
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Естествено, че гледам, страхотен Владко днес, зарадва ме Simple Smile. Предполагам обаче, че много скоро ще се вкисна, писна ми вече от тия Аман и Моргенщерн
Грегор, Грегор, Грегор

# 481
  • София
Пожелавам ти днес да нямаш поводи да се вкисваш  Grinning Hug

# 482
Благодаря ти много, но скоковете в квалификацията показват накъде отиват нещата Confused. Само едно не вдявам- Томи беше тотално сдал багажа преди световното, откъде сега тази доминация  newsm78

# 483
Започват  Laughing

# 484
Лошо, без българин за вторите скокове  Sad

# 485
  • София
Да, за съжаление вятърът не беше български в този скок  Crossing Arms

Но от друга страна си мисля, че българите сме странно племе. Това момче е само на 17 години и самото му участие в Световно първенство за МЪЖЕ е огромен успех. Като постигна световната титла за младежи и изведнъж като че ли някои решиха, че ей сега ще вземе медал и при мъжете.
А все пак трябва да се отчитат всички други неща, които са важни. Възраст, тегло, опит, физическа сила.
Талантът е налице, вижда се, че работят здраво и баща и син и съм сигурна, че успехите и при мъжете няма да закъснеят. Но сега е твърде рано. Да поздравим Владко и да му пожелаем успех занапред.

# 486
Ето затова не уважавам СП- налучкаш правилния момент, скочиш с благоприятния вятър, и си шампион. Така беше в Либерец, очевидно и днес ще е така. Винаги съм смятала, че константност в сезона и спечелена СК е много повече от олимпиада или СП. А Владо има време пред себе си, ако спечели поне едно състезание в кариерата си, ще е нечуван успех, особено в съвременната конкуренция и технологично предимство на големите отбори.

# 487
  • София
E, в крайна сметка спортът е и шанс и късмет.
Но като тежест една Световна купа е по-трудно да се спечели, защото изисква постоянство.
А за Владко - времето е пред него.

Утре за съжаление няма старт в биатлона. Но пък събота и неделя ще се размажа от гледане с по 2 старта.

# 488
Ами с тия завишени оценки му подаряват на Моргенщерн златото ooooh!

# 489
  • София
Джой, честит ти световен шампион! Явно по-често трябва да ти пожелавам по нещо  Mr. Green

Само че наистина, ако трябва да бъдем честни - не го заслужаваше това злато Шлири. Но както и по-горе ти казах - спортът е труд и късмет. Шлири днес беше късметлия.

# 490
ШАМПИООООООН!!!!!!

# 491
Пожелавай ми, Нана, честичко  Wink
Напълно заслужена беше титлата, във втория скок и тримата медалисти бяха с еднакви условия, и той беше три метра напред от Моргенщерн. В първия скок той единствен от тримата имаше попътен вятър, който го затрудняваше, а оценките му бяха занижени. На Морги пък наопак- олюля се, апак получи от 19 нагоре. За пръв път на това първенство наистина справедливо разпределение на медалите в скоковете.

# 492
  • София
Признавам си без бой, че далеч не съм спец при скачачите, но на забавения кадър се видя ясно как позицията му във въздуха не е добра.
А и коментаторите на Евроспорт бяха изумени от титлата за Шлири.

Но тъй или иначе хубаво е когато емоциите са положителни. Ти таз титла я чакаш отдавна  Grinning

# 493
Коментаторите от Евроспорт, специално господин Чешанков, мразят Шлиренцауер, не си обяснявам защо.

Аз гледах Евроспорт Британия, и те никак не бяха разочаровани или в недоумение  Wink

# 494
  • София
 newsm74

Сега да чакаме събота и да се надяваме, че Нордхуг ще спечели 50-те километра.

Общи условия

Активация на акаунт