Близнаци родени в 27гс

• 41 817
  • 246
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте Майчета, да Ви разкажа какъв скандал вдигнах вчера :-0
Взимам си момчетата и отидохме при личния ни лекар за направление за офталмолог. Та въпросния "педиатър" каза, че няма да ми даде направление - бил ни пращал миналия месец - направо откачих smile3511 за малко да го хвана за гушата!
Според него съм мръднала с главата и съм опасна за децата си - била съм ги водила на много прегледи и било време да спра. Децата ми нямало да проходят и въобще защо съм се занимавала с тях, идваше ми да... #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Днес ще ходим на ТФЕ и очен и ще говоря с лекарката, която прави ТФЕ да им стане личен лекар на малките, а и на мен.

# 166
jiki_ll ,  Hug

Успокой се и направи това , което си решила !

Смени си личната лекарка .  Peace
Някои педиатри , да не кажа повечето , понятие си нямат от недоносени бебета и проблемите им . Twisted Evil

Чак пък опасна за децата , брех ... #Cussing out

# 167
  • на брега на морето
Жики, защо не се поинтересуваш къде може да се оплачеш от този глупак? Въпреки че си много заета намери време да му подпалиш задника, защото ти е наговорил такива гадости, че побеснях. Не е негова работа да коментира децата. Не само ще проходят, ами ще тичат като вятъра. Hug

# 168
  • София
Ей,  големи малоумници са тия #Cussing out. Аз смених три педиатърки (нали за съжаление може само юни и декември) всичките са трагедия. Първата искаше да давам на детето сокчета на 4м. календарна възраст (т.е. от 1 м. коригирана), не му мереше главата, пропусна да ми каже срока за хепатитната ваксина и куп други глупости. Със  втората имах проблем именно с направленията за очен и за гиманстика на детето. Хем още преди да го прехвърля, я предупредих какви проблеми имаме и че ми трябват направления всеки месец. Смених и нея. Третата беше ужасена как така още не е ял попара на 11 м (8 коригирани). Въобще коригирана възраст никой не взимаше под внимание, никаква представа от проблеми на недоносени  ooooh!. Последната поне ни дава направления и не ме юрка за ваксините. Нивото е невероятно ниско. Ние си ходим при неонатоложката, която му спаси живота. Слава богу, много е отзивчива, винаги ме е консултирала и по телефона, а съм й се обаждала за глупости като хреми, обриви и т.н.

# 169
Аз също до прохождането , всеки месец водех детето на консултация с неонатолог !
И се водех по неговите препоръки . Peace

# 170
  • София
Жики, сменяй лекаря.
Моя го смених докато бях бременна с Алекс. Не понасях предната, макар че моя мъж няма проблеми с нея. Рядко ходя на лекар. А когато и да отидех тя все нямаше талони за мен.
И свикнала от 1вата се учудвах на 2рите (лекар и сестра) как насила ми тикаха талони в ръцете. Вярно, че за децата, но и на мен са ми давали.

# 171
Майчета, направо се чудя при кого да ги запиша - добрите лекари не стават за джипита!
Ето днес резултатите от очния ме потресоха - Любче е с кривогледство и далекагледство, а Лъчи е с късогледство. Ако трябваше да слушам личния си лекар и да ги заведа на преглед на третата годинка , какво щях да правя?! Специално за зрението, колкото по-рано се хванат проблемите, толкова по-добре!
Иначе ТФЕ е в норма и дори д-р Алексиева (която е детски невролог) каза, че децата са много добре и според нея много добре вървят, нищо не я притеснява относно неврологичното им развитие. Тя познава децата още от дома и казва, че за всичко преживяно децата са много борбени и са откликнали много добре на рехабилитацията, което било много показателно!

# 172
jiki_ll, нямам думи за този олигофрен. За съжаление наистина личните лекари не са достатъчно компетентни, а някои да не кажа никак, за проблемите на недоносените. Просто нямам думи.

Нашата лична също не е връхта на сладоледа, но е доста внимателна към нас - ходим в специален час, когато няма други хора, до сега не ми е отказала направление, въпреки че не винаги го приема радушно. Самата тя отлага ваксините на Софи (пу-пу), защото цитирам "Тъкмо се е закрепила сега, да не рискуваме.". Доволна съм. Но ако ми правеше подобни проблеми щях да я сменя без никакво колебание.

Много се радвам, че неврологично децата са добре! Те са борбени юнаци от самото начало и ние всички тук не сме се съмнявали в това!
За очичките съжалявам за тази диагноза, но поне най-страшното го преодоляхте - сега само трябва да се подобряват душичките.

Прегръдки на Любче и Лъчи  Hug Hug Hug

# 173
Либи искам да те поздравя за страхотния сайт, разгледах го и мога само да ти кажа, че се възхищавам на хора като теб!!!
http://premature-bg.com/
Смених личния лекар на децата!

Последна редакция: пт, 24 юни 2011, 12:29 от jiki_ll

# 174
jiki_ll Hug

Съчувставм ти за тази диагноза .  Hug
Аз преживях такъв шок на 3 годишна възраст , когато откриха късогледството на дъщеря ми .  Cry

Сега , като е почти на 12 , не мисля , че е толкова страшно .
Важното е , че вижда ! Peace
Толкова хора са с очила , на никой вече не му прави впечатление ! Peace

# 175
Жики, дано намериш добър лекар за дечицата, който да е внимателен и да не му се свидят направленията.
Аз моето детенце го водя на консултации при завеждащата неонатологията при нас, само че тя заминава за Германия. Иначе освен личен лекар на детето имаме и друг/платен/,  който идва вкъщи. Само, че той няма опит с недоносени. Иначе едни са много доволни от него, други не. Детето на сестра ми също е при него. Познатите ми са доволни.
Преди 12 седмици водихме бебо при доц. Буева за бъбречетата - новината е че са добре. Тя ми предложи да влезем в Педиатрията да го видела пак тя, Литвиненко и Доц. Георгиева за ТФЕ. Аз също искам, но пътят е доста. Доц. Георгиева през февруари му прави ТФЕ и каза че имало само нещо незначително. Тук неонатоложката два пъти го гледа и каза, че е добре. Твърди също че не се налага да го водя на невролог. Другият ни доктор твърди същото.

# 176
happy mama за проблемите с очите бях предупредена още с поставянето на диагнозата ретинопатия и най-важното е децата да виждат! Grinning С очила, без очила за мен са най-красивите! Laughing

# 177
happy mama за проблемите с очите бях предупредена още с поставянето на диагнозата ретинопатия и най-важното е децата да виждат! Grinning С очила, без очила за мен са най-красивите! Laughing

Точно така !  Hug

# 178
Здравейте майчета! Пиша Ви след дълга отпуска!

МОИТЕ ЮНАЦИ СА ВЕЧЕ ХРИСТИЯНЧЕТА...КРЪСТИХМЕ ГИ НА 15.08!

Бях ангажирана около кръщането и за това не съм писала! Децата са добре и вече се опитваме да правим първи крачки, да пълзим и така нататък...почти седим самостоятелно (малко сме като пиян петко), но и това е на път да стане. Изкарахме доста време на село...басейни...игри и според мен на децата това им се отрази доста добре!

Нямам друго какво да напиша...Лъчи е 9850гр.,73см, Любче е 8650гр.,72см.....ТФЕ е отлична, очичките са в рамките на нормалното (следим ги).....кръста ме боли ужасно, но на фона на всичко хубаво случило се през последните два месеца ще го преживея Laughing

# 179
  • Плевен
jiki, много хубави новини около вас.
Колко бързо минава времето, щом вече се опитват и да пълзят.
И на теб ти личи, че вече си по-спокойна.
Дано от сега нататък да имате само положителни емоции, като тези през последните 2 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт