Четвъртокласници/тема № 30/

• 43 147
  • 764
  •   1
Отговори
# 495
При нас по БЕЛ бяха изкарани резултати на следващия ден, по математика ги сверили с ключа веднага след изпита.
Тези изпити са според мен (поне при нас) г-жата да се покаже колко е велика Simple Smile  Има сигурно и някакво значение за самото министерство. Иначе за децата хич няма значение, поредния тест.

# 496
Елан, Пепи,  Hug да, така от децата е ясно - то някои 10 мин след изпита, ако помнеха какво са оградили си знаеха колко имат Wink Въпросът е да не вкарате някой в беля, че поне до колкото аз разбрах до 09.05 не може да се изнасят официално резултати Wink

...Пепи, аз все още не мога да си обясня какво толкова решиха да проверят с теста /диктовката най-вече/ по БЕЛ, защото според мен някои доста неграмотно пишещи са с пълен брой точки, а други сгрешили само 1 буква в цялата диктовка, но от критерий за проверка е с 4 точки.

# 497
  • Пловдив
Аз казах, че скалата е стара. Това е от дъщеря ми, която беше от първите "матураджии". А и самите оценки ги образуваха по един особен начин, но и горе казах - поне за ориентир става. Например, нашата госпожа за 18 т. пише 5.  Simple Smile Но при нас оценките от матурите нямат никаква тежест и обикновено не се вживяваме особено. Оценките им вече са оформени, така ни казаха на РС миналата седмица. Е, предполагам, за някой клатушкащ се между две оценки би имало някакво значение матурата, но по-скоро е изключение.

Не виждам кой ще се злепостави като се дават оценките по този начин. При нас всяка година е така. Откакто има матури ги знаем официално на следващия ден. И из повечето училища тук е нормална практика, доколкото знам. Вчера говорих с позната, която има дете от друго училище, също си знаеше оценката от БЕЛ. И понеже съм наясно с механизма на проверка и обработка на резултатите не виждам нищо нередно.

Моят до преди малко го агитирах да седне и да попреговори по някой "Човек...". Не иска. Накрая ще се подведе по доброто представяне от тази седмица и ще ми се издъни другата. Тогава ще стане неприятно. Утре или в неделя се чудя дали да не го попрепитам поне по ЧО... Thinking

# 498
  • София
Дидева, като модератор, ти казвам, че не си в разрез на никакви правила. Naughty

Съжалявам, че толкова си подразнила някоя майка.
Съжалявам и за нея, че се почувствала засегната, причинявайки си страданието да сравнява дето си с чуждото такова. Тъжно е. Sad
Съжалявам и нея, че е решила да избере този начин за изпускане на парата. Жалко! Confused

Като майка, те поздравявам за успехите на сина ти! Всяка майка би се гордяла!  bowuu   bouquet

# 499
  • Балчик
Моето момченце изкара 6 по БЕЛ. Чакаме резултата по математика.

# 500
  • виртуално
Моето момченце изкара 6 по БЕЛ. Чакаме резултата по математика.
честито  Hug

само ние нямаме още официални резултати
по математика е с 1 грешка, а по БЕЛ всички въпроси са верни, но не е сигурна какво е писала на диктовката  Thinking

# 501
  • Балчик
Имаме една грешка- на въпроса за триъгълниците. Писал е, че са 2, не е отчел третия. Rolling Eyes

# 502
някой има ли задачите от математиката?според моят отличник - всичко е било много лесно, но още не сме разбрали официалните резултати, а като питам за задачите отговорът е "лесни!"ама какви точно? #Cussing out Joy
само знам, че триъгълниците са три, но дали е така?

# 503
  • виртуално
някой има ли задачите от математиката?според моят отличник - всичко е било много лесно, но още не сме разбрали официалните резултати, а като питам за задачите отговорът е "лесни!"ама какви точно? #Cussing out Joy

ето тук ги има задачите и отговорите
http://www.mon.bg/news-home/2009/11-05-04_vo4kl.html

Джемма - и дъщерята е сбъркала на същата задача  Crossing Arms

# 504
Напротив, цвета пиле, научават ги.   Peace
Подкрепям. Peace
Вкъщи не се занимавам с дъщеря ми, освен по математика поради разбираеми причини.
Не съм продиктувала нито една диктовка, не сме правили заедно нито един преразказ или тест още от началото на първи клас.
Нашата госпожа си свърши перфектно работата и който искал е научил.
Това важи за всички предмети, включително и английски език. Наистина случихме с много добър преподавател.

Радвам се, че темата се посъживи покрай ВО. Grinning

# 505

ето тук ги има задачите и отговорите
http://www.mon.bg/news-home/2009/11-05-04_vo4kl.html

Джемма - и дъщерята е сбъркала на същата задача  Crossing Arms

И моята-  на същата задача  hahaha  Големи са блейки еййй

# 506
  • Стара Загора
Най- интересното е ,че имоя син също е сбъркал задачата с триъгълниците.

# 507
И моята щерка е объркала задачата с триъгълниците!Тези ъгли не можа да ги разбере и това е-иначе няма друга грешка и има 6.По БЕЛ сме с 18 точки и също има отличен.
Да видим какво ще стане по ЧО и ЧП -то там ще е интересното,на децата масово са им трудни тези предмети!

# 508
  • в моя свят
В петък следобед нашата класна се обади.....моя син е с 5-ци и на двата теста.По математика е направил много елементарни грешки от бързане(излезе на 12 минута от теста).Въпросната задача с триъгълниците му е вярна,но той е сбъркал на задачата с ъглите,дори не е ползвал транспортира,защото според него видовете ъгли се виждали много ясно... Mr. Green
Аз лично съм много доволна от резултатите на детето ми,защото той е ученик с СОП,трудно му е и полага много усилия.

# 509
Странно защо, но и дъщеря ми не преброила правилно триъгълниците. А от работата й вкъщи /като си е писала домашните/, винаги е успявала да се справи без помощ.
В нашето училище до петък все още нямаше изнесени резултати. Интересно ми е дали ще отчетат като "грешка" поправеното на диктовката с коректор.

Общи условия

Активация на акаунт