Пъзели 19

• 36 144
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
Уау, супер е пъзела. Първо задължително отдели и сглоби рамката. След това аз лично не разделям по цветове, няма логика, особено при по шарените пъзели, които не са цветово групирани. Слагам си парчетата на дъската за редене така, че да ги виждам абсолютно всичките и да нямам нищо вътре в рамката. След това всичко става много по лесно, поне за мен. Като виждаш всички парчета, много лесно можеш да се ориентираш, когато тръгнеш да сглобяваш даден участък, примерно даден цвят - ако едно парче ти е наполовина червено, наполовина синьо, при сините или при червените ще го сложиш иначе? А и твоя е доста по сложен. За дъска за редене аз лично използвам една, която си купих от Слънчоглед - най голямата им, става за пъзел от 2000 части, но аз си редя на него всичко, което се събира, тъкмо имам повече място за нареждане на парченцата около него. За лепене обаче нищо не знам, не практикувам. Simple Smile

Малката Госпожица Мърморана , би ли споделила повече за тази дъска (снимка, размери) каква и е цената. Често отскачам до Слънчоглед, но явно съм ги пропуснала тези дъски.
Благодаря ти предварително.

Иначе аз напредвам с моя NEFERTARI PRECEDED BY GODDESS ISIS
 на RICORDI, остават ми само около 90 парчета почти еднакви на цвят  Wink

# 106
За съхранение, някое момиче скоро спомена че пъха пъзела под килима  Peace
Аз, аз Mr. Green
Малко жилище, голям пъзел, 2-ма домашни любимеца-единия на 5г, другия -пълзящ бандит на 10мес Whistling

# 107
  • София
Честит рожден ден, Таня bdbaloni
Честит празник на патерица и на Зори!

Бръмбофръц, страхотен е пъзелът, ама ужасно труден ми изглежда Crazy

Вчера успях да завърша един пъзел с цветя на Касторланд, по-късно ще кача и снимка.

# 108
  • София
Бръмбофръц, страхотен пъзел си имаш! Направо се изкушавам и аз да си взема такъв. Откъде ти е?

Таня, Честит рожден ден! Пожелавам ти здраве, любов, късмет, най-голямото щастие на света и сбъдване на всички желания!   bouquet

# 109
  • UK
Айви - просто отиваш и ги питаш за фазер, най обикновен фазер, имат няколко размера, най големия струва 4.50 или нещо подобно, плюс минус стотинки, става за пъзели до 2000 части, като за по малките използвам останалото пространство да си редя парчетата, както споменах, за да ги виждам всичките. Ако имаш котка, можеш да си вземеш два, все пак не са кой знае колко много пари, за да си го покриваш. Simple Smile Иначе има какви ли не килимчета, папки и тн по сайтовете, аз съм си най доволна от най обикновения фазер. Simple Smile Редиш на грапавата част, не на лъскавата, за да не се хлъзга, а самата дъска да има маневреност по повърхностите. Simple Smile Примерно аз редя на леглото, и имам навик да си въртя дъската както ми хрумне, задната част се хлъзга по покривалото на леглото, а горната - грапавата, е удобна за самото редене, защото, както казах, не се плъзгат парчетата по нея. Ето снимка на един пъзел от 1000 парчета с наредена рамка и около него останалите парчета - така редя аз. Снимката е доста лоша, ама нищо. Simple Smile

# 110
И аз да се присъединя към пожеланията за рожденничката Laughing
Честит рожден ден, Таня.
От здраве да не се отървеш.
За всичко друго има Мастер кард Laughing

Отговарям на въпросите:
Пъзелът е от 1000 парчета,размер- 73/48.6 см.
Купих го от детски маркет "Рая"/ това е верига магазини във Варна, не съм сигурна дали е местна или ги има и по другите градове/.
Цената беше между 10 и 12 лева/ не помня точно, понеже взех и един на детето, но сметката беше към 21-22 лева/.
Труден е като за първи опит, но ми хареса.
Ето тук още пъзели от Робърт Силвърс, но тези са си висш пилотаж/кликнете на изображението за да видите отделните парчета Crazy/
http://www.photomosaic.com/portfolio.html

Редактирам се, понеже качих снимки на мозайката в разфасовано състояние и на следващото ми мъчение Crazy
http://hakiba.snimka.bg/experiment/p-zeli.551290

Последна редакция: вт, 23 ное 2010, 12:59 от Бръмбофръц

# 111
  • София
Отговарям на въпросите:
Пъзелът е от 1000 парчета,размер- 73/48.6 см.
Купих го от детски маркет "Рая"/ това е верига магазини във Варна, не съм сигурна дали е местна или ги има и по другите градове/.
Цената беше между 10 и 12 лева/ не помня точно, понеже взех и един на детето, но сметката беше към 21-22 лева/.
Леле, те направо ги подаряват при вас  Mr. Green Това е страхотна цена за пъзел от 1000 части, стига качеството да не е отвратително, де.

И от мен един глас в подкрепа на фазера. Много е удобно, а за по-евтино отгоре може да се покрие и с бирен картон (пак от Слънчоглед). На мен един пъзел ми отлежава прибран по този начин под матрака на детското легло. Крайно време е да си купя лепило и да залепя някои пъзели, че съм заела двете дъски и фазера.

# 112
  • Стара Загора
Момичета, благодаря за пожеланията  и подаръка Simple Smile.
Много го исках този пъзел и все не стигах до покупката му Simple Smile

# 113
Бръмбоnewsm10 , пак казвам , чакам снимков материал на реденето на този пъзел. Дръж се момиче!!!  thumbsup

За реденето и аз съм като Мърморанчето, всичко нареждам да мога да гледам и не разделям по цветове, а нареждам по цветове...

# 114
  • София

В София не намирам такъв  Cry А искам такъв пъзел  newsm45

# 115
  • София
Ето го последният ми пъзел http://puzzlegallery.multiply.com/photos/album/103#photo=18 За първи път редя натюрморт, много ми хареса Grinning

# 116
  • Русе

Соник,много е красив пъзела  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 23 ное 2010, 15:15 от Зори

# 117
  • Не съм от тук и съм за малко
Таня, Честит Рожден Ден! Бъди здрава! Весел празник.   bouquet  bouquet  bouquet

Деси, ето къде го намерих пъзела  Laughing:
http://www.rayatoys.com/search.php?f=156&cat=15

# 118
  • София
Честит рожден ден Таня!

Вероник ако искаш лепило за пъзели подарявам на едука, аз не лепя пъзели, а имам над 30-40 пакетчета. Някой друг ако иска да си каже стига да е хубаво времето мога да изпращам по пощата.

Аз с двете деца не успявам да открадна време за пъзели, а подаръка за РД седи до компютъра с намерение да почвам първо тях.

# 119
  • София
Вероник ако искаш лепило за пъзели подарявам на едука, аз не лепя пъзели, а имам над 30-40 пакетчета. Някой друг ако иска да си каже стига да е хубаво времето мога да изпращам по пощата.
Ако наистина не ти трябват ще съм ти благодарна, аз съм доволна от лепилото им  Peace. Дано скоро намериш макар и малко време за пъзелите, знам какво е да ти се реди, а да нямаш възможност.

albena, благодарности, че откри пъзелите мозайки   bouquet. Аз също се сетих за този интернет магазин, че е със същото име, като споменатия от Бръмбофръц, но нямах време да ровя

Чакам и аз с нетърпение да вдя какъв е подаръка на Таня, голяма съм любопитка. На blue едва ли и е до качване на снимки с тоя кофти нет, ама аз давам зор, че сън няма да ме хване  Mr. Green

Последна редакция: вт, 23 ное 2010, 18:13 от veroniki

Общи условия

Активация на акаунт