Кърмене след 9 месечна възраст

• 2 527
  • 53
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Не искам да се намесвам в спора. Само искам да споделя, че и при нас заместването на хранене стана съвсем неусетно преди годинката още (въпреки че захранването започна от 6м). Като постепенно кърменията останаха само за приспиване на обяд и вечер плюс среднощни пирове.
И това въобще не доведе до отбиване - изкарахме така до година и 9 месеца когато аз реших че е време вече да приключим.
Идеята ми е - това че кърменията намаляват не води задължително до отбиване  Peace

# 46
Благодаря за мненията.

# 47
  • София
Извинявам се, но доцентът знае много добре за препоръките на СЗО. Не мисля, че майките лайци във форума са по-компетентни (без да засягам никой) и по-информирани от лекари, особено доценти.
Това е подходящ хранителен режим за моето дете, според него, защото то е с анемия от по-специфичен произход. Този режим със заместването го прилагам от 2 месеца. Преди това кърменията бяха по 7-8 на денонощие, както и споменах по-нагоре.

Лека вечер!

Тогава защо изобщо е тази тема?? Rolling Eyes

И аз това се чудех - защо авторката е пуснала тази тема и се интересува от мнението на майки лаици, като си има точен съветник, в който не се съмнява? Без да съм заядлива, съм озадачена... Мисля, че е обидно тук да се изказваме, всеки да прилага най-добронамерено своя, макар и скромен, опит и познания, придобити с ежедневно ровене по всякакви най-последни източници, и накрая да се дава такава оценка... Аз, ако бях на мястото на МТV, въобще нямаше толкова много да дообяснявам, защото очевидно отсреща няма нагласа за приемане, а съпротива ooooh!

Последна редакция: пн, 22 ное 2010, 14:00 от Krissie Krust

# 48
Ами на мен пък ми стана ясно - жената пита други майки с такъв режим на хранене на техните бебета. Не всички, а тези, които правят като нея.

Не разбирам за какво се връща тема, при положение, че е ясно, че е приключила.

# 49
Ами на мен пък ми стана ясно - жената пита други майки с такъв режим на хранене на техните бебета. Не всички, а тези, които правят като нея.

И аз се чудя защо се дълбае на едно и също място, който разбрал защо съм я пуснала, разбрал.
Точно това имах предвид при пускане на темата - майки с подобен на моя режим. Как едни разбраха, а други продължават да се заяждат?!

# 50
  • София

И аз се чудя защо се дълбае на едно и също място, който разбрал защо съм я пуснала, разбрал.
Точно това имах предвид при пускане на темата - майки с подобен на моя режим. Как едни разбраха, а други продължават да се заяждат?!

Това не беше заяждане, а желание да откликнем на въпроса ти. Не е добре, когато на протегнатата ръка се връща рязко отношение, вместо "благодаря", пък макар и от куртоазия... И ако се върнеш назад, ще разбереш, че ти "подпали" първа мотора и започна да нападаш МTV, която очевидно се опитваше да ти помогне и доста жупел понесе заради това си желание... Явно не ти е леко, но никой не те съди...

Последна редакция: пн, 22 ное 2010, 14:05 от Krissie Krust

# 51
И ако се върнеш назад, ще разбереш, че ти "подпали" първа мотора и започна да нападаш МTV, която очевидно се опитваше да ти помогне и доста жупел понесе заради това си желание... Явно не ти е леко, но никой не те съди...

Глупости. МТВ само категорично заяви, че така не се прави, че 200 гр. храна били много, трябвало 150 да се предлагат, че първо се кърми, после се храни с друго (което също са глупости) и че със сигурност 2 кърмения са недостатъчни (сякаш знае колко точно мляко изсуква бебето, а и беше споделено, че кашите са млечни), и кърмата й ще спре - егати протегната ръка за помощ  Stop По-скоро непоискани наставления.

# 52
ooooh!
Това е като "чашата е полупълна", "не-полупразна е"-всеки тълкува едно и също нещо според собствения светоглед, настроение и т.н..
Опитах се да помогна, не да получа благодарности, а още по-малко нападки и обиди, както дефакто стана...в съседна тема съм дори "машина за кърмене, лишена от емоции" Joy; но това е "риска" при липсата на пряк контакт..как да е; далеч съм от идеята да се "харесвам" на тоз и онзи Stop

# 53
Според мен, важно е дали детето е здраво и добре на тегло. Кое ядене е основно и кое - странично, едва ли е важно толкова. Разбираемо е, че майката се тревожи, но не би трябвало, ако няма видима причина - ако на детето му няма нищо. Стискам палци да не се притесняваш.

Общи условия

Активация на акаунт