Машина за хляб-36 част

  • 62 562
  • 756
  •   1
Отговори
# 720
  • София
  • Мнения: 8 504
...Другото също е важно, че при намазването и наръсването се изважда съдчето с козунака. ...

Ами аз си имам една силиконова четка и не го вадя казанчето. Държа си с едната ръка паничката с яйцето над тестеното изделие и с другата мажа с четката. За поръсването пък си правя фуния от лист. Сипвам примерно захарта в него и на много тънка струя го ръся отгоре. То бързо се изсипва.

# 721
  • Мнения: X
...Другото също е важно, че при намазването и наръсването се изважда съдчето с козунака. ...

Ами аз си имам една силиконова четка и не го вадя казанчето. Държа си с едната ръка паничката с яйцето над тестеното изделие и с другата мажа с четката. За поръсването пък си правя фуния от лист. Сипвам примерно захарта в него и на много тънка струя го ръся отгоре. То бързо се изсипва.

Аха, това с фунията е хитро! Иначе и аз мажа със силиконова четка (беше в комплекта към хлебопекарната) - страшно удобно и практично нещо!

# 722
  • Мнения: 4 615
Чувствам се като пълен профан, обаче просто не мога да се ориентирам и си мисля, че в рецептата има грешка?

Вода 250 мл
Стафиди 1/3 чаша
Масло или маргарин 1 1/2 с.л.
Мед 1 с.л.
Сол 1 ч.л.
Кафява захар 2 с.л.
цели житени зърна 3 чаши
Мая 1 ч.л.

Ако рецептата е вярна то не трябва ли поне това жито да е варено или киснато във вода? newsm78

В друга рецепта пък има

2 чаши хубаво брашно.

Какво се има предвид "хубаво брашно"?

# 723
  • Мнения: 7 779
Ако рецептата е вярна то не трябва ли поне това жито да е варено или киснато във вода? newsm78

В друга рецепта пък има

2 чаши хубаво брашно.

Какво се има предвид "хубаво брашно"?
и аз да попитам ... с тази мая в рецептата какво ще втасваш ?

# 724
  • София
  • Мнения: 8 504
Чувствам се като пълен профан, обаче просто не мога да се ориентирам и си мисля, че в рецептата има грешка?

Вода 250 мл
Стафиди 1/3 чаша
Масло или маргарин 1 1/2 с.л.
Мед 1 с.л.
Сол 1 ч.л.
Кафява захар 2 с.л.
цели житени зърна 3 чаши
Мая 1 ч.л.

Ако рецептата е вярна то не трябва ли поне това жито да е варено или киснато във вода? newsm78

В друга рецепта пък има

2 чаши хубаво брашно.

Какво се има предвид "хубаво брашно"?

Щом има мая в първата рецепта според мен трябва да има и брашно иначе не разбирам смисъла от нейната употреба.

Хубаво брашно би трябвало да означава финно брашно от 550 нагоре.

# 725
  • Мнения: 7 779
Щом има мая в първата рецепта според мен трябва да има и брашно иначе не разбирам смисъла от нейната употреба.

Хубаво брашно би трябвало да означава финно брашно от 550 нагоре.
убаво брашно може да означава да е без пеперуди или гъгрици  Joy

# 726
  • Мнения: X
убаво брашно може да означава да е без пеперуди или гъгрици  Joy
Joy Joy Joy Joy Joy

Може ли да се открие оригиналът на рецептата? Струва ми се, че не е преведено добре.

Хайде и снимка на днешния козунак. Толкова тънка и светла коричка няма да успея да издокарам в машината (не знам защо се опитвам, може би, за да имам мързелив вариант).



# 727
  • Мнения: 4 615
Благодаря! Знаех си, че все пак не съм безнадежден слчай. Обачеее, пак да попитам. Ако в рецептата има "цели житени зърна" ('щото аз и друга подобна рецепта имам Rolling Eyes) житото какво трябва да е варено, киснато, сурово?

alys, ако въпросът е към мен пос-коро не знам как да го открия. Книжката е на български, инструктаж към машинката, + няколко рецепти бонус. Няма телст на друг език.

# 728
  • Мнения: 9 785
Благодаря! Знаех си, че все пак не съм безнадежден слчай. Обачеее, пак да попитам. Ако в рецептата има "цели житени зърна" ('щото аз и друга подобна рецепта имам Rolling Eyes) житото какво трябва да е варено, киснато, сурово?

alys, ако въпросът е към мен пос-коро не знам как да го открия. Книжката е на български, инструктаж към машинката, + няколко рецепти бонус. Няма телст на друг език.

Зарежи тези рецепти ooooh!

# 729
  • Мнения: 4 615
Поли, 'що? Аз си падам по изчанчени видове хляб.

# 730
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 187
ПОЛИН благодарности за живата мая.Днеска правих хлебче ама вместо 1/4 сложих1/3 стана и красив и вкусен.Маята беше Юва.Взела съм си и Виво да видим коя ще е по-читава.  love001  love001  love001Чакам новата темичка да видим коя по ред ще се впиша.

# 731
  • Мнения: 9 785
Поли, 'що? Аз си падам по изчанчени видове хляб.

Първо направи един нормален Crazy
Житото в никой случай сурово на зърна Naughty. Даже не мога да си го представя ooooh!. Свари го и го отцеди добре като искаш жито Crazy

Ивелинке, радвам се за теб! Hug

# 732
  • Мнения: X
Благодаря! Знаех си, че все пак не съм безнадежден слчай. Обачеее, пак да попитам. Ако в рецептата има "цели житени зърна" ('щото аз и друга подобна рецепта имам Rolling Eyes) житото какво трябва да е варено, киснато, сурово?

alys, ако въпросът е към мен пос-коро не знам как да го открия. Книжката е на български, инструктаж към машинката, + няколко рецепти бонус. Няма телст на друг език.

raffaella sanzio, към теб е въпросът (извинявай, че не уточних). Ако в рецептата има цели житени зърна, както писа и Дядо Хаджия, трябва да има и брашно. Присъединявам се към Поли - саври го, щом искаш жито, ама... тогава няма нужда да го мъчиш да става хляб. Към коя машина е тази рецепта (да поровя в нета)? Ако искаш да направиш хляб без брашно, подобно на Бонус, сигурно има някаква технология, но не знам каква е. Не купувам хляб, но мисля, че вече го няма на пазара (дори не знам причината).
П.П. Като за начало, виж какво намерих http://www.zemianazaem.com/archives/22#more-22, но не е точно това, което търсиш. Има и други рецепти тук.

Последна редакция: чт, 09 дек 2010, 23:02 от Анонимен

# 733
  • Мнения: 4 615
Много благодаря за споделеното. Машината е една глупава Мидея.

# 734
  • Мнения: X
Много благодаря за споделеното. Машината е една глупава Мидея.

Ето я книжката (възможно е твоят модел да не е точно този, но ще свърши работа)
http://www.midea-bg.com/public/files/products/33/documents/26.pdf

Общи условия

Активация на акаунт