Машина за хляб-36 част

• 62 562
  • 756
  •   1
Отговори
# 720
  • София
...Другото също е важно, че при намазването и наръсването се изважда съдчето с козунака. ...

Ами аз си имам една силиконова четка и не го вадя казанчето. Държа си с едната ръка паничката с яйцето над тестеното изделие и с другата мажа с четката. За поръсването пък си правя фуния от лист. Сипвам примерно захарта в него и на много тънка струя го ръся отгоре. То бързо се изсипва.

# 721
...Другото също е важно, че при намазването и наръсването се изважда съдчето с козунака. ...

Ами аз си имам една силиконова четка и не го вадя казанчето. Държа си с едната ръка паничката с яйцето над тестеното изделие и с другата мажа с четката. За поръсването пък си правя фуния от лист. Сипвам примерно захарта в него и на много тънка струя го ръся отгоре. То бързо се изсипва.

Аха, това с фунията е хитро! Иначе и аз мажа със силиконова четка (беше в комплекта към хлебопекарната) - страшно удобно и практично нещо!

# 722
Чувствам се като пълен профан, обаче просто не мога да се ориентирам и си мисля, че в рецептата има грешка?

Вода 250 мл
Стафиди 1/3 чаша
Масло или маргарин 1 1/2 с.л.
Мед 1 с.л.
Сол 1 ч.л.
Кафява захар 2 с.л.
цели житени зърна 3 чаши
Мая 1 ч.л.

Ако рецептата е вярна то не трябва ли поне това жито да е варено или киснато във вода? newsm78

В друга рецепта пък има

2 чаши хубаво брашно.

Какво се има предвид "хубаво брашно"?

# 723
Ако рецептата е вярна то не трябва ли поне това жито да е варено или киснато във вода? newsm78

В друга рецепта пък има

2 чаши хубаво брашно.

и аз да попитам ... с тази мая в рецептата какво ще втасваш ?

# 724
  • София
Чувствам се като пълен профан, обаче просто не мога да се ориентирам и си мисля, че в рецептата има грешка?

Вода 250 мл
Стафиди 1/3 чаша
Масло или маргарин 1 1/2 с.л.
Мед 1 с.л.
Сол 1 ч.л.
Кафява захар 2 с.л.
цели житени зърна 3 чаши
Мая 1 ч.л.

В друга рецепта пък има

2 чаши хубаво брашно.

Щом има мая в първата рецепта според мен трябва да има и брашно иначе не разбирам смисъла от нейната употреба.

Хубаво брашно би трябвало да означава финно брашно от 550 нагоре.

# 725
Щом има мая в първата рецепта според мен трябва да има и брашно иначе не разбирам смисъла от нейната употреба.

Хубаво брашно би трябвало да означава финно брашно от 550 нагоре.
убаво брашно може да означава да е без пеперуди или гъгрици  Joy

# 726
убаво брашно може да означава да е без пеперуди или гъгрици  Joy
Joy Joy Joy Joy Joy

Може ли да се открие оригиналът на рецептата? Струва ми се, че не е преведено добре.

Хайде и снимка на днешния козунак. Толкова тънка и светла коричка няма да успея да издокарам в машината (не знам защо се опитвам, може би, за да имам мързелив вариант).

# 727
Благодаря! Знаех си, че все пак не съм безнадежден слчай. Обачеее, пак да попитам. Ако в рецептата има "цели житени зърна" ('щото аз и друга подобна рецепта имам Rolling Eyes) житото какво трябва да е варено, киснато, сурово?

alys, ако въпросът е към мен пос-коро не знам как да го открия. Книжката е на български, инструктаж към машинката, + няколко рецепти бонус. Няма телст на друг език.

# 728
Благодаря! Знаех си, че все пак не съм безнадежден слчай. Обачеее, пак да попитам. Ако в рецептата има "цели житени зърна" ('щото аз и друга подобна рецепта имам Rolling Eyes) житото какво трябва да е варено, киснато, сурово?

alys, ако въпросът е към мен пос-коро не знам как да го открия. Книжката е на български, инструктаж към машинката, + няколко рецепти бонус. Няма телст на друг език.

Зарежи тези рецепти ooooh!

# 729
Поли, 'що? Аз си падам по изчанчени видове хляб.

# 730
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
ПОЛИН благодарности за живата мая.Днеска правих хлебче ама вместо 1/4 сложих1/3 стана и красив и вкусен.Маята беше Юва.Взела съм си и Виво да видим коя ще е по-читава.  love001  love001  love001Чакам новата темичка да видим коя по ред ще се впиша.

# 731
Поли, 'що? Аз си падам по изчанчени видове хляб.

Първо направи един нормален Crazy
Житото в никой случай сурово на зърна Naughty. Даже не мога да си го представя ooooh!. Свари го и го отцеди добре като искаш жито Crazy

Ивелинке, радвам се за теб! Hug

# 732

raffaella sanzio, към теб е въпросът (извинявай, че не уточних). Ако в рецептата има цели житени зърна, както писа и Дядо Хаджия, трябва да има и брашно. Присъединявам се към Поли - саври го, щом искаш жито, ама... тогава няма нужда да го мъчиш да става хляб. Към коя машина е тази рецепта (да поровя в нета)? Ако искаш да направиш хляб без брашно, подобно на Бонус, сигурно има някаква технология, но не знам каква е. Не купувам хляб, но мисля, че вече го няма на пазара (дори не знам причината).
П.П. Като за начало, виж какво намерих http://www.zemianazaem.com/archives/22#more-22, но не е точно това, което търсиш. Има и други рецепти тук.

Последна редакция: чт, 09 дек 2010, 23:02 от Анонимен

# 733
Много благодаря за споделеното. Машината е една глупава Мидея.

# 734
Много благодаря за споделеното. Машината е една глупава Мидея.

Ето я книжката (възможно е твоят модел да не е точно този, но ще свърши работа)
http://www.midea-bg.com/public/files/products/33/documents/26.pdf

Общи условия

Активация на акаунт