Проблем със стоки, купени от Техномаркет !

• 11 176
  • 96
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Уффф, тръгнах да пиша и се отказах.
Много компетентни хора се изказаха бе - особено онова мнение , че авторката и мъжът и са каръци. ooooh!
Почти цялата техника у нас е от Техномаркет - клиенти сме им от преди повече от 6 години.
В началото нещата бяха съвсем различни - все още ползваме без проблеми техника от тогава,но преди 2 г. коренно се промени качеството на продаваната техника.
Писала съм и друг път -  в рамките на месец съм върнала 2 готварски печки и  оптична мишка и клавиатура. Само първия път беше със скандал , след това ме гледат в очите ,като вляза в магазина.А  колкото до персонала........ думи нямам - пълни некадърници , а управителката на магазина в "Скай сити" е .................... не си струва да я опредеям.

# 46
echolalia, погледнахте ли в книжката какво пише за грешката? И аз имам пералня Самсунг и съм отваряла упътването няколко пъти, веднъж майка ми я беше претоварила, другия път не беше добре затворена. Какво ти изписва?

# 47
echolalia, погледнахте ли в книжката какво пише за грешката? И аз имам пералня Самсунг и съм отваряла упътването няколко пъти, веднъж майка ми я беше претоварила, другия път не беше добре затворена. Какво ти изписва?
Изписва ни нещо като '4Е'  Thinking
Прочетох - била съм права, от налягането на водата е...Отдъхнах се, че хич не ми се мисли как щяхме да я изнесем от вкъщи Grinning

Последна редакция: вт, 16 ное 2010, 07:42 от echolalia

# 48
  • Ямбол
....
 Не разбирам защо ходите да се разправяте с тях.
То на всяка гаранционна карта си пише къде има сервизи и се оправяш, какво занимаваш продавача, той не е производител. Peace Peace
Като не разбираш, защо се изказваш?
Редът е такъв - уредите се връщат там, където са купени и се прави рекламация. После в сервиз ли ще ги карат или на луната, мен не ме интересува. След 30 дни, ако не са приведени във вид годен за употреба ми дават нови или ми връщат парите.
Сега разбираш ли?

# 49
 Лилянa, я малко по-спокойно. Още малко и ще ме набиеш  Tired
Магазините си имат договори със сервизи и когато е изминал 7 дневният срок за възможна подмяна, се ходи в тях.
Поне досега така беше ( знам от хора, на които се е налагало), но аз не съм имала такива проблеми.
Знам, че при закупуването на нещо, винаги ни казваха да си пазим кутията/кашона една седмица, ако случайно се повреди и се наложи да го върнем в магазина.

# 50
Изписва ни нещо като '4Е'  Thinking
Прочетох - била съм права, от налягането на водата е...Отдъхнах се, че хич не ми се мисли как щяхме да я изнесем от вкъщи Grinning

Имам същата пералня и отначало ни даваше много грешки, неподредени дрехи, това за водата, претоварена. Впоследствие я разбрах как иска да работи.  Mr. Green и вече не дава грешки...
Микровълновата ни също е Самсунг / и телевизора / ... Laughing

# 51
  • Ямбол
Лилянa, я малко по-спокойно. Още малко и ще ме набиеш  Tired
Магазините си имат договори със сервизи и когато е изминал 7 дневният срок за възможна подмяна, се ходи в тях.
Поне досега така беше ( знам от хора, на които се е налагало), но аз не съм имала такива проблеми.
Знам, че при закупуването на нещо, винаги ни казваха да си пазим кутията/кашона една седмица, ако случайно се повреди и се наложи да го върнем в магазина.

Спокойна съм.
Ти знаеш от хора, които са ги карали да се разхождат по сервизите. А аз знам от закона. Кое тежи повече?

# 52
  • София
А какво точно пише в закона ?

# 53
Да споделя моя скромен опит с Техномаркет.
Избираме си аспиратор, малък, но сравнително мощен. Питам аз в магазина, само това ли изложеното имат или ще ми дадат неразопаковано аспираторче, защото никак не ми се нрави идеята да получа мостра... Отговорът е, че има много бройки на склад.
Спокойна го поръчвам с още няколко уреда.
На следващия ден ми ги носят вкъщи и се оказва, че са ми донесли мострата. По какво познах ли? По това, че предпазната лента от тиксо беше отлепена отпред, просто скъсана специфично и няма как да не се познае.
Отиваме в магазина, на мястото на мострата от предния ден, се мъдри същата марка аспиратор, само че с по-големи размери.
Викам аз персонал, показвам им кашона с моя аспиратор и им казвам, че са ми дали мострата от вчера. Не, не било така. Нямали те такава закачена мостра. Лъжа! Отказват да ми го подменят, при положение, че са казали, че в склада имат и други.
Казах им само, че ще стоя там, с аспиратора, докато не дойде управител, ако трябва и комисии ще викам, но искам да се подмени стоката.
Стояхме точно 5 мин. и едно ядосано момче, с псувни на уста дойде и ми връчи чисто нов аспиратор, неразопакован.
Та, защо им трябваше да лъжат?!

П.П. И да, аман вече! Ама не от това, че някой се оплаква, а от това, че отиваш с настроение да си похарчиш парите и винаги някой или нещо трябва да ти счупи кефа... Аман от боклуци стоки и боклуци-персонал...

# 54

Та, защо им трябваше да лъжат?!

Защото я мине номера, я не.  Confused

# 55
  • Ямбол
Чл. 125. (1) Рекламацията се предявява пред търговеца или пред упълномощено
от него лице.
...
Чл. 127. (1) Търговецът или упълномощено от него лице са длъжни да приемат
рекламацията
, ако тя е предявена своевременно.

Изобщо в целия закон се говори за отношения между търговец и купувач. Никъде не става дума за отношения на купувач и сервиз.

# 56
  • с/у ОколоМръсТното
С техниката нещата опират най-често до късмета....

поправка... ВИНАГИ опират до късмета...

# 57
  • София
Чл. 125. (1) Рекламацията се предявява пред търговеца или пред упълномощено
от него лице.
...
Чл. 127. (1) Търговецът или упълномощено от него лице са длъжни да приемат
рекламацията
, ако тя е предявена своевременно.

Изобщо в целия закон се говори за отношения между търговец и купувач. Никъде не става дума за отношения на купувач и сервиз.

Явно сервиза се явява упълномощено от търговеца лице.

# 58
Някой от вас пишат толкова неграмотно, че се чудя как не ги лъжат и като кОпуват хляб. Аз бих ги лъгал!

# 59
Dave Lombardo, "някой" в случая, в който си го употребил ( мн. число), се пише с И , а не с Й

Общи условия

Активация на акаунт