Кое е по-малкото зло за детето - без майка или с лоша майка?

• 5 397
  • 71
  •   1
Отговори
# 45
Пиша за последно, защото смятам, че темата се изчерпа.
Проблема е от преди. Всички ме убеждаваха, че като роди детето "всичко ще се промени". Да, ама не.
Според терапевтката проблемът идва от това, че жена ми е отгледана от самотна жена, която тя нарича "майка". (родната майка почива, а бащата е дезинтересиран, както и останалите роднини)
"Майка" й самата е сирак, направила няколко неуспешни опита да създаде семейство. Цял живот е оцелявала благодарение на случайни връзки и като е използвала секса като инструмент мъжете да й вършат услуги.
Точния термини по адрес жена ми бяха  "дефицит на внимание", "страх от самота",  "копиране модел на поведение"  и т.п.,  от там връзки с "абсурдни персонажи" и в крайна сметка достигане до "самосбъдваща се прогноза".
Така или иначе благодарение психоложката и тези, които писаха точно по темата (и на ЛС), аз стигнах до решение за се беси.
Няма да допусна един ден същата терминология да бъде използвана по адрес на дъщеря ми!
Ако искате можете да дискутирате по темата, по-принцип. Аз повече няма да се намесвам. Ако желаят модераторите могат и да я изтрият. За мен въпросът е приключен.
Още веднъж благодаря на всички, които бяха коректни към мен и темата.

# 46
 ignat40,не си ли в състояние да помогнеш на съпругата си да излезе от това положение.
Няма ли психоаналитик/различно е от психолог/.
Детето е още малко за да му влияе пряко върху поведението и емоциите.
Тук, обаче има и още един вариант в бъдеще, додето израсте детето. Тя може да те обвинява, че не си помогнал на майка и да се промени и си я изоставил.

# 47
Ignat40,
какво означава "самосбъдваща се прогноза"? Наистина досега не съм чувала това нещо...ще ти бъда благодарна ако ми отговириш ..и за да съм коректна ще отговоря и аз на твоя въпрос.
Така формулиран въпросът не може да получи отговор...никой, абсолютно никой страничен наблюдател или слушател не би могъл да знае това доколко, в каква степен, в кое отношение точно....липсата на майката може да засегне детето...или пък обротното - присъствието и...никой не познава майката, не знае как точно възприема детето...тя може да е ...разпасана като поведение, но да е много нежна към детето...ти описа нейното поведение ИЗВЪН дома, но не каза нищо за това как се държи с малката когато е край нея...гушка ли я, пее ли и, усмихвали ли и се, говори ли и на бебешки...или е груба...припряна, не я поглежда, не я взимиа на ръце, не и обръща внимание....ето това е важно за отговора на въпроса ти, а не дали ходи по ЧУЖДИ мъже...последното засяга само твоето его.
Ако искаш да направиш най-доброто за детето вземи решението съобразно отношение на майката към него. Има ли емоционална ВРЪЗКА между тях. Детето реагира ли на нейния глас...и пр.
Ако има връзка отделянето не е добра идея поне до някаква (не знам точно каква) възраст. Ако няма НИКАКВА връзка....тогава може би е оправдано...

# 48
Съчувствам ти Hug На твоя въпрос -разбира се, че е по-добре без майка, отколкото с лоша майка... За мен неразбираемо е, че си решил да създадеш семейство с такъв човек - сигурно много си я обичал и много те боли... Няма ли начин да я заведеш за лечение в някоя клиника? Може би епизодични срещи с психолог не са достатъчни? Може би след по-сериозно лечение жена ти ще се повлияе и ще можете да запазите семейството си?
А и майка не е тази, която е родила, а тази, която е отгледала! Ако положението действително е толкова зле и уредиш нещата достатъчно бързо, може би ще намериш жена за себе си и майка за дъщеричката ти - животът е пред вас Hug Дечицата не си спомнят почти нищо от първите си 3 годинки или си спомнят това, което им е било разказано - приемат, че е било така... Помисли също за времето когато дъщеричката ти порастне и започне да те пита какво е станало, защо сте се разделили с майка й. Ако разбере каква е причината, но заеме нейна страна и те намрази... стават и такива неща... Изобщо помисли!

# 49
Проблема е от преди. Всички ме убеждаваха, че като роди детето "всичко ще се промени". Да, ама не.
Според терапевтката проблемът идва от това, че жена ми е отгледана от самотна жена, която тя нарича "майка". (родната майка почива, а бащата е дезинтересиран, както и останалите роднини)
"Майка" й самата е сирак, направила няколко неуспешни опита да създаде семейство. Цял живот е оцелявала благодарение на случайни връзки и като е използвала секса като инструмент мъжете да й вършат услуги.
Точния термини по адрес жена ми бяха  "дефицит на внимание", "страх от самота",  "копиране модел на поведение"  и т.п.,  от там връзки с "абсурдни персонажи" и в крайна сметка достигане до "самосбъдваща се прогноза".
Така или иначе благодарение психоложката и тези, които писаха точно по темата (и на ЛС), аз стигнах до решение за се беси.
Няма да допусна един ден същата терминология да бъде използвана по адрес на дъщеря ми!
Ако искате можете да дискутирате по темата, по-принцип. Аз повече няма да се намесвам. Ако желаят модераторите могат и да я изтрият. За мен въпросът е приключен.

Като се гъбаркаш по форумите, поне прочети в нета какво означават някои термини: например, "дефицит на внимание" не означава "липса на внимание", а "хиперактивност и трудна концентрация"; "абсурдни персонажи" не съществува като термин, извън литературата; "самосбъдваща се прогноза" е икономически/финансов термин. Можеше да си спестиш двете психоложки в сюжета и щеше да е по-добре.
И жена с 4 месечно бебе обикновено все още има хормонални проблеми и трудно може да поддържа толкова активен сексуален живот, подобно на описвания от теб.
Пооля се...

# 50
и какво от това като са били тези темини, на които azaf правилно ти е поправила в понятието им?М? С какво това я прави лоша майка?М?
Знаеш ли всеки има своята характеристика и минало, но от написаното от теб ме навежда на мисълта, че ти самият използваш това за твое оправдание. Ще ти кажа нещо. Не жената ти има вина, а ти самият. Защо? Защото постоянно изтъкваш миналото на жена си и си интерпретираш термини които не знаеш дори и тяхното значение.
А ти "мили ми тате" с какво се постара да помогнеш на жена си като теази прословута психоложка дори те е насочила от какво жена ти има нужда.
Второ, никъде не пишеш какво тази психоложка е открила за теб, защото бас ловя че и ти имаш много неща.
Трето : както вече писах в предият ми пост, жена ти току що е родила, след родилната депресия може да продължи неизвестно време. А за това, самата депресия се влияе от много фактори, като например: отношението на мъжа към жената след раждането , неговата адекватна помощ и прецизност за нещата в определените ситуации.
Ако си съпруг какъвто беше моя, да излизаш в 7 сутрин и да ми се прибираш в полунощ, или да ми казваш "ей ти 5 лева, хвани си такси и я заведи на лекар", или от сорта като от преумора и недоспиване на денонощие по 3-4 часа сън, да колабираш защото са ти доближени кръвните граници, и вместо да ти помогне да ти казва" кво прай МА, нормална ли си, ще събудиш детето", е извинявай но не съм аз тази която да задаваш въпроса на темата си.
Хайде огледай се първо ти, защото аман от такива "загрижени "татковци.
П.П - между другото, ние едвам не изтървахме детето си. Роди се преждевремено в осмият месец с опасност за нейният и моят живот. Три седмици не ми даваха да си видя детето. Тя беше на трети а аз на четвърти етаж. Има три сарфектанта за отваряне на белите дробчета, 15 дена в ковьоз на искуствено дишане, и докторите не даваха никаква гаранция. От стреса ми спя кармата. единственно което ме държеше е да и въздействам по някакъв начин с миленето си и вярата си, че ще оживее.

# 51
и после аз съм се изказвала много грубо  hahaha hahaha с какво заслужи човека твоя словесен огън? Признавам, че е доста неправдоподобна историята му, но какво общо има с твоята? Хайде иди сега в другата тема и последвай съвета ми и последно (обещавам): не съди, защото ще бъдеш осъден. Има си съдник и той е само един и на всеки ще му дойде реда за там Wink Peace

# 52
Какво правите по цял ден бе хора, че успявате толкова злоба да натрупате!?  Confused

# 53
  • София
Аз злоба не виждам, само опит да се разбере какво е наистина положението и дали не послъгваш лекинко Simple Smile

# 54
Познавам момиченце, отгледано от бащата от самото му раждане. Бяха разделени, и майката, по нейни думи " за да го съсипе" се отказа от това да си вземе бебето още в родилното. Трудно-лесно, бащата и бабата поеха отговорност и си отгледаха момиченцето. То е вече  на около 15-16г. много лъчезарно и добро дете, знае цялата истина, но не смятам, че има някаква травма от това...

# 55
Моя бивш Убавец, така говори и за мен.
Аз съм най-лошата майка, луда съм и какви ли не простотии, но никой не му вярва и сега си търси слушатели които не ме познават, за да се прави на жертва.
Така че............................няма да коментирам!

# 56
Аз мисля, че има и двата случаи.
За щастие или за съжаление/въпреки, че при такъв случай, винаги е за съжаление/, но жените, като този тип са изключително рядко.
Мисля, че авторът на темата трябва първо добре да оцени себе си и майката и тогава да приема радикални мерки.
Има една стара поговорка "Без баща сирак, без майка два пъти сирак".
Колкото и от нея да има изключения е вярна.
Притеснява ме само, дали авторът не си задоволява собственото Аз, за сметка на детето и на жена му.
Това, обаче е много страшно, ако е истина.

# 57
Съвсем случайно намерих формулировка каква е за разликата между американските, руските и българските форуми:  
В американския форум задваш въпрос и ти отговарят. В руския задваш въпрос, отговарят ти и на свой ред те питат нещо. В българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост...

Това е специално за такива като azaf, simon9, Steluka и тем подобните им.

Последна редакция: чт, 20 яну 2011, 21:21 от ignat40

# 58
Не рзбирам защо търсиш съвет точно тук..аз тук съвет само за електроуреди искам Laughing

# 59
Зависи и от въпросите. Зад един въпрос може да има най-различни мотиви. Например може да питаш за да научиш, обаче  може и да питаш за да чуеш това, което искаш (т.е. за да получиш одобрение). Можеш също така да питаш и за да проучваш общественото мнение за някакви си свои цели.

Общи условия

Активация на акаунт