Кое е по-малкото зло за детето - без майка или с лоша майка?

• 5 398
  • 71
  •   1
Отговори
# 60
Ignat, а ако ти гледаш чуждо дете? Аз бих започнала с един тест за бащинство. Не бих могла да мигна, докато не разбера дали жертвам съня си заради собствената си плът и кръв, или отглеждам пиянска грешка на жена си и някой... таксиметров шофьор или невръстно гъзе, чиито гени са още зелени на маруля. Да не забравяме и че майките са ролеви модели за дъщерите си - да не искаш да отгледаш още едно лъжливо и ходливо чудовище?! Да не те отчайвам, но .. оправия няма.
Ако детето наистина е твое, мисля, че с лекота би спечелил делото за попечителство.
И веднага след това можеш да потърсиш добра майка за дъщеря си, от която си струва да се учи.
Иначе - кое е по-малкото зло за едно дете - да расте без майка или да расте с лоша майка? Много ми се ще да има някаква статистика кое е по-травмиращо. Напоследък по едни или други причини често чоплим темата с приятели, но някак ми е трудно да си изработя позиция по този въпрос.

# 61
  • София
Моша, ти се изплю на всички, които са решили да осиновят дете понеже гените били чужди!!! Доста е расистко, а и да не би да речем да познаваш собствените си гени така добре, че да си сигурен, че ще произведеш супер човек?! Ако човека си обича детето, независимо какъв биологичен материал носи и реши да го отгледа - чудесно! Ама това с ролевите модели - не съм съгласна никак....примери около метн колкото искаш...то и реклама имаше такава - за хлапето-зубър с хипарливи родители и обратното и репликата беше - Къде сбъркахме newsm78
За мен по-скоро е странно как един мъж решава да има дете, ако е като гореописаната...то тя не е станала такава след раждането я!

# 62
Ignat, а ако ти гледаш чуждо дете? Аз бих започнала с един тест за бащинство. Не бих могла да мигна, докато не разбера дали жертвам съня си заради собствената си плът и кръв, или отглеждам пиянска грешка на жена си и някой... таксиметров шофьор или невръстно гъзе, чиито гени са още зелени на маруля. Да не забравяме и че майките са ролеви модели за дъщерите си - да не искаш да отгледаш още едно лъжливо и ходливо чудовище?! Да не те отчайвам, но .. оправия няма.

Какво ще кажеш за осиновените деца?
Гени се онаследяват, но не и поведение.

# 63

Основните черти на характера се унаследяват.  Има гени, които отговарят за характера на човека, предадени му от биологичните родители. Не случайно се казва, че "кръвта вода не става". Затова и родителите, които решат да осиновят дете трябва предварително да са готови да го обичат безрезервно, независимо от това какъв е характерът му, тъй като това е нещо в голяма част извън техните възможности да програмират.
Гените са тези, които се унаследяват. Те обуславят изграждането на характера.Та, не се наследяват само физическите черти, ами и душевните.
50/50 е унаследяването и възпитанието, при  изследвания с еднояйчни близнаци (това са най-близкото до мултиплициране на даден човек, което можем да използваме) доказват, че независимо в какви условия на социална среда и възпитание човек е поставен, водещото е характера, който имаш заложен в теб.

# 64
Характера се унаследява, но може едни черти да се развият в различна посока.
Задавала ли си въпроса, защо престъпниците и хората които ги разкриват си приличат по черти на характера? Защо военните също, независимо в коя армия служат?
Второ зависи твойте гени с какви ще се свържат и зависи какви "мутации" ще се получат в развитието на бебето до раждане.
Една от често срещаните мисли е, че "гениалността на родителите си почива в тяхните деца".

# 65
  • София
Никога не можеш да знаеш как точно ще се изявят гените, за да се проявят дадени черти в характера. Какви гаранции имаш, че ще се роди дете точно с характер, за който мечтаеш?! То цветът на косата се определя от 6 гена, вески от който има 2 алела...та какво остава за такава сложна съвкупност като характера...Просто е несериозно да се твърди, че ако майката хойкала то дъщерята задължително ще е такава....То преди 70-тина години имаше един дребен човек с мустачки, който така се опита да създаде арийска раса....ама нещо не му се получи....

# 66
Това с ролевия модел изобщо не е вярно !
Или поне не е задължително да се случи .
Аз например с майка ми нямам абсолютно никакви прилики като характер и поведение , дъщеря ми засега също не се очертава да прилича на мен ... Sad

# 67
Това с ролевия модел изобщо не е вярно !
Или поне не е задължително да се случи .
Аз например с майка ми нямам абсолютно никакви прилики като характер и поведение , дъщеря ми засега също не се очертава да прилича на мен ... Sad
ясно ,че децата са нови индивиди,и в това се корени тайната на половото размножаване Wink

# 68
  • София
Половото размножаване  ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!

# 69
ами това е идеята,в крайна сметка индивида живее определено време,а видът вечно съществува Wink
Децата,приличат на майка си,приличат на баща си,но не са нито майка си ,нито баща си.....Wink

# 70
ами това е идеята,в крайна сметка индивида живее определено време,а видът вечно съществува Wink
Децата,приличат на майка си,приличат на баща си,но не са нито майка си ,нито баща си.....Wink
Един път и аз да съм съгласна с теб.
"Половото размножаване" в по-широкия смисъл на думата. 

# 71
ignat40, конкретно на въпроса ти - по-добре е без, отколкото със, но каква е алтернативата? Сигурен ли си в себе си и че ти самият ще бъдеш добър родител? Имаш ли възможност да отгледаш сам това дете? Бих консултирала подобно решение с професионалисти, не с форума, защото никой тук не може да види пълната картина, нито да прецени ти какъв родител си, дали изложеното е истина и пр.
А коментарите на някои от потребителите наистина са доста груби и злобни; не бива така, не забравяйте, че макар и да не ги виждате, това са реални хора, които може истински да нараните, нищо че не ги виждате.

Общи условия

Активация на акаунт