С топло слънце и цветя да посрещнем пролетта

• 70 390
  • 755
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте.
Матце ,какви са тези красоти. Много го харесвам това цвете и все се чудя дали да си взема, но ми се струва капризно.
Сняг не искам да видя и да им нося. И да реват, като искат да отиват и да си намират сами.  Joy
На мен ми стига толкова чистене. Сега го мисля как ще е във вторник, че в момента имаме около 30 см. а ще пътуваме тогава.
Ето кой цъфна отново при мен. http://media.snimka.bg/7763/021780648.jpg
Това е на хазяйката http://media.snimka.bg/7763/021780667.jpg
и това също http://media.snimka.bg/7763/021780673.jpg
Весели коледни и новогодишни празници от мен.
Не знам кога ще пиша вече.
 Hug

# 121
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
лек път хекси  Hug

# 122
много интересно е това насекомоядно  Rolling Eyes малко страшничко даже Simple Smile

аз искам да питам който е сял семки от портокал/мандарина - какво да чакам? Има ли нещо специфично, израства ли достатъчно голямо растение?

имам една тиква, която расте с големи листа, но засега не пълзи. Поникна ми и първото и единствено засега невенче от бг семе. И няколко избуяли цветенца от градината, които дали пък не са циганчета? Ще снимам тези дни да покажа.

# 123
  • Gone with the wind
Тити, аз си имам грейпфрутчета и портокалчета от семка. Нищо специфично няма при саденето - боцваш, навлажняваш и чакаш  Mr. Green
Садени са февруари някъде - сега грейпфрутите ми са по 7-8цм, портокалите вървят по-мижаво, но те са садени по-късно, а и на цветарника винаги им е било отредено по-лошо /по-тъмно/ местенце, та ....

Хеки, лек път и прекрасна ваканция   bouquet

# 124
  • на североизток от Рая
   Здравейте, приятелчета!  Hug

matze, много интересно цвете си имаш. Винаги са ме впечатлявали тези насекомоядни растения. Чак изглеждат страшни. Дъщеря ми даже ме пита, дали ако си приближи ръката, цветето ще я "лапне". Laughing

тити, засаждала съм семки от портокал и от мандарина. Поникват сравнително бързо и не са претенциозни. Имат разлика в листенцата. На едното растение са по готини , забравих на кое. Скоро не съм се сещала да забуча, но още днес ще го направя.

Хриси, желая ви леко и безпроблемно пътуване! Дано да изкарате весело празниците на родна земя. При мама винаги е топло и хубаво. Гуш!  Hug А за орхидеята ти...., думи нямам. Моите вече са само клечки.

Аз не мога да качвам снимки. Скапа ми се техниката и само се включвам така с писания. Освен да пусна някоя стара снимка.
 Имам натопени листенца от теменужки. Повечето изгниха във водата, но днес видях, че на две са изкарали малки коренчета. Дано да ги бъде.

КучоHug, бегонията, която засадих хич не ми вдъхва доверие. Листата линеят. А другата я натопих, но напълно изсъхна и днес я хвърлих, за жалост. Картофчето обаче е засадено и чака добри дни за развитие. Пак ти благодаря!

Ние си имаме зима, днес дори пече и не духа , страхотен зимен ден е! Малкият е с баща си на пързалка. Детската радост е голяма.

Желая ви приятни почивни дни и много настроение!   bouquet

# 125
Здравейте момичета!  bouquet
Имам едно въпросче.
Преди около 3-4г. ми подариха малък Бенджамин. Уж казват че Бенджамина расте много бързо,а моя не е мръднал и сантиметър. Confused
Грижа се добре за него,пресаждам го всяка година с хубава домашна земя,тор и малко пясък,разрохквам му почвата,пръскам го...
Иначе изглежда добре,но не е мръднал на разтеж.
Дайте някакъв съвет.

# 126
  • Варна
Не го пресаждай толкова често щом не расте. Най-вероятно след всяко пресаждане тръгва да запълва саксията с корени и тъкмо я напълни и му останат сили за растеж ти пак го бухваш в голяма саксия и всичко започва наново Wink

# 127
Не го пресаждай толкова често щом не расте. Най-вероятно след всяко пресаждане тръгва да запълва саксията с корени и тъкмо я напълни и му останат сили за растеж ти пак го бухваш в голяма саксия и всичко започва наново Wink

Не, в смисъл че му сменявам почвата,а не саксията. А саксията е малка,колкото за него.

# 128
  • Варна, а по празниците в Ямбол
Помощ за това цвете:

Не знаем какво  му има, изведнъж рухна, листата капят и са повехнали.Някакви идеи?

# 129
Помощ за това цвете:

Не знаем какво  му има, изведнъж рухна, листата капят и са повехнали.Някакви идеи?

горкото китайче  Cry

ако не се оправи с обилно поливане провери да не са му изядени корените  Tired ако се наложи режи и вкоренявай докато още има какво  Tired

# 130
  • Варна
Да не е на прекалено студено?

# 131
Doбро утро момичета от Бг земя.
Тук цветята много са пораснали. Благодаря още веднъж на ку4о и Гууди. Ку4о, твоето цветенце с дебелите листенца ( както го нарича майка) е много красиво и си има нови листенца.  Гууди, единия барок и розата са се хванали и се държат много добре. Имат си нови листенца.  Heart Eyes
Катя, струва ми се че е измръзнала розата. Опитай казаното от Гууди, дано я съвземеш.
Мисля да не пиша много, че ми е трудно с този комп.
Искам да ви пожелая весели коледни и новогодишни празници. Много здраве и топлина в семействата ви.
Лек ден на всички.

# 132
  • Варна, а по празниците в Ямбол
Розата е във всекидневна с климатик, където всеки ден върви денонощно има стайна температура, но много се пуши там, чудим се дали не е от това.. възможно ли е да е от цигарения дим да е това... Стопанина по мое мнение я е приполял и се чудя дали пък това не е, по-скоро е приболяна, отколкото засушена..Днес ще проверим корените, направихме нови клончета във вода, дано вкореним...

# 133
  • на североизток от Рая
     Момичета,  Hug!

Пожелавам на всички Весела Коледа! Посрещнете я с много обич в сърцата , заобиколени с любимите ви хора! Бъдете здрави и обичани!

# 134
Весела Коледа!
и много подобни изненади  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт