С топло слънце и цветя да посрещнем пролетта

• 70 440
  • 755
  •   1
Отговори
# 135
  • на североизток от Рая
    Честит Имен Ден на празнуващите днес!

ХРИСИ, специални поздрави за теб! Бъди здрава и обичана! Радвам се, че те познавам, макар и виртуално!  newsm51   Hug  Hug  Hug

Да ви се похваля - на мен се падна парата от питката снощи. Получих и подарък - касичка калинка  newsm68. Първото левче е вече в нея. Толкова ме зарадва тази калинка.../вижте подписа ми/.

Хубав ден на всички!
Wine Glass

# 136
На всички по случай Коледа пожелавам:
много здраве, любов, пари и много сбъднати мечти.
Щастливи деца, които да ви радват всеки ден,
истински приятели, които винаги да ви помагат!

И да запитам нещичко Blush. Събирам си костилки от фурми и искам да ги засадя всичките Crazy Обаче се чудя дали може веднага, или да ги оставя да изсъхнат newsm78 И освен това сега, или на пролет е по-добре newsm78

# 137
Весела КОЛЕДА на всички.. От сърце ви пожелавам празник, изпълнен с много положителни емоции и незабравими спомени.. Желая ви най-хубавите подаръци, най-вкусната трапеза и най-незабравимата Коледа !! Нека бъдем благодарни за всичко това, което имаме и за това, че можем да бъдем с най-близките и обичани от нас хора в този ден ...!!!
Честит имен ден на всички именници и на Хриси специално,бъдете здрави и щастливи!

# 138
  • на североизток от Рая
         smile3525   Радвам се, че сте тук!

Поли, аз също имам костилки от фурми и от снощи ям и забучвам , където ми падне. Сигурно вече в 4-5 саксии съм забучила костилка. Все отнякъде ще поникне, ще чакам. Чувала съм, че за по-бързо покълване на твърдата костилка, първо я поувиват в мокър памук, мокрят го периодично и чак тогава забучват в пръст. Но аз така не съм правила. Сигурно пониква по-бързо, но аз не бързам. А и не искам да имам такава палма, че расте бавно и ме нерви.

Чао и весела и топла коледна вечер!  Hug

# 139
Весела Коледа и от мен момичета.
Аз също се радвам, че ви познавам макар и виртуално. Да сте живи и здрави и много радост и топлина в семейството.  Hug
Полина, аз съм садила веднага. Пробвала съм първо в памук и после си пресаждам, но други дрекно съм засаждала. Изниквали са около 30-40 дена след засаждането. Мился, че няма проблем но расте бавно.
Нели, Мими благодаря ви.
Ето една снимка от нета да се почерпите. Много ми хареса.

Лека вечер на всички.

# 140
  • на североизток от Рая
     Честит имен ден на празнуващите днес с една весела картичка!  Hug Hug

http://www.animacii.net/images/stories/pictures/sveti_stefan_01/ … _animacii.net.gif

При мен от няколко дни се кани да цъфти коледничето, но все още не отваря цвят. Защо ли? Дали не му е топло? В кухнята е, близо е до печката. Не искам да го местя, за да не му паднат цветовете. А те са само 4...
  Аз съм се отдала на активна почивка. Редя  пъзел, чета книга, ровя из нета. Не ми е особено празнично. Само елхичката и лампичките ми напомнят, че е Коледа.

Хубави празници на всички вас желая!  Hug

# 141
  • Gone with the wind
Не ми е особено празнично. Само елхичката и лампичките ми напомнят, че е Коледа.

Аз дори нямах настроение за украса, та пак си по-добре от мен  Wink
Много сиви празници бяха, за първи път от толкова години прекарахме Коледа без един много мил член на семейството ни и беше някак много тъжно и празно .....

Но за сметка на това се радвам на 2 излизащи цветеноса от хипеаструм exotic star - обикалям го като малко дете коледна елха, чакащо да му позволят да отвори подаръците  Laughing Хубаво е, че има нещо, което да те усмихне дори и в такъв момент ..............

# 142
  • на североизток от Рая
  ku4o, силно те прегръщам!  Hug Hug Hug

Домашните любимци наистина стават членове на семейството. Няма как да не страдаш.

Опитай се да се възстановиш бързо чрез тихата си лудост - цветята. ГУШ, ГУШ!

# 143
Най-после ви открих. Запис и утре ще ви чета.   bouquet

# 144
  • Карлово
Преди 10 дни купих коледна звезда за подарък, но започнаха да и падат листата. Остана си за мене. Дали мога да и помогна някак?

# 145
  • Gone with the wind
chanoir, и аз водя една борба за коледната ми звезда /след като пинчерката я изпотроши с 1 скок в саксията/. Та се зарових във flowersnet /да са ми живи и здрави всички там, безкраен източник на полезна информация са/ и изрових темата за звездите. Погледни първия пост -там са дадени супер полезни съвети.
Успех, дано следващата Коледа се хвалиш с цъфнала звездичка   bouquet

# 146
  • Карлово
ku4o,
Благодаря. В този форум пише да се поливат всеки ден. Моята беше подгизнала и аз някъде из НЕТА прочетох да не се полива много-много, нали идва от Мексико и я оставих да се поизсуши почвата. Сигурно затова окапа.

# 147
  • Gone with the wind
Simple Smile))))))))))))))))))))))))
Принципът, по който трябва да се водиш е, че повече китки загиват от преполиване, отколкото от засушаване. Листата според мен ти падат заради преполиването. Почвата трябва да е влажничка, но не и прогизнала /това също води до загуба на листна маса, не само засушаването/ - това предполагам са имали предвид.
Но имай впредвид, че и 95% от звездите са пътници още с покупката им, аз колко съм избила, бедна ти е фантазията  Wink

# 148
  • Карлово
Simple Smile))))))))))))))))))))))))
Принципът, по който трябва да се водиш е, че повече китки загиват от преполиване, отколкото от засушаване.
От както открих това правило "Като се сетиш да полееш китките пропусни, следващия път полей!", рядко губя цвете. Звездата беше преполята в магазина! Mr. Green и нали беше за подарък се молех да я опазя до деня на връчване, но.... ТЯ ни избра. Сега ще си я крепим.

# 149
  • на североизток от Рая
     chanoir, аз също съм се отказала от коледните звезди, защото не знам как да им угодя. Веднъж прецъфтят ли, не цъфтят втори път при мен. Иначе поливането винаги съм го улучвала. Аз , както казва кучо, не преполивам цветята си. Не ги оставям да пресъхнат, но поливам внимателно. Моята максима е "Поливай, не оливай". Laughing

кучо, ХрисиHug, имате ли вест от мен? май ще се ядосам на пощите...

Желая ви весела подготовка за празника! На мен не ми става празнично и това е. Накупих подаръци, дано поне всички да си ги харесат. Това ще ме зарадва истински.

Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт