Без кекс и без луканка вече съм Дюканка 240

• 31 180
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
frozenInside, и аз да се присъединя към въпроса ти!  Grinning
Нали днес ходих на пазар, та си взех тази -
http://www.bulpics.com/images/guest/images_4.jpg
"Съдържание - вода, синапени зърна, оцет, сол, антиокислител: калиев дисулфит, окислител: лимонена кисеина. Хранителните стойности на 100 гр.: 155Kcal, БЛ-7,2 гр, ВХ-5,7 гр, МЗ-11,5 гр."
Изчетох надписите на де що имаше горчици в магазина и се спрях на тая, `щото беше една от малкото без захар. А и прочетх в нета - "Още от основаването си през 1816г до днешни дни, Френската компания Борние продължава да използва традиционните техники за производство на горчица. Горчицата им е приготвена изцяло от естествени съставки, не съдържа изкуствени консерванти и е 100% натурален продукт."

Та... Какви купувате вие?  Thinking И - режимна ли е моята? Mr. Green
И още нещо - по колко си позволявате дневно? Не, че ще изям буркана наведнъж, де!  Joy

nikolexa, Laughing колко мИсо е зяносала тая ми ти певачица ooooh!. Язък за мат`риала! Mr. Green

Има много видове горчици(дижонска,руска,английска,американска,с мед,.....може би над 30 вида), в състава на дижонската по принцип няма захар и олио( т.е на етикета трябва да пише  moutarde de Dijon ).Според тук http://www.vk-bg.com/Bg/bornier.htm  ,само те продават такава в България. Горчицата си е режимна. Ползваш без проблем  по 1-2 лъжички като подправка и помага даже за сваляне.(2 лъжички ще ти донесат има-няма 0.8 гр мазнина и 0.4 гр въглехидрат което не е нищо)

Последна редакция: нд, 28 ное 2010, 18:04 от nikolexa

# 406
  • Зеленият рай в сърцето на България
аз дори и не съм я опитвала за да знам какъв и е вкуса.Ама на външен вид не ми харесва.

Grinning

И аз бях така до съвсем скоро.

# 407
И аз не обичам горчица и не вземам.
Да се похваля - вече съм почти 82 кила....май ще преизпълня плана, който си поставих като бях 85...а той беше да стана поне 80 до Коледа.Пу-пу де, щото ако се почне сега а надолу, а нагоре и така до края на света ще има да рИва ..... Laughing
Вчера се намърдах в една черна рокля....ами друго си е да си по-слабичък, ми то и самочувствие се вдига...и настроение....
Ели, едно време на Цоци мъжът и и беше викал да спре да яде, щото вече много била отслабнала....та като те прочетох се сетих за нея. hahaha

# 408
ето и мойте дюкански целувки

# 409
smile3515
Малииииии! #Crazy Много люта тая горчица бе!
Сварих си яйца и си викам, ще им намачкам жълтъците с лъжичка-две от нея и ще си ги мажа върху белтъците. До тук добре, ама що ли реших да оближа лъжичката, с която загребах от горчицата! ooooh! Такъв огън и жупел ми излезна през носа  #Shocked, потекоха ми сълзите! Joy
Ама ми хареса! Mr. Green Сигурно съм мазохист! И току виж си изцеря синузита! Laughing

# 410
  • София :(
          Добра ви вечер  Hug
    Elileni, а що не дойде, а!? Ха сега ще чакаш да ти дойде акъла, че... следващата не е ясно кога ще е, нали 11.12 е работен ден... В тази връзка ще взема да обявя нещо,малко самосиндикално, пък каквото се случи...

Коледна дюканска среща на 18.12 от 13 часа в Дивака на Гладстон

Приемат се и всякакви други предложения, но е време да вземем да се видим в по-широк кръг  Crossing Arms
     tante78, туй пиленце вЕрно звучи вкусно   Yum Ама аз да питам - месцето и него ли го сложи сурово или...
     frozenInside, аз поне си вземам ето такава, а соев сос, който също много обичам - такъв, но и двете в големи разфасофки - литри, килограми...
    monnnn, сакън! Само надолу да върви  Peace
    (не)Обикновена, а в големите кофи е още по-люта, но в къщи оцелява по ... цял месец  Rolling Eyes На всичко бухам от нея, много ми е готина  Crazy
     А бе, гледам, раничко е, ама ще взема да раздавам козинките, пък вие си ги ползвайте `га искате...

Хайде, лека, мека, розова, палава и режимна нощ  Hug Hug Hug

# 411
Ааа,от горчицата много икономично се ползва и аз така първият път уж сложих малко ,обаче направо сълзи ми потекоха и повече не съм ползвала.Който не яде люто (като мен) няма да му хареса .Слага се (после разбрах) на върха на кафяна лъжичка. Thinking

# 412
  • Пловдив
Горчицата я разреждам с кисело мляко и става супер сос Simple Smile

Дивачките, много сте хубави, освежени и отслабнали   bouquet

# 413
Дивачките, много сте хубави, освежени и отслабнали   bouquet

Еле па язе...Почти го докарвам до таз на аватара ти... Joy Joy

# 414
  • София
Mimensita, идеята за коледна среща в София на 19.12. е страхотна!!! Аз обаче предлагам по-късен час (17-18ч.) - вчера ни се получи много добре  Party
Тазвечершния ти протеинов поздрав доста добре ми пасва; пу за мен!!!  Mr. Green

Чудя се дали да не се напъна да пия отвара от гръмотрън. Купих го с голям ентусиазъм, ма е мнооого гадно бе  Sick  Имам нужда от нещо да ми даде един тласък с отслабването, ма ако може да не е спорт  Rolling Eyes

# 415
:  Имам нужда от нещо да ми даде един тласък с отслабването, ма ако може да не е спорт  Rolling Eyes

И аз ,и аз ама си мисля за тибетската гъба.Някой да я има в повече? newsm78

# 416

Чудя се дали да не се напъна да пия отвара от гръмотрън. Купих го с голям ентусиазъм, ма е мнооого гадно бе  Sick  Имам нужда от нещо да ми даде един тласък с отслабването, ма ако може да не е спорт  Rolling Eyes

Пий зелен чай тогава.Или яж люто.Всичко което е люто или пък съдържа кафеин подпомага горенето на мазнини.

За тоя гръмотрън по бг сайтовете четох че намалява апетита, в нашия режим не това е принципа. Плюс това поразгледах и инфо на френски и английски за него, не намерих да пише за отслабващите му свойства.Имам и един принцип като ползвам такива "стимуланти"- гледай да са ти приятни, защото ако свързваш употребата им с отрицателна емоция, тялото със сигурност ще последва мисълта ти/емоцията ти и няма да пусне нищичко(За нашите инстинкти,в генетичния ни код - горчиво е равно на отрова,т.е пиеш "отрова" и тялото веднага включва инстинкта за оцеляване) .Т.е щом ти е гадно - не пий по-добре.

Последна редакция: нд, 28 ное 2010, 22:12 от nikolexa

# 417
  • София :(
     (не)Обикновена, ANNAFACE, galandri, Mikl@, Pepelqshi, Етти, Ивка, ЦвеTи (+ 8 Скрит/и) и 3 Гости преглежда(т) тази тема.
    БалконЯ ще се срути, а никой нищо не реква  Rolling Eyes

# 418
  • Пловдив
Ами Миме останах безмълвна като видях снимките от вчерашната срещичка Shocked Shocked
Пък и крадвам нет тук от един хотел когато се закача - ама много е слаб и само попреглеждам темичката набързоОще ви плюя и не мога да сваря да пиша - пу-пу-пу Hug Hug
При мен всичко е ОК . Не съм се теглила на кантаря от 3 дни, че съм на гости и утре няма да мога. В други ден ще кажа на къде вървят нещата.
Гушки на всички и  умната ей!

Малеее Сисссс цепиш мрака от всякъде - едвам те познах с тази нова коса - ама много ти утива да знаИш Heart Eyes Пък и колко си се вталила, а само мрънкаш че канторо не мърдал, а явно и очевадно сантиметъра го прави Peace

# 419
Добро утро  food010
Относно горчицата аз лично много я харесвам и не сядам без нея на масата.Хапвам си я по-малко.Купувам си дижонска, прочетох че трябва да е такава.
Вчера цял ден съм се наливала с вода, а от днес незнам как ще си я набавям на работа.Кантарев днес показа0,100гр. надолу, ама вчера си доизядох пушената скумрийка, която е соленичка.И сега може и да има задържане.По-вече никакви токива риби, само скумрийка на скара и риба тон.
Хуава седмица на всички с по-вече минусчета.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт