Без кекс и без луканка вече съм Дюканка 240

• 30 721
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
verche,става въпрос за солена риба ,не за прясна.Панировката на хек и други риби се прави с мляко и яйца,тъй че там не е проблем.
Може да е градска легенда,това е моето мнение.В края на краищата никого не задължавам да се съобрази ,но аз не бих рискувала за едното мляко да се обрина. Peace Peace
Пък както си решите. Flutter

# 571
Айде и аз на манджата мерудия, доколкото съм чувала и знам, че, ако човек е здрав с нормална имунна система няма проблем да се комбинира мляко, яйца и риба. Друг е въпроса, ако имунната система на човек е по слаба, да речем по време или след продължително или тежко боледуване и разни причини са довели до отслабване защитните функции на организма. И доколкото си спомням ограничението беше да не се смесва тогава солена или консервирана риба, мляко и яйца. Но за средностатистически здрав организъм мисля няма проблем, е, освен, ако човек не е алергичен разбира се. Иначе аз съм яла салата от солена риба, обилно овкусена с майонеза(ама от едно време, когато в майонезата имаше яйца), също така овкусявана и с домашна майонеза и гарнирана с яйца за украса.

ПП Тони Heart Eyes , баш кат дунапрен станаха, ама снощи не можах да намеря точната дума за сравнение...
ПП Мименситка Heart Eyes , ся и техник трябва да търся....ама кат няма цАлуФки....
ПП Вещи Heart Eyes , благодаря, ще търся подсладител на прах, за да експериментирам....

# 572
  • Варна
Добро утро, сладурки!
Dream*: Честита месечинка! Браво за постигнатите резултати! Hug smile3501 Завиждам благородно, моята първа месечинка скоро предстои, а нямам никаква промяна  Cry
Тумбе: hahaha hahaha hahahaможеш да ги налепиш на някоя стена за изолация  hahaha шегичка. Благодаря ти много за идеите Hug Hug. Рецептите ти са страхотни, днес ще правя едно кремче от тях.
Мименсита: висока съм 160см. Не са ми добре тия кг. аз си се усещам. Едни паласки, корем,бедра....ужас.Не се харесвам. Искам и аз един ден да мога да обявя като tonnny_bg, че се харесвам. Какво им се чудиш на тия биопродукти? Хората като чуят за био- и откачат вече, а колко са био- един господ знае. Пък цените им едни.....литър мляко 5лв.Откачени... smile3512
bibina1980:  smile3501 Голям кеф е като се наместиш в по-малък номер дрешка.

# 573
Био сьомга 100 гр. - 19,99 лв.   newsm09
Био цяло пиле - 29,99 лв.  newsm09 ..е как няма да се чуди Мименсита, басииии и цените!

Момичета ето една статия за съчетанието риба и мляко - http://www.bb-team.org/articles/3840_riba-mlyako#axzz16wdJu8mT  Simple Smile
Диването ще се убедиш, че 1/1 е много по-приятен вариант, без разлика в свалянето  Wink
Dream*, честита месечинка и от мен Simple Smile, хайде не остана Simple Smile.
envia, аз днес мисля да си взема ХУСК, аз ще го приемам сутрин със закуската. Това са фибри, може да си ги накисваш с триците примерно Simple Smile.

# 574
  • София :(
Мименсита: Какво им се чудиш на тия биопродукти? Хората като чуят за био- и откачат вече, а колко са био- един господ знае. Пък цените им едни.....литър мляко 5лв.Откачени... smile3512

Ми аз баш на туй се чудех, я. Пък и био, а в пластмасови кофички и найлони опаковани... Аз за био пластмаса не съм чувала  newsm78 И друго ми е интересно - оборския тор си е собствено производство, значи не даваш пари за химия, за да ти расте био тревата, която пасат кравите, за да ти произведат био мляко или пък царевицата, която за да е био пък, трябва да е копана на ръка  Wink и с добив 200 кила от декър, не два тона, която да ти кълват био пилетата, които пък не са натъпкани с един куп химия, която трябва да си избие цената. Е, защо тогава, адже ба, като нямаш разходи за изкуствени торове, антибиотици, растежни хормони, пестициди, пълнители, подобрители и знам ли още какво, био продуктите да се по-скъпи от небиото!? Или аз съм тъпа, или се опитват да ни правят на маймуни, а второто хич не ми се нрави  Crossing Arms

# 575
          Здравейте и от мен! Ето ги и моите целувки,

сложих 4 белтъка + 1с.л.течен подсладител и  ги разбих, после във фурната.  Embarassed   Приятен ден на всички !

# 576
Айде и аз на манджата мерудия, доколкото съм чувала и знам, че, ако човек е здрав с нормална имунна система няма проблем да се комбинира мляко, яйца и риба. Друг е въпроса, ако имунната система на човек е по слаба, да речем по време или след продължително или тежко боледуване и разни причини са довели до отслабване защитните функции на организма. И доколкото си спомням ограничението беше да не се смесва тогава солена или консервирана риба, мляко и яйца. Но за средностатистически здрав организъм мисля няма проблем, е, освен, ако човек не е алергичен разбира се. Иначе аз съм яла салата от солена риба, обилно овкусена с майонеза(ама от едно време, когато в майонезата имаше яйца), също така овкусявана и с домашна майонеза и гарнирана с яйца за украса.

Е,точно това имах предвид.Тумбе,благодаря за подробното обяснение. Hug

А за биохраните какво се чудите ,все пак са био -така им казват поне ,отделен е въпроса колко са био и че нямам намерение да рискувам едни 30лв за пиле ,за да разбера кво му е различното с другото за 4лв . Crossing Arms
Явно като нямаш разходи ,цените си ги надуваш колкото искаш ,щото иначе ще заприличат на другите храни ,а така е друго.Като кажеш :Ееее ми 30лв ама поне е здравословно ,кво сега .Ще се тръшна да дам толкоз пари за чиста храна.Само едно не мога да разбера :Мислят ли ,че ще имат клиенти в България? newsm78

# 577
Или аз съм тъпа, или се опитват да ни правят на маймуни, а второто хич не ми се нрави  Crossing Arms

..абе Мименсита, а първото нрави ли ти се  smile3532 newsm62 smile3532? Сега сериозно, по-скоро ни правят на маймуни и де да бяха само те..

# 578
          Здравейте и от мен! Ето ги и моите целувки,
           сложих 4 белтъка + 1с.л.течен подсладител и  ги разбих, после във фурната.  Embarassed   Приятен ден на всички !

Петя, а станаха ли хрупкави, като истинските, иначе моите на външен вид бяха много хубави, ама....на вкус-подсладен дунапрен hahaha.

ПП Сега едно момиче Hug ми даде МНОГО хубави идеи Peace, ще пробвам и ще споделя.
ПП Тонииии Heart Eyes Hug Heart Eyes

# 579
  • Зеленият рай в сърцето на България
1 с. лъжица течен подсладител на колко таблетки се равнява? или не са взаимозаменими?

# 580
Elileni,
а от къде ще го купиш - от аптека или от диетичен м-н?
Т.е. накиснати заедно с триците - става, така ли!?
Това идеално ме устройва!

Довечера ще готвим за пръв път сьомгова пастърва, дано не се изложа като с акулското филе... Embarassed
Хвърлих око на сладките на Тумбето Hug - за уикенда ще ги пробвам.
  chef

# 581
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
БИБИ поздравления.Аз днес-200г.Много мудно е при мен.

# 582
  • Варна
Аххх Тумбе, Тумбееее как хубаво замириса това мити хлебче  ooooh! ooooh! ooooh!
Пече се сега във фурната, а на мен лигите ми текат вече. Как ще се удържам не знам  Thinking
И кремчето врътнах, ама още не се е желирало, остава за вечерен десерт.
Благодаря ти!  smile3525 smile3525 smile3525
А био продуктите, според мен  са скъпи, защото примерно ако едно пиле с химия и антибиотици става за 1-2 месеца за клане, то това, което е хранено с царевица и жито става за клане за 2 пъти по-дълъг период. Такива са моите блондински разсъждения  Crossing Arms Thinking

Последна редакция: чт, 02 дек 2010, 13:27 от tante78

# 583
envia, от аптека по принцип, там ще има със сигурност, но може да предлагат и в диетичните магазини. За приготвянето, когато се добавят към триците почти не се усеща  Peace. За сьомговата пъстърва да ти кажа, ако е по-малка, я режа през средата, а ако е п- голяма може на котлети. Аз я пека в тефлонова тавичка само със сол, в предварително загряна фурна (става много бързо). При тази риба няма къде да сбъркаш, докато акулата е доста капризна (веднъж правих, като предварително я бях накиснала в марината от прясно мляко и подправки /доста вода пусна пак/, към нея добавих пастет от авокадо, в комбинация беше просто ефекта ммммммм...)

# 584
за солена риба не знам
но ние често правим рибен пудинг с треска, яйца и пр. мляко и сме оцелели до сега

иначе пушена сьомга съм яла с варени яйца и кисело мляко без проблем също

предполагам, че е по-скоро индивидуално

Общи условия

Активация на акаунт