Без кекс и без луканка вече съм Дюканка 240

• 30 716
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
         Здравейте и от мен! Ето ги и моите целувки,
           сложих 4 белтъка + 1с.л.течен подсладител и  ги разбих, после във фурната.  Embarassed   Приятен ден на всички !

Петя, а станаха ли хрупкави, като истинските, иначе моите на външен вид бяха много хубави, ама....на вкус-подсладен дунапрен hahaha.

ПП Сега едно момиче Hug ми даде МНОГО хубави идеи Peace, ще пробвам и ще споделя.
ПП Тонииии Heart Eyes Hug Heart Eyes

Ами на вкус не ми харесаха, ама като ми се ядеше сладко, значи като хапнах целувката и тя взе че се стопи и все едно, че нищо не съм хапнала, абе... както си  ги описала точно такива са, ама каквито такива...   Ох забравих да пиша че бяха хрупкави.

Последна редакция: чт, 02 дек 2010, 13:36 от петя1977

# 586
  • София
Днес правя 4 месеца с Дюкан - резултатът -19 кг. Има ли смисъл да пиша колко съм щастлива?
По случай случая Кантарев ме зарадва и видях 56.8 кг - не мога да повярвам....
Много благодаря, мили момичета, за подкрепата и помощта.

# 587
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Поздравления за резултатите.

# 588
Днес правя 4 месеца с Дюкан - резултатът -19 кг. Има ли смисъл да пиша колко съм щастлива?

party023 Страхотен резултат  #Crazy . Колко още имаш да сваляш? Simple Smile

# 589
rossykv  поздравления и от мен. Резултатът е много впечатляващ, продължавай все така, сигурно остават малко вече до целта.  smile3501

# 590

Уаууу то това си е жив рекорд ! Party Party Браво!Поздравления! smile3501 newsm51
Сега успех при задържането ! newsm10 newsm10

Аз пък получих на пощата писмо от Пиер Дюкан  Joy Joy

и вижте какво открих:

http://zdravno.com/наистина-ли-са-полезни-oмега-3-киселинит

Последна редакция: чт, 02 дек 2010, 15:40 от tonnny_bg

# 591
Хайде да внеса малко светлина в тунела за биоземеделието и биоживотновъдството. Когата бях млада студентка, в далечните 2001-2002-2003 лета карах стажантски бригади (което хич не ми е специалността, но се внедрих да изкарам някой лев, че и стипендия чак взимах Laughing) в биоферми в Германия. Та цените нявсякъде са двойни и тройни. Което е вседствие с разходите нужни за обработване на такива биокултури. Механизация почти няма (ако е належаща също е с биогорива) - съответно труда е човешки, което главно оскъпява стоките. За пример ми се е налагало да плевя царевица, защото не може да се пръска, нито да се влезне влезне в реда и да се копа. После пестициди, химикали и прочие няма - но производството на био торове, също е трудоемко и осккъпява. Фермите не са големи (т.е. не отглеждат по 200дка царвица и по 1000 прасета). Има разнообразност на културите и малки количества. Основно се набляга на качеството. Продукцията се продава на специализирани биомарекети (огромни пазари за биопроизводители). Клиентите са предимно бременни и пенсионери. Количествата, които и те си позволяват са 2 домата, купичка боровинки, 3 ябълки....Т.е. и на тях им идва скъпо, но си го позволяват и си го налагат като начин на хранене. В БГ според мен няма как да стане - или поне не в близките 5-10години докато не се изчисти почвата от химията, а и най-вече да се промени манталитета на българина. Той с два домата и една краставица за 10лв няма да може да си направи купата с шопска салата за вечерното кило ракийца Thinking
Те така е общо взето положението.
Иначе demi81 трета ми върви без отклонения. Ядох вече леща, пилаф, пълнени чушки, мусака със спанак (това от въглехидратите), винце на галите, 2-3 пъти сирене (нещо съм отвикнала да го ям и кашкавала също и сега хич и не ме блазни), сладко не съм яла още - не ми се и яде, пък и ме е шубе да не оттърва прасето. Бях на една вила този уикенд - та се скъсах заек, яребици, агнешко,..дивешко. Не съм станала от масата. Беше ме страх да се кача на кантара като се върнах, защото видимо се усещах надута. Имах кило и кусур отгоре за 3 дни ядене на мръвки и зелечуци. След което на другата сутрин реших проблема с ВЦ-то (че на чуждо място хептен не ходя и положенито беше страшно - на 4 дена въздържание Embarassed) и след още един ден плюсището вече го нямаше. Така че за сега съм спокойна, не стоя гладна, макар че много внимавам с количествата. Само ми е зор този 1 плод - хич не ми стига. От ябълките и крушите оставям само дръжките - всичко им изяждам Embarassed Rolling Eyes ама нали казват, че семките са антиоксидант Rolling Eyes
Иначе някой питаше за галите - аз едната от полагащите ми се седмични не я правя на вечеря  - а на закуска. През уикенда като правя нещо на децата мекици, бухти, кексове, милинки и прочие тестяни неща хапвам (по точно вкусвам) и си го броя за гала закуска. След което гледам да ошетам в къщи (домашния фитнес), че да не е такава калорийна бомбата за организма ми. А на гала вечерите почти нищо особено не включвам - само чаша бяло вино. Правя си ги все на вън - и хапвам някаква мръвка, салата и винце. Разликата е, че се предполага, че колкото и да предупреждавам пак не съм убедена, че мръвката ми е сготвена без мазнина.
Това е от мен за сега. Хайде слабеещ ден на всички. Честито на рожденниците, месечините и всички с поводи  bouquet
Мимеее - срещичката е чудно хрумване. Стискайте палци де ми се пръкне племеника до тогава и ще съм на линия. Чакаме го уж за 25.12, но ще е планово секцио май 10 дни по-рано. Та ако се роди до тогава и вече са излезнали от болницата ще идвам на бебе и на Дюканска среща в София Laughing

ЕДИТ: И аз вече си имам колажче като на останалите  Flutter Flutter само Кай да каже и как се слагат надписите и ехеее ще стане чудно

Последна редакция: чт, 02 дек 2010, 16:36 от ANNAFACE

# 592

envia, аз днес мисля да си взема ХУСК, аз ще го приемам сутрин със закуската. Това са фибри, може да си ги накисваш с триците примерно Simple Smile.

Само да допълня Elileni,че можеш да ги слагаш и хлебчетата и кексовете.При нас си има такiва готови мъфини,бисквитки и кексове с псилиум хуск в магазина.Т.е няма проблем да минат топлинна обработка.Понеже поглъща много вода, тестото с хуска не става никога клисаво, става по обемно.Моят мъж един път по погрешка изял сутринта парче от моят кекс и от тогава заяви ще се включва в моята диета само сутрин Simple Smile ( защото веднага му бяха подействали фибрите,пък той си имаше проблем).Преди като ме видеше да забърквам сместа от трици и хуск ме бъзикаше,че съм приготвяла смеските за кравите Simple Smile а сега ходи да  ги търси в магазините Simple Smile когато свършат запасите.
С Хуска се научих и да не ям късно вечер.В 17.00 часа с последното ядене изпивах 1 чаша прясно мляко с една лъжица хуск вътре и така си изчаквах без проблем часа за заспиване(т.е не огладнявам).Сега вече 2 месеца не го правя това и пак не огладнявам ,което ще рече че всичко си опира наистина до навика а не толкова до глада.
Трябва да си намериш обаче твоята си доза.Започни с една чаена лъжичка поне една седмица.Ако ти действа остани си с нея.Ако ли не,увеличаваш и пак тест една седмица.
Хуска нямаш никакъв проблем да го взимаш всекидневно.Това не е слабително,което може да направи лениви червата ти.Фибрите вътре са точно като тези на зеленчуците и на триците(просто са много концентрирани - около 85%- т.е от една супена лъжица от 5 грама имаш 4.3 грама фибри)Ще ти почистват токсините от червата- това е.Почти няма въглехидрати- така че не се страхувай че ще напълнееш или задържаш от него.Даже сега като влезеш в 3-та те съветвам хапнеш ли някоя тортичка или нещо по-концентрирано въглехидратно да лапнеш и1 лъжичка хуск, това няма да позволи да ти скочи кръвната захар и съответно инсулина ,което пък няма да зареди с мазнини мастните депа.

И последно- понеже гълта много вода - задължително като го вземеш пиеш поне 2 чаши вода,(всъщност ако се пие с много вода е средство срещу запек, ако се приеме с малко вода,обира водата която е в червата и се използва като средство срещу разстройство).

Последна редакция: чт, 02 дек 2010, 22:36 от nikolexa

# 593
nikolexa,   bouquet!
Злаааатна си!
Многото вода с него значи,
че трябва до обед да съм го излапала,
т.к. я ограничих надвечер и вечер,
заради задържането й нощем и заради това, че взе да ми отича грозно асиметрично лицето,
все едно съм бушонирана, ама без лилави отенъци... Flutter

Elileni,
рибата която е купил мъжо е толкова малка, че и за разполовяване не става... Mr. Green
Цяла ще я пека.
Благодаря!

Хубава вечер, дами!

# 594
nikolexa,   bouquet!
Злаааатна си!
Многото вода с него значи,
че трябва до обед да съм го излапала,
т.к. я ограничих надвечер и вечер,
заради задържането й нощем и заради това, че взе да ми отича грозно асиметрично лицето,
все едно съм бушонирана, ама без лилави отенъци... Flutter

envia, и аз за последно приемам и храна и вода около 17.00 часа.Защото както бях споделила веднъж вече, всичко което пия след това си оставя вътре до другата сутрин,просто след това не знам по-каква причина спирам да посещавам тоалетната след това.Пила съм над литър след 17 часа за проба и всичко си го къткам до следващия ден.

Между другото много пъти чета тук "Утре ще видя какво ще каже кантарев".Ето сега едни мои наблюдения - значи много си мислят че свалянето на теглото т.е минусите са през нощта.Но още вечер преди да си легне човек може да види,дали ще има минус или не.Всъщност тялото ни гори мазнини т.е сваля тегло през деня, през нощта е много икономично в разход на енергия.Това си го носим в генетичния код.Затова вечер преди лягане след 00, като се премерим може да се види дали ще имаме минус или плюс.Ако килограмите са горе долу колкото сутринта,ще имате минус следващата сутрин,ако са повечко зависи, общо взето се махат 500-700 грама и горе долу това ще ви е теглото на сутринта.Колко точно-зависи колко вода приемате през деня.Като се померите 1 седмица ще си намерите вашето число.Аз сега като не пия вода вечер- сутрин винаги съм по-лека от вечер с 300 грама, т.е това е количеството на задържаната ми вода през нощта.Правила съм и друг тест когато вечерях късно. Мерех се преди вечеря - и примерно килограмите ми са около тези които са били сутринта, супер доволна че ще имам - на следващия ден си хапвам  вечерята, после се меря пак преди да легна и какво да видя теглото с около 1 кг+ отгоре, т.е на другата сутрин не само че няма да е минус ами ще е плюс.Направо съм виждала как късната вечеря прецаква работата на тялото ми през деня.Ако пък още преди вечеря съм имала  + 1 кило,значи обяда ми не е бил нещо наред.Изобщо по тоя начин човек може да разбере много как действа метаболизма му и да спре да е фиксиран върху резултатите на кантара(говоря за тези всекидневни и необясними на пръв поглед плюсове). Внезапните плюсове не са страшни- това говори за чувствителен метаболизъм, проблем са  дългите задържания,там е трудно да се намери решение.

За тези които не могат да вечерят рано- значи нашите тела така са създадени еволюционно,че вечер да се нуждаят от най-малко храна,на тялото не му трябва много енергия по време на сън,затова вечер се секретират хормони и хранителни ензими в минимално количество.Това че нашият живот се е изменил така през последните години,че вечерята ни е станала основното и най-обилното ядене,не означава че нашите тела могат да се изменят толкова бързо,те са такива каквито са  в резултат на еволюцията от милиони години.Затова 99% от всекидневните плюсове са резултат от късните вечери и то без значение какво точно сме яли,обаче яде ли се по-трудно смилаема храна в комбинация с вода ,чакайте си сутринта плюса. На протеините им трябват 4-5 часа за усвояването,ако вечеряте 2 часа преди сън, тялото още не е свършило работа и си е набавило достатъчно вода за да може да извърши стотиците хиляди биохимични процеси.Някой наскоро беше вечерял с гъби- ами и 2 гъбки да беше изял,плюса също щеше да е на лице.Ако не можете да вечеряте рано, поне хапвайте леко - да кажем,риба,пилешко и листни зеленчуци и това в умерени количества. И поне 3 часа преди лягане.Сещайте се за оная поговорка " Закуската изяж сам.... "

Последна редакция: чт, 02 дек 2010, 17:32 от nikolexa

# 595
  • Plovdiv->Toronto
И аз се сдобих с хуск, днес ще пека кекс за сутринта, мерси за идеята Николекса  Grinning    bouquet !
Надявам се с това да разкарам плюсчето. Част от него е от задържана вода  Embarassed, намерих в един магазин буркани турска туршия, такава прекрасност не съм опитвала откакто баба ми спря да прави туршия, вътре имаше всичко, даже огромни зелени маслини  Shocked ... Здраво трябва да я ограничавам отсега нататък  Naughty ...
Dream, rossykv, честити месечинки и прекрасни резултати   bouquet !  
Дрийм, непременно покажи снимка от 8-ми Декември с новата рокля  Grinning!
И аз ще се снимам, в петък ни е Коледното парти, намъкнах се в неприлично тясна рокля и даже я купих  Mr. Green ...
Успешен ден! Снимки на коледни режимни ястия ще са страхотно допълнение към декемврийската тема  Hug ....

# 596
nikolexa smile3501 smile3501 smile3501   smile3501 smile3525

# 597
# 598
Bigbaba3 Hug Hug Hug, Благодаряяяяяя, ще потърся и после ще поекспериментирам Peace.
ПП Кутията ти е пълна, поразчисти я Peace!

# 599
Честити месичинки на всички. smile3525 smile3525 smile3525
 smile3501 на nikolexa,супер е обяснено и си е вярно.Аз днес като се прибрах от работа и се претеглих -0,500кг. ми отчете.Вечерята гледам да е до 18,30ч. най късно.
rossykv страхотен резултат.

Общи условия

Активация на акаунт