Времето лети, лети, а АПРИЛчето вече може да седи - 9

• 26 550
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
Добро утро!
Честит имен ден на Александър и на всички празнуващи кръгли месечинки  bouquet
Герка, за шума от съседите - и аз се ядосвам, но при нас всички са с малки деца и горе-долу сме толерантни. По-гадно е, че в нов блок все има някой да кърти, сглабя мебели и т.н. Twisted Evil Почивките се спазват (при нас е гласувано от 13 до 16 часа, събота и неделя), но не ни грее, т.к. Карина спи от 10 до 12 и после от 16 до 18 грубо... Ето и сега някой дупчи стените  Close

Аз да се отчета - току-що си идваме от консултация - педито ме смъмри, че не давам вит.Д и за пореден път настоя да давам, че ни била голяма фонтанелата... Вече като се скофти времето мисля да я послушам. Карина е +500 грама и 2 см, т.е. 8650 и 73 см bowuu , за което беше похвалена. За захранването педито каза, че се движим прекрасно (вчера въведох глутен с овесената каша), имам зелена светлина за месо в ред заек-пиле-пуйка-агне-теле Laughing За попара ще говорим следващия път (преди Коледа), засега 2 манджи и кърма през останалото време ни стигат. Аз й казах, че съм на същото мнение и сиренето ми е на опашката за въвеждане смед 20 декември;-) Та така Hug

# 106
Аз вчера въведох зайчето! хареса му - спор няма!и не се е изприщил! Та имам питане - щом съм давала месо вчера за 1 път, днес трябва да пропусна или пак да дам?? newsm78

Попара Алекс яде на закуска, после зеленчуково, след която плодово , а на вечеря АМ, но не му стига ми се струва, защото се буди нощем гладен!....

# 107
Мами от Бургас  пригответе се
    Уведомяваме гражданите и всички абонати на питейна вода от
гр.Бургас и населените места водоснабдени от система "Камчия" , че във
връзка с есенно - зимната профилактика на съоръженията ще бъде спряно
водоподаването от 06.00 часа на 24.11.2010 г /сряда/.
       Водоподаването ще се нормализира след 12.00 часа на
25.11.2010г. /четвъртък/.

Желателно е на 25,26 и 27.11.2010 г.водата да се ползва за
питейни нужди след преваряване.
        Препоръчваме на водопотребителите от региона да резервират
 необходимите им водни количества.

# 108
Аз вчера въведох зайчето! хареса му - спор няма!и не се е изприщил! Та имам питане - щом съм давала месо вчера за 1 път, днес трябва да пропусна или пак да дам?? newsm78
Глори, аз въвеждам месцето от купешко пюре, засега съм давала пуешко и пилешко, сега съм купила и аз зайче  Crazy/Гербер, Хип/ и то е 125 грама, 1 ден давам 2-3 лъжици смесено с картофче, че то месо там има малко, а на втория ден му давам остатъка  Peace по-нататък, когато яде по цяло пюре по принцип се дава през ден или 2 дни, а 2 пъти седмично е добре жълтък, но аз още не съм го въвела   Hug
Сирене въведох преди 3 дни с картофено пюре, сега следва сухарчето на попарка съответно  Twisted Evil глутен въведох преди седмица с овесени ядки с плодово пюре Peace

И пак да питам мамите, които не са заменили хранене - колко пъти на ден давате твърда храна  Thinking аз засега каквото и да давам е около 80-100 грама само на обяд, дали трябва да започна по 2 пъти на ден , на обяд например зеленчуков/месно, а следобед каша/плодово...а попарата кога  Rolling Eyes Hug

Ние пак сме в криза на растежа, ако има такива вече на тази възраст, тази нощ е сукал 10 пъти, голяма мъка с тези зъби, а още са само 2  Mr. Green baby_neutral
Целувки на всички!!!!!

# 109
froh, моля те пиши малко рецепти с елда и киноа Praynig

didi666 аз съм давала  Chamomilla 9 - три пъти на ден по пет гранулки, разтворени във вода. Доволна съм.

Малко късно се включвам по тези въпроси, но ни нямаше за няколко дни.

# 110
  • София
Честито на всички именяци и месечинковци! Да са здрави, щастливи и усмихнати!
Ние вчера бяхме на консултация, Али вече е 70 см и 7,740кг. Пораснала е с цели 3 см  #Crazy Биха ни хепатитната ваксина и ще ходим да ни взимат кръв.
Времето е ужасно мърляво, няма шанс за разходка  Sad
Който прави кисел, споделете моля какво нишесте купихте и как го правите. Само за едно ядене се прави предполагам  newsm78 нали трябва да е с
АМ или кърма.
Последната ни думичка е Бау  Joy аз много се учудих от къде и е дошло, но после се сетих, че когато си играем на къде е Али  Crazy и казвам Бау, ето я Али  hahaha Иначе нашето бау много се плаши от Али, ако я сложим до него на дивана и той се изпарява, а пък ако без да я усети го погали и много се стряска  hahaha
Вчера правих пюре спанак с ориз   chef и следобед от царевично оризова каша с банан на Ганчев и доста се харесаха  newsm10
Мegan@ аз давам на Али на обяд 80-100 зеленчуково и после около 60 мл мляко, а следобед 80-100 плодово или каша и пак около 60 мл мляко.

# 111
Ники е с температура и кашля Sad  - явно се зарази от каката. Една докторка казва, че има хрипове и трябва пак да влизаме в болницата, друга казва, че му няма нищо, освен температурата. Ще се побъркам на кой да вярвам. Молете се за нас да се оправи, че не знам на кой свят се намирам.  Tired

# 112
Здравейте,
влизам да почерпя за навършените 8 месеца.

Честито на всички именяци и месечинковци!
Връщам се да чета , че не бяхме в БГ.
Ние сме със сополи и отново пропускаме противохепатитната - вече втори месец.Колко максимум може да се забавим-вече почнах да се притеснявам.
Бързо да се отчета:сутрин сме на попара;обед - зеленчуково с жълтък или месно(остана ми само риба да въведа);следобед:каша , кисел , йогурт,извара и вечер или мляко с бишкота или каша за лека нощ.Имаме си само един зъб , но педиатърката каза,че до 10 дни ще се появят още три - много мрънка горкият и се буди през един час.Давам Дентокинд , мажа с Дентинокс и още какво ли не....

metchopooh-аз купих царевично нишесте и го правя по тази рецепта http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=401 - правя 2 порции и едното днес другото утре.

Чаоооо за сега  smile3525

tini-mini стискам палци да се оправят нещата

Последна редакция: вт, 23 ное 2010, 12:48 от ioanna_e

# 113
Ех, тини-мини, ужасна работа Tired дано се позакрепите вече  Praynig
Глори, аз мисля да давам месото през ден. Макар че бурканчетата са по 190 гр и ще поизхвърляме по малко, все пак ми се вижда натоварващо от първия ден всеки ден да давам.. За една седмица месо-жълтък-почивка-жълтък-месо-жълтък-почивка Peace може и повече месо, по-малко жълтък Wink
Меган@, Карина яде 50-100 грама зеленчуково на обед (12-13) и пак толкова плод или каша след обед (18-19 часа). Между тях има кърмене, защото колкото и пюре да изяде, после явно се засища и не иска да суче. Както казах - попара (закуска) чак след месец ще въвеждам.
Фани73, за киноа не знам, но елдата ни е любима част от семейното меню. Ти за големите ли питаш или за бебето? Щото на бебето съм взела каша елда на ХИПП с ябълка и банан и много й харесва. Истинска елда още не й давам, мисля след кашата да започна. Как я ядем ние: общо взето като заместител на ориз. Вари се като ориз: чистиш ако има някой боклук, сипваш в тенджерка в консистенция 3:1 (вода-елда) и вариш със затворен капак. Като заври - сол на вкус и като поизври водата спираш котлона и добавяш масло. Оставяш на изключения котлон да се доизпари. Комбинирам с месо (паржоли, кюфтета, шницел Mr. Green) или без месо с кисели краставички и кашкавал (много обичам), соте зеленчуци също става.

# 114
Ехе много сте изписали  ooooh!
Да честитя месечинките на Честити месечинки на
Йоан - мама ioanna_e
Дарин  - мама danisport
Нико - мама rali4ka765
Калоян - мама Хъни-Бъни
Даная - мама Delta
Страхил - мама Galia_5
 Ани Честит Рожден Ден миличка.Да си жива и здрава,много обичана и все така прекрасна мама

# 115
Честито и от нас!  bouquet Embarassed(все още не успявам да кача картинки)

# 116
Мишко още не може да седи и сега се показаха едва първите 2 зъба, но да кажем привет и ние в темата  Hug

# 117
  • София
Привет на всички! Laughing Ама какво време е днес..пфу, все ми се спи... Tired

Не им се давайте на болестите, гонете ги бързо. Ужасни вируси върлуват. В училището на каката пък се вихри скарлатина.

Хъни-Бъни, до около 150-180 гр за кашата, но това е като е заменено вече кърменето. Аз не съм заменяла хранене и изяжда по 60-70гр каша, другото е кърма.

gerka-75, честит имен ден на бебчо!Честито и на останалите именници!   bouquet

glorybg, през ден се редуват месни и зеленчукови пюрета.

tini-mini, дано се оправи Ники без да посещавате болница! Стискам палци! Praynig

Честити месечинки на всички празнуващи бебчовци!  bouquet

jabata_dil , честити ви зъбчета! Mr. Green

Спокоен ден! Sunglasses

# 118
Ники е с температура и кашля Sad  - явно се зарази от каката. Една докторка казва, че има хрипове и трябва пак да влизаме в болницата, друга казва, че му няма нищо, освен температурата. Ще се побъркам на кой да вярвам. Молете се за нас да се оправи, че не знам на кой свят се намирам.  Tired

Ние сме така от миналия понеделник. Вчера го водих при личната и тя чу хрипове в дясната половина . Аз и без слушалка ги чувам Sad. Изпрати ни да му направят снимка и се видя, че има бронхиални изменения. Поне плевмония нямаме. И от вчера сме на антибиотик Cry

# 119
Ей, тъй на...следобедно, за здравето и на моята сладка хуна Александър!
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ ХЛАПЕТА!
По въпроса за Коледните подаръци - аз поръчах на Теа ето това, което е за малко по-големи дечица, но все ще му дойде времето! А майка ми и купи нещо подобно от "Джъмбо".
tini-mini, моля се да не се налага пак да влизате в болница! Praynig

Общи условия

Активация на акаунт