Времето лети, лети, а АПРИЛчето вече може да седи - 9

• 26 526
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
Еххххх момичета много благодаря за комплиментите към Дони. За стоенето – стои, но дупето като е „подпряно”- това ще да е ефект от бънджито и паяка.......Без „подпора” стои за секунди само....изобщо не пълзи, даже няма и намерение и всички казват че явно направо ще проходи.

На всички които днес имат повод за празнуване – честито. Желая им най-вече здраве, щастие и много късмет.

Весииии, мила много ме развълнува и мен – честито от сърце и мнооооогггггооооо взаимна и безкрайна любов ви желая....

Добре дошли на новите мами и бебета – колкото сме повече толкова по весело.....

Обзора на събитията при нас е: веднага след ½ годинката на малчо се „зазимихме” в Разград. Не сме се спряли от разходки и гостувания....а сега направиха и едно барче за непушачи и познайте къде сме когато е студено навън....е няма такова размазване с бебоците.

Междувременно станах леля – моята 19-годишна братовчедка роди момиченце на 22-ри ноември, само дето са в Украина и ще видя малката чак лятото....а на 1-ви ноември пък една от най близките ми приятелки роди малък будител......та с всичките тези емоции и разходки не намирах време за форума  Blush.....но вече ще съм редовна, че много ни липсвахте.

Още първия ден в Разград отидох да го запиша на детска млечна кухня. Тук тя е от 4-тия месец, та като се записвахме на 6 месеца директно 2-ра група ни записаха. Готви се само с АМ и е невероятно вкусна.....много „гостуващи” майки от София, Варна и др градове казват че тукашната кухня е по вкусна от другите градове. Та режима ни на хранене е следния:

Като стане към 8 – 210гр АМ
11:30-12:00 – пюрето от кухнята
Следобедна закуска – кремчето от кухнята
Вечер – супичката от кухнята с добавен от мама сухар (и пасирана задължително)
Преди лягане – 210гр АМ

Отделно си гризкаме между храненията – плодове (ябълки, круши, райски ябълки и др.), бисквитки на Плазмон, сухарчета на ХИП, коричка от хляб и хита е мноооггггггооооо студен морков – хем се чеше по небцето, хем е вкусно.....луда работа. Сирене яде на парченца направо – трепери за него. Жълтък по ½ жълтък 2 пъти в седмицата......Друго любимо са  кашите за лека нощ  на ХИП и млечните каши с извара и плодове пак на ХИП. Попара обаче още не яде....трябва скоро да пробвам.

# 631
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ!!!ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ И МНОГО ЩАСТЛИВИ!!!
И ние днес имаме повод за почерпка....малкото ни слънчице Рая става на 8 месеца:)))Така празника за нас дне с е 2 в 1 newsm44Черпя Ви малко късничко, но чак сега успях да седна на компа Rolling Eyes
Честито и на останалите месечинковци днес!!!
Ние днес сме доста кисели....че ни мъчи много яко 5 зъб Cryи направо цял ден ме побърка.Първите четири хич не ги усетихме, но този си каза думата...педито на консултацията го видя,че е на път и затова бил целия зор #Cussing out
Иначе и аз от утре ще вкарвам жълтък.
Ами това е от нас HugОтиваме да празнуваме и спокойна нощ на всички Heart Eyes

# 632
  • последна надежда
Честито на всички празнуващи!
Марк от вчера казва "Да" осъзнато. Дава боц и ръчичка. Много е подвижен, пълзи скоростно, изправя се и ходи покрай мебелите. Иска да се къпе само прав под душа, хванат за мен или едни тръби за бойлер, който не се ползва. Ако го сложа във ваничката излиза и почва да пълзи из пода на банята.

Бившият ми създава проблеми, за жалост почти нищо не мога да направя. Ще се боря до последно!

# 633
Ахххххх Иветка - твоя кошмар край няма - дано новата година ти донесе повече хубави неща.....

Аз още малко да попиша........

Като бяхме в София ходихме на ортопед – Алексиев – страхотен, отзивчив, много подробно изяснява всичко, само позитиви за него. А ходихме понеже на 6 месеца заведохме малкия за втори профилактичен преглед при Живков във Варна и той каза да давам Деавит, че бил едричък и да не би костите да не могат да му догонят растежа....от друга страна педиатърката ни от самото начало настояваше без вит. Д, та реших профилактично да ида и в София.

Човека ми каза че детето е много добре, почти изцяло са му са образували костите и изобщо няма нужда от деавит или вит. Д......каза и никакви ортопедични обувки, защото това било само измислица на производителите за да си продават повече обущата. Каза още че на 4 месеца може вече на бънджи и на 6 в паяк да се слагат децата. Последното което каза е да водя малкия на отртопед вече чак на 3 години да го прегледат за дюстабан и на 7 за гръбначния стълб. 

Анализите които направихме за 6-тия месец на кръв са много добре.

Синфлорикс ни биха първи края на Ноември и имаме само още един началото на Януари....докторката каза и че не вижда белег от мантуто, та може и да я повтаряме

За Коледа мисля да му взема или кучето на Фишър Прайс или това http://www.toytownbg.com/?toy=10.4.6477 видях го наживо и много ми хареса

И сега да попитам два въпроса

1.Косъмчетата над дупето проблем ли са, че се попритесних докато ви четох за окосмяването????Нашите са точно над дупето и са мъничко.

2.Как сте със забелването мъжки мами? Ние сме на половината. По повод пишлетата - малкия не си го пипа

milli_vanilli   може ли линк за твоя сайт, който спомена......

# 634
  • София
Привет от нощната смяна  Mr. Green
Честито на всички именници, да са Ви живи, здрави и щастливи!!!
Днес бяхме на консултация, за половин месец Али не е наддала на височина и на кг., така, че Дени71, не сте само Вие. Лекарката не беше притеснена, така, че и аз не съм. Казаха ни да даваме месце и жълтък, така, че утре ще се яде заек   chef
Алиска по погрешка беше захранена с глутен, майка ми и дала едни бисквитки, които и бях взела за понатам, а пък днес я хванах да и дава козунак  Sad
Али ужасно мрази да стои по корем и като я сложа започва едно буйстване, и така си извива ръката, че може да я измъкне от ставата. Та сега е под строг контрол  ooooh!
5ia - казаха ми за яйцето 10 мин. да го варя.
Вяра♥  - киселите - аз давам през ден, един ден кисел, един - каша. Мисля Пинзи ме беше дала много добра рецепта, аз си я нагодих за Али и съм много доволна  Hug
anni2002 браво на Ивето, мама си е най-важната дума  Heart Eyes
J_M_M дано скоро се оправите  Praynig
navail да са ти живи и здрави и двамата мъже в къщата, много да те обичат и слушкат  Wink
Emyly81 честита месечинка на слънчицето Рая  newsm51

# 635
Добро утрооо  Mr. Green
Хайде на цветята моляяя  Joy
Избирайте си цветя, пращайте ми на лично, аз ще ви връщам лично - може и да се забавя. Ще обновявам кои цветя остават като задрасквам избраните до сега. Само ще помоля да не пишете -аз избрах и т.н. защото след обновяване може да се разбере кой какво е избрал  Naughty

БОЖУР
ГАРДЕНИЯ
ГЕРБЕР
ГЛАДИОЛ
ГЕРГИНА
ДАЛИЯ
ДАМСКО СЪРЦЕ
ДЕТЕЛИНА
ЕДЕЛВАЙС
ЕХИНАЦЕЯ
ЖАСМИН
ЗЮМБЮЛ
ИРИС
КАКТУС
КАЛАНХОЕ
КАЛИЯ
КАМЕЛИЯ
КОКИЧЕ
КОЛЕДНА ЗВЕЗДА
КУКУРЯК
ЛАЙКУЧКА
ЛАЛЕ
ЛИЛИУМ
ЛИЛИЯ
ЛОТОС
ЛЮЛЯК
МАГАРЕШКИ БОДИЛ
МАГНОЛИЯ
МАРГАРИТКА
МИНЗУХАР
МОМИНА СЪЛЗА
МУШКАТО
ОРХИДЕЯ
РАЛИЦА
РОЗА
РУЖА
СЛЪНЧОГЛЕД
СТРЕЛИЦИЯ
ТЕМЕНУЖКА
ФРЕЗИЯ
ХРИЗАНТЕМА

Последна редакция: вт, 07 дек 2010, 16:51 от Вяра♥

# 636
Здравейте
Вяра♥ аз кисел правя много бързо , загрявам 100 мл вода , разтварям 1-2 лъжици нишесте в малко водичка и като заври водата го прибавям , като бъркам 5 мин.  и това е. Добавям след това и половин бурканче плодово пюре.

milli_vanilli и аз не го знам твоя сайт, сигурно съм го пропуснала между постовете. Защо него сложиш в подписа на профила ти , къде е лентичката на Габи. Така всеки когато реши може да влезе и да го разгледа.

На мен яйце ми казаха от другия месец, но вече искам да дам кисело мляко , така че ако може някой да каже откога се дава и по колко.

Иначе ние лазим, по-малко седим седнали и приказваме по бебешки  Laughing

# 637
Добро утро и от нас!Днес ако ще да е минус 10 градуса - излизаме Naughty
Имам точно 2 памперса и нито едно пюре Mr. GreenТрябва да пазарувам Mr. Green
Да се оплача,спането на Петьо е кошмар. ooooh!През половин час се буди,а сега сутринта през 10 минути ooooh!Толкова неспокоен сън има ,че не знам какво да го правя.Не мога да си прелистя страницата на книгата ,защото се буди ShockedНикога не съм му пазила тишина ,не съм очаквала това Shocked
Снощи бяхме на имен ден на баща ми и мног ослушка детето.Направо очарова всички!
Попарата нещо не му харесва вече,а е ял не повече от седмица.Мисля да взема някаква каша за закуска newsm78
Хубав ден на всички,излизайте навън ,че от петък ще вали сняг Close-mas:

# 638
За закуска с масло и сирене ползвам тези каши,като понякога ги смесвам:
Хипп лека нощ овес и ябълка,Хипп елда с плодове,Милупа царевица и ориз,Милупа ориз и банан,Милупа 7 зърна. Peace

# 639
Едно уточнение относно карткичките :
Няма никакво значение дали ще ги изпратите, днес, утре или др седмица -това е по ваша преценка... но крайният срок нека да е Коледа... нали са коледни картички все пак  Hug Hug Hug

# 640
хихих, аз пък вече надписах картичката за моето цвете - бях си я купила още миналата седмица Blush Мисля да не чакам Коледа Grinning
Вчера бяхме с бебка на Никулден вечерта в някакъв ресторант. Карина се държа добре, седя си в детското столче, игра си с няколко резана хляб и издържа цял час и половина. Ние казахме 2-3 пъти наздраве, излапахме рибата и благополучно се прибрахме в 21 часа:-)
Ползвам момента да честитя празника, макар и на патерици, на всички празнували вчера - Николай, Никола, Николета, както и рибари и банкери!
Поздрави от нас с Карина! Тя, между другото, вчера си получи първия подарък - играчката за прохождане. Много й харесва!!

# 641
Здравейте и от мен.
Ей това заспиване е голям ад, то мрънкане, то реване. Ужас направо. Вчера Алекс  получи кола за подарък. Страшна радост беше. Гони я с проходилката и му е голям кеф.
Аз пък цяла сутрин се разправям с работата ми. Ей, аман от некомпетентни и прости хора.
Иначе чакаме с нетърпение Коледа и нова година.
Днес ще захранвам с глутен- колко лъжички от кашата с глутен да му дам за начало??????

Хубав ден

# 642
Добро утро банда wavey,
Честито на празнуващите и от нас dance (със закъснение както винаги) Embarassed!

Жълтък, масло, сирене - още не съм и давала. Мислех тая седмица да започна с жълтъка, казаха ми по 1/4 веднъж в семицата в продължъние на 2 седмици, после 1/4 два пъти в седмицата пак за 2 седмици и после по 1/2 два пъти седмично. Яйцето се вари 15-17 мин. Ама ние с тая алергия... трябва първо да се посъветвам с педи ooooh!. Момичета, как въведохте маслото и сиренето newsm78?
Месо не иска и да опита. Пробвах с пилешко, телешко, домашни и готови пюрета, но още щом усети че е месо и го не ще Crossing Arms, за сметка на това зеленчуци и най вече броколи ги папка с охота Party. Явно ще е като мама и тали любителка на зеленчуците Grinning.

Зъби още нямаме. Ама не бързаме де, нали сме най малките от бандата, та чакаме всички да се озъбят, та тогава и ние smile3503.
В събота Бианка за първи път каза тата съвсем съзнателно. Баща и се на.. (е аде сq много искате да знаете) от кеффф.

Иветка, тоя Марк много напредва с развитието си ми се струва Crazy. Голямо и силно момче ще става. В тоя ред на мисли да ти напомня че съм си го заплюла за зет, така че ако има други кандидатки молq къшшшшш smile3513

wave - да ти отговоря на въпросите... По професия съм икономист. Насочих се към програмирането защото съпругът ми е програмист (или по скоро беше, от миналата година го повишиха на архитект). Средата и обкръжаващите ни приятели са такива. Аз лично не мисля да се занимавам с програмиране (малко е късно тепърва да уча ). Искам да се специализирам в анализ и диагностика на ъпликейшъните, но за тази цел трябва да си имам пpедстава поне как се правят софтуерите за да мога да ги диагностицирам Mr. Green.

Лек и хубав ден на всички!  bouquet

# 643
Мамите със сгъваеми кошари - вие на горното ниво ли сте още?
От месец някъде смъкнахме на долното ниво, но под матрака сложих одеяла /колкото за още един матрак/, за да се надигне и да не е толкова ниско до пода. Има вече опити да се изправя, хванат за ръба на кошарата, но засега неуспешни. Иначе като му дам ръчички от легнал да седне, той не спира до седнало положение, ами се напъва да става. Аз не бързам и не го държа стъпил на крачета, нека сам да заякне и когато е готов. И по-късно е по-добре според мен, не че има начин да го спреш, ако е готово детето. Simple Smile
Марк ме изумява и мен, чак да се къпе прав.   Shocked
Мерси на всички за поздравите за именния ден!  Hug Два дена големи празненства бяха, сега малко почивка. Даже съм спала до късно днес, а Ники си е мърморил в кошарата, явно без да ми пречи това. И той събра доста подаръци покрай РД на каката и неговия имен ден. Наблюдавам, че той иска да си играе с играчките на кака си, а пък тя - с неговите.  Joy Пълзенето е с пълна сила, а като му се доспи идва да ме дърпа за крачола.  hahaha Доста време се забавлява да преследва из стаята балоните, с капачки от пюрета също обича да играе и да дрънчи по пода; кабели ако намери - това е супер интересно.  Grinning
Данче, за неспокойния сън - ние сме на тоя хал. Татко му казва, че не спи, ами се ослушва  Mr. Green и само да шумне нещо и надава вик.  Whistling И аз не съм му пазела тихо досега, но правилната тактика е да заспи на шум /музика от радио примерно/ и така не му пречи толкова после той да спи, а ти да шумиш на фона на музиката. При нас това е засега добро решение. Успех!  Peace
Вяра, предлагам след Коледа да оповестиш кой зад кое цвете се крие. Simple Smile  Peace
Поздрави и приятен ден!  Hug

# 644
iveeeeta, браво на Марк!
Габи дава боц, ръчички, като и кажа - дай нослето, го дава, за да го потъркам в мойто и вече като и кажа 'дай целувка' и чака със зяпнала уста да я цункам! Много е сладка!
Рядко пищи, като я слягам да спи в кревата и, но дори и да реве, най-хладнокръвно озлизам и си я оставям. Рерве реве пет минути и като види, че няма кой да и обърне внимание спира и си заспива. От сега гледам да я науча, че нямам намерение да и държа ръката.

А вчера и ние бяхме на гости и за пръв път от както се е родила, все едно бях без дете. Тъй като семейството има момче на две годинкич там беше пълно с играчки и най-хубавото - стол за хранене. Сложихме я в него, преместихме го до нас намасата, сложих и няколко от 'чуждите играчки' и от там нататък все едно бяхме сами. Гък не каза. Сама си се забавляваше и беше супер кеф. Канени сме при тях на Коледа и със спокойно сърце ще отида.

Как ме сърби да си кажа, кое цвете си избрах, ама нямааааааааааа  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт