АГ клиника Селена гр. Пловдив- 8!

• 63 881
  • 740
  •   1
Отговори
# 30
аз като отидох ми казаха че има 3 пакета.единият е от началото на бременоста, вторият е от 4 месец(аз мисля да ползвам него цената му е 500 лв)и третия е от осмия месец и струва 270 лв.и отделно си плащаш раждането .дано да съм била полезна.

# 31
Това са пакетите за ЖК,когато ти я водят другаде се плаща за раждането и още за доп. интервенции или прегледи,ако има нужда  Peace

# 32
Да,предполагам ,че се заплаща като нормален гинекологичен преглед Thinking
както и да е ...не ,че има значение ,но нали засега ще раждам нормално ,а доколкото знам ,ако се "преноси" бебето ,може да се наложи и всеки ден да ходя за проверка за разкритие ,а не съм от Пловдив.Но ще се ходи ,няма начин  Laughing
Да идва вече тази заветна 35 седмица и да ходя да видя как ще се ражда ,че ще се побъркам ooooh!
П.П. Илинка ,здравеееййй   bouquet

# 33
Да разкажа за това отвратително местенце - Селена - Печатница за пари, в която отиваме водени от гинеколозите си (търговските представители на това търговско дружество). Влязох там с очаквания за здраво, едро, доносено бебе...но детето погълна околоплодна течност - често срещано усложнение при секцио - както ми обясниха. Дотук добре, случва се, както се казва. В Селена, обаче, въобще не могат да реагират на това често срещано усложнение - нямат нито персонал (неонатологът им работи само дневна смяна, акушерките въобще не достигат), нито апаратура. Наложи се привеждане в Окръжна, за което чакахме линейка 3-4 ужасни часа. Майката остава в Селена, ако всичко е наред с нея (в противен случай я привеждат във ВМИ). Знаех, че в частните болници не могат да посрещнат и елементарни усложнения, но сега като го изпитах на собствен гръб, ми стана съвсем ясно, че хилядарките, които даваме са не защото ще ни осигурят по-добра и качествена медицинска грижа, не защото ще има кой знай какво добро отношение (както казах акушерките не смогват горките, оставяха си мобилния номер да им звъня при нужда, защото нямаха време да минават), нито пък защото ще ви хранят по-добре (порциите са ужасно малки, ха-ха-ха, със сигурност ги делят на две там откъдето ги получават). Няма кой нищо да ти помогне при слизането на кърмата, просто защото акушерките нямат време - те са и операционни сестри и анестезиологични, и сервитьорки... На бебетата се слагат най-евтините ужасни памперси 'Пипи'. Наложи ми се да пия антибиотик - и познайте -нямат съмвестим с кърменето (предписан от лекаря ми, между другото) - трябва да си го купите отвън... Зърната ми се напукаха - отговорът беше – ‘Нямаме крем’ - хайде мъжът ми да идва в 12ч през нощта да ми го носи. На цялата тая скъпотия, си купуваш и лекарства отвън. Ако сте по-ящни и храна ще трябва да ви носят отвън, а може и нощници - техните са от най-евтините синтетични китайски боклуци, от които се потиш 2 пъти повече - много подходящи за току-що оперирани жени, каквито са повечето там. Като си направите равносметка за какво плащате, ще ви стане ясно, че единствената причина да отидете там е просто, защото в момента е МОДЕРНО да се ражда в Селена и да се казва, че си мноoooго доволен...Всъщност е пълно прецакване– отиваш в слабооборудвана болница, с недостатъчно специалисти, но за сметка на това претенциозна и скъпа . А като си тръгвате ще трябва изрично да напомните да ви издадат касова бележка... по принцип не издават. Пълна пародия!Мислех си, че като плащам много, ще получи нещо по-добро, но уви. Ако мислите за здравето на нероденото ви бебе, изборът ви се свежда до ВМИ или Окръжна! Това е истината,  за съжаление. Между другото, останах очарована от отношението и грижите на персонала в СЛЕДРОДИЛЕН СЕКТОР на Окръжна болница. По ирония на съдбата точно там, където не плащах, получих това, което беше нужно! Пожелавам на очакващите леко раждане и здрави бебета!

# 34
Zran4O,много съжалявам,че се е случило така с теб Sad!Навсякъде има недоволни и доволни!Може би ние,които хвалим клиниката,не сме изпитали тези притеснения,благодарение на факта,че всичко е било наред с нас и децата ни!Не съм съгласна с теб,че там акушерките са и анестезиологични сестри,защото сестрата в зала е винаги една и съща!По въпроса за нощниците-аз раждах Август и в жегата бях направо луднала,донесоха ми нощница от къщи,но повечето време си бях гола,само с чаршавче покрита!Верно ОТВРАТИТЕЛНИ СА НОЩНИЦИТЕ!Но това е най малкия проблем,в момента в който ти донесат детето и всичко забравяш!За другите неща при всеки е различно!По времето когато аз раждах,се обръщаше достатъчно внимание на всички майки и бебета(бяхме около 20),а беше отпускарски месец!Пожелавам ти всичко от тук нататък да е наред! Hug Hug :hug Отделението по неонатология в Окръжна е наистина най-доброто в града ни!Прегръщам те!

# 35
Zran4O, и аз съжалявам, че ти се е наложило да изживееш този ужас. Дано никога вече не ти се случва нещо подобно.
 И въпреки това аз лично съм пациентка на АГ Селена, в частност на д-р Матев и съм безкрайно доволна. Всички лекари и сестри са много любезни, внимателни, загрижени, аз лично също съм "кошмар за сестрите", защото вените ми са тънки и мнооого скрити, но дамата с иглата се справи блестящо  newsm44 . А относно обслужването им : Чаршафите ми бяха чисти, ношничката ми беше памучна, почти през цялото време бяха около мене да питат дали имам нужда от нещо, така че оплаквания нямам!
 Относно Окръжна болница, моя близка ражда там, мога само да изкажа благодарности на целия екип, най-вече на д-р Корсимов(надявам се да не бъркам фамилията). Раждането беше планирано от него, ситуацията беше доста сложна, но всичко се нареди, бебчето осна още в болницата, майката я изписаха и все пак ни пускаха да го видиме.

За мене навсякъде има добри специалисти и такива, дето петнят името на здравното заведение, така че не може да се каже "Тука става, там - не"  Hug

# 36
  • Пловдив
Чакали сте 3-4 часа да дойде линейка от Окръжна болница и то когато става въпрос за новородено с проблем Shocked ShockedЧе тя от "Пирогов" щеше да дойде по-бързо ooooh!

# 37
Освен това смятам, че хора за които 1300 е голяма сума  Grinning, по-добре да си родят на безплатното, защото те си мислят, че са дали много пари и очакват да се почувстват като на абитуриентския си бал
1300 лв са много пари. Освен това раждането трябва да бъде безплатно за всички родилки, които чинно като мен са внасяли здравни осигуровки. Не е етично да се взимат пари за неща от първа необходимост, още повече, за които сме платили вече - няма как да спреш раждането, нали?

# 38
zran4o, съжалявам за това което си преживяла...но...мисля че забавянето на линейката от Окръжна, едва ли е виновен някой от Селена...

доколкото рабрах, това което се е случило с бебето ти е могло да се случи при всяко друго секцио и във всяка друго родилно..?
и остава че ти обвиняваш Селена, че  newsm78  порциите ми били малки  Rolling Eyes  че нощницата какво?...не е по-вкуса ти... че не са те държали акушерките за ръката през цялото време...че не са ти помогнали "да ти слезне кърмата"   Thinking

неискам да го приемаш като заяждане   bouquet ...а като мнение...подкрепям думите на  WhatSWife  - като гушнеш бебето си..НИЩО друго няма значение  bouquet

# 39
Освен това смятам, че хора за които 1300 е голяма сума  Grinning, по-добре да си родят на безплатното, защото те си мислят, че са дали много пари и очакват да се почувстват като на абитуриентския си бал
1300 лв са много пари. Освен това раждането трябва да бъде безплатно за всички родилки, които чинно като мен са внасяли здравни осигуровки. Не е етично да се взимат пари за неща от първа необходимост, още повече, за които сме платили вече - няма как да спреш раждането, нали?
За здравно осигурените цената в частните клиники е по ниска,защото се приспада това което отпуска касата. Peace

# 40
Mama na Ivan
 В пазарна икономика сме и според мен е редно да има и частни държани болници,за да има избор човек.   До колкото знам , в София  секцио било 3000лева,миналата година. (средна заплата в БГ -500лв) Rolling Eyes
 То не е и етично да ни изнудват за пари по държавните  болници,ама такава ние управата ,такива сме си  и ние..

# 41
Zran4o, ето ти тема:http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=464551.0, тук никой няма да ти повярва и ще се опитва да те опровергае. В темата има и за цената на нощниците , за кърмене , за храна и каквото се сетиш , за прекрасната :Селена.

# 42
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=464551.0
не съм цитирала правилно, за което се извинявам.

# 43
Mama na Ivan
 В пазарна икономика сме и според мен е редно да има и частни държани болници,за да има избор човек.   До колкото знам , в София  секцио било 3000лева,миналата година. (средна заплата в БГ -500лв) Rolling Eyes
 То не е и етично да ни изнудват за пари по държавните  болници,ама такава ние управата ,такива сме си  и ние..
Като говорим за София да спомен и за заплатите там - в пъти по-високи от тези в Пловдив и градовете около.А от услугите на Селена се ползват хора именно  жители на тези градове,така че заплащането е съобразено със стандарта на живот и покупвателната способност нахората.

# 44
Ми аз завърших в София и доста от колегите ми останаха да работят там .  Заплатите им  не са кой знае колко по-големи от тези на пловдивските ми колеги.
  Аз говоря(пиша) по принцип за страната, за средната работна заплата. Нека да се съгласим,че  в селата около София и в селата около Пловдив - заплатите не са едни същи, както в  самите областни градове. Предполагам,че софийските родилни центрове не обслужват само София град. 
  Нямам против частните болници,но идеята е да получаваш в тях качествена услуга.

Общи условия

Активация на акаунт