Млада ли съм да бъда майка ?

• 12 292
  • 89
  •   1
Отговори
# 60
Ти си взела решението вече.
Едва ли моето или мнението на някоя мама от форума може да ти повлияе, но- Да, малка си. Peace

# 61
Здравейте и от мен, аз мисля че е по-добре човек първо да завърши, или поне да е към края на следването си и после да има деца. Какъв е смисъла от това да учиш  и да не посещаваш лекции? Да имаш диплома? В България почти всички имат, но не тя те прави добър специалист. Добре е да се възползваш максимално от образованието си, освен ако намеренията ти не са да бъдеш домакиня. Това не казвам, че е лошо - въпрос на избор.

Мисля, че всеки сам си решава и плюс това дали има смисъл да се ходи на лекции или не, аз сама ще реша. Не виждам защо взимаш отношение, там където не трябва. Аз не съм искала мнението на някой, за разлика от авторката на темата. Така че, ако обичаш, недей да се месиш, там където не са ти искали мнението. Peace

# 62
принцес, да ти кажа аз съм била една от най-несериозните на лекции и една от най-силните студентки в курса . Истината е, че трябва да отбираш наистина полезните лекции и упражнения. Аз не виждам смисъл да си губя цял ден в това да ми се чете учебник, който мога сама да седна и да прочета  Crossing Arms .
Всеки сам си преценява! Аз сега съжалявам, че не съм родила по-рано...

# 63
принцес, да ти кажа аз съм била една от най-несериозните на лекции и една от най-силните студентки в курса . Истината е, че трябва да отбираш наистина полезните лекции и упражнения. Аз не виждам смисъл да си губя цял ден в това да ми се чете учебник, който мога сама да седна и да прочета  Crossing Arms .
Всеки сам си преценява! Аз сега съжалявам, че не съм родила по-рано...

Напълно съм съгласна относно лекциите и упражненията! Наистина е така. Hug

# 64
Няма такова нещо като малка или голяма.Въпросът е ти как го чувстваш и дали наистина си узряла за това,но за мен лично 21г. изобщо не е малка възраст като години,майка ми ме е родила на толкова (знам че тогава е било друго времето),но смятам че и е било по-лесно на тази възраст да отглежда дете,отколкото съм аз сега в момента и се готвя да отглеждам първо дете.
Присъединявам се към ВасиТу, и аз съжалявам,че не съм помислила за това по-рано!!!

# 65
Моята майка е родила брат ми на 19, мен 4 години по - късно. Не знам дали е била малка, но се е правила отлично с отглеждането и възпитанието ни. Пък и сега е млада мама и ще бъде млада баба Simple Smile)

В крайна сметка, ако се чувстваш готов на тези години да отгледаш дете - защо не? Аз съм с две ръце "за" Simple Smile

# 66
Въпросът е как го чувстваш?! Възрастта не винаги определя зрялостта и адекватността на човека, а и ако това което наричаме ,,добра майка''се определяше от възрастта, може би щяха да ни издават сертификати или разрешителни след определена възраст. Аз съм на 26 и очаквам бебе, повечето от моите съученички имат вече по 2 деца( на 4-5 годишна възраст първото), имам и приатялки, много по- големи от мен с деца също на 4-5 годишна възраст и определено не бих могла да кажа, че едната група майки се справя по добре или зле от другата, всичко според мен е доста индивидуално...
Мисля обаче, че трабва наистина да го искаш и да си сигурна в това, ако се колебаеш по- добре изчакай...
Напълно съм съгласна с Antonelly, неразбирам термина ,,ненаживяла се'', живота си има етапи, и всички те са част от него...но как да живеем избираме ние, така че живота не спира като родиш, всичко е до възприятия...
Успех, каквото и решение да вземете Simple Smile

# 67
Въпросът е как го чувстваш?! Възрастта не винаги определя зрялостта и адекватността на човека, а и ако това което наричаме ,,добра майка''се определяше от възрастта, може би щяха да ни издават сертификати или разрешителни след определена възраст. Аз съм на 26 и очаквам бебе, повечето от моите съученички имат вече по 2 деца( на 4-5 годишна възраст първото), имам и приатялки, много по- големи от мен с деца също на 4-5 годишна възраст и определено не бих могла да кажа, че едната група майки се справя по добре или зле от другата, всичко според мен е доста индивидуално...
Мисля обаче, че трабва наистина да го искаш и да си сигурна в това, ако се колебаеш по- добре изчакай...
Напълно съм съгласна с Antonelly, неразбирам термина ,,ненаживяла се'', живота си има етапи, и всички те са част от него...но как да живеем избираме ние, така че живота не спира като родиш, всичко е до възприятия...
След две седмици живот и здраве навършвам 21години. Имам сериозен приятел от 5 години, с когото сме се разделяли по една или друга причина, но наистина много се обичаме вече дълги години. Бях малка, когато се запознахме и се събрахме. 3 пъти сме се разделяли за по-дълго , уж да си починем един от друг, но сме си давали един рефреш на връзката, който ни показа, че нито една глупава дискотека или флирт не може да ни раздели, а напротив да ни сплути.  Наистина много сме преживели и много се обичаме.
От ското си говорим за бебе и сватба.. той много иска, аз също, но дали не сме малки? Той е на 23, почти 24. Аз съм студентка, работя също така и домакинствам в къщи, тъй като загубих майка си, когато бях на 17 и ми се наложи бързо да порастна и да се боря с живота. С баща ми никога не съм се разбирала, но откакто почина моята страхотна мама, той се промени, подкрепя ме, видя, че мога сама да се справя с образование, работа и домакинство, помагал ми е винаги. Но се страхувам, че съм малка, макар за годините си да имам акъл , тревожа се, че прекалено много искам момиче, защото искам да я науча и да й дам, онова, което моята майка успя и не успя да ми даде.
Четох доста теми във форума, кой кога е родил, кой е загубил родител.. Но искам да чуя (прочета) малка ли съм, а ако го чуствам защо да чакам?
Zdraveite,dosega samo chetqh,no 6te si pozvolq da Vi spodelq moeto mnenie,koeto estestveno nemoje da povliqe na nikogo. Az sam na 19 godini,a toi na 24,zaedno sme ot 6g. Ot dva meseca jiveem zaedno i ot skoro zapochnahme da govorim za dete. Ako naistina sme sigurni v choveka do sebe si,mislq che trqbva da ostavim neshtata da se sluchvat. Ako na tozi etap mi se sluchi da zabremeneq shte bada mnogo shtastliva,zashtoto edna jena nikoga ne e bila i nikoga nqma da bade gotova za detence dokato ne i se sluchi, jelano ili ne.

# 68
Здравейте! Аз смятам, че наистина възрастта няма такова значение. Естествено, че ако чувстваш, че си готова, трябва да го направиш. Какво значи "малка съм"? За мен малка ще бъде някое момиче на 16г. например, с това малко не съм съгласна (но по-добре да го роди, отколкото аборт, разбира се). Аз съм почти на 22 и искам бебе и надявам се скоро ще го имам. Наистина е много важно обаче да мислиш и за бащата на детето, ако и той се чувства по същия начин като теб, значи просто го направете. Успех ти пожелавам.

# 69
Zdraveite,dosega samo chetqh,no 6te si pozvolq da Vi spodelq moeto mnenie,koeto estestveno nemoje da povliqe na nikogo. Az sam na 19 godini,a toi na 24,zaedno sme ot 6g. Ot dva meseca jiveem zaedno i ot skoro zapochnahme da govorim za dete. Ako naistina sme sigurni v choveka do sebe si,mislq che trqbva da ostavim neshtata da se sluchvat. Ako na tozi etap mi se sluchi da zabremeneq shte bada mnogo shtastliva,zashtoto edna jena nikoga ne e bila i nikoga nqma da bade gotova za detence dokato ne i se sluchi, jelano ili ne.

Хубаво е първо да се научиш да спазваш правилата. Тук се пише на кирилица. Не се коментира едно и също нещо няколко пъти. Има бутон Редактирай.

# 70
Здравей аз съм на 23г а моята малка прелест е на 2г. Не беше планувано като при вас Но не съжелявам и за миг. В началото като разбрах бях уплашена и ужасена Въртеше ми се само един въпрос : "Ами сега?" Тогава с моят мъж връзката ни беше едва от 2г. И за това се бях побъркала. Още не знаех нещата както ти ги знаеш. За моя радост все още сме заедно и много се обичаме.
 Ти си уверена в себе си в партньора ти и знаете какво искате. Тогава не виждам защо да си малка.  Hug

# 71
То момичето е с 1 год.по-голямо вече,ама нищо,вие си пишете..

# 72
Да, но темата може да е полезна и на други момичета.

# 73
Нищо, нека пишат, сигурно има много като мен, но за съжаление претърпях 2 неуспешни бременности Simple Smile Но не съм се отказала от мечтата ни  Mr. Green

# 74
Продължавайте да опитвате Simple Smile Това е много хубаво , че сте се решили на такава стъпка . И аз много искам детенце , приятелят ми също , но съм на едва 19 години , без сериозна работа и туко що започнала да учи, затова ни се налага да изчакаме , въпреки , че той не е малък за такова нещо (28 г.) Затова искам да ти кажа , че възрастта не е много от значение , стига да имате средства да отгледате пълноценно едно дете и най-важното да се обичате и да го дарявате с любов. Успех ти пожелавам и дано скоро да си имате едно здраво бебче Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт