Косопадът

• 110 094
  • 749
  •   1
Отговори
# 540
От къде купувате Stimuliste? newsm78
Аз си го купувам или от Douglas или от Интернет.

# 541
  • в 1001-та нощ
B & C   Peace след като нямаш косопад - терапията на Виши не ти е нужна, тя не е профилактика - напротив - предназначена е точно определен тип проблеми;

и както се вижда в случая - дори не дава добър ефект  Peace

# 542
B & C   Peace след като нямаш косопад - терапията на Виши не ти е нужна, тя не е профилактика - напротив - предназначена е точно определен тип проблеми;

и както се вижда в случая - дори не дава добър ефект  Peace

Наистина нямах косопад, но и Stimuliste и Vichy са с аминексил и понеже Vichy са ампули, би трябвало да са по-концентрирани и също да ми се отразят добре  newsm78
но при мен нямаше абсолютно никаква полза от тях.

Решила съм да се върна на Stimuliste и като ми свърши, ще пробвам ампулите на Kerastase.

Когато започнах със Stimuliste на вторият ден забелязах значително намаляване на падналите косми и явно при мен Kerastase ми действа, а Vichy  не

# 543
  • в 1001-та нощ
и в крайна сметка тези продукти не съдържат само аминексил  Hug комбинацията от всички съставки действа различно  Hug

освен това - пак ще отбележа - ампулите на Виши са интензивна терапия при реален проблем (каквито ампули имат и лореал и керастаз), а стимулисте - е ежедневна грижа, един вид превенция

по памет (сега да не търся) - се ползва с ампулите на керастаз - т.е то не ги замества и придава плътност, т.е текстурира отслабващата коса

докато ампулите се предлагаха за интензивна (а не превантивна) терапия - 2 пъти годишно

следобед, като си свърша другата работа - ще вляза да видя какт точно беше

но най-хубавото е  Hug че намираш своите продкти, ползваш ги правилно и се радваш на прекрасна коса

аз да се похваля - и моята се улпътни навсякъде, вкл. и на темето Wink  Heart Eyes

# 544
Stimuliste не текстурира. При косопад се ползват ампулите първо, а след това Stimuliste, който се ползва за поддържане, но в него също има активни съставки, които се борят с косопада. Просто действието му е по-слабичко от ампулите.
Текстуриращият спрей е този

# 545
  • в 1001-та нощ
пише, че поддържа уплътняването на изтъняващата коса, а ти като си с плътен косъм  newsm78 може би не го усещаш  newsm78

другият спрей (който посочваш), наистина е по-скоро текстуриращ, макар да работи и за скалпа; но и двата са класифицирани, като текстуриращи  Peace

ползвала ли си и другия продукт  newsm78 отзиви  newsm78 Hug

# 546
Ползвала съм и двата.
За мен Stimuliste не е тукстуриращ. Той се пръска само в корените.
На мен ми действа много освежаващо. Аз съм със сух скалп и след него не усещам сухота и чувствам скалпът си хидратиран.  Grinning

Soin Densitive GL e подобен на Stimuliste. Подобрява микроциркулацията, успокоява скалпа, текстурира и придава обем. Не мисля, че той е с  аминексил.
Пръсках го върху цялата коса.
На мен ми хареса, но обемът от него не беше особено голям.
Миришеше много приятно и след него си чувствах косъмът много по-здрав. Под здрав нямам предвид дебел или твърд, а загладена структура и липса на сухота.

Косъмът ми от тези продукти не е станал по-дебел, а косата ми стана по-гъста. Не мисля, че е започнала да  расте по-бързо, но започнаха да падат много по-малко косми.

Soin Densitive GL според мен е хубав продукт, но като се има предвид цената му и това, че ми свърши много бързо, а резултатът не беше лош, но  уау също не можех да кажа, бих преживяла и без него, но от Stimuliste не мога да се откажа.

# 547
Здравейте, от един месец косата ми пада много. Родих преди 4 месеца, възможно ли е раждането да е причина за косопада при положение че косата ми започна да пада 3 месеца след раждането. Също така и кърмя, дали пък не е причината не е липса на някое от хранителните вещества. Досега не съм имала такъв косопад. Извинявам се ако въпросът ми не е за тази тема и благодаря предварително за отговорите.

# 548
  • София
Нормално е след раждане. И при мен почна около 3 мес. след раждането. Не знам дали можеш някак да се спасиш от косопада. По-скоро е на хормонална основа. 

# 549
  • в 1001-та нощ
B & C  Hug благодаря за изчерпателния отговор  Hug ще имам предвид поясненията  newsm78

toanto, т.нар след-родилен косопад добива външен изглед ....около 3 месеца след раждането, защото настъпва в резултат на хормоналните промени при самото раждане

през тези три месеца пауза, космите, които ще паднат преминават от активна фаза на растеж - в другите две (покой и падане)..... т.е. от момента в който има причина за косопад, до самото падае на косъм а- минават няколко месеца, затова ти го виждаш по-късно, но реално е започнал с раждането  Peace

обичано продължава 5-6 седмици, след това замира и до месец се виждат нови косъмчета по контурите и слепоочията, а по-късно и по целия скалп

ако има други проблеми или причини може да продължи още  Peace

аз има цели нови кичури коса около слепоочията - като "редове коса" и нова коса по темето, която още щръква като таралежче, но ме радва

самото уплътняване - ще го усетиш след няколко месеца, когато пизрастат новите косъмчета

при майките, които родиха с мен - много ефективен беше един шампоан на Виши - червения деркос шампоан, но е силен, енергизиращ и ако имаш проблеми със скалпа (чувствителен или друго) - можеш да помислиш за друг

Последна редакция: сб, 28 май 2011, 10:01 от a.l.e.n.a

# 550
  • София
Ох, Алена, 5-6 месеца казваш...
Ще чакам значи...
Писна ми да ръся косми, особено сутрин! Sick

# 551
  • в 1001-та нощ
ГРЕШКА!!! 5-6 СЕДМИЦИ!!!
ще се върна да редактирам горното време, ако срокът не е изтекъл  Hug  bouquet

когато започнеш да вземаш мерки, ако са правилните и няма и друга причина за косопада - резултатът се вижда до около месец  Peace постепенно намалява падането и няма ново и после тръгва новата коса  Peace

# 552
Момичета, помагайте  Hug Косата ми бавно и постепенно започна да оредява по темето ( точно в основата на бретона) и леко към челото. Това започна малко, след като се прибрах от UK и предположих, че може да е от стреса, който бях преживяла. Поставих един мост (металокерамика) и на всичкото отгоре ми откриха  киста на 1-я яйчник ooooh! Освен това от години си ползвам преса за коса постоянно. Така, че започнах по ред на номерата - правих изследвания за фокална инфекция- нищо, пуснах хормонални....горе-долу в норма и преди 2 месеца направих лапаро и махнах кистата, опитвам се да поогранича изправянето на косата. Всъщност растат косъмчета тук, там, но са тънки и прозрачни като паяжина. Направих един курс с таблетките Du cray + шампоана анфас + ампулите на Vichy. Все си мисля, че всичко беше от кистата, но пък нямаше сериозни хром.отклонения   newsm78  Някакви идеи сега накъде ?!?   bouquet Hug

# 553
  • в 1001-та нощ
мога да ти препоръчам таблетките maxi hair

като ампули - се ориентирай към два вида - едните са с есенциални масла - ползвала съм на рене фюртерер и на фито, ползват се преди шампоана - на рене са доста по--стри и ако имаш чувствителен скалп - по-добре другите, другия тип са на измита коса - направи един курс с тези на лакме или други, които съдържат прокапил - удължва фазата на растеж на косъма

също мога да ти препоръчам продукти на Ева профешънъл, там ще те консултират на място, защото са много видове - според косата и причината за косопад - но ще трябва да отидеш на място

ако си запозната с протеолитичните ензими (прием на гладно) - мисля, че 1 курс според възрастта - може да ти се отрази добре, ако проявиш интере ще ти дам линк и ще ти обясня защо  Peace

# 554
От къде сe купуват maxi hair? Алена, ти ползвала ли се на Ева профешънъл? Не мога да отида на място за жалост, дали може по телефон консултация  newsm78.

Общи условия

Активация на акаунт