Косопадът

• 110 082
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
Забравих да спомена, че когато капе виждам някои доста тънки косъмчета, но има и такива, които с просто око си личи, че са доста дебели.

# 601
  • В полите на Пирин планина
mirai виждам, че си ан диета - това също е фактор за косопад. Стресът - несъмнено - действа негативно.

# 602
  • в 1001-та нощ
може да бъде от срес, може да е хормонално, ако има такива смущения, които рефлектират и цикъла newsm78

постригването не влияе на косопада - най-добре лекар, ако не спира Peace

# 603
  • Пловдив
Не съм на диета, това е регистрацията на майка ми Simple Smile Аз съм дори леко под нормата  Laughing така, че за диети не мисля въобще. А се чудя, ако е нещо хормонално не би ли следвало всеки цикъл да ми е не наред, а не само веднъж.. пък и косопада се появи чак около 2 месеца след това.  То дори не беше кой знае какво, имах си цикъл просто беше по-малко като количество. Не знам и аз.. може тези дни да посетя дерматолога.

# 604
  • в 1001-та нощ
обичайно смущения в цикъла има при под-нормено тегло - ако твоето е такова - може да се очаква, мапример на мен под 48 кг ми спира - все едно съм "негодна да имам дете"

косопадът става видим от 2 до 4 месеца след причината за появата, т.е от момента, в който има причина за косоапд, до самото падане ан косми - минават от 2 до 4 месеца

също недостатъчния внос на вещества в организма е причина за косопад

ще пътувам, затова съм по-лаконична  Peace

# 605
Ъпдейт по моя проблем. Вчера си взех резултатите от хормоналните изследвания - всичко си ми е в ред, в границите. В последно време като че ли ми е понамалял косопадът, но знам ли... Онзи ден след банята пак паднаха 150+ косъма, иначе така не падат много - под 50 на ден без въобще да си закачам скалпа, разбира се. Смених капсулите на Фитовал с дражетата на Мерц. Отказах се и от шампоана на Виши, защото въобще не ми е добре скалпа след като го ползвам - боли ме и ме сърби и става червен, просто не се търпи. Затова сега използвам само жълтия шампоан против косопад на Фитовал плюс 2-3 ампули на Виши седмично и хининова вода 1-2 пъти седмично. Лошото е, че като че ли ми се е пооголило над челото от дясната страна, въпреки че всички ми казват, че си въобразявам. Но те ми казваха, че си въобразявам, че имам косопад и когато ми падаха по 4-5 топки коса след баня. Дали това нещо, което ме тормози/тормозеше е сезонен косопад въобще не ми е ясно, защото започна началото на март, сега е юни и си продължава макар и в по-лек вариант

# 606
  • в 1001-та нощ
това възпаление на скалпа ме насочва към дерматит, отслабен кожен имунитет ... и от рода ... и е най-добре да те види дерматолог

когато човек се стресне от косопад - определено не си въобразява - аз сега защо не си въобразявам, като пак ми расте нова коса  newsm78

# 607
Като ходих на дерматолог преди месец и половина и той ми каза, че си въобразявам и че нищо ми нямало. Разрови ми малко косата, каза, че скалпът ми е чист (с изключение на малко пърхут) и спокоен, а косата ми имала вид на здрава коса, а не на страдаща. И тя продължава да има вид на здрава коса, а пада. Но може да отида пак на дерматолог да видим този път какво ще ми кажат. Когато ходих предния път още не бях започнала лечението с Виши, всъщност то сърбецжите и болките започнаха, когато започнах да ползвам шампоана и ампулите на Виши. И затова сега спрях употребата на шампоана и определено не са същите болки и сърбежи като преди. А ограничих и връзването на гривата до минимума, макар че имам доста дълга коса и доста ми се пречка. Но ще видя кога ще ми се освободи време и ще отида и на дерматолог

# 608
Аз си купих шампоана и ампулите на  Виши без да се консултирам с лекар. Имах спешна нужда от шампоан и понеже има доста доволни от Виши, а и нали са без рецепта, реших да ги купя.
Оказа се, че шампоанът ужасно много ми пресушава дължините, а скалпът започна да ме сърби и усещах парене. Пърхот не получих, но получих косопад  ooooh! Rolling Eyes
В момента не ползвам Виши и нещата започнаха да се успокояват. Скалпът ми започна да не ми създава проблеми, а и падналите косми значително намаляха.
Аз съм доволна от Stimuliste на Kerastase и възнамерявам отново да го ползвам, но първо искам да дам почивка на косата си и съм решила да не правя никакви експерименти повече.
От тук нататък ще ползвам продукти за косопад единствено след лекарска консултация.
Аз вярвам на моите лекари и винаги когато съм се консултирала с тях, не съм съжалявала след това и хората са успявали да ми помогнат.  bowuu

# 609
Блазе ви, че имате доктори, на които да се доверите, аз не успях да намеря такива.
Изследванията ми са в норма, така че грабна една брошурка докторицата и започна да пише....Ще трябва да дойда до София, ако беше нещо, от което се умира...досега да бях  Mr. Green

Няма да е лошо да направите един списък, на лекарите, на които можем да се доверим, по градове. Може би и във Варна има някой  newsm78

# 610
Stimuliste на Kerastase

От къде да го купя във Варна или онлайн?

# 611
Stimuliste на Kerastase

От къде да го купя във Варна или онлайн?
След злощастният ми опит с Vichy, бих ти препоръчала първо една консултация с лекар, преди да си закупиш Stimuliste  Laughing
А закупуването му е лесно..........може да се намери във фризьорските салони (тези които работят с Kerastase), магазини за професионални продукти за коса или Интернет. В Интернет цената му е най-ниска.
Аз съм си го купувала от Douglas  и от Интернет.

# 612
  • в 1001-та нощ
antidreampill - аз на твое място бих отишла отново и е добре да бъде докато скалпът е раздразнен - за да има какво да види

определено, за да има такава реакция - причината е и вътре в теб, няма да навлизам в дълбочина, често се споменава "отслабен кожен имунитет" - когато кожата реагира болезнено на най-малките колебания, които иначе не биха я впечатлили

може да са достатъчни само добавки, за подсилване, малко почивка ....но резултатите ще са видими след месеци и се изисква търпение и вътрешна увереност, че ще се справиш

може да е бактериална инфекция (и в резултат на отслабения кожен имунитет) ....

може да са много неща и е добре специалист да си каже - отиди при друг лекар, поинтересувай се за някого с препоръки  newsm78

имай предвид, че сега и слънцето е по-силно, това също дразни, ако косата е гъста - става и леко запарване .....много са предпоставките  Peace

# 613
определено, за да има такава реакция - причината е и вътре в теб, няма да навлизам в дълбочина, често се споменава "отслабен кожен имунитет" - когато кожата реагира болезнено на най-малките колебания, които иначе не биха я впечатлили

А аз съм на мнение, че проблемът не е в antidreampill, а е в продуктите на Vichy  Mr. Green
Всеки човек е различен и реагира различно.
Аз съм използвала най-различни шампоани и до сега не съм имала подобни проблеми каквито имах при използването на Vichy.
Сърбежът при мен беше ужасно силен и дискомфортът голям и с времето се засилваше все повече и повече, докато не спрях Vichy и симптомите започнаха да изчезват.  Grinning

За консултацията с лекар съм напълно съгласна и съм на мнение, че това е най- доброто, което човек би могъл да направи.

# 614
  • в 1001-та нощ
тя е имала косопад и проблеми и преди да ползва Виши

много други хора също нямат проблеми

дано проблемът се реши без помощ, но аз не бих заложила на това  newsm78  Hug

Общи условия

Активация на акаунт