Косопадът

• 110 111
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
В момента ползвам Stimuliste на Kerastase и съм изключително доволна.  Grinning Решила съм да си купа и ампулите.
Комбинацията от Biotin и Stimuliste ми се отразява превъзходно.
Преди да си ги купя не съм имала косопад, но ми падаха косми, а сега ми падат единствено когато се къпя и след това се реша. През останалото време не ми пада нищо.  Grinning
Едва ли това е универсалното средство против косопад, но при мен действа.  Mr. Green

# 106
Biotin има ли го по аптеките или трябва от нета да го поръчам?
Има го в аптеките и не е нужно да го поръчваш от Интернет Simple Smile

# 107
Вчера видях тази много полезна тема и я изчетох цялата,записвам се хем да я следя,хем и аз да се включвам,тя и моята история е дълга и широка с този косопад......и аз се боря 3 години с него,и изследвания и всичко и доктори ама май попадам само на неподходящи-с нищо не са ми помогнали,изпила съм всички видове таблетки на пазара,шампоани,лосиони,ампули....и всичко е временно със съвсем леко подорение.
В момента пия Приорин и засега да не казвам голяма дума,но мисля че е по-добре,тя пак пада,но по малко.

# 108
Лично аз никога не съм чула или чела за лекар, преборил косопад. Отчайващо е, т.е. това е един порочен кръг- от стер пада коса, в същото време съм в стрес при всеки косъм  на земята. Пия каквото чуя, мажа също, събирам сили за мазане с чесън, ама като знам как мирише.....

# 109
И аз именно поради тази причина не съм се мазала още с чесън,но в периодите на голямо падане много малко ми трябваше да направя и това.А пила ли си Приорин?

# 110
  • София
Здравейте,
ето и моя опит с косопада. Аз пия силни лекарства и от тях ми пада много коса. Винаги съм имала хубава коса, но след като започнах с това лечение настана същински ад - цели топки, вървях и косата ми падаше, седя си на стола и след мен остават кичури, пълен кошмар. Изчетох какво ли не, направо се бях побъркала, само за това мислех и сигурно това причиняваше още по-голям стрес и косопад. В един момент не можех да се гледам и да се понасям, остана ми 1/3 от косата, че и по-малко. Сега обаче, да чукна на дърво малко съм закрепила положението. Направих маската с Тривитаминола 2-3 пъти, мия се с новия шампоан на Шварцкоф, слагам една маска с бира, която тук много, много похвалиха и смуча Шуслерови соли -  Силицея 11. Не знам дали комбинацията от всичко това, но има забележителен резултат. Мисля, че маската с бира и Шуслеровите соли са в основата. Маската е просто превъзходна, прави косата ми мека и ухае великолепно  Peace. За Шуслеровите соли разбрах от един семинар, на който ходих. Много трудно се откриват по аптеките, защото още не са така известни, но с повече търсене си ги открих и вече отиде едно шишенце. Косата ми пада много по-малко. Възможно е и, защото съм по-спокойна, че няма да остана плешива и това да си оказа своето огромно влияние. Това е от мен. Стискам палци на двете си ръце този ефект да се запази.  Praynig

# 111
Yellow_girl
Каква е тази маска с бира? newsm78
Моля, сподели!

# 112
  • в 1001-та нощ
Вчера видях тази много полезна тема и я изчетох цялата,записвам се хем да я следя,хем и аз да се включвам,тя и моята история е дълга и широка с този косопад......и аз се боря 3 години с него,и изследвания и всичко и доктори ама май попадам само на неподходящи-с нищо не са ми помогнали,изпила съм всички видове таблетки на пазара,шампоани,лосиони,ампули....и всичко е временно със съвсем леко подорение.
В момента пия Приорин и засега да не казвам голяма дума,но мисля че е по-добре,тя пак пада,но по малко.

добре дошла  Hug (в кръга на борещите се  Hug )

разкажи ни повече - кои лекари, какво предприеха - изследвания, лекарства/терапии.. Hug

Здравейте,
ето и моя опит с косопада. Аз пия силни лекарства и от тях ми пада много коса. Винаги съм имала хубава коса, но след като започнах с това лечение настана същински ад - цели топки, вървях и косата ми падаше, седя си на стола и след мен остават кичури, пълен кошмар. Изчетох какво ли не, направо се бях побъркала, само за това мислех и сигурно това причиняваше още по-голям стрес и косопад. В един момент не можех да се гледам и да се понасям, остана ми 1/3 от косата, че и по-малко. Сега обаче, да чукна на дърво малко съм закрепила положението. Направих маската с Тривитаминола 2-3 пъти, мия се с новия шампоан на Шварцкоф, слагам една маска с бира, която тук много, много похвалиха и смуча Шуслерови соли -  Силицея 11. Не знам дали комбинацията от всичко това, но има забележителен резултат. Мисля, че маската с бира и Шуслеровите соли са в основата. Маската е просто превъзходна, прави косата ми мека и ухае великолепно  Peace. За Шуслеровите соли разбрах от един семинар, на който ходих. Много трудно се откриват по аптеките, защото още не са така известни, но с повече търсене си ги открих и вече отиде едно шишенце. Косата ми пада много по-малко. Възможно е и, защото съм по-спокойна, че няма да остана плешива и това да си оказа своето огромно влияние. Това е от мен. Стискам палци на двете си ръце този ефект да се запази.  Praynig

за какви лекарства става въпрос (от които има негативен ефект за косата)? (благодаря за откровението  Peace)

# 113
  • София
djona, маската е на ORZENE с бира. Четох една тема тук във форума за маски и всички много я хвалиха тази. Купих си на същата фирма и с мед, и много ми харесва. По принцип не виждам ефект от маски, но може и да е от внушението, защото отидох с голямо желание да си я купя, но определено съм доволна от тези двете Peace
paola2, благодаря за шуслеровите соли, не знам те дали са повлияли, но нали казват, че трябва да се пие нещо и вътрешно и аз реших, че това е добро решение. Бях си взела витамини преди време, но реших, че много налитам на яденето от тях и ги оставих.
a.l.e.n.a, лекарствата са за не много приятно заболяване и цял живот ще си ги пия, та трябва да намеря решение на косопада.
Мисля, че стресът също е доста голям фактор. Сега като съм по-спокойна, че ще ми остане коса и тя не пада толкова.  Whistling

# 114
Пила съм Приорин, възлагах големи надежди на него, уви...полза нямаше.
Солите са супер идея, по колко на ден се пият? Май в основата е внушението, убеждението, че нещо ще ни помогне.

Честно казано, имам усещането, че умишлено не  е създадено нещо в тази посока, тази напаст е много доходен бизнес за фармацевтичните концерни, замислете се, колко скъпи са всички тези мазила и таблетки. А човешката суета е може би на второ място след физическото здраве.

# 115
  • в 1001-та нощ
Това внушение ще действа силно, ако е въпрос на стрес  Praynig ...но  случай ... на трайна физиология, която го провокира ...едва ли  Praynig вярвам в тези неща, но мисля, че са изключения

по-последната реплика - мисля проблемът е  в слабото диагностициране ... нали от това не се умира - не се впрягат много и "като имаш все още някаква коса .... какво се стряскаш", а така виждайки как още пада към първичния стрес се добавя още ..... и влизаш в омагьосания кръг

и другият значим проблем, когато косопадът стане видим ....той вече е във вихъра си - започнал е да действа месеци по-рано - преди да го видим и поразиите са направени; съответно и като се вземат мерки вече е късно ...

затова попитах и Yellow_girl за какви лекарства става въпрос - не за да я уязвя - очевидно й е неприятно да споделя за това и уважавам избора й да премълчи, но аз самата бях изненадана, че често приемани лекарства се отразяват - като антихистаминови препарати, бета-блокери ....

Последна редакция: ср, 08 дек 2010, 08:39 от a.l.e.n.a

# 116
Момичета, някоя знае ли хапчетата Фитовал дали са противопоказни за кърмачки? Аз също съм със сериозен косопад, може би заради скорошното раждане, но все пак искам да взема мерки. Имам една кутия с лекарството отпреди, тогава изпих само няколко хапчета, защото повръщах от тях (явно защото ги пиех на гладно). И сега именно това ме тревожи, уж са съставени от витамини и подобни, но явно е доста силно, за да предизвиква чак повръщане. На листовката не пише нищо.  Thinking Дано някой успее да ми помогне.

# 117
  • София
raja_nikol, на семинара, на който бях за солите казаха, че се пият 6 седмици и дори препоръчаха някакви комбинации соли 11 с 1 и други такива. Аз си купих 11 и 1, но честно казано смучех само 11, не знам защо това 1 реших, че не ми трябва... шантава работа. Факт е, че ноктите ми растяха много бързо това го забелязах определено. И си ги смучех по моя си схема - 3 хапчета по 3 пъти, а не както жената беше казала 2 хапчета по 3 пъти на ден. Аз по принцип не съм много изпълнителна за витамини и други такива и щом не видя ефект бързо се отказвам, което е голям минус. Затова и шишенцето отиде толкова бързо. Честно казано от тях не ми се ядеше, а аз съм си пълничка и бях доволна.
a.l.e.n.a, подкрепям с две ръце, което си написала. Много лекари изобщо не обръщат внимание на проблема. Моята докторка казва - "Пада ти косата, много важно, нали другите проблеми са наред". Тя не разбира, че за мен всеки косъм е важен и като видя как ходя и ръся коса изпадам в паника и стрес. Проблемът много се пренебрегва. Но стресът си има значение. Лошото е, че не може да се контролира. Когато човек зацикли - Ето, пада ми косата, ще си остана плешива и т.н., положението стана още по-лошо.

# 118
Бременните и кърмещите трябва много да внимават с препаратите против косопад! Включително и с така наречените витамини.
Не всичко е безвредно за тях и за това е най-добре човек да се консултира първо с лекар, преди да предприеме някакво лечение.

# 119
  • в 1001-та нощ
Фитовал капсули съдържа аминокиселини, които дразнят стомаха и при некърмещи, аз се събуждах с болки в стомаха всяка сутрин и след седмица мъчение спрях - това години преди да забременея

иначе пишеше, че не е тествано при кърмещи и по тази причина не се препоръчва

Атена, малко по-рано е започнал при теб, но е обичайно да имаш косопад след раждане, с първата бременност - нямаше ли?
Липсата на косопад след раждане е по-скоро изключение

Общи условия

Активация на акаунт