Косопадът

• 110 068
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
  • в 1001-та нощ
Извинявай,нещо не съм разбрала явно. И аз не знам какъв е проблемът, но такъв има.Само зимата не ми пада коса. Какво ли не ползвам, само на лекар остана да отида сега.Можете ли да ми препоръ4ата ендокринолог?
Ина4е пия Енобиол, ампули Дукре и шампоан Ревита (ако не греша името). Пролетният косопад не е страшен, но есента беше наистина плашещо положението.

доста мерки  newsm78 на дерматолог ходи ли или направо ще гледаш жлезите? имаш ли съмнения за тях?

# 631
  • София
На нищо не съм ходила,но и много килограми ка4их,а грам не мога да отслабна, отделно като тийн имах малки проблеми с щитовидната и затожа един преглед няма да ми навреди. Ина4е преди години ходих на дерматолог и направо ме отряза,4 е нищо ми няма Mr. Green Така де, хората от какви сериозни неща се оплакват, аз за една коса мрънкам.
Мислех  в Токуда да ходя, ако може да ми препоръ4ате някой, ще съм благодарна. Предпо4итам да е на 4астно и бързо да свърша, без много протакане.

# 632
  • в 1001-та нощ
Пускам ти на ЛС  Peace

# 633

А защо ЛС?  newsm78
В темата има доста хора, които се оплакват, че не са попаднали на добър лекар и той не е приел сериозно проблема им. Не е ли по-добре да споменете лекарите от които сте доволни\недоволни?

Аз в Токуда никога не съм ходила, но чух, че добри лекари от други болници са се били преместили там, но до колко е вярно, не мога да кажа.

# 634
  • в 1001-та нощ
тук в темата за ендокринолог никой не  е питал, има и такъв подфорум (за здравни завдения и спациалисти) и предполагам питанията са там

тук случаят е частен и давам личните координати, които не знам дали е добре така да се публикуват

лекарите - ми бяха наскоро препоръчани от професионалисти за сесрта ми, която има сериозен проблем, аз лично не съм ходила с проблем, за да говоря от свое име

ако някой има желание - ще давам налични, по предпочитам да не публикувам  Peace

аз ходя на лекар само в Токуда, за сега (от както забременях  Hug), както и сина си водя само там, мъжът ми също  Peace осигурявам и тримата допълнително в доброволен фонд  Peace минах през доста други болници преди това и се надявам да не ми се налага да се връщам там  Naughty Thinking Crossing Arms по каквито и да е причини  Peace

# 635
Как да не е питал никой? Аз питах. Тук в дълбоката провинция нямаме никакви лекари, дори предложих да се направи списък по градове.
Защо да не ги пишем, има теми за различни видове лекари. Алена, ако не искаш да тук, прати и на мен на лични   bouquet

# 636
  • в 1001-та нощ
е, какво е това отношение  newsm78 ако ще се нападаме - дайте направо да не пишем, или поне аз нямам желание да съм участник в подобна насока

влизам на добро желание и давам от себе си това, което съм преценила, че мога  Peace

дали ще напиша контактите на лекарката е въпрос на личен избор и намирам за нормално решението ми да бъде уважено, то не е случайно, вече посочих

аз лично съм коментирала поименно лекарите, при които съм ходила, резултатите, преценката ми, тук конкретно бях споделила за дерматолог, за когото имам добри отзиви от трети лица и ти raja_nikol сподели, че ще отидеш, макар да ти е трудно с времето, защото си далеч и т..н и в крайна сметка, предполагам не си ходила, но това си е твоя работа, не съм ти държала сметка

сега изведнъж - някакви нападки  Naughty

някой друг да сподели за лекари - само Велина и то след като изрично настоях; тогава защо аз да поемам упреците  Naughty

от скоро съм в контакт с един от специализантите по дерматология във ВМА при д-р Кадиурина и се надявам във времето да имаме интересни разговори (все още не сме), за които разбира се да споделям  Hug обаче вече ми се струва доста наивно  Naughty

Желая успех на всички, които имат някаъв проблем и желание да го решат  Hug

# 637
a.l.e.n.a, никой не те е нападал!
Съвсем човешки те попитах защо на лични, а не в темата и написах, че има доста хора, които търсят добри лекари, които ще погледнат сериозно на проблемa им с косата и се оказах права.
Ти сама решаваш какво да пишеш и какво да не пишеш във форума.
Това, че не желаеш да пишеш в темата, а предпочиташ да изпращаш лични съобщения си е твое право, но това не означава, че желаещите да получат тази информация те нападат.
Аз лично не търся координати на лекари,  защото съм доволна от моите, но понеже не живея в България, не бих могла да бъда полезна на никого от пишещите в темата, а ти имаш наблюдения върху лекарите в България, които аз нямам.
И пак ще повторя, ти сама решаваш дали искаш да споделиш тази информация или не.
Нито аз, нито raja_nikol  сме те нападали. Simple Smile

# 638
  • в 1001-та нощ
твоята позиция я разбрах отлично и съответно отговорих - мисля, че нямаше никаква конфликтна точка, аз в повечети теми съм била против ЛС по отворени теми, освен, ако не става въпрос за нещо лично и като цяло съм за споделяне на обща информация, обект на интерес от мнозина

след като ти попита и аз отговорих, не мисля, че следваше да бъда упреквана, в каквото и да е Hug беше ми доста неприятно да прочета следващото мнение и като цяло нямам желание тук да имам негативни емоции  Peace

# 639
Аз не виждам нищо нападателно или неприятно в написаното от raja_nikol.
Тя иска да се пишат имената на лекарите в темата, ти явно не желаеш, а на мен ми е все едно.  Simple Smile
Голяма драма стана  Crazy

# 640
  • в 1001-та нощ
да, мисля, че няма какво да се коментира повече  Peace

# 641
Направо нямам думи, от къде пък ти се стори заяждане, не можах да разбера. Най- малко това съм имала предвид. Не виждам защо трябва да поемаш упреци, от кого? Има сигурно 100 теми с координати лекари, аз също пиша и съм давала такива, никой досега не ме е упрекнал. Тук е мястото да четем и само да си решаваме. Не можах да резбера честно защо реагира така.  Всички сме с ясното съзнание, че ако на един даден лекар е помогнал, на друг  може и да не успее.Както и да е, не мисля че съм виновна, за да продължавам да се оправдавам.

# 642
За първи път сериозен косопад имах преди 2 години. Спря да пада интензивно след около 6 месеца. Разбира се, вземах какви ли не витамини, правех какви ли не маски, терапии и т.н. Тази зима бях в болница и ми правиха 4 пъти рентген. Два месеца по-късно започна отново косопад, по-страшен и от предишния. Видяла съм се в чудо. Мой познат лекар каза, че рентгенът е един от причинителите, ако не и най-основния. Започнах терапии с Ревалид (хапчета, ампули, шампоан, балсам), отделно пия бирена мая и витамин В, селен, витамин А.

# 643
  • в 1001-та нощ
лекар ли ти изписа лекарствата?  newsm78

имай предвид, че предозирането с вит.А води до косопад, а селенът действа синергично с вит.Е, т.е. ако държиш да ползваш и мастно разтворим витамин - за кожата - то по-добре е да бъде вит.Е

също така- не случайно - има такива комбинирани препарати  Peace

освен това - напоследък доста се коментира, че за растежа на косата успешно се справя вит Е, но като комплекс токотриеноли (той е сложен комплекс от токофероли и токотриеноли, но първите са естествени, затова - конкретно при такъв, а не друг проблем - комплекс от вторите - алфа, бета, гама и делта  Peace )

и последно - резултати, че приемани със сусам (истински а не фалшименто - размесен олио  Peace) - ефектът е още по-голям  Peace

лъчението беше ли близо до главата  newsm78

# 644
Има нещо вярно това с рентгените. При мен проблемът започна също след серия от 3 операции, съответно доста рентгени и 3 пълни упойки.

Общи условия

Активация на акаунт