Глоба за декларация 7

• 122 781
  • 1 010
  •   1
Отговори
# 975
Внесох си сумите за здравни осигуровки за 7,8,9,10,11.2014 и едва сега установих, че не съм подала Декларация 7!
Какво да правя???

Подаваш я сега.

# 976
Подай я със задна дата.

# 977
  • Sofia
Колко ще бъде вече здравната осигуровка за безработни ?

# 978
Колко ще бъде вече здравната осигуровка за безработни ?

Ако осигурителният праг за самоосигуряваще се се запази 420лв /мисля, че не се променя/ не би трябвало да има промяна и здравната за безработни. Двете са свързани - 1/2 от 420 се умножава по 8%.

# 979
  • Пловдив
Как стоят нещата с човек, живял в Европейския съюз за последната година, но работил без договор т.е. няма там платени здравни осигуровки. Трябва ли да да се платят тук или щом не е живял в БГ, отпадат?

# 980
  • Балчик
Как стоят нещата с човек, живял в Европейския съюз за последната година, но работил без договор т.е. няма там платени здравни осигуровки. Трябва ли да да се платят тук или щом не е живял в БГ, отпадат?
щом няма плащане в чужбина , плаща тук и подава Д 7   Peace

# 981
  • София и там където не се пуши
За извън европейския съюз, се пуска молба за справка в паспортна служба, като се декларира периода в който си отсъствувал, но мисля, че трябваше да е повече от 6 месеца (не съм сигурна) и с тази справка се отива в НАП

За ЕС - според мен щом не е плащано там, се плаща в България.

# 982
Ако не си подала декларация, че живееш извън страната, за да ти спрат осигуровките тук, си плащаш.

# 983
 Здравейте!
От много години се осигурявам сам, подавал съм въпросната декларация. Лятото на 2014 работих сезонно към 3 месеца. След празниците отидох да си платя за всичките останали месеци. Сега влизам да си проверя здравноосигурителния статус и виждам, че съм с прекъснати осигуровки. Обадих се в НАП и ми казаха, че трябва пак да подавам декларация 7. Добре че влязох тук, да видя че имало и глоба, тези не са добре.
Какво ще ме посъветвате, по пощата ли да я подам за де ме сюрпризират неприятно от НАП?
Мерси предварително Simple Smile

# 984
vaskobrit , глоби вече не би трябвало да има. Пиши за кой град става въпрос, за да даде някой отзив. Ако можеш подай тази декларация на място за по-сигурно. Аз изпратих две по пощата(в един плик), и бяха обработили само едната?!!   Simple Smile

# 985
 Става дума за град Варна.

# 986
  • Deutschland/HE
Става дума за град Варна.

във Варна не глобяват за изтървани срокове за декл.7

# 987
Наистина не глобяват, днес ходих да подам декларация 7 и каквото имам да плащам до днес.
Учудващо, служителите в НАП са много любезни, чак не е за вярване Simple Smile

# 988
А за София как стоят нещата?

Казусът е следният: човек с прекъснати права от 3 години решава да си ги възстанови. Плаща за първите две, остава да се внесе още известна сума, което смята да направи когато има възможност. Но не е разбрал за тази декларация изобщо, просто е платил в банката в НАП. Утре смята да се връща там и да подава декларацията, но дали ще има глоба? И каква дата се вписва в декларацията? Първо число на месеца, от който е станал неосигурен ли?

# 989
Mai Tai , глобата за декларация 7 има давност една година. Датата, която се вписва в декларация 7 е първият работен ден, от който сте здравно неосигурен. От НАП ще ви отговорят на въпросите. Wink

Общи условия

Активация на акаунт