Отговори
# 570
Честити бебчета на Ваня и на Пипи! Да растат спокойни и да радвам мама и тати!

Страхотни заглавия Adda! И  мен ми допадат първото и второто много. Как ги измисяш, да не си писателка? Simple Smile

Koqato, това, което казаваш се случва често, но все пак е ясно, че няма как да не се притесняваш... Като казваш, че не е качило, не е ли покрило спадането от болницата? Имам няколко въпроса около кърменето - колко често го слагаш, обхваща ли цялата или голяма част от ореолота, чуваш ли да преглъща, събуждаш ли го когато го кърмиш и то се унесе, предлагаш ли и двете гърди на кърмене, даваш ли вода (особено лошо ако е подсладена) или биберон?
Препоръчвам ти да го слагаш колкото м оже по-често да суче, на 2 часа максимум, за да стимулира и гърдите и да навакса. Сега му трябва само кърма, водата със захар има празни калории, които го засищат, но не дават грамчета. Когато се унася и заспива, много често при жълтеница е така, щипни го за бузките, разсъни го леко и му дай да суче още. Ако имаш достатъчно кърма му давай да изсуче хубаво едната гърда и тогава  предлагай другата, най-мазното и калорично мляко  е последното.

Може проблема да е, неправилно засукване, т.е. да не обхваща ореолата около зърното, но ще чакам отговора. Даването на изцедена кърма остава, но първо да е ефективно и често кърмене, с будене, без вода със захар. Успех и пиши как върви.

# 571
Честито бебче на vanqstoeva да сте живи и здрави   bouquet
Добре дошла на Desita6  Hug дано скоро да си гушкаш бебо Praynig
anich88 за киселините на мен ми казаха че може да се взема талцид

# 572
  • Морска приказка
Adda_Baggins Благодаря, наистина имаш талант. Незнам как се пуска анкета, но вече имаме фаворит за заглавие  Peace

# 573
 Blush хихих, благодаря ви, момичета. Радвам се, че предложенията ми ви допадат. Ама то, когато има толкова вдъхновяващи новини за нови малки и сладки бебчета - те сами си се появяват заглавията... Hug  Hug Hug

Хайде, очакваме още такива.  Heart EyesЦвети - стискам палци всичко да мине като по учебник и в четвъртък да прегрънеш най-голямото щастие.

# 574
4estito na novite mami. Da sa vi jivi I zdravi bebetata. Az sym o6te v bolnica I nqmam bebe. V ponedelnik me slojiha na sistedmi I ne mi podeistva.o6te sym s 1 sm razkritie...reve mi se

# 575
zuzi дано най скоро да има напредък с теб Hug. стискаме палци. аз също чакам и чакам. днес бях на преглед 1 см разкритие и никакво равитие. Sad

# 576
Първо ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВИ МАМИ, РАДВАЙТЕ СЕ НА МАЛКИТЕ ВИ СЛАДКИ РОЖБИ И БЪРЗО СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАЙТЕ!!!   bouquet
Аз не съм влизала от събота защото съм в болница ПАК  Mr. Green
3 дена бях на системи съсипаха ми се вените имам алергия към материала на абокада, но ще минат днес вече махнаха всякакви интервенции чрез обождане, за да имам време да се възтановя за секциото - тогава ще ми трябват пак здрави вени.
Мисля че утре може и да ме изпишат да се прибера за една седмица в нас и да дойда вече наистина за раждане, стига съм обикаляла от стая в стая вече няма такава в която да не съм лежала.  #Cussing out
Що се отнася до малките ми госпожици те явно са доста добре - едната тежи около 2500 другата около 2900, тоновете са като по учебник, единствено плацентата е 3-та степен, но лекарката каза да не се притеснявам още една седмица няма да е проблем.

Искам да успокоя Която относно наддаването, аз мойта дъщеря я бях подложила на диета не умишлено разбира се , но тя не наддаде нито грам цял месец - проблемът беше в мен имах кърма но като я изследваха се оказа че по скоро се доближава по хранителност на водата а не на кърма т.е. не калорична. Препоръчаха ми да ям определени храни които да подсилят кърмата и успоредно с това да правя едно или две хранения с АМза да не е гладно бебето

# 577
  • при моите любими
Добре дошъл в широкия свят на малкия Станиславчо и честито на мама Ваня.
Момичета,все си мисля да ви питам,вие на какво мнение сте за кърменето навън,примерно на кафене,на скамейка....?
И друго-ако бебетата са на кърма,мислите ли да им давате вода(подсладена ли),и вярно ли е ,че трябвало да се дава за да не го хване жилтеница,това скоро го чух и ми се стори странно?
А после от кога мислите да захранвате бебетата?
Данили,и аз съм взела 1 номер памперси,така ми каза д-ра.

Здравейте и от нас. Ники да се включа по твоите въпроси. Кърменето навън ми се струваше много притеснително в началото и си мислех, че няма да мога, но се оказа много по-лесно и приятно. Разликата от сега е, че дъщеря ми е родена авуст и аз ходех по потници и бюстиета, с които кърменето е изключително лесно и дискретно. В началото си намирах в парка удобна пейка без много голям изглед към хората, гушках бебка, покривах я с една тънка пелена - тензухена и дърпах потника или там каквото имах. Малко по-малко притеснението ми изчезна и след това съм кърмила на всевъзможни места. Винаги леко прикрита, не толкова защото аз съм се притеснявала, а заради хората. Предполагам не на всеки му е приятно да гледа нечии цици докато си хапва сандвич примено  Laughing  
За водата - предлагах  в началото, като вид изплакване след хранене, но никога не е пила. След това спрях да предлагам. Никога не съм подслаждала.
Захраних късно, на 6 месеца и тогава започнах актовно да предлагам вода. Кърмих година и месец. Аз не исках да я отбивам, но тя сама се отказа. Сега мисля да процедирам по същия начин. Дано да ми се получи.  Peace

Заглавията са страхотни.   bouquet

# 578
  • бургас
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВОРОДИЛИ МАМИ ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ БЕБЧЕТАТА

# 579
Ванче айде ЧЕСТИТО И НА ТЕБ ... най- после.  Желая на бебе Станислав да расте много здрав и обичан, много весел и щастлив. А на мамчето желая от все сърце бързо въстановяване и отново да е сред нас  да дава кураж Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Ада страхотни заглавия... аз се замислих, но като прочетох твойте и ми секна творческия ентусиазъм Wink Аз също предлагам да започнем с първото ...

Зузи стискам палци днес да е деня... явно добре се грижиш за бебока в коремчето и не иска да излиза навън... ама айде време си му е ...

ivaila.mam стискам палци и на теб, дано те изпишат и вече за секциото да постъпваш за раждане. Ама то с близнаците е винаги по-трудничко, дори ти си героиня... голям процент едвам дочакват началото на 9-ти месец, а ето че ти дори и още седмица ще се бориш Simple Smile Браво

koqto, миличка ненаддаването за една седмица само по себе си не е кой знае какъв проблем, но съм сигурна че ти си откачила вече и си много притеснена. Обаче недей... това притеснение може само да ти навреди. Запази спокойствие и също така съветите на c'Mon са много добри и определено ще имат ефект. Като за начало предлагай по-често да хапва и задължително и ти хапвай хубава храна.  Не му давай да заспива преди да си сигурна, че се е нахранил хубаво... ако трябва буди го. Ще видиш, че съвсем скоро ще започне да качва грамчета и ще навакса... Колкото до водата със захар, ако жълтеницата е почнала да преминава може спокойно да я спреш или пък да даваш по съвсем мъничко още някой друг ден и ако има как някъде м/у храненията, защото определено тя засища и после бебето не иска да суче. Стискам палци, не се тревожи и докладвай как вървят нещата Simple Smile

Никид то горе долу притесненията на Която отговарят и на твойте въпроси... аз лично със сина ми не съм кърмила навън, ама то тогава беше пак есенно-зимно време, аз кърмих малко и не ми се е налагало... сега си мисля, че ако устискаме до лятото най-вероятно ще се пробвам. Аз съм малко от притеснителните, но определено ще го преодолея това ,стига детето да не е гладно. За мен това си е нещо напълно естествено и нормално, стига всичко да е съобразено, т.е. няма да се метна на най- централната пейка в парка и да се разголя, така че всички минаващи да гледат или пък в компания на майки с татковци да се разголя. Защото съм виждала как татковци едвам убедени да излязат в парка се чудят на къде да гледат и на къде да хванат, като някоя мама реши да кръми и се разхвърля пред тях Wink
За водата при тежка жълтеница я препоръчват, дори в родилното преди даваха на всички бебета ( сега незнам как е ) Незнам как ще процедирам, по-принцип мисля да предлагам по-мъничко, но май ще избегна захарта... ненужна ми се струва... пък ако сме само на кърма съм чувала, че бебето само отказва водата, т.е. ако иска ще давам да плане уста и да пробва вкуса й, ако не я иска ще спра да давам Simple Smile
За захранването пак има Ако... плановете ми са ако се кърмим хубаво и не се налага да давам допълнително АМ да изкарам така до 6-тия месец и тогава да захраня. Също така си мисля да захраня първо не с плодово, а с зеленчуково пюре, селд него плодовото и може по- нататък сокове и тем подобни. Общо взето всичко наопаки... Но  това са само планове, ако нямам кърма или по-скоро не се справя с кърменето сигурно нещата ще тръгнат по друг начин Simple Smile

Сега и аз да върна една позабравена тема... момичета как сте с килограмите??? Аз последните 2 седмици съм +2кг, ужас ви казвам. А определено не се тъпча, избяхвам сладките и тестени храни, общо взето всичко вкусно го избягвам и пак качвам. Най- гадното е, че корема си ми е същия, т.е. всичко се лепи отзад на д... и на краката. Мъка мъка, дано поне бебето да е наддало и то... Също така тези които родиха, ако може да споделят с колко кг се разделиха в родилното??? Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 580
ВАНЧЕ, ЧЕСТИТА РОЖБА!  bouquet
Ада, много хубави заглавия, спомням си , че аз бях една от поетесите на предната ни отчетна, но сега с тази бременност нещо ми изфръкна вдъхновението Grinning

За кърменето, момичетата са дали много хубави съвето!И аз да повторя!
Не давах вода, особенно пък подсладена!Предната кърма е по-водниста и напълно задоволява нуждите от вода на бебето.

Често кърмене на 2-3часа, без режими

Най-важното-правилно засукване на бебето, дава се зърното когато бебето е отворило добре устата, ако се изпитва болка или дискомфорт при кърмене, значи бебето не е засукало правилно, кърменето трябва да се прекрати и отново да се подаде зърното.

Кърмата е предна , същинска и задна!Грешка е ако се дава по малко и от двете гърди при кърмене, бебето поема само предната кърма и няма как да наддава ефективно.На него му трябва същинската кърма, при кърмене едната гърда се изпразва добре, а ако има желание бебето още да суче се предлага и другата.

Никакви биберони и залъгалки, това обърква детето.

За захранването, захраних след 5ти месец!За мен е глупаво да се бърза , детското стомахче не е развито и подготвенно за захранване толкова рано,а съм чувала, че някой бг педиатри препоръчват сокчета , пюрета след втори месец Shocked
За кърменето навън, във Франция е нещо съвсем нормално и естествено, на никого не му прави впечатление, тъй като кърменето там е на почит, аз нямам притеснения да кърмя навън, в парка например!За мен няма нищо по-хубаво от гледка на кърмеща майка!

Вчера тоновете бяха добри, апарата отчете някой друга контракция.За болките от време на време , част от падналата тапа и воднистото течение не споменах, остана още малко и ще си изчакам търпеливо Simple Smile

# 581
Добро утро момичета,
За кърменето - аз също захраних късно след 6ти месец, въпреки упреците на джи пито. я настояваше за ябълков сок след 40тия ден Shocked, но за щастие ходех на частно при един страхотен доктор, с който споделяхме еднакви възгледи.
Направих много грешки с кърменето - давах вода, биберон ...., и успяхме да се кърмим до 6 месеца. Сега се надявам да се справим по-добре и чета с голям интерес съветите ви момичета.

Според вас опасно ли е тази седмица да не ходя на ЖК newsm78 newsm78. Доктора ме вика чак на 10ти.

# 582
Добро утро! Много активни мами е имало тази вечер...аз скоро толкова добре не бях спала, дори и коремчето не ми тежеше толкова, като се преобръщах...
Страхотни заглавия са дали момичетата...аз също опитах: През декември мама чака малко ангелче под елхата!  Hug
Разглеждах първа страница и няма ден след 22.11 без нови бебенца...колко е хубаво това!!!
Много полезни съвети и споделен опит за кърменето сте писали. Благодаря!  Peace
С килограмите нещата и при мен са трудни. От 33 седмица съм с отоци и всъщност не знам колко реално съм качила...от 2 седмици съм с непроменено тегло...дано поне това е добре... Rolling Eyes
И днес да има хубави новини! Лек ден! Дано през декември всички бъдем по-спокойни и да посрещнем малките си ангелчета по най-добрия начин. Амин.

Последна редакция: ср, 01 дек 2010, 08:36 от pipi_mb

# 583
  • Морска приказка
ВЕСТИТЕЛСКА НОВИНА
ТАЗИ НОЩ  SECOND  Е РОДИЛА МОМЧЕНЦЕ - 3650ГР, 52 см Всичко е минало леко и двамата са добре.

# 584
Охооо супер... първото ни декемврийче...

ЧЕСТИТО МОМЧЕНЦЕ НА мама Second. ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ, МНОГО ЩАСТИЛИВ И ДА НОСИ МНОГО РАДОСТИ НА МАМА И ТАТИ.

Общи условия

Активация на акаунт