Кървене по време на бременност - тема 3

• 375 494
  • 1 786
  •   1
Отговори
# 1 515
  • Пловдив
victorychild, вчера или днес си прокървила newsm78 в другата тема си писала за вчера, т.е днес си на гинеколог, но сега излиза,че си утре newsm78 стискам ти палци да не е нищо застрашващо плода! Praynig Аз съм имала прокървяване,но в доста по-ранна седмица,резултата скоро ще стане на 3 годинки.
Да, снощи беше, но видях, че има тема, посветена на това и пейстнах тук сутринта. Привечер съм на гинеколога. Иначе, сутринта имах като разредени ръждиви капки на хартията.

# 1 516
Вярно е, че всеки случай си е супер индивидуален. Позитивно завъшилите случаи може само да те окуражат, но понякога колкото и позитивно да мислиш, съдбата не ти се усмихва. Благодаря ви за съветите, момичета! Може би следващият път ще е по-успешен и ще се постарая да взема всички възможни мерки още преди забременяването.
...Според доктора, който прекрати нещата, тази история се случвала на всеки 7 от 10 жени заради Чернобил, но дано тя не се повтаря и не се случи на никоя от вас!
Успех на всички бъдещи мами!
Аз искам да вдъхна кураж , имах точно същото зацапване със сина ми , започна от 7г.а и продължи до 12 г.сТака и не се разбра причината , но лежах и бях на прогестерон. Всички ми казваха - божа работа , не могат да разберат от какво е . В 4 месец изведнъж спря и изкарах без проблеми до края .Но ембриона се развиваше както трбява и сърдечната му дейност беше ок .Докато последния път нямах какпа кръв , но беше кухо яйце ! Стискам ти палци да имаш късмет !

# 1 517
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
victorychild дано всичко е наред при теб! Hug Praynig Може да е от плацентата и да отшуми! Чакаме да споделиш!

cvetuncho,  всичко наистина е индивидуално. Когато ми се случи за първи път бях в много голям шок, тъй като вече имах едно дете и бях преминала през абсолютно безпроблемна бременност. В последствие нещата се усложниха и чаках дъщеря ни 3 години. Пожелавам ти успех, да не ти се случва повторно и да гледаш оптимистично напред!   bouquet

# 1 518

victorychild, стискам палци при теб вече всичко да е ок. Искрено се надявам да няма никакви последици.

Момичета, благодаря ви за подкрепата. За последните дни разбрах, че нито съм първата, а за съжаление няма да съм и последната с такава случка. Дано наистина са по-малко жените, които преминават през този ад, колкото и да е кратък той.

Т.е.?

Днес си била на преглед и докторът е прекратил нещата? Как ги прекрати точно?

Това за Чернобил... прекалено е сериозно, за да е смешно, като изказване. Реално той какво ти каза - кое обясни с Чернобил, какво ти е имало на теб, колко време трябва да се възстановяваш, кога да опитвате пак? Теб толкова хора НЕ СА ТЕ ГЛЕДАЛИ, а вече има диагноза "чернобил"...

Разкажи по-подробно, моля те!

За питанките на Coming 2 life ето нещата разказано по-подробно.
На шестия ден след закъснението си направих тест - положителен. На седмия ден получих зацапване. Цапането продължи 11 дни, през което време ходих на 6 прегледа и никой не можа да ми каже нищо. Нито ми изписваха лекарства, нито ми казваха, че нещо не е наред. Мереха гестационния сак и казваха, че изостава с 3-4 дни, но това би могло да е вследствие на по-късна овулация. Да чакам. Само една лекарка ми каза, че има по-значително изоставане.

На 12тия ден цапането премина в кървене - отидох на пореден преглед - първо в Майчин дом. Там още на вратата на кабинета като чуха, че кървя в 7ма седмица 1 ден, без дори да са ме видяли на УЗ казаха "Задържан аборт". После ме пратиха на ултразвук. Там лекарят потвърди "Задържан аборт". Естествено това ми звучеше твърде несериозно, при положение, че точно 3 дни преди това ми бяха казали, че сакът е малък, но все пак е ок. Директно искаха да ме вкарат за кюртаж с думите "Ако не, трябва да си платиш ултразвука." Прозвуча ми все едно да ми извадят бебето само и само да си вземат парите.
След което се изстрелях в Шейново, където бях ходила преди точно 3 дни. И там лекарят каза "Тая бременност не се развива, има деформиран празен сак". И викна на акушерката "Пиши задържан аборт". Всичко се случи за секунди. Нямах много много време за разсъждаване, нямах и повече сили. Накараха ми се, че съм сменила 10 лекаря за 12 дни. Всички лекари били специалисти и като ми казват аборт, значи аборт!!! Какво толкова имало да не им вярвам и какво съм ревяла, всяка седма от 10 била като мен, защото Чернобил ни бил облъчил, нямало нужда да плача и да се тръшкам. Нямало смисъл и да чакам повече. Обсъдихме с мъжа ми и решихме, че така или иначе вече съм достатъчно изтерзана от притеснение, по-добре да послушаме лекарите и да не чакаме повече.

Приеха ме по спешност, наричайки ме "Мисед" и след точно 2 часа се събудих от упойката.
Понякога се чудя дали не беше нужно да чакам още. От друга страна съм щастлива, че целият този ад приключи и сега гледам смело напред. Това ми беше първа бременност. За наша изненада се получи се от първия път и може би аз лично бях малко неподготвена. Вярвам, че следващият път ще сме по-подготвени да посрещнем малкия човек и всичко ще бъде наред.

От Шейново лекарите казаха да се пазя 3 месеца. Моят лекар ме посъветва месеците да са все пак 6 - първо за пълното възстановяване на матката, второ - за психическото и емоционалното възстановяване. А интимен контакт чак след първия нормален цикъл, т.е. около 40 дни след операцията.
Самата интервенция не е болезнена.  Просто лягаш и после се събуждаш в цикъл. Дори ми казаха, че може още на същия ден да карам колело. Най-мъчително от всичко е чакането и неведението, в което те държат през всичките дни, докато това се случи. После изведнъж всичко олеква.

Ако някое момиче, чете тази тема и се припознава до средата на историята, искам да я уверя, че каквото и да се случва оттам нататък е само за хубаво. Вярно е, че загубата боли, дано не ви се случва и развръзката за повечето жени да не е моята, но дори това да не е така, останете позитивни и вярвайте, че организмът ви ви прави услуга за добро. Желая на всички момичета успех!

# 1 519
  • София
Уффф, много тъпо. Само искам да кажа, че с втората си бременност 2 или 3 пъти кървих, не помня точно, защото ми се беше случило и при първата бременност - получаваше ми се след секс, след натоварване - зацапване, а третия път направо кървене като при М. Точно в Шейново лекарката каза първия път - ами то може да е кухо яйце. Вторият път - не знам, дай да те кюртирам, да я махаме тази бременност, че не ми харесва. На кървенето искаше направо да оставам там, продължаваше да не й харесва бременността ми, въпреки че пулс се виждаше и просто се беше отлепило. Но отказах, понеже все пак ми даваше и някаква надежда - ако искаш, ще пробваме тук с едни хапчета, я по-добре остани малко да полежиш. Аз отказах и да полежа, имах страшно отговорна работа и едно дете на 2 години, което ме чакаше вкъщи и не можех да отделя 10 дни за нещо, което може би нямаше да задържа след толкова проблеми.

Но се задържа! В момента е на почти 6 години!!! Казвам го просто, защото наистина ми писна да чета колко лесно агитират за аборт при първо зацапване! И колко лесно за кюртаж ме измуфтиха заради една лоша цитонамазка, без да ми предложат първо ПАП тест и колпоскопия, въпреки че ги пишеш в препоръките! Бясна съм!!!

# 1 520
Coming 2 life, продължавай да пишеш тук и където можеш! Трябва да са информирани повече хора за тези неща. Нека хората, които имат някакъв негативен опит да го споделят, за да предпазят други!

# 1 521
Днес прокървих ,веднага отидох в аг -то изписаха ми хапчета-метилирана фолиева киселина,утрогестан,но-шпа и герикапс,казаха ,чее има бременност но не се знае дали ще продължи  Sad утре пак ще ходя

# 1 522
  • Пловдив
Здравейте, при мен всичко е наред, но забравих да се отчета. Било е от някаква контракция и ми изписа Утрогестан и ношпа. Благодаря за подкрепата! Hug
mm123456, стискам палци при теб всичко да продължи благополучно!
Цветунчо, и аз имах първа бременност, завършила по същото време както и при теб с мисед, няма да тъгуваш, защото всъщност ембрион не се е дори и получил! После ми казаха да чакам 6 месеца и да се пазя с противозачатъчни, но аз ги пих само шестия месец, понеже не ми понасят. И веднага забременях и сега имам батко на 5 годинки. Така че, по добре изчакайте повече. Успех!

Последна редакция: пт, 23 май 2014, 16:01 от victorychild

# 1 523
При мен нещата се развиха зле.Не можах да го задържа кървенето премина в обилен цикъл,чхг след това показа 17.290.казаха ми ,че било малко и нямало смисъл от преглед ,но все пак си записах час .

# 1 524
Но се задържа! В момента е на почти 6 години!!! Казвам го просто, защото наистина ми писна да чета колко лесно агитират за аборт при първо зацапване! И колко лесно за кюртаж ме измуфтиха заради една лоша цитонамазка, без да ми предложат първо ПАП тест и колпоскопия, въпреки че ги пишеш в препоръките! Бясна съм!!!
Браво на теб! Уважавам борбени жени като теб! Само така!

# 1 525
При мен нещата се развиха зле.Не можах да го задържа кървенето премина в обилен цикъл,чхг след това показа 17.290.казаха ми ,че било малко и нямало смисъл от преглед ,но все пак си записах час .

Как си mm123456?

# 1 526

Как си mm123456?

Благодаря,добре съм!Ходих на преглед казаха ,че съм се изчистила сама .Чуствам се зле ,че не можах да го задържа ,но ме успокояват ,че щом веднъж съм забременяла пак ще успея,казват ,че хормоните остават повишени и е много вероятно още следващите месеци да стане,но ми остава страха ,че пак ще се случи същото.благодаря ви за подкрепата Hug

# 1 527
  • София

Как си mm123456?

Благодаря,добре съм!Ходих на преглед казаха ,че съм се изчистила сама .Чуствам се зле ,че не можах да го задържа ,но ме успокояват ,че щом веднъж съм забременяла пак ще успея,казват ,че хормоните остават повишени и е много вероятно още следващите месеци да стане,но ми остава страха ,че пак ще се случи същото.благодаря ви за подкрепата Hug

Следващият път ще искаш лекарите да вземат под внимание този път - би трябвало да ти дадат разни хапченца - поне но шпа и дуфастон, още с регистрирането на бременността. Ако пак се случи нещо (не дай си , Боже) може да ти сложат инжекция Прегнил, ще ти засилят хапчетаат и ще ти дадат и Утрогестан евентуално - въобще има начини. Успех!

# 1 528
Успех и от мен на mm123456 Hug

# 1 529
  • гр.София
Mm123456 много жалко за случилото ти се. Това и за мен е една много кошмарна тема. Аз имах две бременности. Първата за съжаление завърши неуспешно в 15 г.с. Още от самото начало и през цялото време бях с кървене, лежах в МД почти 2 месеца. Пиех Утрогестан, биеха ми Но шпа по три пъти на ден, имаше период в който ми биеха и Прегнил. Така и не разбраха защо се получи така. Правих и доста изследвания след това, всичко беше в норма. Чувствах се ужасно.Трябваше ми период на възстановяване - физическо и най-вече психическо.
След 9 месеца слава на Бога, забременях пак. Междувременно смених лекаря, смених и болницата, имаше защо. Изпитвах огромен страх да не се повтори същото. Единственото, което ме спасяваше, е когато ме налегне лоша мисъл моментално да я изхвърля от главата си. В 6 месец прокървих пак зварски. Пак в болница, пак Утрогестан,  Но шпа и + други инжекции. Този път обаче се задържа. Треперих до последно, даже си спомням, че в мига след раждането почувствах, че дишам истински.
Знам че звучи супер банално, но не се отчайвай и мисли, че най-хубавото предстои.
Пожелавам ти много късмет!!!

Последна редакция: нд, 01 юни 2014, 00:06 от Тиа Мария

Общи условия

Активация на акаунт