Бели пухкави Снежинки са на Юлчето дружинки

• 24 230
  • 693
  •   1
Отговори
# 330
А нещо друго, с което току що ме вртещиха - не било добре да спра кърменето на бебето и после пак да му го връщам  newsm78 Щяло да може да урочасва след това. Представяте ли си - казаха ми, че ще си направя принцесата "вещица"  Sick
hahaha   направо ме уби права честно  Joy  аз изобщо не им вярвам на тея "бабини диветини", нито че дрехите нощем не бива да се оставят навън и други глупости...Обаче вярвам в закона на привличането, така че ако ти го вярваш е възможно да се случи, но само защото ти си повярвала, а не защото си я върнала към гърдата...  Peace

Аз всеки месец ходя за по 1-2 дни в Пловдив и оставям малкия на АМ и после като се върна пак се кърмим, че той и синеок...малее   Twisted Evil

П.П. не се обаждам за среща с мамите от Пловдив, че си прекарвам времето в хематологията на университетска и после бързам да се връщам...то от много бързане останах и без книжка,но това е друга тема  Blush
вай вай вай, дано да не са те одрусали и с голяма глоба, че ние последния път палтихме 150 лв.  #Crazy

# 331
  • в 1001-та нощ
MammaMmia - пробвай с биберон на Нук - вземи каучоков и силиконов - тези биберони - анатомично - най-наподобяват зърно на гърда; пробвайте с единия и другия; ако ти пускалщ силна струя - може би и ще е добре да ползвате с по-голямата дупка (2) - за да не се дразни да му тече малко

# 332
  • Бургас
Здравейте мами и бебоци  от нас   bouquet
По препоръка на педиатърката и аз почнах да давам картоф, но нещо или не го правя както трябва или не сме готови още за това!
Варя, пасирам, слагам кърма и го правя дори по-течно от боза и пак не го ще! Давам и с лъжичка и настава луд рев... тръшкане ритане... въртене... , когато я сложа обаче на гърдата се успокоява   baby_neutral таааа... или не ми харесва манджите или ни е рано още  Rolling Eyes

Дивчо страхотно колажче....   bouquet  ейййййй ама най хубавите бебенца си имаме бееее....   bouquet
Aми те бебетата понякога не искат да слушат педиатрите Laughing,това в кръга на шегата.Ако отказва да хапва пюренце сега,изчакай една, две седмици,не прави грешка да създаваш неприятно усещане в детето,към лъжицата.Ако искаш да захраниш все пак,питай педиатъра дали може да пробваш с тиква,тя е сладка и по лесно се приема.Успех Peace

# 333
може би и ще е добре да ползвате с по-голямата дупка (2) - за да не се дразни да му тече малко
Ние сме с биберон номер 3. Буквално тере сам в устата й и тя бръмчи и не гълта...

# 334
Цитат
и при нас е така  и да-заради кравешкия призход на маслото е.аз тъкмо споделих с една от нашите съфорумки на скайп,че обмислям да си бив масло от кърма  (шегувам се)
  Joy  Joy  Joy  Vinagi uspqva6 da razveseli6 denq mi i da mi opravi6 nastroenieto,razvaleno ot majo mi  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 335
  • в 1001-та нощ
може би и ще е добре да ползвате с по-голямата дупка (2) - за да не се дразни да му тече малко
Ние сме с биберон номер 3. Буквално тере сам в устата й и тя бръмчи и не гълта...

а може би й е много голям, знам, че по-големи ползват а каши и други гъсти ...
може би й тече много и я дави?

Калоян и с лъжичка му  е трудно, ако влезе по-голямо количество;ние все още ползваме биберон номер 1

знам, че бебетата се плашат от по-силна струя, ако не са свикнали, а при по-слаба се дразнят

# 336
  • София
Да питам момичетата,които вече захранват-как давате картоф-разреждате ли с мляко или не?

варя картофчето, намачквам го с вилица, минавам го през мелачката за чесън, за да стане съвсем смачкано, и добавям кърма - да стане редичко, почти като супа; лека полека ще почна да сгъстявам, но за сега му се повръща като е по-гъсто

И за последно, че днес много се разписах  Embarassed препоръчайте ми столче за хранене, че едната баба иска вече да ни купува коледен подарък.
ние ползваме това столче на Chicco: http://www.shtarkel.com/products/100-stol-za-hranene-polly.html с друга разцветка де; много съм доволна

захранване с картоф - на мен ми казаха да го пасирам, да добавям АМ но двойно гъсто, ако за пиене се слага 1 лъжичка на 30 мл вода, то да слагам 2 лъжички и малко масло

Така вече 1 седмица - няма разстройство или запек, колики и т.н. - всичко е като преди, после ще добавяме морков и третата седмица тиквичка и после казаха, че може да минем на купени пюрета.

Честно казано не ми тежи - аз да му правя манджа - само дето на обед от 1 седмица изяждам остатъка от картофа, който съм му готвила  Joy
леле, алена, и на трите ти реда искам нещо да коментирам; за захранването с картоф, аз не слагам масло, мисля в началото да мине без масълце;
за купените пюрета - не могад а разбера логиката, защо трябва да почнеш на домашни, пък после да минаваш на купени?
и за изяждането на останалия картоф, хаха, мама ме предупреди, че така е качила 5-6 килца с мен, ама като те гледам каква си "манекенка", няма да имаш този проблем

# 337
  • в 1001-та нощ
 Peace предполагам се минава на купени, когато има богато меню и не можеш да му осигуриш разнообразието - заешко, телешко...риба...броколи....

# 338
Цитат
и при нас е така  и да-заради кравешкия призход на маслото е.аз тъкмо споделих с една от нашите съфорумки на скайп,че обмислям да си бив масло от кърма  (шегувам се)
  Joy  Joy  Joy  Vinagi uspqva6 da razveseli6 denq mi i da mi opravi6 nastroenieto,razvaleno ot majo mi  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

хахахааа радвам се:) моя днес не ме е ядосвал,но има време доста докато заспи.най-го обичам като спи хахахахаха

за търсещите готино шише ето това ми се вижда доста добро http://www.ready-4-calma.com/

# 339
  • в Кошера
Див, як колаж  smile3525

Мойта картофи отказва категорично, всички марки пюрета пробвах, домашно й правих - не ще и не ще  Rolling Eyes. Хапва с голям кеф тиква, броколи и моркови  Peace

# 340
Силвия не иска купени зеленчукови пюрета.Всякакви марки  и видове  я пробвах,но не ги хареса.Домашно си хапва.За сега домашноприготвено съм и давала със картоф и картоф и морков.И двете ги разреждам с АМ,правя го гъстичко като каша и му слагам масло.

# 341
Върнахме се и даже се наспахме спокойни, защото изглежда няма нещо сериозно Simple Smile Каза, че има ужасно много газове и може би аз съм сгафила с храната...Предписа Биогая и Еспумизан.

noriscat благодаря Simple Smile Вярно е големичък, но като гледам бебенцата по снимките и те са доста пораснали. Като че ли вече не е по-голям от тукашните си връстници.

# 342
Да се похвалим и ние със зъб, от няколко дена се чудя тази точка дето дращи зъб ли е   Embarassed и днеска стоплих, че щом го усещам значи е - нищо, че е точка. Най интересното е , че е горен ляв кучешки, а аз си чаках долните, защото единия го виждам от месец сигурно.
Диване, много готин колаж, искам и моя младеж да го включиш, ако ти ще го правиш, може ли и къде да кача снимка, в кое албумче?
Иначе и аз мисля да започвам скоро да захранвам, набира се да става, има зъб, гледа храната, огладнява на по- къси интервали, мисля, че си му е време.
Лека вечер от мен!

# 343
Аз опитах да храня Ния с изцедена кърма, че да свиква с шишето ама не ми се получи Rolling Eyes Пробвах и с преходната чашка на Авент за 6+ месеца и със сегашните и шишета и биберони и не ще и не ще. Дъвче ги, бута ги, реве и аз рева с нея  Cry Cry Cry. След 20-30 минути битка и рев се отказах и й дадох да суче. Е суче и направо примира от кеф. Напапа се и си заспа, а беше спала до преди битката. Нямах сили да я пробвам и с лъжичка, но вчера татко й пробва неуспешно. А ако ще я минавам на АМ трябва някак си да се научи да папка от шише или с лъжичка. Започвам вече да се притеснявам. Дайте съвети как да я откажа да суче?

Иначе се мъча да се разсея с коледни неща. Реших, че ще правя за близките квилинг картички  Heart Eyes
Аз водих битка 15 дни. Оказа се , че кърмата наистина е малко и тече на бавна струя и тя се дразни. Наложи се да давам и добавка, беше много трудно. На 22 понеделник след буквално цял ден рев хапна от шишето за начало 60 грама, първо слагам на гърда и после хапва 100, веднъж дори 140 грама.При мен умората си каза думата, откакто се е родила, ношем никой не ми помага, а през деня не спи и не могаа да легна с нея.

# 344
а аз пък установих,че май кърмата ми е като на Ади. не само не огладнява на по-малки интервали,ами разрежда хранения и все по-дълги интервали прави,а наддава доста добре.е под кило малко на месец,но над 600 гр за тази възраст май си е доста.сигурно 800 ще е наддал.доста е.ако го оставя сигурно наиситна до една година може да живее с кърма,ама няма да го оставя де.с каши няма да го храня обаче много,колкото и д ами е гадно.аз ги харесвам,ама....Sad

Общи условия

Активация на акаунт