Февруарската дружина се моли за малка борбена Мартина – Тема 17

• 23 718
  • 694
  •   1
Отговори
# 600
Az razbrah 4e sa se borili za jivota mu.
Ama to navsakude pi6e razli4no ne6to.
Eto ti Ognena si 4ela za 23 sedmica, az 4etoh 20-ta, purvo nqkude ima6e mom4ence,posle momi4ence.
Edno e qsno ima mnogo neizvesni po slu4aq, zatova ne iskam da za6titq, no ne iskam I da napadam I pravq priburzani izvodi, mnogo e mutno vsi4ko.

# 601
Абе приключвам темата с въпроса-нали се сещаш,че тези телефонни разговори не са измислени ей така-някой да си отмъщава на някой? Wink Има ги,факт е. Наистина няма какво да обсъждаме повече. Мътно за мен няма обаче. Основната грешка на полицаите е обаче,ако са събличали оная докторка и за публичният арест на другият-и лекарите имат право на това да роптаят-мътно няма никъде-всичко е ясно. Mr. Green Това ми го разясни моя съпруг-който е разследващ полицай, но и юрист и знае закона от до-каза,че почти всички полицаи в БГ не са на ти със законите и правят кошмарни грешки постоянно, затова системата на МВР не струва, но има и кадърни такива,които си вършат работата,а и знаят как да я вършат. Каза-щом има доказателства и то толкова ясни-не е повредата в полицията или прокуратурата. Абе както и да е-май само Мартина разбира за какво говоря. Wink

Последна редакция: пт, 03 дек 2010, 17:08 от огнена стихия

# 602
Аз лично съм пристрастна, но 600 грама хич не са малко. Не зная дали могат да бъдат спасени бебетата в 24та седмица, но поне да бяха опитатли. А то естествено, че няма да диша самичко - то и в 27ма или 28ма седмица не могат да дишат самички. Мартина беше интубирана и на 100% кислород в началото. Честно казано не знам как не е имало сърдечна дейност, а е било живо 24 часа. Това е безумие.
В майчин дом има едно бебче, което се роди 600 грама, а вече се храни и е на минимално количество кислород. Явно някой "кадърен доктор" не е обърнал внимание на майката, за да стигне до тук, а друг още "по-кадърен" е решил да се оттърве от бебето. Може би му е свършила смяната.
Съжалявам, приключвам темата.

# 603
  • София
Queenbee добре дошла в отбора на диетуващите (нали и аз правя режим заради повишено ниво на кръвната захар)  Hug
Голямо гуш за Мартинка

# 604
Ами най-голямата веселба е,че единият частен при когото ходя каза с прискърбие,че е обучавал тия всичките в Горна Оряховица...и аз изтръпнах...дали мога и на него да се доверя сега. Joy
Мартина-радвам се за малката-борбена е и вярвам,че всичко ще бъде наред  Hug Дъщеря ми беше 2.100 кг, но интубирана и 15 дена на кислород, не можеше сама да диша. Вие че сте толкова малки,ама проядохте по-бързо от нея-тя не поемаше нищо, дори глюкоза 10 дена, лекарите мислеха,че ще умре, правиха и по спешност цветна снимка на стомаха да видят защо не се опитва да поема с тръбичките глюкоза. Да не говорим за мляко или кърма-това беше табу поне до 20-тия ден престой. Можеше и нея да оставят...като мъртвородена. Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 03 дек 2010, 17:18 от огнена стихия

# 605
Ами най-голямата веселба е,че единият частен при когото ходя каза с прискърбие,че е обучавал тия всичките в Горна Оряховица...и аз изтръпнах...дали мога и на него да се доверя сега. Joy

Аз се убедих, че само уменията не те правят добър лекар. Важното е да имаш съвест...

А някой може ли да ми даде малко инфо какво не трябва да ям заради тоя диабет, че нещо не намирам нищо съществено в интернет?  newsm78

# 606
Ok. Qvno sme 4eli razli4ni izto4nici s razli4no info I moje I da ima ne6to, koeto mi e ubagnalo.
Az su6to priklu4vam s temata.

Vajnoto e 4e na6a Martinka e sprqla dietata I ve4e si hapva, vse taka da e.

P4eli4ke, ne ti li kazaha kakvo da izbqgva6 kato hrana? Predpolagam sladko, ama tova e mnogo purvosignalna misul, ne sum na qsno.

Iskam da se izvinq I za latinicata I ako izpuskam ne6to vajno, no pi6a I 4eta ot telefona, za6toto putyvam I ne sum si u doma.

# 607
Мерси на всички за подкрепата и за хубавите думи. Все пак със 135 стиснати палчета няма как да не сме добре. Simple Smile
Пчеличке, радвам се, че сте добре и само хубави новини да ни носите. Simple Smile
Хайде мами, много да си почивате и много да се глезите - сега ви е паднало. Simple Smile

# 608
Най-накрая да напиша и аз нещо Simple Smile Имам нова колежка, която ще е на мое място, сега я обучавам и нямам време да пиша.
Браво на малката Мартинка Hug Много се радвам, че е започнала да се храни Heart Eyes
QueenBee радвам се, че всичко с бебо е наред Hug

За тия лекари като прочетох, направо ми настръхна косата #Cussing out Как може да има такова отношение? Това не мога още да го повярвам, че нормален човек ще постъпи така. Тук не става въпрос дали си лекар или не, а дали си човек или не знам дори как да ги нарека #2gunfire

# 609
Мамчета мили  Hug ето ни и нас. Първо на мама Криска-БРАВО на бебките  Hug , а на тази с хидрото да не се помайва, а да почва да резорбира  Hug
На мама Мартина  Hug Чудесна новина за малката принцеса, ще стане тя прекрасна  Hug Почвай да пазаруваш, че тя бебека ще навакса, но ти  Wink
Пчеличката, браво  Hug и твоя бебо да почва с резорбицята. И аз да те поздравя  добре дошла в отбора на диетните мами   bouquet
Хепи мама   bouquet благодаря и моя любима песен е.
Май имаше доста неща още, но... Бобчо много ми харесва малката люлка, но и тази на Финти е супер. Финти палчета и от мен, като ще стискаме  Hug

Да си кажа и аз, може и грозно да ви прозвучи.  Naughty Аз също съм родена  преждевременно и съм седяла 28 дни в стъклена къща. Съжалявам да го кажа, но бебе родено толкова рано НЕ може да оцелее, НЕЗАВИСИМО КОЛКО ГРАМА Е, не са му развити дробчетата. Колкото до статиите, които четете незная, аз гледах на живо докторите. Бебето е родено мъртво, друга е грешката и немърливостта на докторите там, че не са викнали неонатолог. За жизненоспособност може да се говори едва в 26г.с. при нашите условия и са доста бебетата, които оцеляват макар и с по-скромни грамажи. По-лошото е например имаме приятелско семейство-роди им се бебче преди 2 месеца с дочакан термин и само защото никой не го е "изтръскал" след раждането, бебчо получи аспирационна пневмония и т.н. , няма да казвам накрая 4кг. бебе прекара месец в стъклена къща с нервни признаци от два кръвоизлива в мозъка. Накрая историята е с прекрасен край, защото бебо имаше късмет и сега е добре, но на такива доктори да не попадаш. Друго е, че го гледаме от гледна точка на майката   bouquet
Деси аз съм с Допегита-имах кръвно  високо две седмици, докато един ден беше 160 горна граница и сега пия по 3 пъти дневно по едно хапче и съм супер с кръвното. Важно е много да не ти се качва долна граница над 90 свиват се съдовете и бебо не получава хранителни вещества. То при мен програмата е пълна и доста изпъстрена   bouquet
Целувки за всички Ви от нас

# 610
  • Русе/Germany
Здравейте и от мен. Много се радвам че талисмачето ни в е спряло диетата и качва грамчета Hug
Аз днес бях на ЖК и давах кръв, всичко си е добре. Simple Smile
bob4o_f това http://www.visvitalisbg.com/store/product.php?ProductID=847 е до 9кг. и на мен много ми харесва и аз се чудя за него. Другата люлка в хубава и тя, сега купихме за бебока на моята приятелка такава. Само където май наистина не става за новородено.
Хайде аз бягам че имам гости Simple Smile

# 611
  • София
Преди час си взех изследванията. Оказа се, че захарта ми е 6.36. Искам да попитам момичетата, които бяха ходили на глюкозния тест и са по-запознати, това много над нормата ли е? При док съм чак във вторник и се притесних. Пише също, че има лека опалесценция. И левкоцитите са леко завишени, ама това нали е нормално.

# 612
  • София
Queenbee дано да съм полезна- взех си апаратче за измерване на нивото на кръвната захар и 2 дни в седмицата по определена схема меря нивото и го записвам в книжка.
Относно храните: мнооого внимавай- това при мен повлия много благоприятно (но си ходя и леко гладна): никакво бяло брашно (нищо приготвено от бяло брашно-тиквеник,баница, закуски, бял хляб), нищо с бяла захар (сладки, шоколадови и т.н.) ,кафе, чай подслаждам със захарин, винаги на всяко ядене салата трябва да присъства и нетлъсто месо или постничко. В 10 и 16 ч. малка закуска- моркови или зелени ябълки. Тя ендокриноложката ще те посъветва- аз търсих материали в английски сайтове и си преведох.
Дано не съм досадила на девойките във форума ( аз и за това не съм писала за тия случки ) Hug Гуш от мен - Йоана

# 613
  • София
Hey_ya моите бяха малко по-ниски и ми казаха за гестационен диабет , но няма страшно отшумява след раждането. Praynig

# 614
Queenbee дано да съм полезна- взех си апаратче за измерване на нивото на кръвната захар и 2 дни в седмицата по определена схема меря нивото и го записвам в книжка.
Относно храните: мнооого внимавай- това при мен повлия много благоприятно (но си ходя и леко гладна): никакво бяло брашно (нищо приготвено от бяло брашно-тиквеник,баница, закуски, бял хляб), нищо с бяла захар (сладки, шоколадови и т.н.) ,кафе, чай подслаждам със захарин, винаги на всяко ядене салата трябва да присъства и нетлъсто месо или постничко. В 10 и 16 ч. малка закуска- моркови или зелени ябълки. Тя ендокриноложката ще те посъветва- аз търсих материали в английски сайтове и си преведох.

Ууууууу крЪсУтЪ!  Mr. Green Ще се офиданчвам май!

Ама аз реално не знам още дали имам такова нещо. Просто явно като предпазна мярка ми го препоръча.

Общи условия

Активация на акаунт