Орхидея - тема 5

• 105 000
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
Танчееееее, шшшшшшшт smile3505
Хич не ми е до харчове, за никви зелени пелорици не ща да чувам Crazy

# 511
Аз не съм подстрекател, но имаше и зелен пелорик  Embarassed.

хе хе
този на снимката не е зелен , аз има истински светлозелен пелорик , от скоро ще стане 3 години , в момента цъфти с 7 цвята !

# 512
  • София
На снимката е моя, по-точно беше моя, защото е покойник. По-скоро заради формата го показах, за да не бъркам нещо  Laughing. Значи само винен те интересува. Надявам се, че няма някоя "клопка" с нюансите, че да не сбъркам и да взема грешно нещо. И дано да го има! Ако съм купила утре ще се отчета, за да се организира трафика  Mr. Green.

# 513
На снимката е моя, по-точно беше моя, защото е покойник. По-скоро заради формата го показах, за да не бъркам нещо  Laughing. Значи само винен те интересува. Надявам се, че няма някоя "клопка" с нюансите, че да не сбъркам и да взема грешно нещо. И дано да го има! Ако съм купила утре ще се отчета, за да се организира трафика  Mr. Green.

Танче мила
при условия че имам два пелорика- единия зелен и едининя на капчици в бяло и вишнаво няма как да сбъркаш оттенъка. Съгласа съм на пелорик едноцветен във всички нюанси на червено, винено, лилаво или вишнаво.
 Hug

а защо твоят е покойни, ? бил е много красив

знаете ли че в един цветарски магазин на Варна ми предложиха Фалче с два цветоноса като на единия цветята бяха обикновени като форма а на другия бяха като на пелорик. Казаха че често получават такива. На въпроса ми как ще цъфне в последствие казаха че не знаят. Отказах се да си го купя ...

# 514
Тук съм. Таня на лични ще се договорим как ще го взема ,ако го купиш.Пътувам четвъртък след работа.
Реге няма проблем да го оставя ,ще ти пиша на лични да го вземаш след празниците от майка ми. Аз ще го платя на Таня, за да бъде всичко точно.
В моя албум имам винен пелорик
http://media.snimka.bg/6019/018292840.jpg?r=0

# 515
Здравейте, днес минах през Кауфланд и си взех фалче  Joy Вече бяха на изчерпване но имаше хубави разцветки. Промото е до 24,04 да знаете Simple Smile
Ще пусна снимки по-късно. В магазина на Тилия цените бяха малко по-скъпи от тези на Танчето, но пак бяха доста прилични. За съжаление имаше само бели и лилави.

# 516
  • София
В магазина на Тилия цените бяха малко по-скъпи от тези на Танчето, но пак бяха доста прилични. За съжаление имаше само бели и лилави.

Да, но на Ре ге "ракиения" пелорик (мъжът ми така го кръсти) ме чакаше  hahaha. Единствен, самотен, в първия момент ми се видя малко опърпан, но после го огледах по-добре и го взех. Цветоносът е от високите, в централната си част има 5 цвята, от които един е току-що отворил се. Има и две много малки, но обещаващи разклонения, едното с пъпка. Листата и корените са ОК. Показвам доста грозни снимки, но са от сега и са със светкавица. Утре ще са по-хубави. На едната се виждат добре разклоненията.

re_ge, ako не ти харесва - няма проблем да остане и за мен. Приемам рекламации с удоволствие  Wink.

Катя, а видя ли камбриите? Поне 2 ми идваше да награбя  Wink. Вече бяха отворили цветчета и се виждаше красотата им. Но наистина бяха останали много малко орхидеи. Явно търговците на едро са ги изкупили.

След покупката отидох до близкия ХИТ хипермаркет и в цветарския магазин на входа имаше същите пелорици, но по 28 лв. Явно пресичането на улицата доста оскъпява цветята Laughing.

Последна редакция: ср, 20 апр 2011, 12:35 от Тaня67

# 517
Танче
 Hug
това е цвета на моята любов от пръв поглед, искам го с всичкия му самотен и опърпан вид както казваш, макар че на мен не ми се вижда опърпан, при вашите софийски холандци като бяхме преди месец видяхме фалчета наистина в опърпано състояние. Този пелорик е красавец.

ако е възможно да се задивижи веригата с благодарности на теб,  мъжът ти и Дани и майката на Дани като го получа ще съм безкрайно щастлива. #Crazy

# 518
  • София
Радвам се, че го одобряваш  Laughing. Ами другите орхидеи бяха отрупани с цветове и пъпки, а този само 5 цвята на иначе дългия цветонос. И единия цвят гледа малко накриво, но се надявам, че е от опаковката и ще се оправи. Разклоненията ми изглеждат обещаващи  Grinning.

Остава само Дани да се включи, че тя май само през деня се обажда. Сега ще ѝ напиша лично съобщение и ще се разберем.

Едва сега се сетих за орхидеите при холандците Simple Smile. Не, тази орхидея няма нищо общо с вида на орхидеите при тях. Тази е свежа, здрава и красива, просто не е с много цветове.

Последна редакция: вт, 19 апр 2011, 22:33 от Тaня67

# 519
Когато ходихме с мъжа ми в София го бях предпупредила че не искам да ме води да гледам което води до купуваме орхидеи. той няколкократно ме попита къде в София има избор на орхидеи но аз се правих на ударена. той обаче изчел някъде в Бг мама къде са холандците и неочаквано за мен ме заведе там.

Ако не ми беше казал че това е холандците никога нямаше д апозная, приличаше на градински център обаче цветята бяха ширпотреба. В едната оражнерия имаше прекрасни цимбидиуми за който ги гледа. В другата няколко пресни дендита, на входа прецфтяващи онцидиуми а вътреееееееееееее - мъка за очите ми. едни лонди с фалчета chalenge както ги кръсти мъжа ми , аз бих ги нарекла фалчета за връщане от оня свят , едни 100- тина бели фалчета цели поразени от ботритис по 10 лева , и останалата част бяха пак към 100-тина фалчета в различни разцветки по 18 лева. имаше и с трагичен вид, имаше и добри като корени и листа , всички бяха сравнително лоши като цветове. получих з аподарък две а и двата с такава разцветка дето тук във Варна върви по 28-42 лева. Единият беше и с мухли. надявам се да го реанимирам защото цветовете са доста екзотични като окрас, някой тук имаше такива но не помня кой  newsm78

# 520
  • София
Mнога са зле за съжаление. Получават цветята в идеално състояние, но за седмица-две ги съсипват. Много отдавна не съм ходила при тях и нямам никакво желание.

С Дани се разбрахме. Оказа се, че сме през няколко къщи и сигурно през ден сме се "сблъсквали" на улицата, но кой да знае  Mr. Green. Е, вече ще се запознаем  Grinning.

# 521
  • Варна
Красавец е, честито Реге Hug

# 522
Да много е хубава Simple Smile Браво на вас момичета...опасни сте Simple Smile Каква организация само Simple Smile
Видях ги камбриите, много бяха хубави, но засега не смея да си взема нещо друго освен фалчета, че не знам дали ще се справя с гледането Simple Smile А имам и един спасен дендробиум от Практикер ама още не е пуснал цветонос. Поне растат булбите и имам надежда Simple Smile
Ще мина през Баумакс след празниците да видя как е положението. В листовката има пак промота ама да видим.

# 523
Дани , Танче  Hug

виртуално ще почерпя всички за новата придобивка. С тоз красавец пелорик ВИНЕНО/РАКИЕН орхидеите ми ще станат 63!

# 524
Леле Ре_ге къде ги събра толкова много Shocked супер си

И идея си нямам колко време ти отнема да ги полееш, но сигурно е разкошно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт