За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 22

• 32 806
  • 747
  •   1
Отговори
# 360
Сега говорих с педито каза да мажа и дупето щом било червено(днес му каза , че е ама защо тогава нищо не ми каза  ooooh!  ) каза да не я мажа и с никакъв друг крем(впрочем днес преди да разбера , че неможело с крем против подсичане я намазах 2 с бюбхена и дупето и сега не е толкова червено , след като й мине гъбичната инфекция ще продължа с него )ще я оставям по - често по голо дупе и ще сменяме памперса още по-често.
П.п.Сега от този Бюбхен с който я мазах да го хвърлям ли , защото съм взъмала от него  докато е още сега с гъбичната инфекция дали може после пак да се зарази.

# 361
  • София
странен въпрос задаваш... идея нямам...може би ако си бъркала няколко пъти в него мажейки дупето, би било редно...знам ли.

# 362
Може ли и аз да се включа с един въпрос - от 3 дни мажа дъщеря си с Низорал пак заради гъбична инфекция след АБ който пиеше дълго  време , но забравих да питам педиатъра си след като я намажа с лекарството трябва ли да я мия през деня или веднъж намазана не се мие или бърше(освен ако е наакана) немога да му званна тъй като семейството му преживя проблем и излезе в отпуска незнам не ми е одобно да звънна като знам че човека има сериозен проблем.Ако някоп майка е мазала с подобен род мазила срещу гъбични инфекии нека сподели  Tired

# 363
Може ли и аз да се включа с един въпрос - от 3 дни мажа дъщеря си с Низорал пак заради гъбична инфекция след АБ който пиеше дълго  време , но забравих да питам педиатъра си след като я намажа с лекарството трябва ли да я мия през деня или веднъж намазана не се мие или бърше(освен ако е наакана) немога да му званна тъй като семейството му преживя проблем и излезе в отпуска незнам не ми е одобно да звънна като знам че човека има сериозен проблем.Ако някоп майка е мазала с подобен род мазила срещу гъбични инфекии нека сподели  Tired

Аз съм мазала с Клотримазол и с Тридерм.
Мисля, че бяха предписани 2 или 3 пъти на ден. Мила съм, но гледах като я мажа с крема да е след тоалет и вечер преди лягане.

# 364
Аз щях да хвърля крема. Гъбите са устойчиви във външна среда. Колко може да се нарече крема "външна среда" не знам, но аз бих. Предпочитам да хвърля в боклука 7-8 лв, отколкото да си отварям допълнително беля на главата.

# 365
Добре , но как ще мине ако не се маже , те и стоят поне от 2 месеца затова лекаря предписа лекарство.

# 366
Мие се, защо да не се мие. Просто ще го правиш само ако е акала. Вечер си я къпи и мажи след това. Може да се консултираш и с дерматолог, щом с педиатъра е  невъзможно.

# 367
Аз щях да хвърля крема. Гъбите са устойчиви във външна среда. Колко може да се нарече крема "външна среда" не знам, но аз бих. Предпочитам да хвърля в боклука 7-8 лв, отколкото да си отварям допълнително беля на главата.
Това което си написала малко ме тревожи , от 1 година(още през бременността) имам гъбички в гърлото какво ли пих , какво ли не мазах неминават , проблема и че имам синузит от тези дето ти тече гной в гърлото , а това именно предразполага гъбичките.избягвам да целувам малката , но тя все уцелва да ми бръкне в устата отначало бягах веднага да и мия ръцете , но вече забравям , по това което си писала излиза , че може да съм я заразила  Cry

# 368
Съвсем не мога да кажа дали това е така. В действителност обаче гъбите са заразни, упорити и много устойчиви. Вероятно една консултация с дерматолог може да те просветли в някаква степен. Другото е, че ако  малката се е заразила от теб, то би трябвало гъбите да са в устата й. Поне така предполагам. Не знам какъв вид са и как се разпространяват. По спомени наброяват над 100 000 вида. За постоянното миене на ръцете също не знам дали е от значение. Хигиената е важна, но децата пипат навсякъде. Т.е. ако пък заразяването е чак толкова лесно то всички да сме гъбясали. Това, което говоря обаче са си съвсем лаишки обяснения и изобщо не се заклевам в достоверността им. Освен това за гъбите и околната среда. Crazy

# 369
Здравейте!
Имам едно питане или по-скоро оплакване, да видя какво ще кажете или посъветвате.
Синът ми вече прави опити да ходи-изправя се,хващайки се за някоя мебел и това е голямото забавление напоследък.Тази вечер обаче както се беше изправил на дивана,хванат за облегалката му тупна по корем.Правил го  е и друг път, но днес беше с биберона и се нарани.Имаше кръв по венеца.проверих му зъбките които все още растат и ми се струва че единият леко се клати.Предполагам че е вероятно да е от нараняването на венеца, но се притеснявам да не вземем да останем без зъб още преди да е поникнал както трябва.Та се чудя основателни ли са ми притесненията или твърде много се вторачвам в детето?Ако някой има наблюдения върху подобни преживявания моля да сподели

# 370
Ако ти се струва , че зъбчето се клари според мен го заведи при педито или се консултирай  със стоматолог.
И аз имам въпрос ако детето ви е изпоти час час и половина преди разходка извеждатели го , преобличам я но пак ме е страх да я изведа , че не е лято.

# 371
  • София
заведи го на лекар, понякога като се разклати ако не е много силно след няколко дни заздравява и спира да се клати...друг път пада...

tweety_misheto - час -час и половина е много. нали вече не е потно, преолечено е и т.н. няма проблем.
Аз понякога го взимам запотен и от детската...ми извежда го, ясно , че няма да го оставя там да нощува Wink

# 372
Какво мислите за кисненето във вода  с калиев перманганат за подсечено дупе при момиченце, за 2-3 мин?Има ли ефект?- дъщеря ми много сериозно се е подсекла,и като бебе не се е подсичала така, педито каза,че е от по-силната концентрация на урината, имайки в предвид възраста и, и  ни посъветва да и поливаме дупето, със слаб разтвор на каливия перманганат, аз обаче, незнам защо реших,че е по-удачно да я сложа да седне в леген с разтвора и  я киснах 2 пъти, само дупето и сега си мисля дали не сгреших?! Tired/като дете имам спомени,че и аз съм седяла в леген с лилава вода/

# 373
Аз до колкото знам,седяща баня с калиев перманганат не се препоръчва за момиченца,трябва само да обливаш дупето.

# 374
И аз бях чувала , че не е добре за момиченца да се промивка с калиев перманганат знам ли за оспокоение , а и за да си сигурна говори с педито си така ще знаеш със сигурност.
Днес май ни е излязъл първия зъб  Hug , но венеца и небеше изобщо подут може ли въпреки , че не й е бил подут венеца да излезе зъбче , като пъхна пръст в устата и ми боцка и има едно червена точка на венеца като засирена кръв.

Общи условия

Активация на акаунт