Любители на кучета-17

• 55 324
  • 729
  •   1
Отговори
# 570
Ако беше изгубен, досега да са преровили целия интернет, за да го намерят   newsm78
Не се знае,може да са възрастни хора,които нямат достъп до интернет.
Дано се намерят стопаните му.Преди 8 год. се загуби нашето старо кученце,що сълзи изплаках,цяла нощ не мигнах седях на терасата  и сякаш чувах лая й...На третия ден сама се прибра,миришеше цялата на нафта.Голяма радост беше....

# 571
  • Пловдив
Момичета, бандитката днес е по-добре и аз съм по-спокойна, още е малко пооклюмана, но не е нещо тревожно мисля. Grinning
Деси, Джеската на колко месеца беше като и сложихте ваксината за бяс, че и ние сме бая дребосъчести, подобно на вас? Mr. Green Иначе като ми я описваш като поведение при рязане на нокти много ми наподобява на нашата проклетийка, но ние и на гребена реагираме подобно, а с тази козина, която предстои да расте не ми се мисли  Mr. Green
Дано се намери стопанина на кокерчето, много е симпатично, поне е изкарало късмет засега, че го е открил човек, който се грижи за него  Simple Smile

# 572
... Само незнам как да я отуча от скачането по хората? ...
Не по всички скача, но по деца винаги. ...
Включвам се и аз с молба за съвет по същия проблем. Арито все още е мъничък, и успявам да го удържа, като се засили към хората, но не ми стига ума как ще го боря като наближи 30 килограма. И той е изключително любопитен и скача на абсолютно всекиго, когото види. А като види дете, пощурява. Та какво да правя, за да го отуча докато още е кутре?

# 573
  • София

Деси, Джеската на колко месеца беше като и сложихте ваксината за бяс, че и ние сме бая дребосъчести, подобно на вас? Mr. Green

Един месец след 3-тата, значи точно на 4 месеца. Ох, добре че нямаме козина  Mr. Green

Kukita, аз съм го писала и преди, действа. Като видиш, че се засилва да скочи върху теб, заставаш странично и си дигаш крака нагоре, свит в коляното. Едновременно с това казваш "Не!" или "Долу!". Кучето се удря в стъпалото или крака, и след няколко такива тренировки разбира, че не се скача по хората. След това включваш в "забавата" роднини, познати, приятели  Mr. Green. Като не мине номерът с няколко различни човека, изобщо спира да скача. В краен случай можеш да използваш и каишка, когато участва друг човек - докато скача, човекът прави горното, а ти дърпаш каишката и казваш "Не!". Задължително след това има награда, но я оставяш на земята, а не я даваш във въздуха, за да не скочи пак.

# 574
  • На небето
-=Деси=- да добавя само, че награда се дава само когато се въздържа от скачане. За да е мотивирано кученцето да не го прави. Те са умни животни и бързо се учат, стига да знаеш правилния подход.  Peace Друго което е сетих е ако имаш лакомство под ръка, като го видиш, че има намерение да скача да го отклониш от намеренията му като му поднесеш храната близо до носа за да я подуши. Така се разсейва от целта си и забравя намерението си.  Twisted Evil

# 575
  • София
Така се разсейва от целта си и забравя намерението си.  Twisted Evil

hahaha
Благодаря за поправката  Hug

Това с разсейването с лакомство дали обаче няма да го мотивира да тича при хората и да проси от тях?  newsm78

Джеси сама се е научила на нещо странно. Като й давам кокалчета, тубуси, уши и други подобни (които не са награда за добро поведение, а просто лакомства), не ги поема от ръката, а стои без да помръдне и ги взима чак когато й ги оставя на земята  newsm78

# 576
Така, да споделя и моят опит със скачането.
Като е на ролетният повод пак скача, ама я коригирам.
Обаче като е пусната.......вижда хората, колкото и далеч да са и се затичва към тях. И става големия панаир, защото тя тича към тях с махаща опашка, аз след нея с крясъци и респективно хората си мисля, че иде най-големия кошмар в живота им. Close И става една.... Извинявам се, само дебна да не видя деца някъде, защото при тях винаги ходи и ме е страх да не събори някое. Ужасно е, чувствам се адски неспособна да я науча на това.
Винаги когато я видя да се затичва, започвам да я викам, ама в повечето случаи не ме чува. Naughty
А и някак не мога да кажа на непознатите хора да подлагат колена или да си вдигат краката. Crazy
И това е само тя, никое друго от кучетата на поляната не го прави. ooooh!

# 577
  • На небето
Така се разсейва от целта си и забравя намерението си.  Twisted Evil

hahaha
Благодаря за поправката  Hug

Това с разсейването с лакомство дали обаче няма да го мотивира да тича при хората и да проси от тях?  newsm78

Това го прави собственика и не е задължително да му се дава храната. Само ако прояви самодисциплина се дава за награда.

# 578
  • Враца
Доведохме булдочката , която ни подариха, на 4 години, страшна сладуранка. Дружелюбна, мила, нежна.
И нашият дивак скача да я бие!!!  ooooh! ooooh!
Добре , че я приютиха съседите  Rolling Eyes
Ама защо е такъв лош, а иначе е гальовен, мил, възпитан,
ама неще и неще други кучета в обкръжението си,
пък било то женски ...  newsm78

# 579
Здравейте
искам да попитам, знаете ли Зоомагазин в района на Гео Милев и Дружба, където да продават dog chow junior?
благодаря много предварително   bouquet

# 580
  • София
Привет и от мен!
Аз и една приятелка търсим нов дом за нейното куче - каракачанска овчарка на 2 години. Моята приятелка заминава на работа в чужбина и няма възможност да се грижи за кучето. Аз не бих могла да го взема, тъй като до сега е живял на двора и в апартамент, заедно с пинчера ми, ще пощръклее.
Руди е на 2 години, голям сладуран, много ведра и общителна натура, изпълнява си функциите на пазач. Има си колибка, принадлежности, паспорт, всички ваксини. Гледан е много добре до сега.
Ще се радвам, ако някой от вас има познат, който би подходил с обич и необходимата грижа за животинчето.
Ще съм много признателна, ако пишете на ЛС, защото напоследък влизам по-рядко и нямам възможност да следя темата в развитие.

# 581
  • София

А и някак не мога да кажа на непознатите хора да подлагат колена или да си вдигат краката. Crazy
И това е само тя, никое друго от кучетата на поляната не го прави. ooooh!

Кажи къде се разхождате в събота и неделя, ще идваме по ред и ще дигаме по някой крак  Mr. Green Можеш да помолиш другите кучкари около вас, предполагам, че ще ти влязат в положението и ще помогнат  Hug

vmarinska, честито! Аз мисля, че малко по малко ще свикне с нея  Hug

# 582
  • София
vmarinska, ревнува твоя хубостник. И аз като се радвам на загубения кучо, Рая само ръмжи и се бута в мене  Laughing
Иначе, Деси няма проблем за фотосесията  Laughing

# 583
  • София
vmarinska, ревнува твоя хубостник. И аз като се радвам на загубения кучо, Рая само ръмжи и се бута в мене  Laughing
Иначе, Деси няма проблем за фотосесията  Laughing

Мерси  Hug Малко да се позатопли времето и (живот и здраве!) ще ти я донеса някъде  Simple Smile

# 584
  • Враца
Бе той не ръмжи само .. а освирепява ....  ooooh! ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт