Ноемврийския дъжд заваля, АЗ ли ще съм следващата или тя? №20

• 16 682
  • 344
  •   1
Отговори
# 240
Да ви попитам, как давате "Деавита"?

# 241
На мен днес на консултацията ми обясниха. В лъжичка да сипвам 2-3 капки кърма плюс капката деавит и да сипвам в устичката вечер преди ядене.
Да се похвалим- наддали сме 0,500 за 9 дни.И вече тежим заветните за нас 3 кила. bowuu
Отивам да чета, че рядко ми се случва вече.

# 242
vivi23 и аз така знам, че само трябва да падне. Нашето падна на 7 ден, но още продължава да кърви,аз така искам вече да си я изкъпя като хората. Да се похваля, че днес ни пристигна количката направо е страхотна, а на всичкото отгоре я взех и с 20% коледно нам-ие и съм още по-доволна. Дано и тук се пооправи малко времето,да разходим новата кола  newsm03

# 243
БРЪМБАЗЕЛА-благодаря за бързият отговор.Имах нужда от подкрепа и не смея да кажа,но днес сме на вълна ядене на 3ч и спане .дано всичко да е било само временно. Hug Hug Hug

# 244
  • София
здравейте момичета, малко се поокопитих и сега попрочитам по нещо.   bouquet

# 245
  • София
Днес се възползвахме от топличкото време и се разходихме  1stroller.

Марси, имаш стиснатите палчета  fingerscrossed.

Виви, консултирай се с педиатъра ви, за да се успокоиш  Hug. Според мен не пипай пъпчето  Peace.

cuftaika, ние също се отопляваме на паро. Допълниелно пускам печка само, когато къпим Валето.
Относно обличането вътре сме с боди-дълъг ръкав, чорапки, гащеризон/к-т ританки и блузка. Навън слагам по-дебела връхна дрешка. Отгоре сме с космонавт, шапка с ушанки и отделно завивам с одеало порт-бебе. Използвам и покривалото на количката.
Гледам, че си ми почти комшийка, т.е. живееш в съседен квартал  Laughing. Може някой ден да се видим.

Поликсандрита, радвам се, че Алекс е здравичък и ще вкъщи  Hug.

Дъгичка, капките "Деавит" давам по 1, както каза педиатърката и директно в устичката на Валето слагам. Давам ги сутрин преди хранене.

Дарил_Хана, ама и вашият мъж добре си похапва  Laughing  Hug.

Весико22, браво за количката и да си я ползвате със здраве  Peace.

# 246
  • Дъблин
Ето ме и мен след първата консултация на Ива днес, точно за навършването на 1 месец Simple Smile
Консултацията не беше нищо особено - измериха я 3350 гр, но не с чист памперс, което много ме учуди, та не са много верни тия грамчета и 50 см. Боднаха й ваксината, а аз не видях, само видях, че се разплака много и накрая го питах доктора като си тръгвахме - ама някаква ваксина не трябваше ли да слагаме днес  hahaha
Останалото беше - какво яде бебето, яде ли нощем, ака ли и толко. Нищо не ми казаха за масажите примерно, но на консултацията в болницата онзи ден ми показаха де и от утре ги почваме.

Дъгичка, аз също го давам с кърма, ама примерно 5 мл. в шише и капката Деавит вътре. Казаха ми сутрин на гладно да давам. С лъжичка не става номера, с капкомер пробвах да й давам Инфакол - всичко изплю, та само с биберон успявам. То си стана ритуал - преди ядене все някакви капки има да взима с биберон и после си търси и гърдата Simple Smile

daryl hana, браво за 3-те кила Simple Smile и при нас бяха заветна цифра, ама така сме ние мъниците Simple Smile

Marcifingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

# 247
И ние днес си направиме чудна разходка, 2 часа обикаляхме насам натам, тъкмо бях започнала трето кръгче на езерото и се развали времето, та бързо се прибрахме. На дребното му харесват разходките, спинка си блаженно в количката.

Смърфи на мен ми казаха, че масажите се почвали като стане 4 кила беба. Та има още половин кило да качва и тогава ще ги почвам и аз. Я да питам мамите с девойки като сменяте памперса, разтваряте ли срамните устнички да почиствате там крема, който е останал  newsm78 Аз като я мия там не се измива хубаво и после леко забърсвам с тензухената пелена, ама не знам дали е много редно. Но пък и да остава крем пак не ми се струва правилно. Вие как процедирате?

# 248
  • Дъблин
beru6ka, явно всеки лекар с мнението си. За масажа ми казаха да почвам от 31-я ден и нищо свързано с теглото, странна работа  newsm78 Пак оттогава ми казаха да почвам да я слагам и по корем за общо 1 час на ден.

За въпроса ти - разтварям и чистя каквото е останало от кремчето с памуче напоено с физилогичен разтвор, така ми показаха в болницата. Не трябва да се търка нагоре-надолу, ами с едно движение отгоре надолу се обира каквото има.
Аз не го правя всеки път де, ами най-вече след като е къпана. Но и крем не й слагам там, само на дупето, засега няма проблем.

# 249
И аз правя като Смърфи, въпреки че педиатъра ми каза, само когато се е нацапало с ако там, да бърша, иначе не  newsm78

Благодаря за отговорите, Дори и Смърфка!   bouquet

# 250
Дории аз само като я мия включвам печка.Сега обличам боди с дълъг ръкав и гащеризон без ръкав,ако е по хладно слагам под бодито блузка с къс.Да не би там да греша и детето да настива.  newsm78 Ако гащеризона е с ръкав от доло слагам само блузка с къс ръкав.За навън идея си нямам как е най добре така че да не е нито студено,нито да я запарва.Не е ли топло още за космонавтите ?
Като си комшийка по квартал ще си задам въпросите лице в лице  за да не тровя другите мами в темата ThinkingПиши на лична да не като решиш да се видим. Simple Smile

# 251
  • Пловдив
Повечето от вас по 1 капка деавит ли дават, аз давам по 3 на ден, в упътването пише 3-4 един път дневно?  newsm78

# 252
аз давам ДЕАВИТ сутрин по една капка на гладно

# 253
Повечето от вас по 1 капка деавит ли дават, аз давам по 3 на ден, в упътването пише 3-4 един път дневно?  newsm78

Аз давам по 1 капка директно в устичката и после се кърмим. Ама 1 капка по препоръка на док, не съм чела упътвания.

Ама като ви чета как сте се разхождали днес и какво ви е било хубаво времето ... тук сутринта стъргах 5мм лед по стъклата на колата , едва загря в студа милата ми , цял ден вали и сега за капак едни светкавици и гръмотевици с пороен дъжд  Confused

# 254
  • София
здр отново, ходихме при педиатърката каза че сме наддали мн добре за 12 дни сме ка4или 550 грама, а относно пъпа каза че чвно не сме го мажели как трябва със спирт , и още нещо каза че трябвало да го завъртаме обаче това го беше пропуснала, и сега почвам и да го въртя и му сложи и конец, и каза да го пристягаме лекичко и това е от нас за сега.

Общи условия

Активация на акаунт