Ноемврийския дъжд заваля, АЗ ли ще съм следващата или тя? №20

• 16 682
  • 344
  •   1
Отговори
# 225
  • Велико Търново
Mimoza-Plovdiv мерси за кафенцето - в никакъв случай няма да те оставя да си го пиеш сама!  Laughing

За разлика от хубавото време в Пловдив, във Велико Търново е студено и валя до преди малко. Sad Едва ли ще става за разходка. В най-добрия случай ще пробвам следобед да я разходя в МОЛ-а, ама това разходка ли е? А й нашата госпожица е кисела тази сутрин и ако не яде ме кара да я гушкам - не иска да си спи в леглото. Добре, че поне през нощта спи спокойно, та да можем и ние с баща й да починем.

# 226
Честито бебче и на galinanikbouquet Момичета опредено не мога да преценявам как точно да обличам бебка.Или е недостатъчно облечена или е навлечена,а при всяко събличане за къпане трепери.Пробвах i с влкючена печка и без, едно и също e ,а стаята е с парно и е топла.Вие как ги обличате за у дома и навън?
Колчес,пак си по добре.При нас бибероните не вървят.Имаме 5 и ни един не дава за цицата  Mr. Green а писането ми е като при теб нали си се разнасяме денонощно.Пак сме си 2 в 1 само че вече не е в корем а на ръце.Дай боже да посвикне и сама в леглото,че ни ям,ни пикам ни спя без нея.Смело мога да твърдя,че моето дете е като прахосмукачка.

# 227
Честити бебенца на Галинаник, Тонивил и Маринче!!!  smile3525 Да са ви здравички и кротки малките душички!

Добрутро! Снощи ви писах, писах и стигнах до никъде.. Blush

Микки, Бръмбазела, нормално ли е бебо да спи по 7-7,5 часа непробудно  Shocked айде 6 - ок, ама по-дълга пауза между храненията от 6 ч. може ли да му се отрази зле?  При положение, че е на 20 дни  Thinking Вода не му давам, само на кърма е. След храненето в 6 сутринта пак заспа като заклан и едва едва се размърда  (с моя помощ) чак в 10 Crazy През останалото време от деня яде на 3 ч. Не знам да се радвам ли, да се притеснявам ли...

Мравке, има ли причина за тази сънливост? Колко хранения ви се събират в денонощие? Пелените как са като количество и брой? Добре ли суче - чуваш ли гълтоци, добре ли изпразва гърдата, т.е. успява ли да стигне до задното мляко?

Има бебета и бебета - за някои може да не е добре да правят такива големи паузи, но при други да е ОК, стига да сучат ефективно и да наддават добре. Все пак за 20-дневно бебче толкова много сън може да е за сметка на кърменето и наддаването и да даде отражение. Може би е добре да поговориш и с педиатърката, която го познава, виждала го е на живо, преглеждала го е.  Peace

Вариант ли е за теб да будиш Никола, за да суче поне на 2,5-3 часа и да не прави повече от веднъж за 24 часа пауза от 5-6 часа? Като следиш броя на памперсите и го кърмиш по-често, ще си спокойна, че всичко е наред.

Бръмбазела  Hug
Харним се по 7-8 пъти на ден, като имаме винаги поне по 6 наакани памперса, а всички са стабилно напишкани. Изписаха ни с жълтеница, която още не се е изчистила напълно. Суче интензивно 10-15 мин. най-много, през останалото време се полигавва, но пак го чувам да преглъща. Кърмя го по около 40 мин. Никола си е поспалив, но денем се буди сам на 2,5-3 часа, за да го кърмя, а нощем вече си затвърди 6часовата пауза. За наддаването - наддал е със сигуност, и е порастнал поне 3 см., дрешките са му малки вече.
А педи ако я питам за нощната пауза, по-скоро ще се зарадва, отколкото притесни  Laughing защото като го прегледа на 5 дни, каза да му даваме подсладена вода нощем, за да се отучи да се буди за да яде  hahaha Естествено не съм го лишавала от хранене  #Crazy Първите дни се будеше да го кърмя и нощем на 3 ч., но вече си прави пауза сам. Аз се изцеждам, ако се събудя  Blush Но ако не се събудя, не мога да събудя и него за хранене  Blush Надявам се 7те часа да са му били изключение вчера. Тази сутрин се събуди точно 6ч. след вечерното кърмене. А преди да заспи хапва 2 пъти през 2 часа... май нямам сеиозна причина за притеснение  Thinking Ще се постарая да не го оставям повече от 6ч. да спи.  Peace
Мерси за отговора   bouquet

Това майките са страшна работа, като не спи детето, защо не спи, като спи, защо спи  Crazy няма угодия  Laughing

# 228
  • гр.София
Добър ден и от мен Simple Smile

Честито на новите мами Галинаник,Тонивил и Маринче!!!Да са им живи и здрави дечицата,много да ги радват и слушат.

Гледам на вън ту слънце изгрее, ту дъжд вали.И се чудя като го нахраня след малко като се събуди дали да излизаме  Thinking

# 229
Mimoza-Plovdiv мерси за кафенцето, с удоволствие ще ти правя компания. И аз не се ограничавам от към храните, хапвам често шоколад, което е доста нетипично за мен, по принцип рядко ми се дояжда сладко. И на мен ми се е доял бобец и тези дни ще си сготвя, дано и на беба и хареса. Тази сутрин и в София е слънчево, дано се задържи и до след обяд да се разходим малко, че вече изтрещявам вкщи. А от днес сме си сами с Ивето, татито ни му свърши бащинството и вече ще си я гледам самичка през деня. За сега е много послушна (пу-пу).

# 230
  • София
мили майки кажете нещо за да  ни падне пъпа , вече е 17 ден а още не е паднал , започвам да се притеснявам кажете това нормално ли е , мн се притеснявам вече

# 231
  • 42.016399,23.101179
Здравейте,
тук съм си все още, макар че в 14 ч. съм на преглед на ехограф и усещам как най-късно утре ще ме вкарат в болница. Embarassed Едва ли ще рискува докторката да ме остави събота и неделя без наблюдение.
Тази нощ сънувах че ми почват болките, събудиих се, то верно ме боли корема. Взех телефона да засичам - хубави болезнени контракции през 7 мин., ако знаете как съм им се радвала. След около 40 минути станаха през 5 мин. и тъкмо реших че е време да стана да се оправям, когато взеха да се разреждат -през 10, 15, 20 мин. накрая съм заспала. От сутринта съм добре, много рядко ме пристяга корема. Cry
Та така, стискайте палци за прегледа...... Praynig

# 232
Marci, стискаме ти палци и за прегледа и за раждането. Бързо да минава и по-леко да е.

vivi_23, кажи как е стиснато/вързано/ пъпчето, за да ти помогнем.

На моите двама сина им бяха вързани по различен начин пъпчетата, но това което знам, за да паднат трябва кожичката на която се държат да изсъхне. За целта се върти с пръстче хващаш и докато мажеш хубаво със спирт завъртваш кончето/ако е конче, така беше с първия ми син/ или сухата част на пъпчето/както беше с второто ми детенце/. Само ако е с пласмасова щипка не ми е ясно какво се прави. Но общо взето принципа е че трябва да се отдели, т.е. да се скъса/изсъхне/ кожичката на която се държи. 
И спокойно, няма нищо притеснително, че не е паднал още.
Успех!

# 233
Виви , спокойно душа , ще си падне самичък , нищо не прави. Нашия падна на 14-15 ден. Ама не му прави нищо , само капвай по1-2 капки спирт и със спиртно памуче почиствай отстрани.  Peace

И аз сядам с кафето , то се е видяло , че нищо няма да свърша днес като хората. Нощес протече меката връзка на водата в кухненската мивка и сега чакам водопроводчик , спряна ми я водата в целия апартамент и нищо не мога да свърша. А в събота имаме купон у дома , че баткото става на 3 годинки. Трябва да изчистя къщата , сама съм с двамата, че Фил е болен и не е на градина ... абе чудно ми е  Crazy ама поне тортата поръчахме сутринта след като ходихме на доктор  Mr. Green

Марси , успех мила. Не го докара за моя РД , ама за РД на Филип може да сколасаш  Laughing Heart Eyes

# 234
  • Карнобат
Здравейте, майчета и ние сме вече на линия. Нашето съкровище Александър се роди на 18.11., 4,170, 55 см. Родих секцио всичко мина успешно. На 23.11 ни изписаха и бяхме много щастливи, че вече сме си в къщи, но два дни по късно Алексче се разболя от бронхиолит ( вирусна инфекция на горни дихателни пътища) и влязохме в болница за 5 дни. Вчера се прибрахме в къщи и вече е добре. Толкова сме щастливи, че мишлето ни е добре! Затова чак сега ви пиша.
Честито на всички нови майчета! Да са ви живи и здрави слънчицата и много да ви радват!

# 235
БРЪМБАЗЕЛА,живея в София в кв.Левски В. Бучките са единствено и само на едната гърда,няма зачервяване нито болка.Просто се напипват като топчета,които или се смаляват или изчезват след кърмене.Мислех си че може да е подуване на лимфни възли,но май не е.Бих се възползвала от посещението на консултант тъй като до личната няма да стигна преди 10-ти.

Последна редакция: чт, 02 дек 2010, 12:19 от cuftaika

# 236
  • Козлодуй
Докато ви изчета то станало Добър ден Simple Smile
За пръв път изкарах една много безсънна нощ. Направо съм .......в ужас. Дано е било изключение. Алекс снощи след последното хранен (в 22:30) не можа да заспи. Реве и реве. Тъкмо я успокоя......спи 10 мин и пак реве 20 мин. И така до 3:30. Таткото ни е през деня на работа тези дни.......и трябваше да го оставя поне той да се наспи. А през деня съм и с каката понеже в градината имат шарка. И вече към 1:30 не ми издържаха нервите и почнах да викам по Алекс. Милата тя. Сега ме е яд на мене си , обаче нощес по едно време щях да я тропна. На вас случвало ли ви се е?
Марси: момента наближава мила...........стискам ти палци Simple Smile

# 237
  • Пловдив
Здравейте  Hug
и аз като повечето от вас си хапвам всичко но в умерени количества,а шоколада не го пропускам  Laughing
Към консултантите:  Искам да ви питам на какво може да се дължи това поведение на Крис: та хапва си Крис засуква добре но само 10-15мин и пуска - или заспива и немога да го събудя или след малко търси пак защото е гладен и реве ли реве срещу зърното не засуква (кара му се  Laughing ) ама то няма да му пусне така , та голям зор докато засуче пак и това се повтаря непрекъснато . Вече 2 дни сме така.

# 238
Привет Heart Eyes
Хайде честито и от мен на новите ни мами в темата - Тонивил, Галинаник и Маринка bouquet Да са ви живи и здрави бебоците и много да ви радват, в което не се съмнявам  Heart Eyes
Ах този шиколад  Embarassed Преди да забременея изобщо не близвах сладко, а по време на бременноста и сега просто не мирясвам ако не си гризна поне парченце на ден. Обзела ме е някаква шоколадозависимост Shocked а трябва да спирам сладкото че нищо не съм свалила от килцата дето си ги метнах за девет месеца. Иначе кафе си пия, по-точно едно капучино сутрин и си ми е нещо като ритуал (малко, но важно удоволствие  Mr. Green) И цитруси си ям - пробвах в началото с една мандаринка и като не и стана нищо на Бела си хапвам такива. И изобщо съм на мнение че нищо не е забранено, когато е с мярка (изключвам цигари и алкохол естествено).

Виви ама защо се притесняваш така?! Пъпчето ще си падне само и не трябва да правиш нищо за да падне по-рано, защото може да направиш много голяма беля! Само почистване със мед. спирт 2-3 пъти на ден и толкова. Да не би някоя баба пак да дава "компетентни съвети"  Shocked
Аз съм забранила или направо "режа" реплики от сорта "Аааа хълца, изстинало е бебето"  Mr. Green или " Ама що не му даваш водичка" и т.н. Скоро чух и следното " Ами трябва да се оттучи от нощно хранене, за да може да се наспиваш" Shocked
Марси, мила - всичко ще мине добре! С теб сме  Hug
А времето и тук е странно - май ще вали... Хайде до после момичета  Heart Eyes

# 239
  • гр.София
Ние си направихме една хубава разходка.Времето беше невероятно.Разходихме се час и половина,малкия си спа блажено и сега продължава да си спи в нас Simple Smile Направо не мога да повярвам че на 2 Декември ще се разхождам само по блуза.

Последна редакция: чт, 02 дек 2010, 13:53 от liana85

Общи условия

Активация на акаунт