Изучаване на Английски език към програмата "АЗ МОГА" - 2

• 149 770
  • 1 181
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Питай и и имай предвид, че повече от 10 души в една стая са мнооого, защото винаги има някакви технически проблеми, които ти губят времето. Другият проблем е че часовете са по едно и също време - от 19 до 21. По този начин не можеш да посещаваш 2 нива едновременно - напр. бизнес английски + някакъв друг граматически. И после задължително пиши какво са ти отговорили Wink
Благодаря ти  Hug

# 211
Ходих до БСК. Жената ми отдели доста време, демонстрира ми платформата.  Simple Smile
/Лошото беше, че на мен нон-стоп ми звънеше мобилния телефон/

Нещата стоят така:
Една седмица преди началото на курса трябва да се подаде списъка към бюрото по труда с обучаваните, както и програмата им - от кое ниво започват.
След като се определи ниво /от входящия тест/ е много трудно и почти невъзможно да се сменя, Имали няколко такива случаи - правили тест с помощници, определят се за по-високо ниво, а после виждат зор и искат понижаване на нивото.

Изготвя се седмична програма за съответното ниво, която включва 13 учебни часа работа в платформата /уроци № ...., от примерния график изброих 10 урока/. Тези уроци ги взимаш когато можеш денонощно. Те са задължителни - тестове, диктовки, видео-уроци. Отделно можеш да се връщаш в стари или да посещаваш горни нива.
Часовете с преподавател са фиксирани, както си знаем.
Проблемът бил, че всички си харесвали точно определен преподавател и влизат само при него. Затова става навалица. Имали идея да ограничат входа само за потребители на конкретното ниво, но това не е станало - така че всеки може да влиза и изглежда няма решение към момента.
По-сериозен технически проблем са имали преди около седмица, сега имат отвреме навреме проблеми с интернет-свързаността в пиковите часове. Иначе - работят максимално бързо след сигнал по отстраняването им.
Октомврийската и ноемврийската група били с повече хора, сега май няма чак такъв наплив от кандидати.
Имало и недоволства, че англичаните отсъствали за 1 седмица /били си взели отпуск/, ма човешко е да почиват и те.  Wink

Коригираха ми договора - вече ги няма тези последователни три дни, за които писах преди.

Общото ми впечатление е добро. Реших да подходя положително и с ентусиазъм, пък да видим!  Simple Smile

# 212
  • Пловдив
защо говори тази госпожа глупости се пита в задачата???
Техническите проблеми са им от началото на януари - откакто маймунките на клона станахме много.
Уеб програмист съм и заявявам, че сървърът им се огъва и не може да  поеме натоварването. Понякога чакаш 5 мин по часовник, за да се логнеш. През последната седмица е малко по-добре.
А хората си избират преподаватели, защото другите не стават за нищо. Ако не съм права - нека някоя от другите колежки, които посещават с мен кабината да потвърди или отрече казаното по-горе. Първоначално бях във възторг от кабината и я препоръчвах на много познати и непознати- сега съм силно разочарована. А едната англичанка е в отпуска за 3 седмици - знам че е човешко, но аз как да си замразя акаунта докато си дойде? защото за тези 700 лв, колкото е ваучера, аз получавам 7 месеца достъп при положение че 6 месеца при тях са 400лв. Знам че ми е безплатно на мен, но на някой му струва - и пак има "усвояване" на средства...

# 213
Здравейте! При мен дилемата е ИЧС и Кабината. ИЧС, защото само там предлагат дневни курсове, но пък ме спира доплащането и по-голямата натовареност, тъй като часовете са повече. Кабината също е интересна алтернатива, но там нещата, както и на по-горе писалите са ми малко неясни и не съм сигурна дали си заслужава. Моля, споделете впечатления и мнения, ако има такива, които вече учат в съответните езикови центрове. Благодаря!

# 214
Имам актуално инфо за няколко от ез.центрове в София. И досега никой не ми върши работа, но може да е от полза на тепърва тъсещите:
Аво Бел - само дневна форма на обучение 10:00-13:00;
Джоб Тайгър - запълнени са вс.места;
Фарос - запълнени са вс.места, нови курсове най-рано юни;
Софийски университет "Климент Охридски"  Университетска кооперация "Западни езици" - съботно-неделен курс. Има само 3 св.места. Старт - 19.03;
Британика - госпожата за контакт успя да ми вдигне кръвното като ме мота да й звъня няколко пъти и накрая ми даде телефоните на отделните клонове да съм си звъняла там на всеки поотделно. Как пък няма да отида при тях, при това и ще им плащам и то немалко.... загубиха ме за каузата.
ИЧС - никой не вдига - продължавам да упорствам.
Момичета, дайте някаква препоръка за други езикови центрове, че тези, които си бях набелязала почти се изчерпаха... Аз си търся вечерна форма на обучение.
Благодаря предварително за идейките.  Hug

# 215
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...

Момичета, дайте някаква препоръка за други езикови центрове, че тези, които си бях набелязала почти се изчерпаха... Аз си търся вечерна форма на обучение.
Благодаря предварително за идейките.  Hug

Аз минах по този път на звънене и проучване преди близо месец и затова се записах в "Европа". Курсовете са от 18.30 и ме устройват като място. Тук имаше всякакви коментари, основах се на положителните и се записахме 6-7 човека от нашата фирма, всеки в различни стартови нива и всеки след своите си проучвания и търсения, т.е. накрая стигнахме до едно решение - училища Европа. В "Космос" също имаше места, но започваха май към 18.00 ч., което не ме устройваше много-много.

# 216
  • София
Здравейте! Скоро попаднах на вашата тема и започнах с проучванията. Може ли да ми кажете кога мога да подам заявление и за колко време отговарят? Благодаря!

# 217
  • София
И някой има ли инфо за Нов стандарт на ул.Екзарх Йосиф?

# 218
Здравейте, искам да попитам тези които са си подали заявленията септември месец във Варна имат ли някакви новини...? знаете ли още колко месеца ще чакаме..?

# 219

Мисля, че и за безработни също има програма. В БТ Сердика - София ми казаха, че в края на този месец /март/ или началото на другия ще приемат заявления за ваучер.

Последна редакция: ср, 09 мар 2011, 19:49 от boysmama

# 220
  • София
В "Космос" прочетох, че се подписва запис на заповед и се плаща гаранция 200 лв. Това за всички фирми ли важи или само те така са се изсилили?  Simple Smile

# 221
В "Космос" прочетох, че се подписва запис на заповед и се плаща гаранция 200 лв. Това за всички фирми ли важи или само те така са се изсилили?  Simple Smile

Е, попрекалили са сякаш... Никакви гаранции не трябва да плащаш.

# 222
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
И на мен ми искаха 200 лв. гаранция от Космос и ми обясниха, че сумата се връща след приключване на курса. Идеята била, че ако не посещаваш редовно курса, БТ няма да ти признае обучението и съответно нямало да им плати като на доставчик на това обучение. Затова трябвало да си гарантираш сам присъствието.
Никъде другаде не са ми искали гаранция, аз започвам от април в Европа и пари не са искали.

ПП. Моя колежка усилено търси курс по бизнес английски. Ваучерът й изтича другата седмица и е доста притеснена. Ще се радвам, ако някой има информация за предлагане на такъв курс и я сподели тук.  Heart Eyes

# 223
И на мен ми искаха 200 лв. гаранция от Космос и ми обясниха, че сумата се връща след приключване на курса. Идеята била, че ако не посещаваш редовно курса, БТ няма да ти признае обучението и съответно нямало да им плати като на доставчик на това обучение. Затова трябвало да си гарантираш сам присъствието.
Никъде другаде не са ми искали гаранция, аз започвам от април в Европа и пари не са искали.

ПП. Моя колежка усилено търси курс по бизнес английски. Ваучерът й изтича другата седмица и е доста притеснена. Ще се радвам, ако някой има информация за предлагане на такъв курс и я сподели тук.  Heart Eyes
Това са пълни глупости - ако ТИ не посещаваш редовно курса им, от БТ ще изискат цялата сума 700 лв от ТЕБ - школата във всички случаи ще си получи парите като страна в договора, която е изпълнила своите задължения.
Трябва да се направи ЧЕРЕН СПИСЪК  за подобни тарикати на дребно...  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 224
Zapetaika, не е така. Между доставчика на услуги и курсистът се сключва договор, в който се урежда точно тази част - ако курсистът не изкара курсът - трябва да си го плати на школата/ Бюрата по труда или може би Агенция по заетостта плаща на учебните центрове само на успешно завършилите курсисти.

Didranad - не искам да те обезкуражавам, по-точно твоята приятелка, но според мен бизнес курс по програмата едва ли ще намери. Похвали се ако успее, за да знаем и ние Simple Smile

Аз затова отсега проучвам какви възможности има за курсове, за да знам за какво и дали да си подам документи за ваучер. Друг е въпросът, че докато ме одобрят, ще мине доста време, през което всичко може да стане.

Последна редакция: пт, 11 мар 2011, 12:17 от maita5

Общи условия

Активация на акаунт