Изучаване на Английски език към програмата "АЗ МОГА" - 2

• 147 151
  • 1 181
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Момичета, институт Александър организира курсове за ниво B1 и набират хора - казаха, че им трябват още 2-3 за група, ако някой се интересува, мога да сложа тел. Курсовете ще се провеждат в 120 у-ще на ул. Парчевич.

А дали имате някакви отзиви за този институт?  newsm78 Peace

# 721
И все пак искам да попитам още нещо - някой знае ли дали има и други ДО, които да предлагат он-лайн обучение, освен Кабината и e-obuchenie? Пак благодаря предварително  Blush   bouquet

Намерих - ЕГ-Консулт. Предлагат и от по-горно ниво и мисля направо там да се записвам - такава форма на обучение най-много ме устройва, предвид работата, малкото дете и второто на път  Crazy.

# 722
  • София
Здравейте!
Моля да ме насочите кой е най-адекватния начин за търсене на ДО по английски. От сайтовете на АЗ нищо не мога да направя, с търсачката по бабешкия начин също не е пълноценно.
Търся в югозападните райони на София и като пълен идиот ровя с Гугъл...

Вторият ми въпрос е за обема часове. Например в ИЧС реално е над 300 часа.
Обаче в друга фирма  броят часове  е 228 и то по 40 минути. Реално в този фирма е с 1 месец по-къс, а и с 4 часа в седмицата по-малко интензивен!
 Вие срещали ли сте такива разминавания?

Последна редакция: чт, 15 дек 2011, 18:40 от търся си ник

# 723
В ИЧС нивата са по 150 часа.
Аз съм имала добър и лош преподавател там, ако някой се интересува, ще дам имената им на лични.

# 724
  • София
Благодаря за отговора! Може ли и подробности  - как си го позволяват да са с 50% по-дълги? Какво правят в това удължение?
Единствено ИЧС ли са с по 150 часа?

# 725
Просто в ИЧС материалът се взема по-бавно. Предполагам, че всеки, който оргазнизира курсове, може сам да определи по колко часа да бъде едно ниво, може би все пак има ограничени за минима. От трето ниво в ИЧС съм много доволна, но сега нещо не попаднахме на добър преподавател и две от момичетата дори се преместиха в друга грпа.

# 726
смениш доставчика, чрез анулиране на ваучера и издаване на ново уведомление и пак ваучер...

Яяяя, това ми хареса  Hug Може ли малко повече информация как става точно? Отивам в Бюрото по труда и казвам, че искам да сменя избрания вече доставчик по ред причини... и няма да има проблем, така ли?
Не ме интересува, че цялата хамалогия ще трябва да я мина наново, просто няма да се оставя на някаква школичка да си правят каквото си искат  #Cussing out

# 727
Просто в ИЧС материалът се взема по-бавно. Предполагам, че всеки, който оргазнизира курсове, може сам да определи по колко часа да бъде едно ниво, може би все пак има ограничени за минима. От трето ниво в ИЧС съм много доволна, но сега нещо не попаднахме на добър преподавател и две от момичетата дори се преместиха в друга грпа.

А като се взема по-бавно, как влизат в крайния срок? Нали знаем, че въпреки, че има данни, че програмата е удължена в издадените Ваучери е фиксиран краен срок на курса- месец Юни!
На мен, ми харесва и курса и преподавателя, но имам и забележки естествено Wink
На 1 място, смятам,че упражненията изпреварват материала и освен това, те следва да бъдат даже в следващият урок и да са като един вид преговор на предходният!
Защото, материала ни се преподава и веднага без да сме имали възм да го научим (думите из речника, словореда на изреченията и прочая) ни се вкл упражнение на което ние зацикляме, не защото не можем да го направим, а защото не сме имали възм да го научим и да покажем реалните си знания! Peace Все пак не всеки от нас запаметява единствено и само със зрителната си памет  Sick

Отделно от горното се препуска бясно из материала #Crazy което е ясно защо е така, предвид ограниченията във времето! Shocked

# 728
  • В страната на бурите
Яяяя, това ми хареса  Hug Може ли малко повече информация как става точно? Отивам в Бюрото по труда и казвам, че искам да сменя избрания вече доставчик по ред причини... и няма да има проблем, така ли?
Не ме интересува, че цялата хамалогия ще трябва да я мина наново, просто няма да се оставя на някаква школичка да си правят каквото си искат  #Cussing out

Абе това със смяна на школата може и да става ама не е лесно - мъжът ми е питал в Бюрото и са му казали, че докато имаш уведомление, дори и попълнено от една школа, можеш да я смениш като отиваш и ти издават ново, но след като вече получиш реалния ваучер, тогава вече било трудно, защото трябвало той да се анулира от Агенцията по заетостта, да се изпрати там, оттам пък да се направи проверка на школата и да се види наистина ли са основателни причините за отказа на обучаващия се, и тогава евентуално да се издаде нов ваучер - абе някакви разправии, които не знам дали няма да свърши програмата докато ги правят, имайки предвид темповете с които се работи. Но съм съгласна, че ако човек не е доволен, не бива да оставя да го правят на маймуна - типчно по български Naughty

# 729

Абе това със смяна на школата може и да става ама не е лесно - мъжът ми е питал в Бюрото и са му казали, че докато имаш уведомление, дори и попълнено от една школа, можеш да я смениш като отиваш и ти издават ново, но след като вече получиш реалния ваучер, тогава вече било трудно, защото трябвало той да се анулира от Агенцията по заетостта, да се изпрати там, оттам пък да се направи проверка на школата и да се види наистина ли са основателни причините за отказа на обучаващия се, и тогава евентуално да се издаде нов ваучер - абе някакви разправии, които не знам дали няма да свърши програмата докато ги правят, имайки предвид темповете с които се работи. Но съм съгласна, че ако човек не е доволен, не бива да оставя да го правят на маймуна - типчно по български Naughty

Наистина ли е толкова сложно?  Cry Звънях в БТ и ми казаха, че не можело да се сменя доставчика, но аз на тях не им вярвам. Те така ще кажат, защото не им се занимава... А ние, които се оказваме излъгани какво да правим? Като се записвах в школата и ги разпитвах на дълго и на широко всичко беше "розово", а в действителност нещата се оказаха съвсем други! Не искам да оставам при тия измамници, които само гледат как да приберат парите от Еврофондовете, а нас кучета ни яли... Ние нямаме ли права? Какво като реално не заплащаме ние курса... Да не говоря, че всеки път ни съкращават от времето, като свършваме по-рано...  #Cussing out Не искам да уча там!!!
Ако някой знае каква е процедурата да си сменя доставчика, моля да пише  Cry

# 730
И на кой адрес или e-mail мога да пусна официално оплакване от Номинатус (школи Айли, Академия). Звънях в БТ, и говорих с една жена, но въобще не съм сигурна дали ще обърнат внимание така по телефона. Искам всичко да си е черно на бяло, че ми писна с тия устни уговорки...

# 731
  • София
От Наръчник за работа с ваучери по Приоритетни оси 1 и 2 на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007 – 2013 г. (ОП „РЧР”)

III. ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ВАУЧЕР НА ОДОБРЕНИТЕ КАНДИДАТИ И ВКЛЮЧВАНЕ В ОБУЧЕНИЕ
........

8. Служителите преиздават ваучер на одобрен кандидат от целевата група в случай на отпадане на Доставчик на услуги от списъка по чл. 7, ал. 2, от ПМС №251/21.10.2009 г. или в случай, че ваучерът е унищожен, с нарушена цялост или изгубен.

Към преиздаване на ваучер се пристъпва след анулиране на вече издадения ваучер. Анулирането се извършва чрез поставяне на печат ”Анулиран” върху лицевата страна на трите екземпляра. В случаите на изгубване или унищожаване на ваучер, е необходимо лицето да декларира тези обстоятелства и печат ”Анулиран” се поставя само върху съхраняваното в ДБТ копие 2 на ваучера. На гърба на ваучера се посочва основанието за анулирането и това се записва в Регистъра на предоставените ваучери за обучение на безработни и заети лица /Образец 1/.

Преиздаването на ваучер се извършва по реда описан в т. 2 – 6 и задължително се отбелязва в Регистъра на предоставените ваучери за обучение на безработни и заети лица /Образец 1/.

Анулирането на ваучер и неговото преиздаване се извършва от Комисия, създадена със заповед на директора на ДБТ. Анулираните ваучери се съхраняват в касата на ДБТ.

Значи ако ваучерите все още не са в ДУ всеки умен може да смени доставчика  Joy
Друг е въпроса че колко време ще чака тази  комисия не се знае, а при така поставените срокове приключване на обученията до 30 юни, по мои сметки всеки би трябвало да започне преди 20 януари, за да протече обучения срещу тези ваучери "за обучения по ключова компетентност 2 и с продължителност не по-малка от 300 учебни часа и три нива на обучение - 700 лв.;"

И нещо ново:
С оглед пълноценна организация на обученията по схема "Аз мога повече", от 19.12.2011 се удължава крайният срок на провеждане на обученията до 31.10.2012 г. и срокът на действие на проекта до 31 декември 2012 г.

Последна редакция: сб, 17 дек 2011, 12:47 от KaMu

# 732
Привет! Вчера си взех уведомлението от БТ Сердика на ул.Тимок - номер 4621. Grinning Търся си доставчик за английски език, започващ обучение от ниво А2. Praynig Ако някой има инфо, моля да сподели!!!!

# 733
и аз, от В1... Но е сложно. Фарос не работят вече по програмата, АБО нямат места, Британика може да има курсове след НГ, може да няма, другите или не предлагат от тованиво, или са с лоши отзиви (тук) или са неизвестни ....Поне срокът е до 30.10.2012 г.

# 734
  • София
Във Фарос ще има група, поне така казаха по телефона...
Вчера говорих с тях. Peace

Общи условия

Активация на акаунт