СЕПТЕМВРИЙЧЕТО играе, пее, пълни памперси и дебелее!

• 23 292
  • 696
  •   1
Отговори
# 405
Илик, честит рожден ден, да си жива, здрава и много да те радват трите ти съкровища  Heart Eyes

Момичета, аз също всеки ден извеждам Дани, но днес е мъгла и студ, аз се смръзнах докато дойда на работа, какво остава количка да бутам. За такива дни резервния вариант ми е - отваряме един голям прозорец в хола, бебето с плътно костюмче с качулка се инсталира в количката точно под прозореца и заспива Mr. Green Хем си взима външен въздух, хем може да се затвори впоследствие, ако стане голям студ. Peace За целта ползвам лятната количка на каката, тя ми е чиста и само за домашно ползване.

Дани обожава да ходи на гости, особено да има и повечко деца, постоянно се смее с глас. Понякога ходим в събота на обяд у родителите на мъжа ми, там идва и братовчедката на децата - тя е на 6 и голям купон става. Всички се накачулват около бебето и съответно нито реве, нито мрънка тогава хитреца. Laughing

Относно цигарите: пушила съм нередовно, като понякога на купони препушвах и ми ставаше зле на сутринта чак  Sick Един ден след купон, на който бях препушила, нещо ми стана и получих световъртеж с повръщане. 3 дена ме слагаха на системи и не се оправях. Накрая ме пратиха на невролог и оттам на ЯМР с проектодиагноза Множествена склероза. Обещах си, че болна - здрава, спирам цигарите Naughty Слава Богу,к нищо ми нямаше, но оттогава цигара не ми се и поглежда...

# 406
Jani4ka ние имаме същия проблем със гостите и ходенето при такива  Crossing Arms Моя шомпал нито спи,нито кротува.Само се криви и мрънка като е на чуждо място,а ако има някой при нас на гости трябва да се пази гробна тишина,за да заспи  Tired
Вчера бяхме при едно друго бебче за компания.Той се кукори,разглежда,но не мигна изобщо-прибрахме се вкъщи и докато го сложух в кошарата отнесе  Mr. Green Еййй как ще я карам така не знам  newsm78

А най-проблемна в момента ми е разходката и то не заради времето.Може да излезем само ако е свален сенника(или там както се казва) на количката иначе Ади наддава такъв рев  ooooh! Научи се да оглежда всичко покрай него и ако вдигна сенника за да пази от вятъра....е няма такъв рев-в такъв случай и дъждобрана не мога да сложа  Confused За това си седим в къщи  Rolling Eyes А да си призная,че май на мен ми е по-студено от на малчо  Crazy

# 407
И аз съм ужасно зиморничава и дума не може да става да се разходя при температури около нулата, бррр

# 408
И аз съм ужасно зиморничава и дума не може да става да се разходя при температури около нулата, бррр

smile3532 smile3532 smile3532
Това все едно аз съм го писала  hahaha

# 409
iv4i_79, сигурно си права за вкуса на кърмата, но аз писах, че пуша по една цигара на ден! Чак пък толкова да се променя за 24 часа от една цигара, така или иначе ще гледам и тази една цигара да не я пуша, но не мисля, че в това проблема. Момичетата, които са отказали цигарите -  smile3501 coolcool newsm81 - не знам какво да кажа, на мен винаги ми е било невъзможно, може да съм пушила малко, но пък не съм можела без....важи и за сладкото  Laughing

# 410
Момичета, извинявайте, че нахълтвам в темата Ви така, но ме интересува колко мл изяждаха на ден вашите бебета когато бяха на 2 месеца и имаха ли рейим-например на всеки 3 часа еди колко си мл...правиха ли и 1-2 дълги паузи? Благодаря предварително за отговорите Ви  bouquet

# 411
Момичета, извинявайте, че нахълтвам в темата Ви така, но ме интересува колко мл изяждаха на ден вашите бебета когато бяха на 2 месеца и имаха ли рейим-например на всеки 3 часа еди колко си мл...правиха ли и 1-2 дълги паузи? Благодаря предварително за отговорите Ви  bouquet

Нашият гладник на 2 навършени месеца изяждаше 120мл. вода + АМ за 120 вода или 120 кърма. Сега сме на 3 месеца и няколко дни и изяжда по 130 вода + АМ за 130 вода  или 140 кърма. Прави по една по-дълга пауза - около 5 - 6 часа нощем. Но денем понякога се случва да се разпищи за мляко преди да са минали 3 часа и ако са минали 2.5 часа - давам. Ако не са - залъгвам с вода, играчки и каквото измисля Simple Smile.

Аз съм от тези отказали цигарите, обаче как ми се пуши.....засега удържам фронта, но с последни сили. Обещала съм си, докато кърмя, никакви цигари, но е мнооого трудно!. По-лесно ми беше докато бях бременна. Сега с всеки изминал ден все по-трудно се удържам. ДОбре, че не ходя по заведения, че там е най-трудно да не паля Simple Smile

# 412
Момичета и аз съм от пушачките Peace Но по 1-2 цигари на ден,не мисля че е толкова голям проблем,но след кърмене-аз пуша сутрин след като я накърмя с кафето и вечер след като я накърмя след вечеря с една чаша бяло винце-уууу идеално ми е!Много четох преди това,дали ще навреди на детето и мисля,че няма проблем,пък и аз я кърмя само сутрин и вечер за жалост
Ето една статия относно цигарите-http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=686

# 413
Илик, да си жива и здрава, обсипана от усмивки и радост! Весел празник!

Аз си пуша също, като бях бременна пак- разбира се не съм пушила с кутии. Не повече от 5 цигари на ден, а към края по4ти не пушех, защото хич не ми се "услаждаха" И сега пак пуша по 1 на ден, а вечер като заспи по 2-3. Въобще не мисля, че е толкова фатално. Звучи ужасно наистина, но аз лично не се притеснявам и грам угризение нямам. Прочетох доста материал по този въпрос и не се притеснявам.  Peace Peace

За излизането-  вчера бях изпаднала в много яка депресия - всеки път като се наканя да излизаме Симон заспива като пън и от 12 до 5 следобед спи  #Cussing out #Cussing out #Cussing out и следователно никаква разходка и пропуск на последни топли слънчеви дни (и сега се разревах). Само вкъщи като къртици  newsm45 newsm45 newsm45 А отделно, както съм споделя, той навън е кошмарен - вечно реве, трябва на ръце да го приспивам, после макс да откара 40 мин сън и после пак рееееееев и на ръце. Как да имам желание да излизам, направо ви завиждам на тези от вас дето бебчета откарват по 5 часа сън. Аз на 2 ще съм супер доволна. Тази сутрин вече не издържах и го изведох и ревааа, реваааааа, кротна се , почна си гледа нещо и после пак рееееееееееееев. На 50та минута просто се прибрах.

За гости -  #Cussing out #Cussing out и ние сме домошари и се изнервя ужасно много, като почнат да си завират лицата в неговото. Та си казах, никакво ходене по разни чужди къщи, нито аз разбирам за какво съм отишла, нито мога да се насладя на каквато и да било компания и дори не разбирам, че съм била някъде въобще после, защото както и вашите бебчета - все искат на гърда да киснат. Явно се чувстват изплашени и търсят топлината и сигурността си в нас. Каниха ни на гости за Нова година и чак се обидиха, защото отказвам. И почнаха да ме поучават, че детето трябва от сега да се социализира, то милото е толкова малко и факта, че показва какво иска и къде е спокоен, за мен това е знак, че поне до 5-6-ти месец няма да го водя по гостита и точка. Една нова година ще си я изкараме семейно и това е, после вече пак ще купонясваме. Аз само малко се притеснявам, как ще си спинка сладко и в един момент ще почнат да гърмят и как ли ще се стресне, много го мисля този момент  Confused Confused

# 414
Честит Рожден ден Илик! Здраве и послушна рожба ти желая:)

Мами пушачки, никога не съм пушила, но от кафе виж не мога и не мога да се откажа. Не пих по време на бременността, сега пия след сутрешното кърмене и след това много течности за да излезе по-бързо от организма ми. Лошото е, че от вредните вещества на цигарите няма как така бързо да се изразходят от организма и преминават в кърмата. Гледайте на всеки ден без цигара като на една голяма лична победа, всеки ден за себе си, ден за ден... дано ви стане по-лесно.  Praynig

Мами, с отказващи сукане бебешоци - дали бебчетата просто не "стачкуват". В октомврийската отчетна също имаме няколко такива случая (включително и аз) и консултантките казаха, че може да се дължи на т.нар. кърмаческа стачка. При нас премина за около седмица, като мен ме съмнява че бяха се завърнали коликите, но пак не съм убедена де. Консултантите препоръчваха кърмене в слабоосветена стая, с повече уют, без допълнителни шумотевици. При нас помогна и кърменето разхождайки се.

Герганка, много ми става мъчно когато прочета такива работи. Мисля, че няма нищо по-хубаво от едно дете израснало в семейство със здрави връзки и обич, но също така смятам, че нито един родител не трябва да прави непосилни компромиси, за да се задържат тези връзки. Я си представи дете отгледано в семейство, където майката се чувства като парцал, а таткото се вясва само от време на време  Naughty Дано имаш подкрепящи роднини около теб, подходящо образование и задоволителни доходи - така ще си възвърнеш самочувствието по-бързо и ще с по-полезна за малчо. Сигурна съм че в теб има любов за двама Hug

# 415
Я да се разпиша, че вие толкова много пишете, че не мога да смогна да ви изчета.
ilik123 - честит рожедн ден! Здраве, усмивки и много обич   bouquet
Възглавничка не съм слагала на Давид, т.е. не обикновена. Той спи на една триъгълна, която е с лек наклон и го повдига целия. Против повръщане е. Не че толкова е повръщал, но веднъж на сън се задави и от тогава е така.
Гала - аз имам кенгуру на Бейби Бьорн. Признавам че го купих от един магазин втора употреба във Варна. Но е като ново. Изпрах го два пъти преди да сложа Давид в него. Иначе ново е много скъпо мисля. Водят това кенгуру като най-добро. Аз мислех че го прехвалват, но истината е че е много удобно. Моя малък мъж с удоволствие поспива в него. Иначе слингове имам два - един с халки и един шал. Временно ползвах този с халките. Но Давид вече не иска да стои в него. Този, който е като шал сега ми е по-удобен. Но голямо омотаване пада.
Герганка - съчувствам ти за ситуацията. Наистина такива мъже тип бохеми трудно се променят. Бившия ми шеф беше такъв и всички знаехме за "подвизите" му сред жените. Сега е женен, до колкото знам държи на съпругата и децата си, но не си е променил старите навици и още си е същия Дон Жуан. На твоя да се осъзнае.
За ходенето по гости - ние вчера бяхме на един именник на гости. Добре се държа детето. Това
че дремна в колата и отиде наспан мисля че много помогна. Вечерта се превъзбуди и днес спа до обяд като се будеше само за храна. Така успях да ви изчета, че бях изостанала  Mr. Green
Люляче - май наистина пада малко повече от нормално косата ми, обаче на мен явно ми се вижда много, защото през бременността беше спряла въобще да пада.
И да се похваля - моето момченце вчера за пръв път хвана играчка  и естествено я опита и на вкус Heart Eyes

Последна редакция: вт, 07 дек 2010, 14:38 от Flash Dance

# 416
Бързам да реагирам на поста на iv4i_79 по въпроса с цигарите, без да съм дочела докрай новата страничка. Аз се изкарах страшна пушачка, ама не е така. Всъщност, пуша по една-две цигари на месец, и проблемът ми с кърменето няма връзка. Не съм пушила преди и по време на 'стачката'. Всъщност, вчера следобед изпафках една от месец насам, че вече не издържах, а после детето взе че прояде. Днес е доста по-сита от предните дни.  Laughing Не че насърчавам другите майки да пушат, не ме разбирайте погрешно! Просто казвам, че и ние сме хора. Всъщност, позволявам си да пуша, и то рядко, защото знам, че никога няма да започна отначало - само като студентка пушех, после по здравословни причини се отказах лесно.

А шоколад си хапвам, защото ми дава бърза енергия, а сега нямам нито апетит, нито време за готвене. Шегувам се, че днес правя шоколадов шейк Simple Smile Банани хапвам много поради същата причина - бързо и хранително - тогава произвеждам бананов шейк  Heart Eyes

# 417
Минаването на АМ не е решение, защото и при дечица с АМ пак имало отказ от ядене...

идеята ми беше,че ако на детето не му харесва вкуса на кърмата ,така най-лесно ще се разбере това.

и ако това е начина то да яде спокойно,без драми и напрежение и рев - ами много бързо ще забравя за голямата ми амбиция за кърмене.

но всеки си знае най-добре, според конкретната ситуация. и на мен ми дойде до гуша от лактация, кърмене , ама сега има ли ? ,ама достатъчно ли яде?  #Crazy и т.н.  Crazy Crazy Crazy

купих това кенуро http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=5988&cat=71 - в сиво и оранжево , точно като количката ни,че и марката е една и съща. взех го от продавалника,уж втора ръка,но никога не е ползвано, даже си е с етикета  Peace , а е на половин цена.

п.п опс ,забравих да кажа за цигарите - пуша от 7 клас, по 1 кутия на ден . много пъти съм се опитвала да ги откажа,но не ми се е получавало. Не пуша от 2-3- януари ,палила съм 1-2 пъти до сега,но ми ставаше много гадно,точно като пропушвах  ooooh! и повече и не опитах. сега не ми се пуши, на няколко пъти мисля за цигарите,но ми се пуши онова "сладкото пушене", когато ми харесваше ,особено сутрин с кафето  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes , но не става вече.та не се и опитвам. и понеже ми е трудно ходенето до  Toilet smile3550 започнах да ям всеки ден кофичка кисело мляко с мюсли и бадемови трици - действа безотказно.

# 418
Аз също не съм съгласна със iv4i_79 че цигарите променят вкуса на кармата,може да се промени ама ако изпушиш една кутия Sad
 Аз също съм пушила по две три цигари на ден докато го кърмих и кафе си пиех но след сутрешното кърмене и вечерното разбирасе,но такива проблеми да не иска да суче не съм имала.
 Аз мисля че децата се дърпът и не искат да сучат може би защото не са гладни просто искат да ви ползват като залъгалки baby_neutral за да си задоволят сукателния рефлекс,но когато цицата пусне мляко те се дразнят защото не го искат но искат да сучат.
  Ама и аз едно обеснение направих  smile3511
jana.tihomirova ние в края на втория месец изяждахме по 90мл,сега започна да хапва по 120мл.Въпреки че е малко аз не се притеснявам защото си надава добре а и е много спокоен.А дълга пауза прави  само през ноща от 8 до към 7 сутринта

Последна редакция: вт, 07 дек 2010, 17:34 от diman4eto66

# 419
Здравейте момичета,

влизам само да кажа, че сме добре и сме на линия, доста сте изписали за няколко дни Hug

по-късно ще се включа по дискутираните теми, като ви изчета Peace

целувки от нас Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт