На пазар в Лозенград и Одрин - 4

• 216 067
  • 734
  •   1
Отговори
# 330
Благодаря ви много  Peace и най вече на Sinara за бързия и упътващ отговор. Разбрах къде е Simple Smile и в събота смятам да го поситиме.

# 331
Вярно ли е,че петък имало голям пазар в Одрин,къде се намира,благодаря Ви предварително!

# 332
  • у нас
Вярно ли е,че петък имало голям пазар в Одрин,къде се намира,благодаря Ви предварително!

Прочети първия пост и ще разбереш  Peace

# 333
ако намериш главната улица накрая и е пазара в петък

# 334
Понеже на мен не ми беше станало съвсем ясно къде е петъчния пазар в Одрин и лятото се повъртяхме из града- точка D на картата от първа страница явно се отнася за него.

Когато влизате с кола от Свиленград, преди моста свийте вляво.
 Има достатъчно места за паркиране. Иначе пазарът е цигания до шия /лично мнение  Peace/

Въоръжете се с търпение да ровите като кокошки из разни купища дефектни дрехи и да слушате оглушителните възгласи на продавачите  Mr. Green

# 335
Мислим с мъжа ми да си направим двудневна екскурзийка в Одрин, моля препоръчайте ми интересни местенца за разглеждане, за похапване и пазаруване.

# 336
ЗА ЦЕНИТЕ РАЗБРАХ, НО КАК ДА СТИГНА ДО ТЕЗИ ПАЗАРИ  newsm78

# 337
ЕТО МИ АДРЕСА ЗА ДА ПОЛУЧА АДРЕСА НА ТЕЗИ ПАЗАРИ В ОДРИН

# 338
# 339
И аз пак да попитам:
Прочетох цялата тема, но никъде не се споменава за ресторантчета. Къде похапвате в Одрин, не питам за дюнери, а за заведения, където се предлага традиционна турска кухня.
И зехтин от къде купувате?
А рибния пазар къде е? Май станаха много въпросите... Wink
Благодаря.

# 340
Пипилота, заведения има много. Което си харесваш-сядаш  Simple Smile.
   Ние наскоро седнахме в началото на главната им улица -казваше се нещо "Балкан Пилич" . Като закусвалня ли се води  newsm78  Има голямо разнообразие на готвени ястия, десерти и прочие. На два етажа е.

# 341
Пипилота, заведения има много. Което си харесваш-сядаш  Simple Smile.
   Ние наскоро седнахме в началото на главната им улица -казваше се нещо "Балкан Пилич" . Като закусвалня ли се води  newsm78  Има голямо разнообразие на готвени ястия, десерти и прочие. На два етажа е.

А цените как са? От чисто любопитство  Laughing

# 342
Цените бяха почти като в нашите закусвални-около 4-5 лв ястието /все пак зависи, де/ Десертите ми ги казаха 4 лв, а после май по-малко ги хванаха.

Ако търсиш евтино, най-добре си купете от тамошните дюнери, които нямат нищо общо с нашите и опитайте одринския специалитет тава джигер-нещо с черен дроб. За десерт препоръчвам кюнефе  Simple Smile

# 343
  • на морския бряг
Да попитам по - запознатите с Одрин , главната улица на града от Селиме джамия ли започва ,че нещо не можахме да я намерим , а и нямахме много време да обикаляме.

# 344
Аден , според мен главната им улица започва от едни фонтани/вградени са в самата улична настилка/, които се намират надолу от Селимие джамия, подминава се паметника на Мимар Синан, старата джамия и тогава са тези фонтани вдясно.
  Няма начин да се сбърка тази улица  Simple Smile Има много фонтани на нея, оживена търговска е.

Общи условия

Активация на акаунт