Сърдечни малформации- тема 7

• 70 486
  • 746
  •   1
Отговори
# 705
Някой може ли да ми разясни малко повече за сепсиса?Сблъсквали ли сте се с този проблем?Преодолява ли се, терапии, последствия  Rolling Eyes

# 706
 bub4e не съм наясно по твоето питане и не мога да отговоря.

Имам питане към майките от София:
  Как кандидатствахте за детска ясла или градина? Аз се регистрирах в системата ИСОГД, но ми казаха, че трябвало да се кандидатства на място? Това е пълно безумие според мен  #Crazy. Не че ми е належащо да го давам на ясла, но искам да си изясня какви са процедурите на прием на деца с ТЕЛК. Аз се колебая  newsm78 дали да ходим на ясла/ градина или да се гледаме в къщи.

# 707
  • София
Здравейте.Моето момченце се казва Виктор и е  със синдром на Даун ,на 2.5 годинки.Днес с него бяхме на кардиолог,всъщност отидохме заради телка.Доктора се хвана за главата,откри,че нямал преграда между камерите и ни праща на спешна операция.На Вики това му е четвърта ехокардиография.Като беше бебенце му откриха две маки дупчици,който се затвориха сами.И самия доктор няма обяснение как той или в генетиката не са го видяли.И сега не знам какво да правя.В събота сме с час в трета градска,но дотогава...ще полудея.Рових из нета ,но така и не разбрах как протича операцията?

# 708
Привет!
Бубче,предполагам знаете,че днес Валентин беше преведен в интензивното в детска кардиология Hug
Ще постои още малко там и после мама ще си го гледа.Наддал е 200 гр.Има сукателен рефлекс,но го хранят със сонда зад да наддава по-бързо,защото бързо се изморява и т.н.
Сепсиса доколкото разбрах е овладян,но има други проблеми,на които в следствие ще търсите лечение-и аз не знам какво точно.Видях с очите си какго отведоха и много се зарадвах.Всеки ден питах за него.
Не ме питайте какво правихме там 8 дни...разстройство,обезводняване,бактерия в гърлото,гной в пишката,гъбички на дупето...Като боклукчийска кофа сме...3 дни бяхме  на система докато се оводним...
На 14.09 сме при др.Маринов на контролен

# 709
Здравейте.Моето момченце се казва Виктор и е  със синдром на Даун ,на 2.5 годинки.Днес с него бяхме на кардиолог,всъщност отидохме заради телка.Доктора се хвана за главата,откри,че нямал преграда между камерите и ни праща на спешна операция.На Вики това му е четвърта ехокардиография.Като беше бебенце му откриха две маки дупчици,който се затвориха сами.И самия доктор няма обяснение как той или в генетиката не са го видяли.И сега не знам какво да правя.В събота сме с час в трета градска,но дотогава...ще полудея.Рових из нета ,но така и не разбрах как протича операцията?

Olivena - тук можеш да намериш информация:
http://www.pedheart-bg.com/documents/d1faf0e4e5f7ede0_eeefe5f0e0 … 0e8_e4e5f6e0.html.

# 710
"`Деси`" да знаем, че е преведен в друго отделение.Благодаря ти много за подкрепата която ни оказваш.Бързо оздравяване  Hug

# 711
Здравейте!Простете,че така изведнъж нахлувам в темата,но знам,че само при вас мога да получа необходимата информация.Моля, да ми кажете ако знаете телефонния номер на д-р Велковски в кабинета, за да запиша час на сина ми.От няколко ди звъня на този,който е изписан в началото на темата,но никой не ми вдига.Благодаря ви предварително!

# 712
  • Русе/ София
Здравей Wink
Ето телефоните за записване на часове. Те са на регистратурата - посочваш при кой лекар искаш да бъде прегледа ви или в какъв ден от седмицата и те записват:
02/ 9217180, 9217174, 9217160 и 9217161.
Някъде назад в темата, когато смениха телефоните за записване на час в НКБ, помолих "Деси" за корекция, тъй като тя има права на администратор. Знам че доста тревоги има покрай малкия, може да не й е останало време за това. Деси, в новата тема която скоро ще отворим (благодарение на теб   bouquetWink сложи новите телефонни номера моля, за да не се  бъркат майчетата. Те са актуални от пролетта или началото на лятото ако не бъркам, даже може и от преди това.
Живи и здрави всички  Hug

# 713
Благодаря ти много,Елида!Желая много здраве на всички дечица!

# 714
Здравейте.Сестра ми вече е при бебето си в болницата.Сега трябва да свикват един с друг. PraynigДетенцето обаче все още е с кислородна маска.Ще видим кога ще дойде момента да се прибират у дома.Дано на бебчо да му харесва с мама, да наддава бързо и да оздравее  Praynig Praynig Praynig HugПоздрави на всички.Бъдете живи и много здрави. Hug

# 715
Бубчеее,много се радвам за бебчо и за вас! HugДано вече всичко лошо е зад гърба ви PraynigЗнам какво е да чакаш ,да се молиш,да мислиш,да успокояваш да не спиш да не ядеш да не си намираш място от мисли и грижи-притеснения за цялото семеиство!Чакаме само добри новини Peace Hug

# 716
Бубче, искрено се радвам за вашия бебчо.Дано да бъде възможно най-здравичък.
Ще можеш ли да ми пишеш на лични каква е диагнозата на племенника ти.
Аз също имах детенце, но не можаха да ми  го спасят. Когато се прибрах от болницата прочетох твоя пост и се молих поне вашето бебе да се спаси и да има шанс да живее.

# 717
  • Русе/ София
Здравейте, Hug
Ние се върнахме от контролен преглед в НКБ. Слава Богу всичко за момента е наред! Praynig Д-р Маринов каза, че засега нещата са добре и лекарството, което й беше включил предния път - Ланитоп (тогава сърчицето на Дари работеше на граничните си възможности), е свършило работа. Спря й само фурантрила. Останалите лекарства- каптоприла, спирона, калия и ланитопа остават – на прегледа след 6 месеца, през март,  ще се прецени отново. По-добре на лекарствена терапия, за да се помогне на сърчицето, да се адаптира организма, детето да е жизнено и игриво, отколкото да не се дават медикаменти и да настъпи бърз регрес в постигнатото с операцията подобрение, така че…. това да ни е проблема на този етап както се казва  - лекарствата. Peace
Изписа ни и Изопринозин. Ние сме на Брохнковаксом от 1.09 и решихме след него на Дари да й се дава 10 дни и този допълнителен стимулатор, и едва тогава да я пусна на градина. Бронховаксом-а  леко разболя и двете ми деца (хрема и кашлица), ще видим как ще е с този Изопринозин и дай Боже поне имат нужния ефект. Черният й дроб обаче, продължава да е леко увеличен - през май месец бе заради изкараната варицела, но сега...идея нямам на какво се дължи това Sad  Thinking
Говорих и с Мила. В момента се подготвя списанието в помощ на родители като нас. За Коледа ще се опитат да го пуснат в електронен вариянт и на хартиен носител. Още пишат материали по него – става бавно, изисква време, но живот и здраве когато е факт, тя ще качи инфо в темата ни. Предвиждат се по нататък тренинги за родители, събирания за по- големите деца….Важно е да си помагаме с информация, да споделим опит, да получаваме компетентни лекарски отговори на въпросите си и т.н.
Инициативата ни с писмото до медиите, държавните институции и организации за съжаление не е постигнало много – да не кажа нищо на този етап. Щели да „преразгледат субсидиите”, а иначе добри идеи „какво” трябва и „как” да се направи има много, само не е решен въпроса – „с какво?”. #Crazy
Относно направленията:  Naughty 3А е достатъчно! Знаете, че е трудно за личния лекар да издаде 2 направления едновременно: 3 и 3А ( или да ви прати с друго направление при кардиолог-педиатър, който да издаде второто) така че ако сте само с 3А, няма да ви върнат. Ще направят и ЕКГ-то и Ехо-то с него.
Радвам се, че успях да се видя и с д-р Митев. Той е „За” детето да посещава градина, да се развива нормално с връстниците си и да се научи да бъде самостоятелно. Дано успеем този път- знам че ще боледува, че ще бъда кълбо от нерви при всяко кихване на момичетата, но не искам да ги превърна в асоциални индивиди –от 19.09 тръгват с другите деца и дано този път им хареса и ходят с желание. Rolling Eyes
Останалата част от маршрута ни в София бе:  ЗОО парка – за първи път бяхме взели и Тити с нас, която много искаше да види маймуните и да остане при тях Wink) Laughing и естествено по пътя към Русе –магазин Джъмбо- наша редовна спирка Wink  Наградихме се с колело, което бе мечта на Дари още от предната зима, но аз нали всичко й отказвам- по навик, как се съгласих…. чак не знам. Сега се учи да кара Wink
Ваканциите, празниците и отпуските свършиха или са към края си, надявам се да сте по активни вече тук, да споделите преживяното, радостите и тревогите покрай дечицата….
Приятен уикенд желая на всички ви и най вече: Бъдете здрави! Hug

# 718
Здравейте на всички!Почти не пиша тук но редовно чета и информацията е мног ценна която се обменя тук.накратко за нас:Детето е с МКД направиха ни катетаризация и сега ни предстои операция.Имам следната молба т.к. не сме от София и този път за 3-4 дни няма да има къде да отседнем за след това има и трябва да отседнем някъде,но моля ако някой има информация за нещо на по прилични цени да сподели защото нощувка 60-70 лв ми е много за 3-4 дни.Благодаря!

# 719
Здравейте.Интересува ме има ли тук родители на деца с ДН, които от НКБ да са преместени в Първа градска болница?Знаете ли какви са условията там?Ще съм благодарна на всякаква информация свързана с І-ва градска болница.А също така как се справихте с ДН на децата си?Колко време ви отне борбата с проблема?Дано да не съм много хаотична с въпросите и да сте разбрали питанията ми.Поздрави на всички   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт