А написаното от теб развълнува дълбоко мен. И това не е ли проявление на коледния дух също?
Защото Коледата наистина не е само на масата. Коледата значи да повярваш! Дори не е от такова значение в какво. В раждането или във възкресението. В удовлетворението от това да правим добро или в радостта да го получаваме. В нуждата да продължим напред или да спрем за мъничко и да се позволим да бъде слаби. Рождеството идва да ни научи,че има смърт, но има и ново начало. Че има безнадеждност, но и надежда. Че понякога сме обезверени до лудост, но има моменти, в които вярата ни възкресява от собествената ни пепел. Че животът не е само черен, а има и светла страна.
Никога няма да ни стане понятно защо са ни изпратени тези изпитания. За всички е трудно. Няма как да не свързваме празниците с мисълта за онези, които няма да ги посрещнат с нас. Но трябва да продължим. Заради тях и заради онези, които са тук с нас. Понякога се страхувам да го кажа, но, момичета, Животът е хубав! Не бива да се самобичувате! Простете ми ако звуча дръзко! Но тази тема гложди и мен самата от дни! Още откакто се появи тук, а не смея да кажа какво мисля, защото виждам мъката ви. Напоследък често ми се иска да мога да ви вдъхна частичка вяра и надежда! А знам, че само думите не могат! Надявам се коледният дух да стори това за вас! Нищо, че няма да има украсени елхи. Не елхите са Коледа! Те са само символ. Коледа е в сърцето! Коледа е постът на Карма...
Прегръщам ви всички!
Карма135 , много ме развълнува. То си пролича де.