РУСКА КУХНЯ

• 136 379
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
лабрекс, тези количества дето ги е дала рускинята ми се струват зверски, сигурно са яли всей деревней, аз 2 литра сметанки няма откъде да взема  Laughing(за съжаление)

Ще видя, може и да се наканя някой ден.

# 601
  • на втория етаж
Някой от вас да е приготвял Окрошка? - с краставци,  зелен лук, репички евентуално, варени картофи, яйца, салам и кисело мляко, разредено  с вода? Нещо като руска салата, ама разредена  Laughing
Вчера гледах доста рецепти на окрошка из руските сайтове, има какви ли не вариации - вместо кисело мляко с квас и прочее.
Вече няколко човека ми я хвалят, обаче този салам и варени яйца нещо ме притесняват, друго си е нашия таратор  Mr. Green

Та се чудя дали да пробвам или да си трая, докато някой не ме нагости?  Mr. Green

Така я приготвям с айран - http://sladkoisoleno.blogspot.com/2011/08/blog-post_17.html ,а когато имам квас заливам с него.

# 602
лабрекс, тези количества дето ги е дала рускинята ми се струват зверски, ........

Киса, намаляваш количествата, и аз не съм я правила в такова количество! Grinning

# 603
  • Варна
Колкото повече гледам, толкова повече се убеждавам, че ще я направя.  Mr. Green

То с нея човек може спокойно да се нахрани.

# 604
  • на втория етаж
И спокойно можеш да си направиш 1-2-3 панички,пропорциите по вкус.

# 605
  • Бургас
Това е често приготвяно от нас блюдо през лятото. От години го хапваме във варианта - краставици, шунка, картофи и яйца в еднакви пропорции, много копър и студен айран. Ядем си го като супа с хляб и си се наяждаме чудесно с него Mr. Green Като споменах за първи път на брат ми за него, направи отвратена физиономия, както и снаха ми и племенницата. Но точно тогава имах една огромна тенджера в къщи с окрошка и им предложих да опитат все пак: първата лъжица беше приета с леко недоверие, после имаше примляскване, втора лъжица, трета и "Ооооо, ама това хич не е лошо беее"  hahaha

# 606
Запалихте ме и мен по тази окрошка, макар да звучи малко странно - нещо средно между руска салата и таратор  Simple Smile но като се има предвид, че и двете се харесват много вкъщи, ще се пробвам да направя задължително, благодаря за идеята   bouquet

# 607
Здравейте,
вчера си купих подправка за пелмени - едно малко пакетче(като на тази снимка http://www.berezka.bg/sites/default/files/imagecache/photo_xl/ne … no_selo_002_a.jpg) Въпроса ми е колко от нея трябва да сложа - на вкус ли!? Една приятелка казва, че пакетчето било за 15 бр. пелмени, тогава излиза, че дори ще ми е малко за един пакет - не е ли твърде много цялото количество от пакета!?

# 608
Здравейте и поздравления за хубавата тема  Hug

Търся рецепти с елда от руската кухня. Бихте ли ме насочили  

bouquet  bouquet  bouquet

# 609
Търся рецепти с елда от руската кухня. Бихте ли ме насочили    bouquet  bouquet  bouquet

Здравей, ако руския не ти е проблем, с гугъл много рецепти ще намериш и ще си прецениш, коя ще ти допадне. Вкъщи и се мръщят, само аз от време на време си я правя. С тая запеканка успявам да ги излъжа да хапнат:

ВКУСНА ЗАПЕКАНКА С КАША ОТ ЕЛДА

Предполагам, момичетата ще ти помогнат, аз също ще потърся рецепти, но малко по-късно.  bouquet

# 610
  • на втория етаж
Здравейте,
вчера си купих подправка за пелмени - едно малко пакетче(като на тази снимка http://www.berezka.bg/sites/default/files/imagecache/photo_xl/ne … no_selo_002_a.jpg) Въпроса ми е колко от нея трябва да сложа - на вкус ли!? Една приятелка казва, че пакетчето било за 15 бр. пелмени, тогава излиза, че дори ще ми е малко за един пакет - не е ли твърде много цялото количество от пакета!?

Не съм чувала за подправка за пелмени  newsm78,но предполагам,че това в пакетчето е от рода на сухите бульони.За по-добър вкус пелмените се варят в хубав,силен бульон,но са достатъчно вкусни и без него.

Порой,това е моята рецепта: http://sladkoisoleno.blogspot.com/2011/10/blog-post_29.html  ,вместо с гъби може да се приготви с пилешки гърди,колбас,бекон и т.н.Може само да се свари елдата и да се добави краве масло,също е вкусно.

# 611
  • Атлантис, Галактика Пегас
Аз мога да предложа рецепта на елда, както я приготвям в моето семейство, как ме учила баба ми и майка ми.
Елда се изчиства и след това се слага на сух тиган и на котлона на силен огън "прокалить" да се по изпекат зърната, време от време да си ги мешам с дървена лъжица. Като почнат да пукат и дадат аромат ги прехвърлям в тенджера в пропорция 3:1 вода:гречка, и слагам да се вари, добавям дафинов лист, малка глава лук, сол и когато стане готово слагам масло на вкус.
Става много вкусно и хубава гарнитура.  Wink

# 612
  • София
 На мен тази окрошка хич не ми изглежда добре, чудя се дали да я пробвам, но малко количество, да не ме изхвърлят от нас.

# 613
На мен тази окрошка хич не ми изглежда добре, чудя се дали да я пробвам, но малко количество, да не ме изхвърлят от нас.

Тайна, вкусна е, пробвай с малко количество. Щом половинката, дето е голяма консерва, я хапва..... GrinningАз сега току-що набърках в една малка тенджерка на око - 3 картофчета сварих, 2 яйца, половин краставица (голяма беше), шунка, копър, кофичка и половина кисело мляко, разредено с вода, почти още толкова, но това е както ти харесва - по-гъста, по-рядка. Ако толкова не ти хареса, ама мисля, че ще я одобриш, сложи чесън и малко натрошени орехи, като на таратор, и така я правя понякога, викаме и българо-руска дружба. От хладилника е чудна! Peace  bouquet

# 614
А краставицата - рендосана или на кубчета (как е по-добре)?

Общи условия

Активация на акаунт