Нормален ли е ръст 109 см при 3 годишно момиченце?

• 12 754
  • 48
  •   1
Отговори
# 45
Ако родителите са високи, детето е съразмерно на ръст/тегло, няма място за притеснение. Ако има хормонални или други проблеми, обикновено и теглото е наднормено.
Да споменавам ли, че моята голяма дъщеря беше 114см на 4г на цели 13кг... ooooh! като оцеляла от Освиенцим ! Особено в бг, няма да ви описвам коментарите, като за капак, забранявах да и се дават боклчки, хората я мислеха за злояда и все "Е, поне това да и е в стомаха!". Какво това, та тя си ядеше като прахосмукачка! . Гени, какво да ги правим!

# 46
Абе,много се чудя на тези лекари,как стряскат родителите за такива неща....
Ами според мен си е съвсем нормално,всяко дете се развива различно,не може да се водим от някаква таблица и ако детето е примерно с 3-4 см. по-високо и вече край,това е ненормално....
Малката ми дъщеря върви по-висока и по-пухкава...Лекарката ми на всяка консултация ми се караше и ми казваше да не й давам да яде,да й давам на 5-6 часа,а тя тогава беше бебе на 5-6 месеца....И сега си е по-едричка,лекарката ми дава такива съвети,че направоооо....То бива тъпотия,бива,ама....
Иначе голямата ми дъщеря е на 3 години и е висока 91 см.А пък,ако вие с таткото сте по-високи,нормално е и детето да е по-височко,но не се притеснявайте за това....

# 47
  • UK/София

Малкият ми син е на 2г.6м. и е 105см.На ръст е колкото съучениците на брат му.Но пък брат му е с около 5см. по-нисък от учителя си(португалец, те не са от най-вискоите). LaughingНо ние с мъжа ми сме високи, аз се радвам на височината на децата си.
 Забелязвам, че последните години бг девойки са доста високи.Не знам защо някои лекари имат за цел да стресират родителите.Според мен не се притеснявай за това, радвай се, че детето ти е здраво.Сега може да е много висока, а след време да е една от средните на ръст сред наборите си.

# 48
И аз не виждам нищо притеснително в това.Синьт ми на 2г.и9м. е 103 см.,винаги е носил по големи дрешки от тези за вьзраста си.

Общи условия

Активация на акаунт