ДА СИ РАЗТЪЛКУВАМЕ СЪНЯ - 3

• 118 764
  • 735
  •   1
Отговори
# 630
  • UK
Здравейте отново. Евва, много интересно разказваш. Аз също съм сънувала как ми заминават зъбите и то не малко пъти, но слава богу, нищо не се е случвало след това.

Онази вечер сънувах нещо много странно.
Погледнах си дисплея на телефона и там ми изписа, че съм приключила разговор с продължителност 3:62 . За първи път сънувам числа толкова ясно, направо ми се жигоса в съзнанието.  newsm78

# 631
  • Стара Загора
Много интересно разказваш и звучи много логично, обаче от моя опит сякаш не е така....преди години много често сънувах един и същи сън със зъбите. Пада ми един зъб и буквално повлича останалите със себе си, като домино. И като погледна, половината ми зъби изпадали в ръката ми, или на масата...някъде...Не знаех тогава, че значи смърт, пък и никой близък не почина. По-късно този сън изчезна.
Сънувах понякога и друг повтарящ се сън. Вървя по улицата и изведнъж приижда отнякъде вода, не мога да премина и тръгвам по разни обиколни пътища, за да стигна там, закъдето съм тръгнала, но където и да вървя все водата ме спира и все повече трябва да обикалям, докато се събудя. И този сън престана, без да разбера нищо.
Сънувам и починали близки. Например дядо ми, на когото съм кръстена, най-често. Когато го сънувам знам, че предстои да се разболея или някой у дома да боледува. Винаги след съня се разболявам и затова съм го забелязала. Сънувам понякога и други близки, но не знам какво означават сънищата, не търся и тълкуване. Смятам, че не са пророчески тези сънища и затова не им обръщам внимание, пък и като не се случва нищо, не знам какво да мисля, освен че нямат значение... Rolling Eyes Или може би просто не ги разбирам... Tired
А пророческите сънища ги намирам за много сложни, напълно неразгадаеми. И се чудя какво им е предназначението, като едва ли някой ще разтълкува събитието преди да се случи, пък и няма как да се избегне. Какъв им е смисълът тогава? Thinking

Всичко е абсолютно много индивидуално. Ето, аз разказах как е при мен. И аз понякога сънувам неща, които впоследствие не водят до нищо, или не означават нищо, но не и в сънищата, за които разказах по-горе. Аз си ги тълкувам сама и смятам, че при всеки трябва да е така, защото всеки сън е съобразен с индивидуалния живот на всеки от нас. А пророческия сън специално аз го разпознавам по това, че носи много тягостно чувство след себе си, и то дни наред. Тези сънища ги разпознавам -  те ти дават някакво много тревожно чувство, че нещо необратимо скоро ще се случи.
Имало е сънища, които са ми предсказвали добри неща - например имах един много характерен сън, точно преди да кандидатствам в университета, и смятам, че този сън ми показваше, че ще ме приемат, което и стана впоследствие.
Когато бях малка, сестра ми ми беше подарила един пръстен, който аз много харесвах, но не след дълго изгубих. Много съжалявах за това...Една вечер сънувах, че пръстена е на библиотеката ми, зад една матрьошка, която имаше там. Сутринта, когато се събудих, погледнах и пръстенът наистина беше там. Оказа се, че докато съм спяла, майка е чистила и го е намерила под леглото, след което го е сложила там, за да не изгуби пак....Но ето, аз го сънувах....
А специално за тези сънища, за които разказах по-горе, мисля, че знам защо сънувам такива неща, свързани с най-близките ми...Когато бях малко дете почина баба ми /на татко майка му/...Спомням си, че след това всички говореха за такива сънища с починали хора. Наистина незнам защо го направих /все пак доста малка/, но реших да кажа, че и аз съм я сънувала. Това не беше истина, но го казах....И ето....повече от 25 години от тогава и аз имам чувството, че заради тази детска лъжа съм като "орисана" наистина да сънувам тези неща, касаещи най-близките ми хора. Просто когато тази лъжа стана истина, разбираш, че не е гот и че няма никакъв героизъм в това да сънуваш неща, които не можеш да предотвратиш по никакъв начин.
И искам само да добавя, че тези сънища касаят само най-близките ми хора, изключително тях....Нямам такива сънища или предчувствия, когато почине някои по-далечен роднина или познат, а само хората от семейството.

# 632
ЕВВА, хубаво е човек да може да тълкува сънищата си. Но ти пожелавам всичко от сега нататък да е светло  Hug

undaptable  Peace Мисля, че има хора, които тълкуват пророческите сънища правилно(разбирайки за събитието), и на време. Но това не значи в никакъв случай, че могат да го избегнат или да се предпазят от него. Може би дават период за да се подготвят... знам ли?
П.П. Ако търсиш тълкуване на повтарящия се сън за водата, мога да вметна едно кратко.  Peace

Радост Неземна, не се шашкай с тези съновници. Понякога сънуваме неща, от които се плашим в действителност, макар да зависят от нас. Така подсъзнанието се изчиства от тези мисли  Peace

Марионет Не ми се ще да намесвам религия, защото аз самата не съм особено религиозна, но в момента, в който прочетох цифрите се сетих за рел.текстове. Това е, което намерих:

Verse 61 | (3:61)
А на онзи, който спори с теб за нея, след като си получил знание, кажи: “Елате да извикаме нашите синове и вашите синове, нашите жени и вашите жени, нас самите и вас самите, а после да се помолим и призовем Аллах за проклятие над лъжците!”

Може този пасаж да говори нещо за събитията от живота ти в момента. ( Аз лично не обръщам внимание, че е споменат Аллах, а просто чета текста.Дано не съм те обидила по някакъв начин Peace )

# 633
  • Стара Загора
ЕВВА, хубаво е човек да може да тълкува сънищата си. Но ти пожелавам всичко от сега нататък да е светло  Hug

Аз също се надявам оттук нататък всичко вече да е светло...Но от тези ми сънища разбрах, че по някакъв начин тези ритуали, които изпълняваме за починалите - това са помените, раздаването, обличането на техни близки и т.н., тези неща са важни. Всъщност те не са случайно в нашите традиции и трябва да се изпълняват. Когато в моите сънища ми се е случвало от мен да се поиска да направя нещо във връзка с такъв ритуал, аз просто го правя - не любопитствам защо например трябва да се направи или какво ще стане, ако не се направи - просто го изпълнявам и толкоз.

Също така, тъй като тук се спомена религията, искам да кажа, че тя също е нещо важно...Аз почувствах Бог най-близо до мен, когато татко почина...Хората, преди да починат, също имат такива видения, ако мога така да ги нарека /не мога да ги нарека халюцинации, защото съм убедена, че душата в такъв момент се намира между два свята/...Когато дядо почина в болницата, няколко дни преди това пред него се появила красива жена с дете на ръце и ако щете ми вярвайте...дядо почина точно на Света Богородица. А дядо беше от това поколение атеисти, членове на Партията и т.н. Казвам го, за да се разбере, че той не беше вярващ човек...Татко също не беше религиозен, но по-рано същия ден, преди да почине, поиска да му дадем една икона...просто стоеше и я гледаше. За майка разбрах от сестра ми,че преди да почине й се явила някаква жена, която й дала късче хляб в устата - един вид последно причастие...Сестра ми не обърнала внимание на този разказ, помислила е, че майка нещо е сънувала, тъй като както вече споменах, никой не очакваше, че майка ще почине.

Съжалявам, че така се отклоних от темата, но казах всички тези неща, защото смятам, че е важно да се знаят и да се спазват. И не се притеснявайте, ако ви се случи нещо такова и не знаете какво се прави в тези случаи...И ние не знаехме, за всяко нещо сме ходили и питали в църквата...Всъщност там могат да кажат най-добре.

# 634
  • UK
Марионет Не ми се ще да намесвам религия, защото аз самата не съм особено религиозна, но в момента, в който прочетох цифрите се сетих за рел.текстове. Това е, което намерих:

Verse 61 | (3:61)
А на онзи, който спори с теб за нея, след като си получил знание, кажи: “Елате да извикаме нашите синове и вашите синове, нашите жени и вашите жени, нас самите и вас самите, а после да се помолим и призовем Аллах за проклятие над лъжците!”

Може този пасаж да говори нещо за събитията от живота ти в момента. ( Аз лично не обръщам внимание, че е споменат Аллах, а просто чета текста.Дано не съм те обидила по някакъв начин Peace )

Въъъй, изобщо не ми дойде на акъла такова нещо, по-скоро се бях наплашила на някой изпит да не ме изненада оценка от 3.62  #Crazy Като каза религия обаче реших направо да копирам стиха в гуугъл. Резултатът: "Думите на ония, които се подигат против мене, и кроежите им против мене цял ден."
Мисля, че си разбрах нещата.  Laughing И не, споко, не си ме обидила, напротив, отново ми помогна, благодаря!   bouquet

# 635
Мале, каква съм загубена... Объркала съм цифрите  Crazy  Важното е, че го откри.  Simple Smile

# 636
Цитат
[А пророческия сън специално аз го разпознавам по това, че носи много тягостно чувство след себе си, и то дни наред. Тези сънища ги разпознавам -  те ти дават някакво много тревожно чувство, че нещо необратимо скоро ще се случи.

Отново ме учудваш Rolling Eyes. казваш, че носи тягостно чувство и е логично, защото става въпрос за лоши предсказания, за смъртта на близките ти хора. Но....аз също имах веднъж такъв сън, който се отнасяше за мен, лош обрат в живота ми, но чувството, което ми остави съня, непосредсвено след като се събудих, не беше тягостно. По-скоро еуфорично, бях удивена, но не и разстроена. Затова не си помислих, че може да значи нещо лошо, но не познах... Tired

Цитат
undaptable   Мисля, че има хора, които тълкуват пророческите сънища правилно(разбирайки за събитието), и на време. Но това не значи в никакъв случай, че могат да го избегнат или да се предпазят от него. Може би дават период за да се подготвят... знам ли?
П.П. Ако търсиш тълкуване на повтарящия се сън за водата, мога да вметна едно кратко.  

Може би само да се подготвят...ако човек някога може да каже, че е готов да посрещне лошото... Sad
Да, ще ми бъде интересно какво може да значи повтарящия се сън за водата. Понякога сънувам чиста вода, понякога е мътна, дори кална...

# 637
  • Варна

Много благодаря, подейства ми супер успокоително Hug

# 638
  • Стара Загора
Цитат
[

Отново ме учудваш Rolling Eyes. казваш, че носи тягостно чувство и е логично, защото става въпрос за лоши предсказания, за смъртта на близките ти хора. Но....аз също имах веднъж такъв сън, който се отнасяше за мен, лош обрат в живота ми, но чувството, което ми остави съня, непосредсвено след като се събудих, не беше тягостно. По-скоро еуфорично, бях удивена, но не и разстроена. Затова не си помислих, че може да значи нещо лошо, но не познах... Tired

А дали този сън е бил свързан със събитието? В смисъл, не е задължително да сънуваме за всичко, което предстои да ни се случи...

# 639
Цитат
[

А дали този сън е бил свързан със събитието? В смисъл, не е задължително да сънуваме за всичко, което предстои да ни се случи...

Да, беше свързан, но това разбрах чак след като всичко се случи, тогава започнах да намествам едно по едно нещата в съзнанието си и то в продължение на години. Мисля, че са много, много неразгадаеми и объркващи пророческите сънища. Случват се често в живота абсолютно неочаквани неща, а сънищата, ако са за това, да предупредят за тях, трябва да са съвсем ясни и недвусмислени. Но на практика се получава точно обратното, не говорят нищо, не могат да бъдат разбрани по никакъв начин в контекста на живота, който имаш в момента, и тогава....те нямат никакъв смисъл, просто така сънуваш нещо и за какво? Ще се случи по-късно, но няма как да го очакваш, защото сънуваш нещо неразбираемо за теб в момента. Не можеш да го промениш по никакъв начин. Тогава как да се отнасяш към факта, че сънуваш бъдещо събитие, което те засяга? Crazy

# 640
  • Стара Загора
Винаги съм вярвала, че чрез сънищата си хората контактуват с един друг свят, с друго измерение, ако щете....Приеми съня просто като един път, който води нанякъде, но не по начина, по който ни се иска. Да не забравяме, че в съня всичко е символика. Нещата не могат да се кажат с думи, особено в сънищата. Защо? Ами ако поразсъждаваме по този въпрос, всеки човек е научен да говори, нали? Значи човешката реч не е нещо, с което си дошъл на този свят, а е нещо, което е усвоено впоследствие. Аз лично си обяснявам сънищата, тяхната символика, тяхната обърканост и непоследователност на пръв поглед, с един пример,който мога да дам и на теб:
Представи си, че си попаднала на друга планета, в един свят, който е абсолютно непознат за теб. Съществата, с които контактуваш там, не могат да разговарят свободно с теб, нито ти с тях, защото никой не владее езика на другия /уточнихме вече, че речта е заучена впоследствие и не е част от инструментариума, с който се раждаме/. Е, как ще се разберете тогава? Ами възможно е само чрез картинки...Всеки показва картинки на другия и горе-долу нещата стават ясни...Само че...тъй като говорим, че си на друга планета, е напълно възможно света, в който живеят тези същества, да е много по-различен от нашия, което пък може доведе до различия в тълкуванието на картинките. Например, за теб картинката на изобилието може да е огромна купа с плодове, но за тях това да е изобилие от вода, но когато те ти покажат картинка с вода ти да сметнеш това като знак, че те ти показват как удавяш всичките си възможности. Само че времето минава, ти общуваш все повече със своите "домакини", следиш внимателно всичко, което се случва, след като ти покажат тази или онази картинка /даже може и да си записваш/ и постепенно, лека-полека...започваш да разбираш тяхната символика, а оттам - съвсем естествено - и общуването става по-лесно.

# 641
Здравейте.
Събудих се много уплашена и искам да споделя какво сънувах.
Не зная къде бяхме с моя мъж, място пълно с хора. Трябваше да се решава някаква логическа задача, за да се измъкнем. После аз излязох от друго място пак имаше хора, без на улицата. Седнала бях на един вестник с други жени. Дойде една клошарка, много мръсна. Бръкна си  джоба и ми даде чифт терлички за кукла, бели, с червени кантове. Един вид мартеница. Взех ги, но ме беше много гнус, защото беше много мръсна жената. И си казах, че е грехота да се хвърля мартеница и ще я вържа на някое дърво като не ме гледа, зад а не я обидя. Даде същата мартеница и на една от другите жени. След това аз влязох вътре пак и видях, че едната стена е съборена и от там излизат хората. Потърсих мъжа  си, някой ми каза, че е претърпял инцидент. Отидох да го търся в болницата. Но не приличаше на болница. Пак имаше много хора, но никой не беше с бяла манта. Мъжа ми не го видях. Казаха ми, че искат да вземат мъжа ми , т.е. да разреша да вземат мозъка му и да го изследват за науката. Аз се развиках, че това ще стане само през трупа ми. Не вярвах, че е мъртъв. НЕ го видях изобщо. Последното преди да се събудя е, че се развиках да извикат д-р Вълчева да го прегледа и тя, защото на нея вярвам. ( тя  е кардиолог и се познаваме )
Ами това е. Малко е объркано, дано го разберете. Ако някой може да ми го разтълкува ще съм ви благодарна... Hug

# 642
Преди седмица , сънувах 2 вечери подред, че ме гони змия да ме ухапе.
 Първата вечер ,бяхме на село и тъкмо ще ме хапи по крака и татко я уби с нещо , не видях точно  с какво.
 Втората вечер, бяхме  с приятели и играхме мач в трева. Същата змия подгони един от приятелите ми и той избяга, втория я настъпи за опашката и успя да се отърве. Тръгнах да бягам от нея, но ме ухапа за крака  и текна кръв. Змията ме погледна (все едно ми се извиняваше за това, което  е направила) аз я погледнах и тя си замина.
 Знам, че змия като те ухапе насън не е хубаво, но да не викам дявола, нищо лошо не ми се е случило, нито на мен, нито на семейството ми и близките ми!

# 643
Отново сънувах нероденото си бебе.Този път бях при лекаря на преглед и ми казаха, че ще е момче.Понеже все се крие и не можем да го видим Crazy.

# 644
Здравейте! Аз много сънувам и все странни неща. Като цяло все се притеснявам и все мисля разни неща, имам си мой страхове и вероятно сънищата ми са плод на всички онези мой притеснения..
Тази нощ сънувах, че отивам на гости на баба си, което е починала много отдавна. Събирах от кухнята някакви лакомства за да и отнеса (иначе нея като фитура нея видях), просто сънувах, че и отивам на гости. Докато събирах лакомствата, другата ми баба (която също е починала) беше до мен, не си спомням обаче дали нещо ми говореше или не и майка ми също беше до мен и ми даваше акъл какво да взема от шкафа, но аз й се развиках да престане, че сама ще се оправя. Аз закъснявах и бързо изтичах навън с мокра коса и тръгнах към колата, където ме чакаха татко, майка, сестра им и племенника ми.\r\nМного ме притесни този сън, моля Ви кажете ми какво би могло да означава!
Благодаря Ви предварително

Общи условия

Активация на акаунт