Какво е да си българин в днешно време?

• 6 468
  • 166
  •   1
Отговори
# 60
На мен ми прилича на някакво упражнение това произведение. Не виждам начин изказаните мисли да са поникнали от само себе си в девойката - по-скоро повтаря неща, които се говорят около нея. (И да, и аз мисля, че са клишета.)

Това трябва да е менторът й от литературна школа. Има общо като стил и настроение.

# 61
Това трябва да е менторът й от литературна школа. Има общо като стил и настроение.
Познавач на чужденците! Всичко знае за тях- какво търсят, от какво бягат..

Жалко, че е пълно с такива критици- силни са само на теория.
Когато нещата опрат до правене, есетата и сложните термини не помагат.

Чудя се дали да не пусна в Чужбинския този цитат, усещам, че ще стане веселба!  Laughing
Цитат
Нашите сънародници в чужбина, които плащат безумни наеми за имот, може би най-добре ще разберат тези думи. Българската земя в тяхното съзнание е в най-запазен вид. Носталгията им обаче се е превърнала в мараня, от която те искат да се скрият в снабдените с климатична инсталация офиси на тамошните учреждения. Търсят кариера, сигурност? – грешите. Опитват се да заличат от паметта си онези въпросителни на Левски, с които той се обръща към целия народ.

# 62
........
Възхищавам се на родителите, възпитали това дете. Ако моето напише подобно есе, значи съм си свършила работата като майка.
.....
Аз пък ужасно бих се притеснила, че детето ми е вкарано в матрицата още на 16 и се опитва да се хареса, повтаряйки чужди мисли и клиширани фрази.

# 63
Аз на второ място в този форум попадам на това съчинение. Целият свят разбра за тази шестица. Прочетох го до средата, все пак не ми плащат да чета глупости, а тук публикациите във форума ги чета на доброволни начела. Laughing

Лили Лу пусни тема, в сряда имам време ще се разпиша, ако ми дойде музата. Laughing

# 64
На мен ми прилича на някакво упражнение това произведение. Не виждам начин изказаните мисли да са поникнали от само себе си в девойката - по-скоро повтаря неща, които се говорят около нея. (И да, и аз мисля, че са клишета.)

ooooh! ooooh! ooooh!

С това трябваше да се започне тази тема, а не с есето на девойката.

Ужас...копи/пейст. ooooh!

# 65
Скука са и двете есета/ съчинения/споделетки. Не мога да разбера защо въобще се занимавам да коментирам недоносчета. Изглеждат ми като писани два часа преди изтичане на срока за предаването им. Нахвърляно- Джонови, продажби, имоти, Родина, патос, Левски. Все едно са му задали да напише текст като използва определен брой думи и човека се е постарал, и ето какво е сътворил. Бълвоч.

# 66
  • София
"Благодарение на райското излъчване на земите ни, в сърцата ни тупка юнашка сила и щит за самосъхранение"

Laughing

# 67
о, мамма мия!

# 68
Става въпрос само за месец май, нали знаеш ".. Земята ще бъде рай". През другите  месеци не е райско излъчване, а облъчване. Ама, ако си играем така да вадим цитат след цитат докъде ще стигнем. LaughingМда...

# 69
Кики ли ти го подсказа?
Коя е Кики?Аз не познавам твоите приятелки.

Кики беше някакво духче, което беше много популярно преди 20г. Дори един водещ в БНР Румен Ивайлов много се занимаваше с него. Затова понякога се използва и този израз. Ако не помниш това отпреди 20г., можеш да попиташ по-възрастни, които знаят. Дълго е за обяснение, сега нямам време.

# 70
Макар и банално и често чувано за по- възрастните, есето е в разрез с разбиранията на 16 годишните.

Ако всички подрастващи бяха на същото мнение ( ако това е нейно лично), то тогава щяхме да сме преборили много от актуалните социални проблеми.

# 71
Ако всички подрастващи бяха на същото мнение ( ако това е нейно лично), то тогава щяхме да сме преборили много от актуалните социални проблеми.
Hug

# 72
Ибс, много красиво казано.. Жалко, че ще разваля пейзажа с мръсната дума "пари".
Защото именно те са нужни на социалната система.

А и трябва да е ужасно в цяло есе да не можеш да кажеш и една положителна дума за българите и България.

# 73
# 74

А и трябва да е ужасно в цяло есе да не можеш да кажеш и една положителна дума за българите и България.

Стига де, ето ви добро за българите
Цитат
Знаем, че колкото и добри да сме, колкото и гостоприемни, работливи и талантливи, както са ни казвали, нещо ни липсва.
Цитат
Става мъчно да пиша само лошото. Мисля си, че все пак познавам хора, българи, които пазят, вярват, уважават, създават и защитават България

Не въпрос дали писанията и са прекрасни, но приличате на гадни учителки. Не е зле човек първо да се замисли дали нещо не ни харесва, дали няма за какво да я похвалим, а после разбира се е нормално и една градивна критика да и дръпнем.

Общи условия

Активация на акаунт