Тази неделя в "Темата на Нова" 19:25 - ИЗСЛЕДВАТ ДЕТСКИТЕ ПЮРЕТА!!!

• 7 851
  • 85
  •   1
Отговори
Скъпи мами,

сега гледах реклама по НОВА телевизия, че тази неделя ще дават предаване в Темата на нова за детските пюрета. Казва се какво съдържат, знаем ли какво ядат децата ни, има ли пестициди, нитрати, консерванти и оцветители. Как се произвеждали в България пюретата и какво е разкрило предаването от лабораторните анализи!

Мисля, че е важно да го споделя тук с вас, защото се интересувам какво яде и моето бебче!

Темата на нова тази неделя от 19:25 или май и половина - нещо такова, след новините им Календар

Кажете и на другите мами!

# 1
Не мога да повярвам, че и от Нова телевизия пробват тъпи номера за реклама.

# 2
Виж им рейтингите, и няма да ти се струват толкова тъпи (отчаяни) Laughing

# 3
Бахти, първо Лени, сега пюретата.....
МОДЕРАТОРИТЕЕЕЕ!!!! Laughing

# 4
Виж им рейтингите, и няма да ти се струват толкова тъпи (отчаяни) Laughing

Ми като не гледам телевизия, не знам...  Laughing

Ама да кажете и на другите мами, ей!  Naughty  Mr. Green

# 5
Реклама ли е, какво ли е, не знам, но също така и 95% от хранещите с пюрета, не знаят какво има в тях.
Така че, да гледат, няма да е зле.

А рейтингът на Нова е висок, споко.

# 6
Добре де, не е реклама, може и така да се каже.
Ама защо пък толкова се натъртва на това - Български.
И кои са тези Българските? Аз по магазините такива/български/, почти немога да срещна. newsm78 /ами Чуждестранните, к`во ги правим, те са си сигурно О`кей/.

# 7
За качеството на детските храни мога да ти говоря доста и то на база наблюдения, опит и платени от мен изследвания в столична лаборатория.
Български- Ганчев- най-масовото, давано на децата пюре, заради ниската цена и познатият от години продукт на вече едно-две поколения майки. Много консерванти, много некачествени продукти, пълна липса на спазване на елементарно съчетаване на съставките, съобразно възрастта на децата....
Малечко- там е още по-трагично положението. Даже на вкус си личи колко са зле
Мандев- същата работа.

Само сравни цената- 125 гр био-банан на фирма Х, покрила всички сертификати за качество на храните, струва 2 лв +/-20 ст., а 190 гр. бананово пюре на българска фирма е около 1,15 лв.

Темата за храненето на най-малките изобщо не е за подценяване, но незнанието, липсата на финансова възможност, а често и пълната незаинтересованост от страна на родителите, водят до неприятни последици.

# 8
Мафани, не споря. Съгласна съм с тебе на 200 %, че това е едно, да не кажа най-важното нещо, за което една майка на едно дете, трябва да е заинтересована. Просто, казвам, че рядко в нашите магазини/говоря за града, в който живея/, намираме Български пюрета.

# 9
Хайде на бас, че Нова Тв няма да спомене конкретно в коя марка пюре какво са открили като състав. Отсега усещам колко ще е безсмислен този репортаж

# 10
Хайде на бас, че Нова Тв няма да спомене конкретно в коя марка пюре какво са открили като състав. Отсега усещам колко ще е безсмислен този репортаж

И аз така мисля, то не бяха репортажи за сирена, кашкавали и какво ли не... След това само гадаем за коя фирма производител става въпрос.
Не съм много запозната, но май по закон нямат право да кажат коя е фирмата производител. И докато това е така , те /производителите/ ще продължават да слагат в продуктите си и забранени и некачествени суровини.

Колкото до самото предаване, ако става въпрос само за български пюрета то е ясно че резултатите ще са отчайващи....
Едва ли обаче ще се коментира въпроса, че бебе на 4 месеца не трябва да яде нищо друго освен кърма или АМ... а в повечето пюрета за тази възраст освен всичко друго има сол, захар, масло...  ooooh!

# 11
  • Стара Загора
Ами тогава какъв е смисъла? 
Или извода е :  "Не давайте  в НИКАКЪВ случай БЪЛГАРСКИ пюрета на децата си!"

# 12
Предполагал смисъла е да накара производителите да повишат качеството на продуктите, както и потребителите да изискват това качество!

# 13
  • Стара Загора
Предполагал смисъла е да накара производителите да повишат качеството на продуктите, както и потребителите да изискват това качество!
А дано  Praynig

# 14

Да, това е извод направен доста отдавна.

Общи условия

Активация на акаунт