Отговори
# 210

Но си мисля, че всяка от нас е достатъчно голяма и има глава на раменете си, освен всичко очевадно е, че всички имаме достъп до интернет и всеки може да чете и да се образова било то за захранване , повиване и изобщо гледане на дете. Споровете и доводите ЗА и ПРОТИВ са ненужни. Това не е анкета. Peace (Нямам за цел да се заяждам, просто предвиждам какво ще се случва през годините с порастването на децата ни, и ако не спрем, скоро няма да има кой да пише в темата. Само тези със сходни мнения ще си останат.)

Аз пък мисля, че дискусията е хубаво нещо, независимо на каква тема. Нали в спора излизала истината. На мен ми се е случвало накрая да се съглася с опонента, на вас не ви ли се е случвало? Това е част от процеса на информиране. Ще ми е ужааасно скучно, ако всички на този свят (в този форум) мислят като мен  Simple Smile Ясно е, че искаме да отгледаме едни здрави, хубави и умни деца, и правим най-доброто, така, както го разбираме. С малко спор това няма да се промени, напротив  newsm10, стига да пазим добър тон!
Имено това имам предвид. Нека всеки си изказва мнението, но с кротък тон. Защото цялата дискусия започна от един невинен въпрос (и то персонален), с който September 2010 надали е имала предвид да се заяжда.

# 211
  • София
Страшна тема сте заформили  Mr. Green !Имам чувството ,че още малко и коси ще си заскубите  Laughing !Но да се включа и аз  Mr. Green .Подкрепям мнението ,че всички сме големи хора с глави на раменете и всеки се информира и сам си решава  Peace .Аз лично съм много За изключителното кърмене ,но пък и имам голяма вяра в педиатъра си.По негова препоръка сигурно ще започна захранване при навършени 5 месеца или малко по-рано.Това щ го решим и обсъдим на следващата консултация.Човека каза ,че всяко дете е индивидуално и подхожда по индивидуален начин за захранване то му и това как ще захраним Йоана ,ще го прецени на следващата консултация.Вярвам му и ще го послушам.
А аз самата съм пример за вредите от ранно захранване.Но това захранване ,не е е било по препоръка на педиатъра ,а заради акъли на роднини.Първата си лъжица кисело мляко съм изяла в деня на изписването си.Майка ми е влезнала да се къпе и аз съм ревнала ,тогава леля ми ми е дала кисело мляко.Последствията са алергии ,дерматит и проблемен стомах.

# 212
  • София
Забарвих да честитя празника на празнуващите  Mr. Green .

Честит имен ден на всички именици днес! Със здраве да си носят хубавите имена!

Честит малък рожден ден на всички бебчовци родени на 17-то число от месеца !
[/b][/size]

# 213
geryaleksandrova, защо мислиш, че дерматита е от киселото мляко? И аз по-късно ще захранвам малчо и съм за късното захранване. И мен са ме хранили с кисело мляко от третия месец. Имам дерматит, но съм чела, че той се получава при по-бели и тънки кожи каквато е моята и не го отдавам на киселото мляко.
Проблеми със стомаха нямам от ранното захранване. По принцип проблемите със стомаха отдавам на ядене на боклуци, пушене и повече нерви, не мога всичко да отдам на даването на  храни, различни от кърма или адптирано мляко по-отрано.

Да ви питам до колко градуса под нулата извеждате бебетата? Ние излизаме до -2-3.

Последна редакция: пт, 17 дек 2010, 15:36 от brawn

# 214
  • София
Честит имен ден на малки и големи!!! Да сте живи и здрави, усмихнати и щастливи, заобградени от много любов и внимание! Весел празник и наздраве!

Бонбонче, аз излизам навън независимо от минусовите температури. Стига да има слънчице и да не духа много. Ето днес откарах в сладка приказка 2 часа навън и изобщо не ми се прибираше. Температурата я дават -3, която се усеща като -6 заради лекия вятър. За да "хваща" вит. Д даже не вдигам сенника, за да му се пече личицето.
Аз в дискусията за захранването няма да се включвам. Вече съм си казвала мнението, даже и схемата по която съм захранвала съм писала. Искам само да благодаря на ЕЛ за инфото, което даде за сокчетата. Ивана и досега не обича сокове, а аз само я мъча да й давам. Сега разбрах, че дори и за по-големи деца е по-добре да се разрежда сокчето с вода или направо компот да се дава.
Не мисля обаче, че с това си изказване ЕЛ е искала да обиди Даниелка или да я изкара безотговорна майка. Напротив. Според мен е споделила това, което знае от загриженост и желание да помогне. За жалост често се случва помощта на някой да е нежелана и даже да предизвика обратна реакция, както в случая. Лошото на това общуване в нета, е че понякога думите се тълкуват превратно и се влага друг смисъл. И ако човек е малко по-чувствителен или темата е деликатна (а темите около начина на отглеждане и възпитание често са такива) и става кавга от нищо.

# 215
И аз да се включа по темичката  Mr. Green
За захранването  smile3505 да не повтарям и потретвам вече изказани мнениния-ВСЕКИ САМ РЕШАВА КАК ДА ОТГЛЕЖДА ДЕТЕТО СИ
За кърменето също съм си спестила коментари-ние сме на АМ,поради причина че така и не ми дойде кърма-е в този случай трябва да съм в графа ЛОШИ майки,но.....
Смятам,че е много по-приятно ако не се създава конфликт по различни теми  Peace Тук сме много майчета и съответно с много различни виждания.
По-важно е да получаваме помощ една от друга и да се радваме на малките си съкровища(а някой от вас и на 2-3-4)Да са ни живи и здрави дечицата  Hug
И не на последно място:
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА МАЛКИ И ГОЛЕМИ ИМЕННИЦИ   bouquet НЕКА САМО ЗДРАВЕ И УСМИВКИ ДА ГИ СЪПЪТСТВАТ.

И ние имаме крусти по скалпа  ooooh! Ейй ужасни са.Мажа с кремчето на Мустела,но още не са се изчистили  Crossing Arms Не знам дали това е причината,но след като се появиха на моя Ади му пада главоломно косата-ще стане плешко  Laughing

# 216
Мирка, май си права,че понякога правим от мухата слон. Peace

# 217
Здравейте и от мен.

Мойта кърма почти спря Sad. Изцеждам по 20-30мл. на хранене- скоро съвсем ще спра да давам кърма май. Малко ми е кофти, ама пак доста време изкарахме само с изцеждане.

относно захранването. Доста четох и смятам към 15 Януари, когато ще сме на 4 и 1/2 месеца да пробвам картофче и морковче. Февруари, когато имаме навършени 5 месеца ще включа ябълка и банан. И постепенно и други зеленчуци и плодове. И каши Simple Smile. Само със зърнените каши не съм много наясно, ама.... ще почета още и за тях.

И докато се усетим ще ядат пържоли с бира:)

Забравих да питам, цвета на очичките промени ли се при вас вече? Ние още сме със сиви и стават все по-светло сиви..ама дали ще останат такива..?

# 218
  • Варна
Вани, крустите нямат нищо общо с косопада. На почти всички бебчета им опадва косицата и излиза нова, като започва от отзад, където най-много се търка главичката като лежи. На дъщеря ми така и не ѝ опада косата, а само растеше ли растеше. А имаше крусти сигурно до две години. Що мазила съм опитала, не видях особен ефект. По моите наблюдения - бебешко олио и интензивно разресване имаха най-добър резултат.

И честит имен ден и на Flash Dance!  bouquet

# 219
Здравейте Simple Smile

Честит Имен Ден! Да сте живи и здрави всички именници!

аз най- накрая се наканих да пиша - не че нямам време, напротив Сияна по цял ден спи и даже и за хранене не се сеща да се събуди; но съм изключително неорганизирана или ме мързи да си пусна компютъра, който зарежда по 1ч заради Вистата. Е днес реших на всяка цена да вляза - иначе скоро ще си забравя паролата. Чета си редовно, само днес съм изпуснала спора за захранването, но след малко ще чета. И за мен това е интересна тема и се чудя дали да чакам до 6-я месец или да почвам още в 4-я поне със сокчета. Та задължително ще изчета мненията ви.

Сияна иначе е добре. Малко слабичка ми се струва 5600 и както вече казах по цял ден спи и ако аз не я събудя да хапне, тя трудно се сеща. Хапва за 5мин и пак заспива. А ако се опитам да я разсъня да си играем, тя се сърди и почва да издава едни много странни звуци. То от толкова спане не мога да разбера гука ли или не Simple Smile Мислех и люлка да и вземам, ама тя си се приспива успешно и сама. И така сме от 1 месец. Първите 2 месеца по цял ден на ръце, ревове и сега чак не мога да си позная детето. Ама си я оставям - щом и се спинка, да спинка.

Аз също съм добре. Умрях да се смея като обсъждахте килограмите си - за 4-5кг се притеснявате - нищо работа, свалят се лесно. Аз влязох да раждам 64кг, бебе излезе от мен, но още съм си толкова. И така имам 14 за сваляне, но докато кърмя, няма и да се опитвам да ги свалям.

Днес беше много хубаво времето. Цяла седмица не бях изкарвала малката от страх да не настине. Педиатърката каза никакви такива и на -10 пак да я изкарвам да се калява и днес се престраших. Ами нищо му няма на детето Simple Smile Ще си се разхождаме, а още повече, че ще се затопля.

# 220
  • София
brawn ,заради алергиите ми така мился.Пък и не съм казала ,че само киселото мляко е виновно ,а просто дадох за ример тази случка   Simple Smile .
Мирка, май си права,че понякога правим от мухата слон. Peace
Дааам ,май  така стана.

# 221
  • на североизток
Ехааа, голям купон сте му спретнали Laughing Чак ми оправихте настроението Mr. Green че по цял ден вкъщи, и самичка с малката, направо онемявам, няма с кого една дума да обеля, пък да не говорим нещо да свърша.Не помня от кога не съм готвила Rolling Eyes първо, че в кухнята ми е около 5,6 градуса и второ трябва да оставя бебока да плаче, щото тя не спи Close по цял ден трябва да съм до нея и по-точно тя да е в мен!Само да ми види гърба и рев!
А как ми се излизааа, ама нямам ски за количката Mr. Green Иначе студа не ме притеснява, нали си имаме чувалче(страхотно е, трябва да ви я снимам вътре да ви покажа)Снощи направихме една разходка на -3 градуса, но снега много се запецва по гумите и днес не ми се рискува, да не остана без предни гуми.

А не е ли по-добре да си обсъждаме как се приготвят пюретата и кашите, вместо да издребняваме кой кога ще почне newsm78 Рано или късно всички ще почнем, няма да караме на мляко до първи клас я Joy Мен ме вълнува примерно как се прави каша от ориз - кафяв или бял, овкусява ли се с нещо, пасира ли се...и такива работи. И не може ли да се ползват тези готовите каши на Слънчо? Аз много ги харесвах-за Никола правех една купичка, а за мен две  hahaha Но пък да захраня направо с такава каша newsm78 И аз баткото го захраних със ябълка, морков, прясно изцедени, някъде в 4тия месец, после плодови пюрета от бурканчетата и после минахме на млечна кухня( newsm78 май така беше в общи линии, не помня вече с подробности) Въпреки че почнахме със сладките работи, не помня да ми е отказвал и картофи или разни други солени зеленчуци, проблеми и алергии също не сме имали. Но сега май схемата ми ще е друга-едно, че имам повече инфо за НОВИте тенденции, и друго,че момата си има свои предпочитания  Wink Все още и аз се лутам исе чудя, а педи ми е дала някаква схема от 4тия месец, ама май ще изчакам поне до петия, пък ще видим Thinking

Честито на всички именници и месечинковци!!!  Two Hearts

# 222
Аз не съм чела, но влизам да почерпя понеже съм именничка  Blush

Честито на другите именници и на всички бебоци, които порастват   bouquet

# 223
Аз пък мисля, че дискусията е хубаво нещо, независимо на каква тема. Нали в спора излизала истината. На мен ми се е случвало накрая да се съглася с опонента, на вас не ви ли се е случвало? Това е част от процеса на информиране.
Taка е. Аз например смених мнението си точно по въпроса със захранването на 180 градуса благодарение на подобни спорове, но с приятелки.
Именно заради техните съвети, които изцяло противоречаха с напътствията на тогавашната ми педиатърка, започнах да търся все повече и повече информация по въпроса и да преосмислям вижданията си.

Не мисля обаче, че с това си изказване ЕЛ е искала да обиди Даниелка или да я изкара безотговорна майка. Напротив. Според мен е споделила това, което знае от загриженост и желание да помогне. За жалост често се случва помощта на някой да е нежелана и даже да предизвика обратна реакция, както в случая. Лошото на това общуване в нета, е че понякога думите се тълкуват превратно и се влага друг смисъл. И ако човек е малко по-чувствителен или темата е деликатна (а темите около начина на отглеждане и възпитание често са такива) и става кавга от нищо.
И аз останах със същото впечатление от прочетеното.  Peace

iv4i_79, аз понеже съм мързелива, каши не мисля да приготвям. Мисля да започна захранването с оризовата безмлечна каша на Милупа. А пюрета ще приготвям само в началото - сварен картоф, морков или тиква, размачкани с малко кърма. И това е.

Последна редакция: пт, 17 дек 2010, 16:58 от Ulia

# 224
Момичета малко глупаво питане  Crazy :
Какви чесалки давате на бебковците да дъвчат  newsm78 Аз съм в чуденка какви да купя,че да може и сам да ги държи  newsm78
Харесват ми на NUK,но да си призная толкова пари не ми се дават  Embarassed

И още нещо:някой има ли сериозен косопад след раждането?При мен положението вече е плачевно и от снощи съм на Мерц дражета.
Ако имате предложения приемам всякакви  Peace

Общи условия

Активация на акаунт