Някой чувал ли е за отслабване с ананас и водка?

  • 11 787
  • 86
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: X
http://www.youtube.com/watch?v=dBnniua6-oM
http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=213225&hit=1

който има желание и време да го гледа
гарантирам, че е много интересно

и малко преразказ от Ели_:

"Първото и най-важно нещо - фруктозата е отровна!
Фруктозата е плодовата захар, която вече се създава и индустриално и се добавя в почти всички продукти, за които можете да се сетите (всички видове подсладени, безалкохолни напитки, всички видове сладкиши, повечето видове хляб, повечето видове готови сосове и др.) Във филма, много ясно се обяснява с диаграми как се метаболизира фруктозата - механизма е абсолютно същия като метаболизма на етанола!!! На практика, фруктозата и метанола са еднакво вредни и отровни за черния дроб, като и двете предизвикват чернодробна цироза, но в случая с фруктозата тя се нарича неалкохолнозависима цироза. Проблем при преработката на фруктозата от черния дроб е и това, че тя не влияе на нивата на инсулин и съответно се блокира механизма, който да подскаже на мозъка, че в организма е постъпила храна. Което прави пристрастяването към фруктозата почти неизбежно.
В заключение - системното използване на продукти с фруктоза, фруктозо-глюкозен сироп (захар, високо-фруктозен царевичен сироп и други), т.нар. "естествени подсладители", разрушава черния дроб в същата степен, както това се случва при алкохолиците!

Втори много важен извод - глюкозата, която е нормална съставка на повечето въглехидрати е безвреден продукт, който се синтезира в гликоген при метаболизма в черния дроб. Гликогенът е естествената храна на всички клетки, неговият синтез е естествен и няма лимит - т.е., черния дроб може да синтезира неограничено количество гликоген, без това да го уврежда по какъвто и да е начин.
Факт №2 за глюкозата обаче, е че тя "храни" и раковите (туморни) клетки заедно със здравите. Освен това глюкозата влияе пряко на нивата на инсулин, което е още една причина да не се прекалява с източниците на глюкоза...прекаляването с нея може да допринесе за развитието на диабет тип 2.

Трети извод - метаболизма (преработката) на въглехидрати (и фруктозо - съдържащи, т.е. - сладки, и предимно глюкозо-съдържащи, т.е. - хляб, ориз, картофи и др.) има един и същ отпадъчен продукт - мастни киселини. Именно мастните киселини са тези, които образуват шлака по стените на кръвоносните съдове, което след години води до високо кръвно, запушване на съдовете и накрая - до инфаркти. НЕ мазнините в храната, а въглехидратите са отговорни за затлъстяването и последващите го болести!!!
Метаболизма на чистите мазнини (рибено масло, зехтин, масло, мас), увеличава т.нар. добър холестерол, който от своя страна е единственото вещество, способно да "почисти" наслояванията по стените на кръвоносните съдове.

И няколко общи изводи:
Да, фруктозата е естествена съставна част на всички плодове, но когато се консумират плодове, те съдържат и фибри, и вода, които в голяма степен неутрализират вредата от фруктозата. Принципът е прост - в един плод се съдържа минимално количество плодова захар и повече фибри и вода, които пълнят стомаха и дават сигнал на мозъка, че има храна за обработка. Чаша безалкохолно съдържа в пъти повече фруктоза (индустриална при това!) и никакви продукти, които да я неутрализират - така тя постъпва директно в черния дроб, нанася там поражения сравними само с пораженията от етанола, без да дава сигнал на мозъка, че в стомаха има храна. Отделно, ако напитката е газирана, тя действа диуретично, което създава жаждата за още от същата напитка. Поради тази причина, стандартната доза на кока-колата, например се е увеличила от 200гр. на половин литър само за около 50 години.
Другото много интересно нещо е, че спорта няма никакво отношение към горенето на калории!!! Спорта (независимо какъв) има отношение към способността на мускулите да усвояват правилно гликогена, защото ако мускулите не се тренират, те могат да придобият мускулна, инсулинова резистентност, в следствие на което, мускулът не може правилно да усвоява белтъците, не може да се храни правилно и съответно - не работи правилно. А да не забравяме, че и сърцето е мускул! Тренировките помагат за общия метаболизъм на хранителните вещества и от трите групи - въглехидрати, белтъчини и мазнини...т.е. - колкото повече е трениран един организъм, толкова по-бърз е неговият метаболизъм, оттам и добрата форма на спортистите в сравнение с неспортуващите.
Накратко - спорта НЕ гори калории, той помага в отслабването като оптимизира метаболизма на храната! Ако и храната е добре балансирана - ето ви формулата на добрата форма и здраве!!! Peace

И накрая - малко отговори на въпроса "Защо е допуснато да се стигне до тук?!"
Първо - нещата стартират по време на кабинета Никсън (1973г.), когато президентът Никсън издава декрет за борба с бедността. Най-важната негова цел е храната да стане достъпна за всеки американец, т.е. - храната да поевтинее значително. Химическата индустрия е в своя разцвет и успява на предложи на хранителните гиганти заместители на захарта (скъп, естествен продукт), които да направят продуктите им достатъчно евтини. Всичко това се поощрява от администрацията на най-високо ниво и остава в сила поне едно десетилетие. В началото на 80-те се натрупва втори проблем - "фундаменталното" откритие на американските нутрилози, че високата смъртност от инфаркти се дължи на консумацията на маслени (които днес наричаме високо-маслени, а те са си нормални) продукти. Решението - забрана на високо-маслените продукти, поголовно и безогледно обезмасляване на храната, което естествено води до спадане в нейните вкусови качества...Решението тук - разработката на всевъзможни овкусители, които да подобрят вкуса за сметка на мазнините. Резултат - възникването на т.нар. Нискомазнинна-високовъглехидратна диета, при която се създава прословутата, американска пирамида на храните, в която най-отдолу стоят всички възможни видове въглехидрати, последвани от плодове и зеленчуци, белтъчни продукти и най-накрая мазнини. Всичко това в опит да се ограничи епидемията от сърдечносъдови заболявания, в което американците се провалят напълно, поради факта, че отговорни за синтеза на мастни киселини са именно въглехидратите, а не мазнините!!!
Отговор на въпроса - "Защо нищо не се променя сега, когато има вече 30-годишни наблюдения върху ситуацията?!" Отговорът е прост - защото американската хранителна индустрия е най-голямата в света, а тя е изградена изцяло на тези принципи. Многомилиардния износ на храни от Америка, движи голяма част от щатската икономика и няма администрация, която би рискувала да промени статуквото.
"

Последна редакция: нд, 23 яну 2011, 09:56 от Анонимен

# 61
  • SA
  • Мнения: 3 196
запазена ма®ка , кажи как вървят нещата при теб?
Не съм я опитвала тази смес, но допускам, че неприятният й вкус е заради кората на ананаса.

# 62
  • Мнения: 17
W'A'S'P' Хубаво си го преразказала,но  не мога да хвана никакъв смисъл,и нищо общо с темата newsm78.А и това за спорта,че не гори калории много ми хареса hahaha

# 63
  • Мнения: 1 095
W'A'S'P' Хубаво си го преразказала,но  не мога да хвана никакъв смисъл,и нищо общо с темата newsm78.А и това за спорта,че не гори калории много ми хареса hahaha

  202uu

# 64
  • в колонките
  • Мнения: 510
Добра вечер на всички.Моята ананасово-водкова смес си стои в хладилника,щото от няколко дни започнах Helix Slim.Имам още за няколко дни и ще почна с ананасчето. Grinning.W`A`S`P`,мила,какъв е тоя едър шрифт.Компютъра ли ти е повреден?Или ни се подиграваш? Ако някой нещо го интересува лесно може да си го намери в интернет пространството.Пък и темата не е за действието на фруктозата,нали?Аз съм диабетик и да ти кажа,че ендокринолога ми /професор е/ ми препоръчва по 40гр.фруктоза дневно.Не можеш ме убеди,че мазнините са здравословни.Ако беше истина нито в Бг,нито в Гърция в училищата нямаше да хранят децата с плодове,зеленчуци и ограничаване от мазнини/изключвам зехтина,ползвам само домашен/.Извинявам се на всички за спама,беше редно да се пише само по темата.Желая приятен weekend   bouquet

# 65
  • Мнения: X
щом толкова те дразни шрифта, вече е малък
а останалото, написано от теб, е пълна глупост
доста лекари (шведски, датски, норвежки, американски, мога даже и имена да ти цитирам, както и изследванията им) вече се осъзнават и не правят такива неща
да видим кога вълната на промяната ще достигне и Родината
дано е преди да стигнете американците по размери и болести



# 66
  • Мнения: 17
щом толкова те дразни шрифта, вече е малък
а останалото, написано от теб, е пълна глупост
доста лекари (шведски, датски, норвежки, американски, мога даже и имена да ти цитирам, както и изследванията им) вече се осъзнават и не правят такива неща
да видим кога вълната на промяната ще достигне и Родината
дано е преди да стигнете американците по размери и болести




Както е написала silvia редно е да се пише по темата,а що се отнася до американската конспирация-не му е тук мястото да пишем за нея.Кажи нещо,ако имаш да казваш за отслабването с ананас и водка(каквато е темата)или спри с тези безмислици Naughty

# 67
  • SA
  • Мнения: 3 196
Извинявам се за спама, но...
Цитат
Трети извод - метаболизма (преработката) на въглехидрати (и фруктозо - съдържащи, т.е. - сладки, и предимно глюкозо-съдържащи, т.е. - хляб, ориз, картофи и др.) има един и същ отпадъчен продукт - мастни киселини.

Не знам кой е направил този извод, но със сигурност този човек не е наясно с биохимията и метаболизма на въглехидратите в организма. Няма как при разграждането на глюкоза/ фруктоза като отпадъчен продукт да се получи мастна киселина.

# 68
  • Мнения: 1 095
Извинете, но може ли вече само по темата ???  ooooh!

# 69
  • SA
  • Мнения: 3 196
*Tea* , не се заяждам, ама и твоите включвания до момента в темата са си чист спам.

# 70
  • Мнения: 1 095
*Tea* , не се заяждам, ама и твоите включвания до момента в темата са си чист спам.

Защото все очаквам да прочета нещо по темата, но все чета глупостите на разни особи ...

# 71
  • Мнения: X
Извинявам се за спама, но...
...
Не знам кой е направил този извод, но със сигурност този човек не е наясно с биохимията и метаболизма на въглехидратите в организма. ...

и аз се извинявам, но да уточня
преводът е правен набързо от човек-лаик, без медицинско образование
затова може да има грешка
виж самия линк и чуй оригинала
там не помня как беше, че отдавна го слушах и гледах

и спирам с моите "безсмислици"
на вас "наздраве" и в 2та му БГ смисъла и успех

# 72
  • Мнения: 633
А как съхранявате сместа в хладилник- плътно затворена или няма значение ?

# 73
  • София
  • Мнения: 1 320
Моята си седи в хладилника, отгоре покрита с фолио! нищо си и няма, а съм я направила на 12-13 декември. Инече аз я кусах около 10 дни, през ден някъде, защото просто е отвратително, реално около 5 дни да ми се събират и имам свален 1 кг. Сега не я пия и сваления кг си седи. Не съм си променяла начина на хранене по никакъв начин.

# 74
  • Мнения: 633
запазена ма®ка благодаря за отговора  Wink
Аз днес приготвих сместа и след седмица я започвам  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт