"Системата минус 60" - тема №17

• 38 237
  • 747
  •   1
Отговори
# 60
Теменуга, аз смятам, че в живота всичко е въпрос на виждане. По различно време един и същ факт може да ти изглежда тъжен или смешен. Фактите не се променят, променя се твоето отношение към тях. ТИ ЗАВИСИШ САМО ОТ СОБСТВЕНИЯ СИ ИЗБОР. Единствено ти избираш чувствата и отношението си към хората и ситуациите. Направи ги позитивни. Чувствай удоволетворение от това, с което се занимаваш, от всеки смъкнат грам. Повтаряй си колко си красива, купи си нова дрешка за награда, на 37 света не свършва, а тепърва започва! Когато ти започнеш да обичаш и уважаваш себе си, всички около теб ще го направят и те ще те уважават. Не смятам, че трябва да търсиш вина в себе си , случки, събития. Просто ги промени, създай нови, по-приятни. Накарай мъжа ти да те забележи, но без да подозира, че ти правиш нещо по въпроса. Всяка жена за да се чувства добре, трябва да се чувства желана! Смятам, че имаш нужда мъжа ти да ти го покаже, ако и ти смяташ същото избора е в твоите ръце  Hug

# 61
Вие сте страхотни! Hug
svetlane,права си,трябва аз да променя мислите си.Забелядвам,че в каквото настроение съм-така ми реагират и отсреща.Ако ми е кофти ,никой не ми се усмихва.
Диви,с теб явно сме от една кръвна група и утре ще споделим опит на ЛС,ако иккаш  Heart Eyes
Момичета,страхотни сте!   bouquet Толкова неща започват да ми се изясняват.И понеже Мириманова препоръчва да се започва от днес,ето моя отчет:
з.корнфлейкс с трици и кис. мляко
о.задушени картофи
следобедна закуска след работа  Embarassed :5-6 бисквити
в.салата зеле с моркови,кренвирш ,портокал
Започвам с тегло 78,500кг.  Mr. Green
Разчитам на вас!!!
И на себе си.
Къде е Мляко с нес?
  bouquet

# 62
Добро утро момичета и лек и спорен петъчен ден Hug

Теменуга само така мацко-право напред с пълни сили Hug

# 63
Теменуга, аз смятам, че в живота всичко е въпрос на виждане. По различно време един и същ факт може да ти изглежда тъжен или смешен. Фактите не се променят, променя се твоето отношение към тях. ТИ ЗАВИСИШ САМО ОТ СОБСТВЕНИЯ СИ ИЗБОР. Единствено ти избираш чувствата и отношението си към хората и ситуациите. Направи ги позитивни. Чувствай удоволетворение от това, с което се занимаваш, от всеки смъкнат грам. Повтаряй си колко си красива, купи си нова дрешка за награда, на 37 света не свършва, а тепърва започва! Когато ти започнеш да обичаш и уважаваш себе си, всички около теб ще го направят и те ще те уважават. Не смятам, че трябва да търсиш вина в себе си , случки, събития. Просто ги промени, създай нови, по-приятни. Накарай мъжа ти да те забележи, но без да подозира, че ти правиш нещо по въпроса. Всяка жена за да се чувства добре, трябва да се чувства желана! Смятам, че имаш нужда мъжа ти да ти го покаже, ако и ти смяташ същото избора е в твоите ръце  Hug

smile3501 newsm10 newsm51

Абсолютно съм съгласна с всяка една дума! Точно така е! И животът изобщо не свършва на 37 години, каква е тая глупост? Аз съм на 38 и се чувствам МЛАДА! Стара мисля да се чувствам след шейсетака, ама дотогава имам цели 20 години! Между 35 и 40 жената е в разцвета си, като сексуалност, като излъчване - какви са тия старости, какво е това чудо?  Shocked
Айде да не се пенсионираме ментално, много ви моля!  Hug

Но има един друг момент, тук, в България, депресията се омаловажава, все едно нищо не е, някакво си настроение. А това да отидеш на психолог да ти изпише лечение, е направо срамно и никой не го прави. А то не е така! В развитите държави е обратното - ползват психологическа помощ при всякакви конфликтни ситуации, дори в работата си! Аз съм се изумявала, защото сме работили с немци и италианци, които си имаха щатен психолог във фирмите си! (химически фирми)
Докато живеех в Испания пък, бившата свекърва (испанка) пиеше лекарства против депресия, също и майката на един приятел на бившия ми съпруг. И изобщо не се срамуваха от това - там депресията е с ранга на грип - болен ли си, отиваш си на лекар и ти дава подходящото лечение.
Доколкото съм чела, депресията не е нещо, което отминава от само себе си. Много хора си я влачат с години и се опитват да не я забелязват, а тя им вгорчава и съсипва живота. Така че, ако някой вижда, че всичко му е черно, няма изход, не се чувства щастлив, моята препоръка е да потърси специалист и да му дадат насоки и съвети как да го преодолее.
Ето това ми попадна в нета:

"Депресията е хронично и водещо до недееспособност състояние, което отива далеч отвъд това да се чувствате унили или потиснати. Макар лекарите да признават, че тя може да приема различни форми (например умерена, тежка, клинична...), те нямат точно обяснение защо някои се депресират, освен предположението, че това се дължи на сложна смесица от фактори. Докато помощните групи за страдащите от депресия обикновено посочват очевидни причини за нея като смърт в семейството, загубване на работата или хронична болест, преглед на литературата разкрива много други, често неподозирани виновници.
Хипотиреоидизъм. Смята се, че около един от всеки пет случая на хронична депресия е в резултат на производството на твърде малко тиреоиден хормон от организма. Едно изследване откри, че жените дори само с леко понижена функция на щитовидната жлеза страдат три пъти по-често от депресия в сравнение със средното. За да проверите дали при вас има такава опасност, поставете термометър под мишницата си за 10 минути сутринта, веднага след като сте се събудили. Всяка отчетена температура под нормалната (36,6-37ºС) може да е показател за недостатъчно активна щитовидна жлеза.
Ниска кръвна захар. Това състояние, известно в медицината като "реактивна хипогликемия", е призната причина за депресия. То може да настъпи вследствие на прекаляване със сладки или съдържащи скорбяла храни. Веднъж щом тези продукти и въглехидратите бъдат отстранени от диетата, депресията често изчезва.
Раздразнителни черва. Стомашно-чревните проблеми са основна причина за раздразнителност и депресия. Една трета от всички страдащи от болестта на Крон се оплакват от главоболие, очни проблеми и депресия.
Целиакия. Депресията е свързана с това стомашно-чревно състояние, при което вътрешната обвивка на тънкото черво се уврежда от консумацията на пшеница, ръж, овес и ечемик.
Алергии. Изследване установи, че една трета от всички хора с депресия страдат и от някаква алергия, например към определени храни, сенна хрема или бронхиална астма. "

http://bglog.net/psychology/10604

http://www.bb-team.org/articles/2759_depresiyata-i-trevogata-pri … ite#axzz18Lcl8W4Y

http://ecomedia.bg/be-eco/health-and-food/article/3078

Последна редакция: пт, 17 дек 2010, 09:00 от Анонимен

# 64
Ето и още нещо, което ми се стори много важно:

"Лечение на депресията без медикаменти
Има различни стратегии, които могат да бъдат възприети, за да се спомогне за преодоляването на депресията в зависимост от нейната тежест - и които не включват употребата на токсични (или съмнителни) лекарства като SSRI.
Жълт кантарион. Тази билка, наричана "Прозакът на Природата", е доказано средство срещу леката до умерена депресия, въпреки че е демонстрирала ефикасност и при по-тежки случаи. В Германия тя се е превърнала в стандартното лечение за депресия и дори се предпочита пред антидепресантите. Многобройни изследвания са показали, че билката действа. Едно от тях установи, че приемането й в доза 300 мг 3 пъти дневно изцерява 75% от депресираните пациенти. Много лекари са против жълтия кантарион, само защото той може да пречи на действието на медикаментите с рецепта.
Диета. Тлъстата риба може да облекчава депресията. Богатите на триптофан храни като пуешко месо, сьомга и млечни продукти също могат да помогнат, както и онези с високо съдържание на витамин В6, между които соя, леща, червено и пилешко месо, риба, плодове и кафяв ориз. Консумирайте много моно- и полиненаситени мазнини, ограничете кофеина и рафинираната захар и яжте само черен шоколад.
Хранителни добавки. Витамин В-комплекс, включващ също В12 и фолиева киселина, може да помогне срещу депресията, както и калцият, цинкът и мастните киселини омега-3.
Когнитивно-поведенческа терапия. Тази форма на "терапия чрез говорене", която се базира на идеята, че нашето мислене, действия и чувства си взаимодействат, е един от най-успешните начини за лечение на леката до умерена депресия.
Физически упражнения. Те могат да бъдат изненадващо ефикасни в борбата с депресията. Дори умерената физическа активност, включваща просто бързо ходене или бягане по 40 минути 3-4 пъти седмично, може да бъде от помощ. А тези, които вече спортуват редовно, са по-малко застрашени от депресия. Едно изследване откри, че умерените упражнения не отстъпват по ефикасност на мощния SSRI сертралин (Золофт).

Страдате ли от депресия?
За да определите дали имате депресия, е важно да запомните, че при това състояние долуизброените симптоми се запазват дълго време. Всички ние се чувстваме неадекватно на моменти, но това не означава непременно, че сме депресирани - освен ако не се чувстваме така през цялото време. Ако имате пет симптома от която и да е от двете категории по-долу, това би могло да говори за умерена или тежка депресия.

Симптоми на лека депресия:    
Тревожите се за неща, които обикновено не са проблем    
Нямате апетит    
Преяждате    
Чувствате се непълноценни    
Неспособни сте да се концентрирате
Трябва да полагате усилия, за да направите каквото и да е    
Страх за бъдещето    
Неспокоен сън    
Усещане, че хората са враждебни    
Самотност    
Повишена раздразнителност    
Постоянна потиснатост    

Симптоми на тежка депресия:
Често ви се доплаква
Не изпитвате никакво удоволствие от живота
Постоянна умора и изтощение
Твърде ниско самочувствие
Силно безпокойство
Липса на желание за секс
Слаба концентрация, влошена памет
Отсъствие на мотивация
Чувствате се в тежест на околните
Страх от самота / крайно самоизолиране"

Оказва се, че с физическа активност, правене на упражнения, изключване на сладкото и тестеното, изследването и лечение на намалената функция на щитовидната жлеза, пиене на жълт кантарион, както и често похапване на тлъста риба, леща, месо, млечни, плодове, кафяв ориз, пиенето на вит. В комплекс, калций, цинк и мастни киселини омега-3, могат до голяма степен да облекчат депресията!

Диви, Теменужке, тези материали ги потърсих за вас. Дано да са ви от полза! Аз самата мисля да изпробвам препоръките. Омега-3 си купих, ще взема и витамините и минералите, жълт кантарион, ще изключа напълно сладкото (аз почти съм го спряла де, ям сладко само под формата на мюсли сутрин) и ще се опитам да ям често скумрия и подобни риби, кафяв ориз и леща (иначе месо и плодове яма всеки ден), да правя упражнения ежедневно, пък да видим резултата. Simple Smile

Последна редакция: пт, 17 дек 2010, 09:13 от Анонимен

# 65
Жанетке , благодаря за кафенцето и закуската  Hug
Жас , аз смятам, че в България повечето хора не правят разлика между психолог и психиятър! Психолога е личност, която те кара да видиш и промениш нещата по възможно най-позитивния начин в различни аспекти. Помага ти да откриеш себе си, лечител на душата. И при диетите дори, психологичната помощ е от съществено значение! И другото, което е много важно, е че всеки е центриран повече в другия, отколкото в самия себе си! Не разбирам, защо винаги трети лица, критикуват, присмиват се и т.н. , но все на някой друг и никога на себе си. Аз смятам, че почти всички хора изпадат в депресия в определен момент от живота им и в това няма нищо лошо и неестествено, само трябва да се обърнат към специалиста в тази област.
А като стана въпрос за Испания, ами тук бабите живот си живеят - кокетни, добре напарфюмирани, всяка седмица на фрозьор, обикалят свят.....и на това казват '' наслаждаваме се '' .  Всичко това, е защото начинат им на мислене е различен!

Последна редакция: пт, 17 дек 2010, 09:13 от svetlane

# 66
Добър ден.
Тука направо зимна приказка - през ноща пак валяло сняг, толкова бяло и хубаво. Ама като си представя в какъв лед ще се превърне и лошо ми става ooooh!
Теменужке, ако искаш пиши ми на скайпа, ще ти го пратя на ЛС. Да те мотивираме в лапацалника, че неможе да си в такова настроение преди Коледа.
Да се похваля - имам -, но още не съм си на линийката. Дано в понеделник да съм на нея поне.
Днес ще правя кифлички, дано удържа до утре сутринта да ги дегостирам.
Айде лек снежен ден и до после Hug

# 67
Да мина сега да ви почерпя че стана дума в лапацалника....имам имен ден днес и предобедно ви черпя с разрешени неща Hug Heart Eyes

# 68
Честит има ден на всички Даниеловци,Даниели,Данаиловци,да са ни живи и здрави!!!
Моя голям син е именник днес.Simple Smile Да видим мама как ще е режимна.

Janeta,честит празник!  bouquet

# 69
Добър ден!

Ето за това я обичам тази тема - никой не може да пада духом, има подкрепата на хора, в неговото положение -  Hug Hug Hug

Аз съм системна, плюса си седи, но поне не е по-голям.... Абе ще падне, ама не знам кога....

Хайде гуш и хубав ден!

Дивиии -  Hug

# 70
  • Stavanger,Norway/ Varna
А добро утро и честито на всички именници   bouquet

Днес кантарев ме изненада много приятно, показа 64,8- това са цяло кило и 300 в минус  от понеделник насам  Shocked Чак не повярвах и няколко пъти се качвах. Дано да ги задържа  Laughing Това е сигурно заради рибните вечери- 3 на брой за петте дена  Thinking

Жасмин, мерси за инфото относно депресията, като гледам по всички параграфи съм в тежка депресия  Confused

Последна редакция: пт, 17 дек 2010, 11:33 от bob4enka

# 71
момиченца    bouquet
и тук (фр) има психотерапевти и основната роля им е да те слушат.
Аз намерих друг метод:японките не страдали от депресия,защото сядали сами пред огледалото и си говорели на себе си.
Пробван от мен метод,безплатен и успешен (и образа ми плаче и страда с мен,не е безразличен).Но ако не помага трябва да се обърнете към специалист,не е срамно,а нормално Peace
И да ви кажа :годините нямат значение,важното е как се чувстваш.
  bouquet

# 72
  • Stavanger,Norway/ Varna
ами аз тук точно преди да родя ходех на психолог. При мен ситуацията е малко гадничка, мъжо се наложи да се прибере в Сърбия да си оправи документите, че иначе не искат да му дадат статус тук, а там се оказа, че трябва да е свидетел по едно дело и са му забранили да излиза от страната докато не се произнесат по делото. Вече ще станат 8 месеца откакто не е при нас и изгледи скоро да дойде няма, понеже поради не явяване на другио свидетели, постоянно го отлагат това дело. Няма да е тук за Колека, нито за Нова Година, нито беше тук, като му се роди детето, абееее ужасно е. аз съм на ръба на оцеляването с моите майчински и две деца, в чужда страна, без никой от семейството тук с мен. След като платя сметките, едва ми остават пари за храна, а трябва и на него да пращам, че няма иначе как да се издържа там, ебе ужас е меко казано. Та накрая на бременността, направо имах чувството, че ще сдам багажа и ходих на психолог няколко пъти.
Та, тя освен даме слуша, с друго не ми помогна. Казваше ми редовните клишета и това е  Rolling Eyes Може и аз да съм очаквала едва ли не чудо от нея, ама резултата беше нулев. Тоя метод на японките, незнам колко ще е успешен. Аз гледам много да не анализирам ситуацията, в която попаднахме, че тогава здраво ме хваща депресията. Гледам да се сържа, че тези деца в момента само мен си имат тук и ако нещо стане с мен и мръдна, баща им дори неможе да се прибере да се грижи за тях. Само дето незнам колко ще мога да издържа още. Осъзнавам, че проблемите със стомаха също са в следствие на стреса, ама колкото и да си повтаря човек, че трябва да е спокоен и да не се стресира, вътрешно, си е все същия батак.

Да му се и невиди черната година. Дано новата ми донесе поне малко радост  Confused

# 73
Жани, честит имен ден!! Весел празник! Всичко най-прекрасно ти пожелавам!
Деси, да е жив и здрав баткото и все с хубаво да се споменава името му!
Evita, толкова много се радвам за те, това е един прекрасен резултат, пиши по-често, защото си достоен пример!! Hug
Дъжд, Деси, пийвате си кола сутрин.
capricorn6, дай малко време на органзмът ти да превключи, но вероятни си има и обяснение за качването - как си се хранила преди това и пр.
Жани, аз съм далеч от майсторките в онази тема! Wink Вчера с Юлиана украсявахме меденки.. днес продължаваме и така ще е почти всеки ден до 22-ри, псе само да опаковам, че такива ще са ми повечето подаръци тази година.
Жаси, от това ще е, няма начин, скоро всичко ще си дойде на мястото! Hug
Диви, най-приятните промени при теб предстоят, само трябва да им позволиш да те споходят! Heart Eyes
bob4enka, браво, и аз миналата седмица имах 2 рибни вечери и имам -1,300! Peace Възхищавам ти се, че успяваш да се справиш в тази ситуацията, децата ти имат най-добрата майка! Дано скоро се всички заедно!

За срещата - ще опитам, но засега не ме бройте, за съжаление..
За празниците - и аз не го мисля, откакто съм на системата, всичкото изобилие, претрупани маси не ме блазнят, а по-скоро обратното и ме карат да се дистанцирам.. Много уважавам Бъдни вечер като празник, ние винаги сядаме рано, така че това няма да е проблем, традицията изисква да се опита от всичко на масата и мисля, че няма да е фатално по 1-2 хапки, но ще видя.

# 74
Привет и от мен   Nature Sunny
Честит имен ден на всички именници, да са ни живи и здрави   bouquet
Момичета кокичета, я по- ведро пред коледните празници  Hug Не задълбавайте в това, което нямате, а мислете за онова, което имате и сте постигнали! Вземете пример от Жани - шарката е налазила семейството и, обаче тя не се отчайва, а напротив, мисли че за празниците всички ще са здрави! Браво на нея - така трябва да се мисли позитивно, за да се случат хубави неща.
Бобченка, може сега да го няма мъжа ти, но поне имаш мъж, който ще се прибере при вас при първа възможност. Казваш, че си сама и на ръба на оцеляването с твоите майчински, може, но все пак се справяш. Я си помисли какво би било ако беше тук в Бг. Оцеляване сама само с майчински - абсурд! Не само сметките не можеш да си платиш ами и гладни ще стоите с колосалната сума от минимална заплата за майчинство (240лв) и още по- мизерните детски надбавки (35 лв.) само за сравнение ботушките на сина ми струват 45 лв и то от намаление.. За това мисля, че е по- добре да се радваш на здрави деца, а другото ще се нареди. Само спокойно приемай нещата. След всяка трудност идва нещо хубаво и добро, само търпение е нужно.
Теменужке, мила дружке, аз пък ти завиждам на теб. Имаш семейство, две отгледани деца, казваш, че мъжа ти е добър човек - изградила си всичко онова, за което аз тепърва трябва да се трудя и ти е останало само да се насладиш на постигнатото. Радвай се на успеха си. Вярно е, че хората се променят, но вие се променяте заедно. Познавате се от толкова време, знаете какво можете да очаквате един от друг, подкрепяте се. Може би трябва да споделиш желанията си, за да бъдат взети предвид.
Четох за една жена, която била самотна и нещастна. Помогнали и да дефинира желанията си много точно и тя си пожелала да срещне добър мъж, да има свой дом в хубава къща и добра работа. Постигнала всичко за две години, но когато я видели тя отново била нещастна, въпреки че постигнала мечтите си. Човек е устроен винаги да иска повече в което няма нищо лошо, но ако пренебрегва това, което вече е постигнал, никога няма да бъде щастлив. За това се радвайте на постигнатото. Усмихвайте се на себе си в огледалото и бъдете горди от резултатите си в живота.
Моето семейство се състои от мен и 5г. ми син. Грижим се един за друг колкото ни позволяват силите и се обичаме. Ето как вчера той се погрижи за мама: грабна си отвертката и замина в другата стая. Когато проверих какво прави, видях кантара си разглобен на части. На въпроса ми защо го е направил, отговора беше много прост: "когато се качиш на кантара и погледнеш надолу се мръщиш"! Неговата грижа за мен е в това, да премахне нещо, което ме кара да не се усмихвам.  В момента няма да мога да си купя кантар, но не е болка за умиране. И аз не се ядосах, ами го наградих. Напълнихме две кофи с пухкав сняг и му разреших да го разпръсне из цялата къща по килимите. Беше много щастлив, че съм позволила да мокри и плеска всичко със сняг, а аз бях още по- доволна, че ми е помогнал да почистя и освежа килимите. Радвахме се на всичко свършено заедно.
Мисля, че не трябват много усилия, за да се зарадва човек. Измъкнете се от омагьосания кръг, в който сами се набутвате, като се радвате на всяко нещо, което имате и сте постигнали. Минус 100 гр, чудесно! Усмивка на лицето на детето, прекрасно! Успели сте да се наспите, разкош! Направили сте нещо, от което имате нужда - направете го пак когато ви се иска. Усмихнете се на живота, за да може и той да ви се усмихва.
И за да не е съвсем спам поста, отчет за днес:
З: 2 принцеси с бял хляб, масло и кашкавал; О: пилешки дробчета на фурна; В: 4 бр. киви с кофичка кисело мляко
Не мога да кажа колко тежа, но обух втори чифт омалели дънки, та съм доволна от резултата, постигнат с хапване. Сита, добра и отслабваща - какво по- хубаво от това  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт